bitmeyen bitler : (

reyhan 2004

...Men Dakka Dukka...
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2015
936
1.306
Dördüncü sınıfa giden bir kızım var. okulun ikinci haftası banyodan sonra saçlarını tararken bit gördüm. İyice inceleyince bi kaçtane daha artı bir sürü de sirke.
Tabii hemen bit ilacı alıp saçına uyguladım. Bi kaç hafta sürekli kontrol ettim , hiç birşey yoktu. Sirkeleri de tek tek ayıkladım ( belki gözden kaçanlar vardır, ) Bit tokası da almıştık.İlk haftalar kullandı sonra sıkılıp attı bi kenara.
Dün en yakın arkadaşının da bitlendiğini söyledi. Ben de gel senin saçına bi bakayım dedim. Bit tarağıyla taradım.Allahım yine bitlenmiş. Bilmiyorum arkadaşlarından mı geçti.
Sizlere sorum bit ilacının üzerinde sirkelere karşı da etkili yazıyordu.Ama içimde şüphe var. yoksa o sirkeler ölmedi de büyüdü mü? Başına, çocuğunun başına böyle birşey gelen var mı?
Ne yapacağım ben bu bitlerle?

Öğretmenine söyleyin önce bi velileri uyarsın yoksa devamlı tekrarlanacak bu durum.
Eczanelerde satılan ilaçlar çok etkili zaten kullanıyorsunuzdur.

Ogretmeniyle konusun yoksa sonu gelmez bunun. Bildigim kadariyla teniz saclara daha kolay gelirmis. Reklamlarda gormustum bir sprey vardi sıkınca bitler gelmiyormus guya ondan mi kullandiniz?

Ayy kendi küçüklüğüm geldi aklıma
Saçlarıma kıymak zorunda kalmıştı anneciğim... Bitleri öldürmek temizzlemek kolay ama o sirke denen zıkkımlarla baş etmek hayli zor.
Bit şampuanıyla hergün yıkayın , süreklide bit tarağıyla tarayın kızınızı.
Küçük olmasa saçlarını boyatın kesin çözüm diyeceğim ama küçükmüş malesef.
Sınıfça tedbir almalısnız. geçmş olsun diyelim.

Eczaneden kwella şampuan al bir tanesinin hepsini saça diplerine daha fazla yedir şampuanı ama kuru saça sonra saçlarının hepsini kapatacak şekilde poşet gibi bir şeyle hava almicak şekilde bağlaen az 20 dakika kalsın sonra banyoya sok yıkansın tara döküldüğünü görüceksin benim kızımdavardı neler denedim kurtulamadım ancak bunu iki sefer yapınca tamamen kurtuldum.

Lisedeyken ben de bitlenmistim :)) bi arkadasim taragimi istemisti tenefuste. Vermez olaydim. Fena bitlenmistim. Ben oyle bit ilaci falan almamistim. Saclarimi kisacik kestirdim. Her sac yikamadan sonra (her gun yikiyordum saclarimi) ince uclu taragi alip taradim one gazeteyi acip ( ama cok ince yani araligi cok azdi taragin) bit mit kalmadi 3 gunde tertemiz olmustum

İyi akşamlar. Benim oğlumda da oldu iki defa. İlkinde şu malum ilaçtan aldık eczaneden. Bitkisel olandan. Ama uygulama sonrasında oğlumu zor kurtardık. Gece acillerdeydik. İçindeki bişey yan etki yaptı sanırım. Bitkiselde olsa lütfen dikkatli olun o ilaçlara. Daha sonraki bitlenmesinde de şöyle bişey denedik. Saçlarına tamamen zeytinyağı sürdüm ve başına poşet geçirdim. Sanırım bitler havasızlıktan ölüyor. Sonra da bit tarağıyla tarayınca döküldü. Bir kaç defa yaptım bitti tamamen. Kızların saçları uzun olunca daha zor tabi.

Yegenim için paranit aldık metal bir tarağı var düzenli bir kullanımla 2 haftada kontrol altına aldık ve 1 ay içerisinde komple bitti.
Sadece kızınız değil sizde kullanın her ihtimale karşı..Okul çağı normaldir.Olur böyle şeyler.
Fakat sadece sizin halletmenizle olmaz öğretmen ile görüşüp komple sınıfça halledilmesi gerekir.

