- Konu Sahibi yasil_haktanemin
-
akşam eslem hazırlanmış nermin hanımı almak için odasına gitmişti. nermin hanım pudra rengi takımının içinde çok hoş görünüyordu. esleme elini uzatıp:
-harika görünüyorsun kızım
-teşekkür ederim nermin hanım, hazırsanız sizi aşşağı indirebilirim
-tekerlekli sandalyemle indirirsen beni sevinirim. koltuk değnekleriyle inmek istemiyorum.
-tabi, nasıl isterseniz nermin hanım.
eslem tekerlekli sandalyeyi alıp nermin hanımın yanına getirdi. oturmasına yardım edip kapıyı açtı ve müzik sesi yükselen salona doğru ilerlemeye başladı. krem rengine boyalı duvarlar, tavandan sarkan dev avize, saten üzerine serilmiş harika dantel masa örtüleri, masalardaki taşlı şamdanlar, birbirinden güzel çiçekler.... herşey bir rüya gibi güzel göründü eslemin gözüne. kalabalık nermin hanımın aşşağıya inmesiyle neşeyle nermin hanıma doğru ilerledi. herkesin birbirinden şık giyinmiş olduğunu gören eslem yeni bir kıyafet aldığına şükretti. nermin hanım gelenlere hoşgeldiniz dedikten sonra eslemin yardımıyla masaya oturdu. eslem başucunda beklemeye başladı. tektek insanlar gelip nermin hanımla konuşuyorlardı. eslemde herkesi tek tek tanıyordu bu sayede. nermin hanım içecek birşeyler isteyince eslem arkasında bulunan servis masasından içecek hazırlamaya başladı. o sırada da nermin hanımın konuşması kulağından kaçmadı:
-hoşgeldiniz, gelmeyeceğinizi bildirmiştiniz, sizi gördüğüme çok sevindim murat bey
birden eslemin elindeki bardak yere düştü, arkasına dönüp bakmaya korkuyordu, yoksa gerçekten....
yo bu olamazdı imkansızdı, başka bir murattı bu diye düşünürken arkadaki ses
-kaçırmam imkansızdı kudretin nişanını, sizi görmek ve çokta önemli emanetimi sizden almaya geldim nermin hanım
eslem körkuyla olduğu yerde donakaldı. arkasına dönemzdi, onun yüzüne bakamazdı. koşmak kaçmak saklanmak istiyordu ama belliki murat onu almaya gelmişti. nermin hanımın bardağını yeniden hazırlayıp başı önde arkasına döndü. nermin hanımın yanına gidip bardağını verdi.
-merhaba eslem.
-hoşgeldiniz murat bey.
eslem cesaretini toplayıp başını kaldırdı ve olduğu yerde dona kaldı adeta. muratın yüzü gülüyordu ama gözleri adeta ateş saçıyordu. elindeki bardağı nerdeyse kırılacak kadar sıktığı belliydi. siyah takımının içinde o kadar yakışıklıydıki etraftaki kadınlar ondan gözünü alamıyorlardı.
sadece nermin hanımdı ortamdaki gerginliği sezen.
-gelin oturalım konuşalım murat oğlum, uzun zaman oldu görüşmeyeli.
-eslem misafirimize bir içki hazırlayabilirmisin
-tabi nermin hanım
ikisi ilerleyip balkondaki masaya geçtiler. eslem muratın yüzündeki ciddi ifadeyle nermin hanıma birşeyler anlattığını görüyor ne konuştuklarını duymak bilmek için can atıyordu.
acaba onlar orada konuşurken kaçabilirmiydi, kaçamazdı, murat sürekli göz ucuyla kendisini izliyordu.bakışları altında eziliyordu eslem. kaçacağını düşünmüş olmalıydı muhakkak. bardağı hazırlayıp balkona yanlarına gidip bardağı murata uzattı. elleri birbirine değdiğinde elektrik çarptı sanki aralarında ve gözleri birleşti. eslem:
-nermin hanım gidip bir ömere bakmamda bir sakınca var mı?
