Bitmek üzereyim,ne olur siz duyun sesimi :(

Mahiber

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
176
49
318
Merhaba kızlar, ben daha evlenmedim ama düğünüme 9 hafta kaldı..
ve nerden başlasam bilemiyorum,şuan herşeyi bırakıp gitmek üzereyim.hayatımda çok laflar duymuş,üstesinden bir şekilde gelmiş bir insanım ama artık herşeyim tükeniyor.
bundan neredeyse 1 yıl önce nişanlımla tanıştım.birbirimizi çok sevdik ve evlenmeye karar verdik.bunu da söylemeliyim,ben türkiyeye geleli 2 yıl oldu.buraya kendi isteğimle,hayallerimi gerçekleştirmek için sadece bir bavulla ve 40euro parayla geldim.kimseye güvenmeyip,sadece kendi sesimi dinleyip yeni hayatıma atıldım.geldiğimde ilk 3 ay köyümüzde hem babamın fındığını hem tanıdıkların fındıklarını toplayarak para biriktirdim.sonra ALLAH yüzümü güldürdü,kendi çabamla istanbulda işe girdim,evimi tuttum ve başladım seçtiğim hayatı yaşamaya.zorluk,güzel günler hepsi vardı ama yaşadım.ve kendimle bunları yaptığım için gurur duydum.biliyorum,çok uzattım ama bunlar önemli anlatacaklarım için.
asıl konu: evlenmeye karar verdik,kolay olmayacağını bilerek salon bakıldı işlere başlandı.nişanlım benden önce,ailesine ev almış evin kredisini ödüyor.şuan ki işi yine herşeye rağmen iyi ama kredi kartı borcu,yok ev borcu (kasımda bitiyor) derken gerilim var ve istediğimiz gibi hareket edemiyoruz.benim maaşımda idare eder,evimin kirasını işst evin giderlerini telefonumu fln ödeyerek geçiniyorum.herşey biz ev bakalım derken kötüye gider oldu.bir yerde karar veremedi,ev nerde tutulcak,kaça tutulçak hiç belirli bişey yok.üstüne birde benim şuan çalıştığım yerde sıkıntılarım çıktı,aylardır hiç anlatmamıştım en sonunda dayanamayıp herşeye antalttığımda bana saatlerce,çık istifa et,sen okumuşsun bir sürü yabancı dilin var iş bulursun dedi bende ona dedim X ben yoruldum ordan çıkarsam sadece bana 1 ay ver kafamı dinleyip yeni işime başlayayım hemen beni ordan çıkarıp başka işe girmeyim.şuan çalıştığım yerde,patronlarımla çok iyiyim ikiside benim abim gibi bana çok yardımları dokundu,sadece kurdukları ekip saçma sapan olduğu için ve ben gelecek görmediğim için çıkmak istiyorum.işte nişanlımda ben sana mı bakamıycam 2-3 ay dedi sen ne zaman içine sinen bir iş bulursan o zaman başlarsın dedi..dedi de dediiii,anlayacağınız.bende burdan cesaret alıp istifa ettim.ağustosun sonuna kadar daha şirketteyim sonra çıkıcam.patronum kabul etmedi ama çıkıcam yani..
