- Konu Sahibi Umuthepvarr
-
Canım sana tavsiyem hacemat yaptırtman ve sülük koydurman. Nedir bunlar diye soracak olursan alternatif tıp. Peygamber efendimiz yaptırırmış. Sünnet de yani aynı zamanda. Bir çok hastalığa şifa. ben yaptırdım mucize gibi sonuç aldım ve bir çok kişi aynı sonucu alıyor. benim de adet düzensizliğim vardı. Tabii şimdi benim söylememle yaptırtmazsın hemen ama iyice araştır derim. Kesinlikle pişman olmayacaksın. Hangi şehirdesin bilmiyorum ama istanbulda bildiğim yer var. Kesinlikle yaptır bence.
Konumu okuyup yorum yaptığınız derdime ortak olduğunuz için öncelikle çok teşekkür ederim fakat benim adet düzensizliğim bu kadar kolay şeylerle geçerim ki inanın artık ne doktorlara ne alternatif tıbba peki bı inancım kalmadı tek 3 yıldır midem onlarla doldu ve hastaneler bendim sayemde zengin oldu nerdeyse
yok canım. bu dediğim yöntemler basit gibi görünen gerçekten çok şifaya vesile olan yöntemler. benim yumurtalıklarımda kistler vardı. zararsızdı ama adet düzensizliği yapıyordu. 2 ayda bir oluyordum. Sülük koydurdum ve bütün kistlerim gitti ve adetlerim tıkır tıkır düzene girdi. İnternetten araştırırsan sülük ve hacematın faydalarını anlarsın. Ben burada ne kadar anlatsam faydasız. Araştır bence ve kesinlikle dene. Hiç bir şey kaybetmezsin ve hatta Allahın izniyle şifa bulursun. ben ve çevremdeki bir çok kişi denedi ve karşılığını aldı. Anne olamayanların hamile kaldıklarını, göğüsteki tehlikeli kistlerin geçtiğine şahit oldum. Tabii yine de sen bilirsin;
Canım malesef ben de aynı dertten muzdaribim, ilaç kullanmasam nerdeyse hiç adet olamıyorum, pcos var bende, moralini bozmak istemem hiç ama muhtemelen sana da bu tanı konulacak, ilerleyen yaşlarında doğum kontrol hapı verir doktorlar, o da tedavi edici değil ama çocuk düşünmediğin sürece yaşayabilicen adet düzensizliği, sivilce vs gibi sorunları engelliyo, evlenip çocuk sahibi olmak istediğin zamansa farklı tedavi yöntemleri var ama çocuğum olmaz diye korkma, olumsuz düşünceleri at üzerinden, artık tıp çok gelişti Allah'ın izniyle biz de çocuk sahibi oluruz inşallah, bizim gibi adet düzensizliği problemleri olup da tedavisiz hamile kalanlar da var ama olmadı dediğim gibi tıp çok gelişti, birsürü tedavi yöntemi var.
ama bende kist yok pcosta kist olması gerekmiyor mu peki pcosun tedavisi yokmu yani doğum kontrol haplarıda mı geçici etki sağlıyor ?
merhaba canım.seni cok iyi anlıyorum.ben de 28 yasındayım ve aynı senın gıbı adet gormeye basladıgımdan berı hıc duzenlı adet gormedım.bana da ılk zamanlar kucuksun duzelır dedıler ama hıc duzelmedı.benım de 6 ay adet gormedıgım zamanlar oldu.hep o ay adet gormemı saglayacak ılaclarla adet gordum.ama benhıc senın kadar kafama takmadım.hatta ısıme gelıyordu mıllet gıbı her ay adet gormemek.cunku bana gore cok rahatsız edıcı bı durum.bı de tenım cok hassas pısık oluyodum her adet sonrası.velhasıl bu durum bana sıkıntı olmuyodu aksıne ısıme gelıyodu.adetın arası ıkı ayı gecınce gıdıp kendı kendıme farlutal alıp ıcıyodum adet goruyodum.benım sıkıntım da kıst fılan degıldı.prolaktın hormonum yuksektı.ben de hastane hastane dolastım bu hormon ıcın tek bı ılac vardı onu da duzenlı olarak 6 ay kullandım bıraz duzelme oldu.ama sonrasında azıcık stres yapsam yıne bozuluyodu duzenım.benım tek korkum cocugum olmamasıydı o yuzden dolastım doktor doktor.onun ıcın de korkmama gerek yokmus evlılıgım 2.yılında bı cocugum oldu.yanı canım sen hıc canını sıkma.sen canını sıktıkca daha beter oluyo bu duzensızlık.ben olsun olsun dedıkce olmazdı olmasın dıye gozune bakınca bosverınce hemen olurdu.bosver bıraz oluruna bırak.uzun zaman temız gezmenın tadını cıkar bana gore.ben oyle yapıyodum cunku.
Tek sorun çocuğunun olmaması korkusuysa doktor yumurtalıklarında problem olmadığını söylemiş.
Evlenene kadar hiç adet görmemiş, evlendikten kısa süre sonra hamile kalmış örnekler var.
Benim etrafımda da var.
Tedaviyle mi oldu bilmiyorum, ama önemli olan uğraşmamış olmaları.
Adet düzensizliginin bir sürü nedenleri vardır.Stres,kist,miyom,şeker hastalığı,guatr hastalıgı,karaciğer rahatsızlıgı,sık kilo kaybı yada kilo alımı yada iltihap gibi rahatsızlıklarda adet düzensizligi olur.İsterseniz başka bir doktora daha gidin kan degerlerinize komple bir baktırın.
Canım hiç korkmana gerek yok. Benim de hormon bozukluğum var ve dogum kontrol hapı kullanıyorum. İyileştirilemeyecek tek şey erken menapozdur bunu bana doktorum söyledi. O yüzden stres olup kendini üzmene hiç gerek yok. Ki adet düzensizliğin varsa en büyük düşmanında stres olmalı. Aşırı zayıf ya da kilolu olanlarda da görülebiliyor, istisnaları var tabi. Yediğine içtigine bu anlamda dikkat etmen yararlı olur böyle bir durumun varsa. Kilo vermekte zorluk çekiyorsan insülin direncine baktırmak için test yaptırabilirsin çünkü bahsettiğin eger "polikistik over" diye adlandırılan hastalıksa, insülin direnci de çıkabiliyor. Farklı yöntemler uygulama bence çünkü herkesin bünyesi farklı, başkasında sonuç vermiştir ama sende işe yaramayabilir. Sonucunda daha fazla stres olursun, baştan uygulamamak daha mantıklı diye düşünüyorum. Kaldı ki ilaç kullanmaya başladığında düzenli adet olursun. Hamile kalma durumunda korkmana gerek olduğunu düşünmüyorum sonuçta doktora gidiyorsun ve tedaviye başlıcaksın. Asıl ileriki yaşlarına kadar tedavi olmazsan sorun yaşarsın. Benim diyetisyenimde de hormon bozukluguna dayalı adet düzensizliği vardı ama ikizleri olmuş, tüp bebek falan da değil üstelik. Canını sıkma bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?