Ben de de geçmeyen bitmeden vardı, annem kafama ütü basınca ne sirke kaldi ne yavşak (Bit lügatinda saça yapışan yumurtalara denen kelimeler)
Ben 90lar çocuğuyum tabii, ütü vardı. Şimdi evde duzlestirici vardır mutlaka. İyice sampuan-ince tarak giristikten sonra yüksek ısıda - küçük küçük bölümler ala ala duzlestir saçı. Kalan yumurtalar da geberir gider böylece. Yaşı biraz büyük olsa boyayin derdim ama çok küçükmüş.
Geçmiş olsun...
Ben bir bitlenirdim, tüm ev halkına geçirirdim. Onlarinki bir günde biterdi benim bitim yüzyıllarca devam ederdi
Annem hep saçlarımı balta girmemiş ormana benzetirdi, ey gidi günler ey :)
Siz beni dinleyin düzleştirin kizınızın sacini-kesin cozum

Benimde kizim bir kere bitlendi , tepemden kaynar sular indi.. Hemen makasi aldim sacini kestim tabikide yamuk sekilde.. Eczaneden bit sampuani aldim kulandik, sonra saclarini kuaföre gitim duzlestirmek icin daha bir kisa kesildi... Sirkeleri tek tek temizledim, sampuanida kulaniyordum emin olasiya kadar.. Kayin validem geceleri gelip nefes almamizi dinlerdi cunku bit sampuanindan yigeni rahatsizlanmis
. Bit rozetleri var , guzel sekili olanlarda var kizlara.. Tokadan bende sıkılmıştım..

Kasabadan hallice bir yerde oturuyorduk sınıflar kalabalıktı birinci sınıftan dördüncü sınıfa kadar yaz tatilleri hariç kafamda yaşayan o iğrenç canlılarla yaşadım. Annemin sinirden ağladığını biliyorum. Sabır gerektiren bir şey. Bit ilacı kesinlikle kullanın, ince dişleri olan bir tarak(bir kez taradıktan sonra eski bir tencerede kaynatın onu), her gece yastık kılıfı değiştirin. Bir de gidip öğretmeniyle konuşun temizledim tekrar bitlendi yine temizledim yerini değiştirin lütfen diye. Yoksa uzun zaman temizlemekle uğraşırsınız.

Okulu mutlaka uyarın. Saçı sirkelerden arındırmak için saç düzleştiriciyle düzleştirin kendiliğinden coğu ölecek zaten. Kalanını da tarakla çıkarırsınız

Ogretmenle konusun bit olan ogrencilere sanırım bir sure tatil yaptiriliyor bitler herkese yayilmasin diye

Öğretmenine söyleyin önce bi velileri uyarsın yoksa devamlı tekrarlanacak bu durum.
Eczanelerde satılan ilaçlar çok etkili zaten kullanıyorsunuzdur.
İlk bitlendiğinde zaten hemen mesaj attım öğretmene. O gün de veli toplantısı vardı.Veliler de bilgilendiler yani.

Okulu mutlaka uyarın. Saçı sirkelerden arındırmak için saç düzleştiriciyle düzleştirin kendiliğinden coğu ölecek zaten. Kalanını da tarakla çıkarırsınız
Saçları çok uzun, kestirmeye yanaşmıyor. Düzleştiriciyle deneyeyim bi . Çok sağolun.

Ogretmeniyle konusun yoksa sonu gelmez bunun. Bildigim kadariyla teniz saclara daha kolay gelirmis. Reklamlarda gormustum bir sprey vardi sıkınca bitler gelmiyormus guya ondan mi kullandiniz?
Reklamı var mı bilmiyorum ama evet bi sprey. Adını vermek yasak sanırım.

Bit tarağıyla tarıyorum ama ah o sirkeler. Saça yapışıyor, çıkmıyor.

Geçmezse bunu da denerim artık sağolun.

ayy bit vok igrenc birsey.gecen sene benim kizimdada olmustu.birsuru ilac denedim hi biri ise uaramadi.hepimiz huylanip kasinmistik boyna.ensonunda birgun annem bir sise gazyagiyla geldi.Gaz yagi kullandiktan sonra cok sukur olmadi.saclari cok uzun ne cekmistim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…