bunlarla aynı anda biz ev bakıyoruz,beyefendi beğenemiyor,sonra anladım ki sadece ailesine yakın merkezi bir yerde ev arıyormuş bende orda oturmak istemiyorum.öyle ortamlara alışık olmadığımdan dolayı bana tuhaf geliyor onların mesela oturduğu yer.ilk orda yıkıldım,beni ezdi geçti.sonra annem konuştu dedi anlatti işte bizim kızı biliyordun dedi o sen yokkende tek başına bu kadar kira verip merkezde oturmayarak sadece evimde rahat edeyim diye kalkıp oralardan işe gitti dedi.bu birden yine karar değiştirdi,ve bir ev bulduk çok güzel.emlakcıyla anlaştık.nişanlımın kredisi çıkana kadar sadece bi miktar verip sonra kaporayı fln vercektik.bende o akşam son kes ona dedim.bak dedim burda oturmak istemiyorsan bana söyle ve bana çözümler sun,de ki bak burda da senin istediğin gibi temiz evler var ama bana sadece olmaz diyip atma.çünkü benim haziranın sonunda şuan oturduğum evdende çıkmam lazım.yok dedi tamam tuttuk kadeh kaldırdık.o günden beri hep bi soğuk,hep bi hevessizlik bende salak değilim anlıyorum.sonra onun parası yok diye ben gittim istifa ettiğim şirketten para aldım bugün gidip o miktarı eve ödemek için.bana bugün demez mi 'sen çok istiyosan git tut' bi hevesli insan böyle mi der müstakbel eşine.ben kendimi yırtıyorum burda bişeyler yapmak için maden senin paran yok ben hal edip seni mutlu etmeye çalışıyorum senin yaptığına bak diye düşündüm.sonra birde bunların üstüne tuttuğumuz salona sadece 100tl para ödencek iki aydır ve hala ödenmedi.ben ona davetiye örnekleri gönderiyorum,bakarız diyor.herşeye sadece bakarız,olmaz,bilmem!! bu bir evlilik aşaması şakaya gelirmi sizce? bunlar 7 kardeş,hepsi çalışıyor.nişanlım her birine 10.000tl vermiş ki evlerini alsınlar hatta ablasının iki evi var.bir tanesi veremedi mi 100tl salon parasını? sürekli ailemde,ailem.başka hiç birşeyimiz yok.ben ne istediğisem paradan sebep olmadı sustum,oturdum olsun dedim yeter ki mutlu olalım.deminde diyor ki telefonda hani sen merkeze yakın iş bakacaktın herşeyimiz belli olurdu.demek ki sen beni sadece kandırmışsın..dedi sonra sen bundan sonra hiç birşeye karışmıycaksın,ev bakmıycaksın, ben tutcam ben yapcam bende kızdım dedim madem öyle bundan sonra bende çalışmam!bana utanmadan dediği aynı şu: çalışma,bana bir kuruş faydanmı var!!! (ben kime yük oldum bugüne kadar ben nişanımdan sonra 3 çeyrek altınımı sattım kredi kartı borcunu ödedik hemen ertesi gün.sen neden benimle böyle konuşuyorsun neden? üstelik bu adam 32 yaşında masterini yapmak üzere yüksek lisans yapmış gayet modern birisi.ben onu çok seviyorum,hayatımda ilk defa birine güvendim ilk defa bu benim kocam olsun istedim..o böyle değildi,hep anlayışlıydı beni seven bir adam.
ben nerde hata yapıyorum ne olur siz bana söyleyin (
çok uzun oldu ama yazmak zorundaydım artık herşey bitmek üzere.demin telefonda bana dedi seni sevip sevmediğimi düşünmem lazım.bende dedim bugüne kadar herşeye rağmen ben sana böyle bir kere olsun konuşmadım.ve telefonu kapattım ..
ne olur bana akıl verin

