- 20 Ocak 2015
- 936
- 1.306
-
- Konu Sahibi reyhan 2004
İlk bitlendiğinde zaten hemen mesaj attım öğretmene. O gün de veli toplantısı vardı.Veliler de bilgilendiler yani.Öğretmenine söyleyin önce bi velileri uyarsın yoksa devamlı tekrarlanacak bu durum.
Eczanelerde satılan ilaçlar çok etkili zaten kullanıyorsunuzdur.
Ben de de geçmeyen bitmeden vardı, annem kafama ütü basınca ne sirke kaldi ne yavşak (Bit lügatinda saça yapışan yumurtalara denen kelimeler)
Ben 90lar çocuğuyum tabii, ütü vardı. Şimdi evde duzlestirici vardır mutlaka. İyice sampuan-ince tarak giristikten sonra yüksek ısıda - küçük küçük bölümler ala ala duzlestir saçı. Kalan yumurtalar da geberir gider böylece. Yaşı biraz büyük olsa boyayin derdim ama çok küçükmüş.
Geçmiş olsun...
Ben bir bitlenirdim, tüm ev halkına geçirirdim. Onlarinki bir günde biterdi benim bitim yüzyıllarca devam ederdi
Annem hep saçlarımı balta girmemiş ormana benzetirdi, ey gidi günler ey :)
Siz beni dinleyin düzleştirin kizınızın sacini-kesin cozum
Saçları çok uzun, kestirmeye yanaşmıyor. Düzleştiriciyle deneyeyim bi . Çok sağolun.Okulu mutlaka uyarın. Saçı sirkelerden arındırmak için saç düzleştiriciyle düzleştirin kendiliğinden coğu ölecek zaten. Kalanını da tarakla çıkarırsınız
Reklamı var mı bilmiyorum ama evet bi sprey. Adını vermek yasak sanırım.Ogretmeniyle konusun yoksa sonu gelmez bunun. Bildigim kadariyla teniz saclara daha kolay gelirmis. Reklamlarda gormustum bir sprey vardi sıkınca bitler gelmiyormus guya ondan mi kullandiniz?
Ayy kendi küçüklüğüm geldi aklıma
Saçlarıma kıymak zorunda kalmıştı anneciğim... Bitleri öldürmek temizzlemek kolay ama o sirke denen zıkkımlarla baş etmek hayli zor.
Bit şampuanıyla hergün yıkayın , süreklide bit tarağıyla tarayın kızınızı.
Küçük olmasa saçlarını boyatın kesin çözüm diyeceğim ama küçükmüş malesef.
Sınıfça tedbir almalısnız.geçmş olsun diyelim.
Eczaneden kwella şampuan al bir tanesinin hepsini saça diplerine daha fazla yedir şampuanı ama kuru saça sonra saçlarının hepsini kapatacak şekilde poşet gibi bir şeyle hava almicak şekilde bağlaen az 20 dakika kalsın sonra banyoya sok yıkansın tara döküldüğünü görüceksin benim kızımdavardı neler denedim kurtulamadım ancak bunu iki sefer yapınca tamamen kurtuldum.