-tabiki gidebilirsin. demesiyle eslem hızla arkasına dönüp yukarı çıkan merdivenlere ilerledi. merdivenleri çıkarkeen arkasından kimsenin gelmediğini farketti. kaçmalıydı, onunla yüzleşmeye cesareti yoktu. odasına girip kapısını kapattı. ömer uyuyordu. camdan baktı. muratın arabası ordaydı. arka kapıdan kaçabilirdi. çantasını aldı va ömerin eşyalarını içine doldurmaya başladı, yo böyle kaçamazdı. nermin hanıma bunu yapamazdı. gözleri doldu, hiçte rüyasındaki gibi olmuyordu herşey. murat onu öldürecekmiş gibi duruyor, gözleriyle bunu yapıyordu resmen. yapabileceği birşey yoktu. kaçamazdı. çantasını bıraktı. ömere birkez daha bakıp odadan çıktı. nermin hanımın yanına gittiğinde, nermin hanım:
-çok yoruldum yukarı çıkmak istiyorum kızım.
-tabi nermin hanım. hemen çıkarayım.
-yo kızım sen vedalaşalım burada sende toparlan. kübra beni çıkarır. murat oğlum seni almaya gelmiş, şen çok iyi bir kızsın, seni erken kaybetmek beni üzdü. yine görmek isterim seni, ömeri.
-inşallah nermin hanım, deyip nermin hanıma sarıldı eslem.
yukarı çıkan nermin hanım ve kübranın peşinden bakakaldı. konuşamıyor murata bakamıyordu.
-vedalaşmak istediğin başka biri varsa vedalaş çıkalım.
bir süre sessizlik oldu
-yok diyebildi zoraki eslem ve odasına doğru ilerlemeye başladılar. içeri girdiklerinde murat koltuğa oturup hiçbirşey söylemeden eslemi izlemeye başladı. yüzündeki gülümseme yok olmuş tamamen soğuk bir yüzle ve bu yüze tezat ateş saçan gözlerle bakıyordu.
eslem hiç ona bakmadan biraz önce yatağın üstüne bıraktığı yarı hazırlanmış çantayı doldurmaya başladı. muratta çantayı farketmişki
donuk alaycı bir gülümseme gelip geçmişti yüzünden. kaçmayı düşündüğünü anlamıştı kesin. eslem toparlandı çantasını murat elinden aldı:
-sen ömeri al.
ömeri kucağına alan eslem muratın peşinden arabaya doğru gitmeye başladı. hiç konuşmadılar. murat burnundan soluyordu. eslem endişe içindeydi. konuşsa olmaz konuşmasa olmaz öylece bekliyordu muratın bir tepki vermesini.
eslem en sonunda panikten sordu :
-nereye gidiyoruz....
-nereye gidiyoruz dedim sana....
-cevap versene daha ne kadar susacaksın.....
eslem artık bu strese dayanamayıp ağlamaya başlayınca murat aniden frene bastı ve eslemi tutup kendine doğru çekti
-sinirim geçinceye kadar sana zarar vermemek için susuyorum kadın, şimdi sus ve gideceğimiz yere varmayı bekle
eslem dahada korktu, muratı hiç böyle görmemişti. gözleri muratın gözlerine kenetlendi, ne kadarda yakınlardı öyle, içinde birşeylerin eridiğini göğsünde birşeylerin sıkıştığını hissetti. aynı şeyleri muratta mı hissetmişti ki? bir an kendisini öpeceğini sanmıştı. ama yanılmıştı, kaşları çatık yine arabayı sürmeye başlamıştı bile murat. kendisine acımış evine almıştı. birsürü iyilik fedakarlık yaptığı kadın başı beladan kurtulur kurtulmaz hiçbirşey söylemeden kaçıp gittiği için kendini kullanılmış gibi hissetmiş ve bunu kendine yediremeyip öfkelenmişti murat kesin. başka birşey hissetmesi mümkün değildi kendisine. halbuki kendi aşık olmuştu murata. bunu gizlemeli asla belli edip kendini küçük düşürmemeliydi eslem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?