Bitmeyen bir bulanti :((

Yasemincemm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2021
43
79
Merhaba arkadaslar,

Son adet tarhime gore 9+2 haftalik hamileyim. Ultrasona gore 8+1. Tam 3 haftadir surekli bulanti var bende ve inanin hic gecmiyor. 24 saat boyunca devam ediyor. Bu 3 hafta icinde 1 saat bile olsa gecmedi. Doktorum bana Prilam ve Zofer verdi. Onu kullaniyorum. Doktorum etki etmezse geri gel dozunu yukseltiriz dedi. Gittim ve dozunu yukseltti, ama hala bi degisme yok. 2 kere serum takildi, o bile fayda etmedi. Doktorum serumun etki etmemesine sasirdi.

Gunduz vakitleri biraz iyiyimde aksamlari asiri kotu oluyorum. en az 1 kere kusuyorum.

Midemde sanki koca bir tas varmis gibi, surekli tiksinti hali var. Yemek yememde sorun yok tatli ve bazi seyler haric. Herseyi denedim, kraker, leblebi, zencefil, az az yemek yeme vs, ama hic biri fayda etmiyor, azaltmiyor bile .

Internette cok arastirma yaptim, bazilari 12. haftada biterken bazilari 26, haftada bile cekiyormus gozumu cok korkuttu. Psikolijimi bozulmaya basladi artik. Tum enerjimi somuruyor, evde hic bir is goremiyorum ve surekli halsizlik. Isime konsantre olamiyorum ve isimi yapamadigimdan istifa etmeyi bile dusunuyorum.

Bu bulantilara bir care var midir? veya bir bildiginiz tedavi. Yorumlariniza cok ihtiyacim var. Belki sizlerden bir seyler ogrenebilirim.

ne kadar işe yarıyor bilmem ama bir ara hamilelere bulantı önleyici olarak önerilen bileklik duymuştum. tam olarak nasıl bir sistemi var ve işe yarıyor mudur bilmiyorum Hamileler İçin Mide Bulantısı Kusma Önleyici Bileklik Getwell GW1002 Nausea Gri - EnSonu
şöyle bir şey

Kusma olmuyor ama geçmek bilmeyen mide bulantım var rüyalarımdan bile bulantiyla uyanıyordum,kuru ekmek peynir zeytin yiyebildim yemeklerden tiksindim 17. Haftamdayim daha iyiyim ama tamamen geçmiş değil

Kusma olmuyor ama geçmek bilmeyen mide bulantım var rüyalarımdan bile bulantiyla uyanıyordum,kuru ekmek peynir zeytin yiyebildim yemeklerden tiksindim 17. Haftamdayim daha iyiyim ama tamamen geçmiş değil

Gercekten cok kotu . Bir mide bulantisi hayati bu kadar etkiliyebilecegini bilmiyordum. Öldurmuyor ama surunduruyor. Hamile miyim yoksa hasta miyim belli degil. Hamileligimin keyfini bile cikaramiyorum. Sanki 9 ay boyle surecekmis gibi. Dogursamda kurtulsam diyorum artik,,,Allah hepimizi sifa versin tez zamanda.

Of doktorum 12. haftadan sonra azalir dedi. Simdi tamamen umudumu kaybettim. 9 ay boyunca cekecegim galiba bu lanet bulantiyi
Aslında 12. Haftada azalarak bitiyor diğer hamileliklerimde öyle olmuştu bunda azaldı ama bitmedi bazı gebeliklerde doğuma kadar devam edebiliyormus umarım sizinki devam etmez biter...

Ben bol bol ayva tüketmiştim midemi tutuyordu

Naneli şeker denedin mi? Ben 5 aya kadar hiç bişey yiyemedim yoğun bulantı yasadim, hic unutmuyorum bı gün canım kuruyemiş istedi yedim ve anında çıkardım.. Patates haslamasi ve tarhana çorbasıyla beslendim, biraz hafifletiyor bunlar ama tamamen geçirmiyor malesef, doktorum miğde koruyucu verdi oda iyi gelmiştir sor istersen doktoruna

Bitmeyebiliyor. Benim 16.haftada azaldı ama hala bitmedi. Ben de sizin gibi hasta mıyım hamile mi belli değil diyordum. Sanırım bir çaresi de yok. Doktorum bana zencefil çayı tavsiye etmişti çok fayda etmedi ama bir deneyin isterseniz günde 2bardağı geçmeyecek şekilde. Sanırım bu durumu kabullenmek en iyisi. En azından bebeğim sağlıklı diyorum. İnşallah daha iyi olursunuz geçmiş olsun

Zencfil bende de yardim etmiyor maalesef. Doktorum kisacasi bununla yasamayi ogren dedi Oyle yapicam mecbur. Kabullenmek en iyisi.

Merhaba a. Malesef aynı seyleri yasadım .13. Hafta itibariyle azaldı. Hala ilac kullanıyorum. Günde bir kere kusuyorum bazen

Ben de aynen sen gibiydim yatmadan once ictigim 2 prilam cok iyi gelmisti.Bulantim yuzde 10lara indi diyebilirim
Doktoruna danış

Merhaba yazdıklarıniz o kadar beni anlatiyor ki yazmadan geçemeyeceğim.
6+0 ile hayatima bir anda giren bulantılar iki hafta hayatimi alt ust etti ilk gunler sadece günde bir tane zofer içiyordum butun gun su icsem kusarak geciriyordum halsizlik vucut bitkinligi berbat haldeydim . Telefona bile bakamiyordum sonra doktorum prilam verdi gunde 4 tane prilam 1 tane zofer iciyorum. Yine icim bulaniyor ama o gunler kadar kotu degilim sadece icmeyi geciktirdigimde ayni berbatliga ulasiyorum. Mesela bugün yaşadım o kadar halsiz huysuz gergin oluyorum ki tarifi yok hamilelik mi bu mu diyorum cidden ve tat alabilecegim gunlere geçebilmek icin dua ediyorum çünkü ufacik bir koku bile mahvedebiliyor ilaclara rağmen suan raporluyum ve gunlerim bu nedenle evde geçiyor umarim hepimizin kisa surede sona erer

Gaviscon + prilam kullanıyorum, ilk başta etki etmişti ama yedi gün sonunda etkisini kaybetti. Ne yersem yiyeyim midem yanıyor ve bulanıyor. Sabah mısır gevreği ve süt yedim, sonra da muz yedim. Midem felaket şekilde yanmaya başladı. Yahu gebe değilken süt içince mide yanma geçerdi, şimdi sanki tetikliyor gibi. Tahammül edemiyorum, insanlar nasıl ikinci üçüncü çocuk doğuruyor hayret ediyorum. Daha bebeğim 8+2de ama hemen doğsun istiyorum. Gebeliğin bırak tadını çıkarmayı hayattan gram zevk alamıyorum. Evden bir adım dışarı atamıyorum. Markete bile gitsem gelince kusuyorum. Cidden hepimize sabır diliyorum, hasta gibi yatmaktan başka da çözüm yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…