- 16 Haziran 2008
- 1.728
- 1.527
-
- Konu Sahibi antisiyete
Milletin memleketine gidip derken neyi kastediyorsunuz? Onlar kim? Askerim görev yerine gidiyor ve kendi ülkesindeki bir ile gidiyor. Halka evinde oturan vatandaşa terörist denmiyor Dağdaki eli silahlıya terörist deniyor. o zaman orası kimin memleketi? kurduğunuz cümleye dikkat edin.Bir şey derdim de neyse... hem milletin memleketine gidip bir de terörist mi diyorsunuz? Onlar da bayiliyordu size... gidip orada da böyle konuşun göreyim sizi..
terörist mi dolu
Ortalık karıştırmaya çalışmayın. İzmir İzmirlilerin memleketi, Bitlis bitlislilerin memleketi.. ayy oraya gideceğiz de halkı nasıl terörist mi diyen biri olursa hakettiği cevabı alır. Siz de o çok gerekli duyarınızı alın bir köşede sessizce kasın, buradan ekmek çıkmaz size... byeMilletin memleketine gidip derken neyi kastediyorsunuz? Onlar kim? Askerim görev yerine gidiyor ve kendi ülkesindeki bir ile gidiyor. Halka evinde oturan vatandaşa terörist denmiyor Dağdaki eli silahlıya terörist deniyor. o zaman orası kimin memleketi? kurduğunuz cümleye dikkat edin.
Ya İnsan gibi İnsana yakışır bir cevap verebilen biri çıktı sonunda.Bitlis’te terör merör yok ama çok fazla Menzil müritleri var. Herkes çok iyi. Hatta fazla iyiler. Şu an merkez yapılıyor baya iyileştiriyorlar. Yazın ishal salgınları oluyor o da maalesef belediyenin hizmetsizliğinden. Kanalizasyon suyu çeşme sularına karışıyormuş sanırım.
Göle en güzel girilecek yerler Adilcevazdadır. Temiz mis gibi. Hiç derin de değil. Suphan Dağı eteğinde güzel bir kahvaltı yapın. Terör merör yok yani merak etmeyin.
Edit: İstanbul’un en elit semtinde yaşıyorum geçen akşam adamın biri gömleğini yırtıp eşime “bak benü görüyor musun” demiş. Karnından boynuna kadar ameliyat izi varmış. Yabancıymış. Yani Allah bilir hangi terörden. Eşim de vermiş ağzının payını tabi. Yani bunun Bitlis’i İstanbulu yok.
Halkı Terörist mi diye sormuş mu? Terörist çok mu yazmış? Bundan halkı terörist mi anlaşılır? Terörist diye belirtmiş zaten ve biz kime terörist denir bildiğimiz için o bir isim olarak orada ayrı belirtilmiş zaten!Hem milletin memleketine gidin dediğin yerde sıkıntın! çünkü O askerler oraya boşuna gitmiyor.En basitinden bir er 6 ay tatil diye orada değil!maaşlı iş diye orada değil! duyarım dan size de biraz verebilsem de, yetişmiş askerin olmadığı yerlerde neler olduğunu kavrayacak duyarı kasabilseniz.Ortalık karıştırmaya çalışmayın. İzmir İzmirlilerin memleketi, Bitlis bitlislilerin memleketi.. ayy oraya gideceğiz de halkı nasıl terörist mi diyen biri olursa hakettiği cevabı alır. Siz de o çok gerekli duyarınızı alın bir köşede sessizce kasın, buradan ekmek çıkmaz size... bye
Başkasıyla et kavganı inan hiç uğraşamam. Güle güleHalkı Terörist mi diye sormuş mu? Terörist çok mu yazmış? Bundan halkı terörist mi anlaşılır? Terörist diye belirtmiş zaten ve biz kime terörist denir bildiğimiz için o bir isim olarak orada ayrı belirtilmiş zaten!Hem milletin memleketine gidin dediğin yerde sıkıntın! çünkü O askerler oraya boşuna gitmiyor.En basitinden bir er 6 ay tatil diye orada değil!maaşlı iş diye orada değil! duyarım dan size de biraz verebilsem de, yetişmiş askerin olmadığı yerlerde neler olduğunu kavrayacak duyarı kasabilseniz.
