Bitmeyen borcc

EvluBayan000

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2018
943
368
23
28
Hanımlar kusura bakmayın devamlı konu açıp sizide sıkıyorum ama merak ettiğim bir konu var. Sizin gelirinz ayrı olsa hadi diyelim zamanında düğün borcu bilezik borcu bunları eşinizin ailesine odedinz diyelim bizde de durumlar aynısı oldu ödememizde gerekiyor zaten. Ama sözlenmeden önce hiç borç yapmadan düğün yapicam diyen eşimin ailesi bilmedgmz şeylere borç ödedik. Kayinbabama arabası bozulsa milyar milyar ücret ödedik. Neyse ki şükür keselerimiz ayrıldı borç bitti dediler altinimin borcunu bitirdik bu süreçte çok zorluk çektik yeniden rahata erdik derken kavga gürültü altinlarim satıldı bende eşimin ailesi almadan eşimin kanına girip araba aldirdim bu konuda yırtık. Şuan ailesine sadece kendi evlerinin kredi borcu bizim evin kredisi onların dış cephe montolama falan aylık 500 TL ödüyoruz. Şuan kredi borcu miktarı yukselmis eşime sukadar oduceksinz artık demiş bende eşime uyardım dedim ki
Bak bu zamana kadar her türlü borcumuzu ödedik babana da destek çıktık kendimiz kenara para atamiyorken daha fazla sıkısmak istemiyorum hem zaten çocuk dusunuyoruz onu nasıl gecindicez dedim. Sen tek maassin babanın evine kira geliri falan 4 maaş giriyor dedim çok Darda olsa eyvallah derim dedim. Esimde mantıklı baktı haklısın da buzamana kadar ödedim şimdiden sonra odemiycem demesi zor olur benm için dedi daha sonra dusunucem bı babamla konusuyum. Ben bundan sonra cocugumuzun gelecegine birikim yapicam diycem dedi. Bu duruma kayinbabam tabiki tepkili olur ama. Haksizmiyim sizce ? Sıkıstigmzda 50 TL bile verse geri isteyen insanlar . Ayrıca durumları da var eşime kendilerini acindiriyolar. Zaten kaynanam da bayram da geline adetten bayram harçlığı verilir benm kaynanam 15 tl verdi. Parasında değilim ama destekleri olmuyor habire borç diyip para istemesinler. Sizin esinizin ailesi de borç borç derlermi yoksa sadece biz demi var anlamiyorum

Çok afedersiniz ama her ailede birine semer vurulur. Eşiniz seçilmiş sizinkinde. Allahtan sizi dinliyor. Ne biçim insanlar yahu?

Çok afedersiniz ama her ailede birine semer vurulur. Eşiniz seçilmiş sizinkinde. Allahtan sizi dinliyor. Ne biçim insanlar yahu?
Şuan görümcem rahatsız evli ve kaynanam bakıyor ona bütün hastane masraflarını karşılıyor damadı 10 TL yardım yapmiyor. Benim slak koca da hala babasına aciyor

Ne borcu ben anlamadım eğer bana evladı olarak bir düğün yapamıyor yada bir eşya alırken o an yardım etmiyor ise neden doğurdular acaba ? Evlendikten sonrA tmm ama o süreçte yardım edecek tabi ailesi borç nedir allah aşkına

Taze evliyken kendinizi geçindirmeyi öğreneceğiniz zaman da eş ailesini mi geçindiriyorsunuz? Yoksa ben mi yanlış anladım

Ben artık düğün borcunuda geçtim. Buzamana kadar evlerinin kredisini ödedik daha bugün eşime kredi borcu ikiye katlandı diyor. Oda bizi aşar bizim eve tek maaşla zor geçiniyoz onlara 4 maaş giriyor 3 kişiler görümcem çalışıyor 2 tane kira gelirleri var kayinbabamda çalışıyor

Eşinizi kendi çekirdek ailenizin borcuna sokmaktan başka çareniz yok o zaman..(Evi büyütün arabayı büyütün vs.)ihtiyacı olmayan bir parayı neden ister ki ailesi?
Bu yaşına kadar babasının kredisini ödedi. Evlendikten sonrada borç olduğu için krediyede yardım ettim bu zamana kadar aylık ödedik dünde fiyat iki katına çıkınca sinirlerim bozuldu artık. Bize ağır gelir tek maaşla .

Düğün ve eşya masrafları için bir şey diyemem ama bilezik borcu ödemek nedir? Millete gösteriş yapacaklar diye bana hediye taktıkları şeyin parasını isteseler olay çıkarırdım. Milletin gösterişinin sponsoru olamam hiç.

Ev kredisi olayını anlamadım. İki evin kredisine de katkı mı yapıyorsunuz? Sizin evin kredisi kayınpederin üstüneyse tapu da mı onun üzerine yani? Neden iki ev için de para veriyorsunuz ki?

Kesinlikle vermeyin yani zor durumda değiller anladığım kadariyla herkes anca kendi çekirdek ailesini geçindiriyor..(geçindiremiyor)

Hayatmda bu kadar saçma şey çok az görmüşümdür. Eşiniz bekarden ailesinin borçlarını ödeyeceğine birikim yapsaydı zaten düğünü de altınları da borçsuz yapardınız. Zaten paraları yoksa ne diye düğün yapmışlar altın takmışlar? Ay nerden baksam saçmalık, bitmez bu yarın başka bir borç çıkartırlar. Eşiniz yolunacak kaz ne de olsa.

Ne biliyim ben işte sozlenmeden borçsuz düğün yapicaz dediler eşimle ortak ödediler ama ben o borç deyipte aldığı parayı şahsen kayinbabamn kendine aldığını düşünüyorum. Şuanda bizim ev eşimin üstüne yıllarca çalışmış evlenmeden eşimin üstüne yapmış. Şimdi kayinbabamn evinin kredisini ortak oduyoduk dün 2 kat oducez fiyat artii diyince benim sartsller arttı sonuçta düğün borcunu bitirmisiz o evden eşim çıkmış keseler ayrı buzamana kadar kredide ödedik iki katı bizi aşar benim eşim tek maaş onların evine 4 maaş giriyor . Eşimle konuştum ama o da bana hak verdi babamla konuscam dedi

15 lira nedir ya olmaz anlarımda insan eşinden ister yine verir görümcene Allah sağlık versin ona bulabiliyorsa en azından bi 100lirada sana vermeliydi cocuk mu kandırıyor anlamıyorum valla bazı kayınvalideleri hoş benimki öldü oda öyleydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…