BİTSİN ŞU KOLİK!!!

Yıl 2022. Tüm olaylara çözüm buluyorlar bu koliğe çözüm yok!!! Şuan kolikle mücadele eden anneler psikolojiniz ne durumda . Ben sanırım her geçen gün bitiyorum. 2bucuk aylık bebeğim. Kimisi 9 aya kadar sürdü falan yazmış. Psikolojim daha da yerle bir oldu. Siz durumlar nedir?
Allah yardımcınız olsun inşallah 🙏

Amin acaba şuan kolik bebeğini büyütmeye çalışan var mı sayfada … aşırı korkuyorum 3.ay sonunda bitmezse diye

bende kolik bebek annesiyim şuan 9 aylık çok şükür hiç bir problemimiz yok.
ama 4 ay nefes aldığımı hatırlamıyorum ne gece ne gündüz sürekli kriz hali..
birde benim oğlum normal ağlamıyordu doğduğu günden beri ağlamayı bilmiyordu direk nefesi kesilip morarıyordu. sakinleştirmek dayanmak çok çok zor.
çok haklısın çok psikolojiyi etkileyen bir rahatsızlık ama geçecek arkadaşım :KK43:

Yıl 2022. Tüm olaylara çözüm buluyorlar bu koliğe çözüm yok!!! Şuan kolikle mücadele eden anneler psikolojiniz ne durumda . Ben sanırım her geçen gün bitiyorum. 2bucuk aylık bebeğim. Kimisi 9 aya kadar sürdü falan yazmış. Psikolojim daha da yerle bir oldu. Siz durumlar nedir?
4uncu ay girdi tık diye kesildi ondan öncesi kabus gibiydi hem süt alerjisi hem kolikti merak etmeyin gecicek

birde benim oğlum normal ağlamıyordu doğduğu günden beri ağlamayı bilmiyordu direk nefesi kesilip morarıyordu. sakinleştirmek dayanmak çok çok zor.
çok haklısın çok psikolojiyi etkileyen bir rahatsızlık ama geçecek arkadaşım :KK43:
Şuan bizim kız 2ay 21günlük 3 ayı bitecek bir 10 gün sonra ama bitmezse diye ödüm patlıyor. Eskisi gibi saatlerce ağlama sorunu yok . Gece uyumaya başladı fakat gurultu sesini dışarıdan duyuyoruz gün içinde hep huzursuz arada sancı tutarsa gündüzleri ağlıyor . Ama tuvalete bile zor gidiyorum devamlı huysuz şekilde . Acaba bitmeye yakın mıyız en çok merak ettiğim o 😞 inşallah geçsin artık. Belki bencillik ama vücudumun her yerinden stresten yaralar çıktı sütüm kesildi saçlarım dökülüyor tomar tomar doğum yaptığımdan beri balkona bile zor çıkıyorum bırakın dışarıyı falan her gün dua ediyorum ama korkuda var ya 6 ay sürerse diye

4uncu ay girdi tık diye kesildi ondan öncesi kabus gibiydi hem süt alerjisi hem kolikti merak etmeyin gecicek
Ben bir tek alerji konusuna baktırmadım. Çünkü doktor kanlı kaka ya da mukuslu kaka sordu . Kakası gayet normal olduğundan ona gerek duymadı. Kan idrar testi yapıldı. Onlarda temiz çıktı . Birde ultrasonla mide ve bağırsaklarına baktı. Çok gaz var dedi. Bağırsakları biraz geç gelişecek sanırım dedi. O zaman henüz daha 2.ayı yeni bitmiştik. Tabi insan yinede şüphe ediyor herşeyden. 4.aya girmemize 10 gün var . Gece uykusu başladı ama gündüz hep huysuz hep sancısı var . Top gibi . Acaba sizinde son Evrede öylemiydi?

Ben bir tek alerji konusuna baktırmadım. Çünkü doktor kanlı kaka ya da mukuslu kaka sordu . Kakası gayet normal olduğundan ona gerek duymadı. Kan idrar testi yapıldı. Onlarda temiz çıktı . Birde ultrasonla mide ve bağırsaklarına baktı. Çok gaz var dedi. Bağırsakları biraz geç gelişecek sanırım dedi. O zaman henüz daha 2.ayı yeni bitmiştik. Tabi insan yinede şüphe ediyor herşeyden. 4.aya girmemize 10 gün var . Gece uykusu başladı ama gündüz hep huysuz hep sancısı var . Top gibi . Acaba sizinde son Evrede öylemiydi?
Şuan 2bucuk yaşında be üçüncü bebeğim olmasana rağmen çok fena idi hep aynı saatde ağlar ve susmazdi 4ayda birden bitti

Aynı konudan muzdarip biri olarak yarddddjmm. Üstelik ikiz bir olsa bir sekilde geçecek de ikisi de aynı anda saatlerce kıvranıyor ağlıyor çözüm bulamadım.. tavsiye istiyorum

Kan da neye bakıldı yani bir kan değeri eksikliğinden mi kolik olmasj. Doktor elle muayene eder etmez aşırı gazi var dedi atamadı da gazı masaj yaptı ama ona da izin vermiyor çığlık çığlığa