Hayvanlar cevap veremez herkes kendince bir şey yazıyor, kimseyi kırmayalım bence.Ya İnsan gibi İnsana yakışır bir cevap verebilen biri çıktı sonunda.
Allah razı olsun. Hele şükür hayat sorgular gibi sorgulamadan ironi yapmadan iyi niyetli bir yazı Allah da sizin sıkıntınızı gidersin.Kuzenim eşinin görev yerinden dolayı orada yaşıyordu ve çok seviyordu orayı çok rahatlardı
Çok teşekkür ederim umarım yerleştirdiğimiz zaman bizde mutlu ayrılırızBen gittim .insanları o kadar yardımsever ,o kadar saygılıydı ki şaşırdım .
Hoşuma gitmeyen tek şey devlet hastanelerinde ki personellerin tavrıydı .
Bölge halkına davranışlarını pek bek beğenmedim .
Herkes sizin gibi iyi niyetli olsa keşke teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için. Burada bazı insanlar tırnaklarını geçirircesine uğraşıp dalga geçmeyin kendilerine iş edinmişler. Allah hayırlı işlerle meşgul etsin. Ahlaki değerlere zarar vermeden bildiğim bilemediğim kadarı ile bir soru sordum hemen cahil dediler. Sanki lisede kızlar kavga çıksa da egolarımızı tatmin etsek derler ya onun gibi davranan tutumlarını beğenmediğim bir kitle var burada. Bazıları da bunlardan besleniyor belli ki ne diyim Böyle insanlar aslına bakarsan kendilerine bile saygıları yoktur. Allah iyi niyetli insanlar ile karşılaştırsın hep.Valla kaleşnikof yazmak aklınıza nerden geldi şaşırdım okuyunca. Konu sahibi demek ki çok gerilerde kalmış benim gibi. Yazın bildiğinizi gülün geçin. Saldıracak yer arıyorsunuz sankim ütopya ddayız yanıbaşımızda savaşlar yok. ponçik bir ülkeyiz sanki tabi ki terör ve terörist gerçeğimiz!Hem halktan bahseden kim ?? Gara olayını ne çabuk unuttunuz. Devlet adına biri olman terörü hiçbir yerde unutturmaz.Bu telaşi mazur görememek de neyin kafası bilmiyorum.
Kardeşim oraya eğitimlerden geçerek gidecek. Eğitimde iken sağlığı çok yerinde değildi o yüzden ilk görev yeri zorlu mu acaba diye araştırma yaparken buradaki duyarlı arkadaşlara sormak istedim. Dalga geçtikleri kardeşim ise onlar yataklarında rahat yatabilsin diye aylarca zorlu dağ koşullarında eğitim aldı. Üzüldüğünüz haberlerde gördüğünüz vatan bekçisi olacak. Allah ayaklarına taş değdirmesin.Bitlis’te terör merör yok ama çok fazla Menzil müritleri var. Herkes çok iyi. Hatta fazla iyiler. Şu an merkez yapılıyor baya iyileştiriyorlar. Yazın ishal salgınları oluyor o da maalesef belediyenin hizmetsizliğinden. Kanalizasyon suyu çeşme sularına karışıyormuş sanırım.
Göle en güzel girilecek yerler Adilcevazdadır. Temiz mis gibi. Hiç derin de değil. Suphan Dağı eteğinde güzel bir kahvaltı yapın. Terör merör yok yani merak etmeyin.
Edit: İstanbul’un en elit semtinde yaşıyorum geçen akşam adamın biri gömleğini yırtıp eşime “bak benü görüyor musun” demiş. Karnından boynuna kadar ameliyat izi varmış. Yabancıymış. Yani Allah bilir hangi terörden. Eşim de vermiş ağzının payını tabi. Yani bunun Bitlis’i İstanbulu yok.