• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitlenme Korkusu :(

watasiva

Guru
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2008
316
403
303
İzmir
Arkadaşlar merhaba. Is yerindeki arkadaşımın küçük oğlu okulda bitlenmis.Çocuk sürekli iş yerine geliyor oyun fln oynuyor. Annesi temizliyorum diyor ama bana bulaşacak diye aklım çıkıyor. Sinirden kaşıntı basıyor resmen bütün gün :( Annesi ile yemeğe fln gidiyoruz. Bana bulaşır mi. Nasıl bulaşır hicbir fikrim yok. Bulaşmaması için ne yapmalıyım. Arkadasimi kırmamak için birşey diyemiyorum ama kafayi yeme derecesinde bit konusunda korkuyorum. Ilkokulda bitlenmiştim aylarca geçmemişti :(

Arkadaşlar merhaba. Is yerindeki arkadaşımın küçük oğlu okulda bitlenmis.Çocuk sürekli iş yerine geliyor oyun fln oynuyor. Annesi temizliyorum diyor ama bana bulaşacak diye aklım çıkıyor. Sinirden kaşıntı basıyor resmen bütün gün :KK43: Annesi ile yemeğe fln gidiyoruz. Bana bulaşır mi. Nasıl bulaşır hicbir fikrim yok. Bulaşmaması için ne yapmalıyım. Arkadasimi kırmamak için birşey diyemiyorum ama kafayi yeme derecesinde bit konusunda korkuyorum. Ilkokulda bitlenmiştim aylarca geçmemişti :KK43:
Haftada bir çamaşır deterjanı omoyla yıkayın bit şampuanı var onla yıkayın eğer bit olursada hemen saçlarınızı boyayın bunları biliyorum

Eczanelerde tokalar var. Henüz normal bir rengini bulamadım geneli fosforlu pembe ama işe yarıyor. Bir de rozetler var fakat geneli emojili...

Çocuğun ve annesinin çok dibinde durmazsaniz bulaşmaz sanıyorum. Bizim lisede bitli bir kız vardı hani kafasındaki sirkeler gözle görülüyordu öyle bitliydi. Ama bize bulasmadi çünkü kimse yaklasmiyordu.

Çok sağolun bunları uygulucam aşırı titizim malesef bu konuda. Öğretmenlerin işi çok zor :(
Sizinki titizlik değil, haklısınız. Yemeğe ayrı çıkın, çocuk sizin masanıza oturmasın. Bit sıçrayabiliyor ve derinin içine gömülüp hemen temizlenmiyor

Kızım ilkokulda... Sinifimizda sürekli bir bit problemi var. Ben lavanta kolonyası kullanyrm şükür daha hiç bulaşmadi. Bit lavanta kokusunu hiç sevmez derler

Sürekli saçımı tarıyorum ince tarakla deliler gibi. Ama hicbir şey yok ama bir yandan da kaşınıyor psikolojik olsun sebebi nolur :(

Çok sağolun bunları uygulucam aşırı titizim malesef bu konuda. Öğretmenlerin işi çok zor :KK43:
En etkili yöntem bebek yağını başınıza sürüp 1 saat bekleyip yıkayın. Yeğenlerime okuldan gelmişti birazda geç farkedince sadece bunda çözüm bulduk. Duyduğum herkese tavsiye ediyorum üstelik zararlıda birşey değil bebek yağı

Sürekli saçımı tarıyorum ince tarakla deliler gibi. Ama hicbir şey yok ama bir yandan da kaşınıyor psikolojik olsun sebebi nolur :(
Psikolojiktir merak etmeyin :) bit olunca saçın derisi pütür pütür oluyor. Küçük sert sivilce gibi. Çünkü ayaklarını gömüyorlar derinin içine. Onları kabuk sanıp koparıyorsunuz, bu sefer de yürümeye başlıyorlar

Off igrenc varlik.. 40 carsaf dolasir derler. Allah muhafaza vursun sifira sacini cocugun tek cozum sac bu uzar yine... tum carsaflar kaynar sicakta yikanmali kiyafetler dezenfekte edilmeli ilaclanmali bence. Uzuun yillar gecmiyo fobi ve travma bende dayak yedim cunku bunun yuzuunden.

Back
X