Şuan bizim kız 2ay 21günlük 3 ayı bitecek bir 10 gün sonra ama bitmezse diye ödüm patlıyor. Eskisi gibi saatlerce ağlama sorunu yok . Gece uyumaya başladı fakat gurultu sesini dışarıdan duyuyoruz gün içinde hep huzursuz arada sancı tutarsa gündüzleri ağlıyor . Ama tuvalete bile zor gidiyorum devamlı huysuz şekilde . Acaba bitmeye yakın mıyız en çok merak ettiğim o 😞 inşallah geçsin artık. Belki bencillik ama vücudumun her yerinden stresten yaralar çıktı sütüm kesildi saçlarım dökülüyor tomar tomar doğum yaptığımdan beri balkona bile zor çıkıyorum bırakın dışarıyı falan her gün dua ediyorum ama korkuda var ya 6 ay sürerse diye
Benzer durumdayım birde iki tane benimki. Annemle helak olduk artık akşam eşim gelince birini ona devredip birkaç saat uyuyabiliyorsam şanslıyım

Iyi de alerji sadece kaka ve mukusla olmaz ki. Bagirsak tepkili olan var. Benim bebeğim de öyle. Siz alerji mamasi kullanmayi denediniz mi ?

Sürekli emmek de istiyor muydu.

Allah kolaylık versin. Kimisi 40 i çıkınca geçer diyodu çıktıktan sonra geçmedi yıkıldım, 2 aylık ölsün geçer geçmedi yıkıldım 3. 4. 5. .. 5 buçuk aylıkken azaltarak geçti bizde bir çok damla denedik etkisiz . Azıcık da olsa işe yarayan tek şey masajdı

çok zor gerçekten öyle iyi anlıyorum ki seni. bende aynıydım bide ilk çocuk acemilik yıkılmıştım. ağlaması hiç bitmiyordu birde nefessiz kalıp morarması beni mahvediyordu. inan bende aynaya bakamıyordum hem çok zayıflamıştım hemde çok dediğin gibi saçlarım dökülmüştü. ama bi anda geçecek allahın izniyle. artık bebek kendi kendine hareket etmeye başladıgında göreceksin ki sıkıntıları gidiyor rahatlıyor düzelicek biraz daha sabır arkadaşım.
ahhh o süt meselesi tek duymak istemediğim şey işte benimde :KK43:
bende bebeğimin ağlamaları haricinde dünyayı dar eden insanlar etrafımda çoktu. hatırlamak bile istemiyorum o günleri. bende mecbur mamayla büyüttüm kuzum. ne mama kullanıyorsun bilmiyorum ama biz kolik bebek için olanını kullanmıştık biraz da olsa rahatlattı :KK43: rabbim sana da sağlık sakinlik versin inşallah geçecek bu günler de.

Sürekli emmek de istiyor muydu.
maalesef emmiyor benim oğlum :KK43: mama ve şuan ek gıda alıyor.
benim süt mevzusu çok karışık canım ya. daha hamileyken 7. ayda sütüm geldi benim, nasıl seviniyordum o kadar çok hayalim di ki emzirmek. ama maalesef hiç istediğim gibi olmadı.
doğum yaptım emzirmek için getirdiler süt agzına akıyordu meme tutmak istemiyordu. beni reddetti hemşireler bile şaşırdı eliyle iktiriyordu. saolsun kaynanam daha ben bebeğin yanına çıkmadan bulmuş emzik ağzına vermiş damağı gelişsinmiş diye.. emmiyor diye gelip gidip hemşireler kandan şekerine baktılar tok dediler emme refleksi de vardı parmaklarını emiyordu ama beni asla kabul etmiyordu. sağdık verdik tabi ama ben çok inat ettim emzircem diye zaten sancıdan ağlıyordu bide inat edip emmicek diye ağlıyordu. eve geldiğimde de kaşıkla vermeye devam ettim birde silikon uçlardan almıştım sürekli emzirmeye çalışıyordum. tam tutmaya başlamıştı ki doktor muayesine gittik sarılık yükseldiğini ve 400 gr kaybettiğini söyledi öyle kötü bir doktor du ki hakkımı helal etmiyorum ona. bana bagırdı kızdı besleyememişsin diye hemen yoğun bakıma yatırcam kanda oksijen oranına bakın filan dedi birsürü testler istedi hemşirelerden ortalığı karıştırdı hastanede. çocukta birşeyde yoktu yani sarılık değeri bile 16 filandı sınırın altıymış meğer ve kilo kaybı ilk hafta çok normalmiş her bebekte olurmuş. neyse benden aldılar hemen bebeği işte akşama kadar testler yaptılar ben ağlamaktan helak oldum.
sonuç bebeğimde hiç bir problem çıkmadı ama benim o gün sütüm kesildi ve yoğun bakım ünitesinde sürekli mama vermişler zaten daha yeni tutmuştu beni orda direk biberonla verdiler tabi.sonra da annem saolsun bir sürü kürler yaptı bana sütüm gelsin diye ama gelse de doyurcak kadar gelmiyordu ve silikon uçla dahi tutmuyordu artık 3 ay zar zor ağlaya ağlaya uykusunda uyanıkken her türlü denedim yada sağdım o ağladıkça ben inat etttim emcek diye sonra aileler karıştı çocuğa eziyet ediyorsun emmek istemiyor diye neler dediler. işte o dört ay neler yaşadım hatırlamak bile istemiyorum tek kolikle başa çıkmadım yani :KK43: ama tabi olmadı mı olmuyor sağlıklı olsun da. keşke emseydi ama memede uyutmaya razıydım en büyük hayalimdi.
biraz içimi dökmüşüm ama kusura bakma ne dolmuşum :)

X