Yaşlandım ben artık,daha öz ve net konuları daha iyi algılayabiliyorum...
Ama olsun elbet yardımcı olan biri çıkar.
Allahım yardımcınız olsun inşallah arkadaşım...

tatlım bu adam senı ıhmal edıyor

evlensende böyle devam edecek sanma ki sihirli değnek dokunacak ve sız aile olacaksınız

her ailenın bır tane enayı evladı vardır herkes bırıkım yapar bu evlat varını yoğunu onlara verır sonra dımdızlak kalır ortada ama yıne akıllanmaz

nişanlında enayı evlatlardan kusuruma bakma evlenınce bu sefer senın paranda onlara gıdecek adım gıbı emınım çünkü bu adam senın paranı ıstemese bıle kendı maaşını komple onlara yedırecek ve evı halıyle sen çekip çevirecekisn

bi nevi parayla koca satın almak gıbı bır duruma düşeceksin

erkeğim diye ortada gezen sorumluluğunu da alsın

sen restını çekmelısın bence sevıyorsa kabul eder senı ve ısteklerını

ki isteklerinde atla deve değil yani neden değer görmüyorsun bunu düşün..

ben olsam ayrılırdım

sonu hayırlı görünmüyor

gerçekten tuhaf
kardeşlerine ailesine o kadar yardımda bulunmuş
ama onlar kılını kıpırdatmıyor
ailesi ile olan ilişkinden bahsetmemişsin
onlar seni istiyor mu?
evlilikler böyle iki kişinin çabalaması ile olmuyor
aileler işin bir ucundan tutmalı destek olmalı
nişanlının ailesi bu konuda hiç bir öneride bulunmuyor mu?
maddi manevi destek bu tip durumlarda çok önemli

bana karşı bir yanlışları olmadı bugüne kadar,yani yanlış bişey demediler ve ya beni istemediklerini duymadım hisstemedim.hemen beni istemeyede geldiler zaten.ama sürekli aynı şeyler,keşke yakında otursanız,şöyle olsun,kına böyle olsun,düğün şöyle olsun.ama kimsede tık yok.herkesin çenesi çalışıyor ama destek yok biz yaparız diye herşeyi istiyorlar. maddi kısımada gelince, 'çok kötü dönemdeyiz öyle denk geldi,biz yardım edemiycez! diyorlar hemen.

bilmiyorum ama gerçekten ailenin enyai evladı gibi olmuş..ne yapacağım bilmiyorum.aklım çok karışık,iyi değilim.hiç birşeyim yolunda gitmiyor şuan. 0'dan başlamış gibiyim yine..kendimi boş boş boş hissediyorum (

sen buraya cebınde 40 euroyla gelip bu sevıyeye yukseldıysen neden korkucaksın

bence bu çok buyuk bir başarı

bak bakalım ne olacak bu adam neden bu kadar kolay rest çekebiliyor

iyi tarafından bak aslında

evlenmek ıstedığın adamı tanımaya başlıyorsun...

ya evlendıkten sonra ortaya çıksa huyları?

çok uzun olmuş ama anladığım kadarıyla

nişanlınız ailesine karşı sesini çıkaramıyor,yani öyle alıştırmış onları

senin de ne kadar fedakar iyi niyetli, sessiz olduğunu bildiği için

tepkilerini çok rahat gösteriyor sana, nasıl olsa onu sevdiğini biliyor,

ona gidebileceğini onu terk edebileceği hissettir ki kendine gelsin.

Son düzenleme:

bende öyle düşünüyorum,acaba diyorum aslında şimdimi gerçek yüzünü göstermeye başladı. ama çok seviyorum,çok büyük hayallerim vardı onunla..hepsini elimden alıyor şuan,hepsini..

sen bu adamın sevgisinden emin misin arkadşım ne diyecegımı bılemedım sankı evlenmek istemıyor gb duruyo yada baglanmakdan korkuyo evi bu kadar baha ne edip bu duruma getirmesi ilginç 32 yaşındamış annesine çok düşkün o yüzden evi yakın iştemiş ailesi ile konuşmayı denediniz mi Allah yardımcınız olsun inşallah düzelir bekle biraz bakalım sabret bize de bilgi ver gelişmelerden olur mu arkdasım

vallahi herşey çözülürde bu seni sevip sevmediğimi düşünmem lazım demiş yaa, o olmamış işte

hay hay canım istediğin kadar düşün de çek restini

valla ne kadar hayırlı erkek evlatlar varmış hangi konuyu okusam ya biri kardeşinin düğünü için kredi çeker, öteki anası babası için ev alır falan. daha sonra da kendi eşlerinden çocuklarından, nişanlılarının haklarından nafakalarından kesiyorlar.

senin konuna gelince onun ailesine yakın oturmak istemiyorsun nişanlın da hem işinin hem evinin onlara yakın olmasını istiyor anladığım kadarıyla. şimdi mantıklı düşünecek olursak sen çalışacaksın, ileride inşallah çocukların olacak nişanlının ailesi ileride sana yardımcı olabilirler mi ? çocuk bakımı konusunda mesela ya da işten çıkıp eve geldiğinde yemek vs. konusunda. eüğer öyle birşey olacaksa yani işlerini yükünü hafifletebilecek şekilde sana yardımcı olabilecekse kayınvaliden özellikle bu konuyu biraz da bu şekilde düşünebilirsin.

Anladıgım kadarıyla senı aılesının yakınında bır yeremı oturtmak sıtıyor bana bes kurs faydan yok dıyor daha nısanlısınız senınde kendın ıcın ozel almak ıstedıgın seyler vardır sen ıhtıyaclarınımı gıderıceksın yoksa nısanlınamı verıceksın ne dusuncesızlık bu ne bencıllık arkadasın bırısı yazmıs her aılede bır enayı bızımkındede aynı malesef sızınkındede aynı olucak sımdıden bellı sen ıyı dusun yapılanı soylenenı terazıye koy tart bence nısanlın degıl sen dusunmelısın sevıp sevmedıgını rabbım hakkında hayırlısını versın

bende öyle düşünüyorum,acaba diyorum aslında şimdimi gerçek yüzünü göstermeye başladı. ama çok seviyorum,çok büyük hayallerim vardı onunla..hepsini elimden alıyor şuan,hepsini..

ama sen bu adamı henuz 1 yıldır tanıyormuşsun biraz gerçekçi olursak fazla beklentıye girmiş olmuyor musun?(hayallerımı elımden alıyor demişsin ya ona istinaden diyorum)

1 yılda tanışmak nişanlanmak ve 2 ay sonra evlenmek ?

hızlı gıttığıni düşündüm ben...

acaba 2 gün sonrasını tahmın edemezken bunları düşünerek plan yapmaya değer mi?

adam senı sevıp sevmedığımı düşünmem lazım demiş çocuk olana kadar ohooo

bu kızcağızın yaptığı fedakarlıklarla kalır bence...

düğüne yardım etmeyen çocuğa bakar mı orası da var

ayrıca ne kadar uzaklık o kadar huzur bence

Eğer bu forumları biraz takip ettiysen ailesine karşı dik duramayan erkekler yüzünden kadınların neler çektiğini bilirsin. Bak ne güzel bütün hayatını tek başına kurmuşsun,güçlü bir kadınsın.

Ayrıca seni sevip sevmediğimi düşünmem lazım demiş!!!!!Bundan büyük yanlış mı olur! Bak benim gözlemlediğim evlenince erkeklerin ilgisi ciddi azalıyor.Hele nişanlıyken azaldıysa evlenince daha iyi olmayacak.

Nişanlı olmanın güzelliği bu evli gibi paylaşım olduğu için daha iyi tanıyorsun. Şunu da iyi bil eğer o kişiyle evlenirsen bir kişiyle değil,bütün ailesiyle evlenmiş olacaksın.İyi düşün.Her işinize karışacaklar eşinde onları haklı görecek!Onlar ailem sen hatalısın diyecek!Yani en önemlisi onun ailesi ayrı sen ayrı olacaksın. Bunu hep söylerim erkek daha evlenmeden SENİ ailesi olarak görmeli. Yoksa hayat sana zehir olur.
Allah yardımcın olsun.

burayı kaçırmışım bi dakka yok bu adam bu lafı söylüyorsa ı-ıh

Kesinlikle katılıyorum.. Ne kadar uzak o kadar huzur.

sevgili mahiber, ben yanlış anlamadıysam,

henüz nişanlıyken işten ayrılmışsın ve nişanlın sana bakmaya başlamış.

her ne kadar sen ayrıl, ben sana bakarım dediyse de ona güvenip bunu yapmamalıydın

zaten sonradan yüzüne vurmuş, bana bi kuruş faydan mı var diye...

tek basına yasaman kendı ayaklarının uzerınde durabılmen cok cok guzel
olmuyorsa bırak gıtsın sen cok guclusun
yıne eskı gunlerıne donersın tatlım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…