- 2 Eylül 2007
- 17.023
- 12.630
çok teşekkürler :) peki damıtma nasıl oluyor
Mevsime ve kullandığım bitkinin yaş veya kuru olmasına bağlı olarak işleme alıyorum. Kavanoz içerisinde hazırlayıp 1 yıl dinlendiriyorum. 4 ay güneş altında, 8 ay kalorifer peteği üzerindeHaftada bir kavanozu çalkalıyorum. Bekleme süresi bittiğinde benmari usulü ısıtıyorum kavanozu daha sonra tamamen berraklaşana kadar süzüyorum ve işlem bitiyor.
Bazı bitkilerin ise zeytinyağı ile hazırlanması mümkün değil, bunun için damıtma yapıyorum.
Kullanacağım yere bağlı olarak bazılarını alkolle tentür haline getirdiğimde olur.
zeytinyağı güneşi sevmez bozulur
Isı yardımı ile kullanılan yaprağın/çiçeğin özünün imbik içerisine eklenen suya geçmesi sağlanıyor, daha sonra bu su buharlaştığında imbiğin ucundan damla damla bitkiye/yaprağa/çiçeğe ait olan yağ veya esans birikmeye başlıyor. Çok zahmetli bir işlemdir.
okurken ben bile yoruldum nasıl zahmetli olduğunu tahmin edebiliyorum :)
Tam deli işi
ne güzel ama doğal doğal kullanıyorsunuz :)
en iyisi :) dışardakilerin içinde kim bilir neler varDışarıdan alınanlara güvenemiyorum mecburen böyle bir formül buldum
öyle mi canım yaa çok sağol bilmiyodum ama kafama bişey takıldı yağın olup olmadığını nasıl anlıycazooo sen erken başlamışsınkaranfil ceviz gibi şeyler 2 hafta da olmaz ama sanırım sertler ya sen onları 1 ay beklet
Rengi değişir, aroması siner dipte tortu oluşmaya başlar canım.Bu arada 3 günde bir kavanozu çalkalamayı ihmal etmeyin.öyle mi canım yaa çok sağol bilmiyodum ama kafama bişey takıldı yağın olup olmadığını nasıl anlıycaz
ooo ciddimisin yaa ben himç yapnadım onu noolcakRengi değişir, aroması siner dipte tortu oluşmaya başlar canım.Bu arada 3 günde bir kavanozu çalkalamayı ihmal etmeyin.
Bir şey olmaz, bir dahakine yaparsınooo ciddimisin yaa ben himç yapnadım onu noolcak
yaa tühh bee üzüldüm şimdi olmaz mı şimdi kullanamaz mıyım ben bu yağları hayır 1 tane de değil ki :'(Bir şey olmaz, bir dahakine yaparsın
Günaydın canım, bir şey olmaz dedim ya, kullan. Sadece bir dahaki sefere dediğim biçimde yaparsan kullandığın bitkinin özünün yağa daha fazla geçmesini sağlarsın.yaa tühh bee üzüldüm şimdi olmaz mı şimdi kullanamaz mıyım ben bu yağları hayır 1 tane de değil ki :'(
ne durumdasın hepsi oldu mu yağların kullanmaya başladın mıyaa tühh bee üzüldüm şimdi olmaz mı şimdi kullanamaz mıyım ben bu yağları hayır 1 tane de değil ki :'(
emin olamadığım için kullanmadım hiç birinine durumdasın hepsi oldu mu yağların kullanmaya başladın mı
renkleri kokuları felan değişmedi miemin olamadığım için kullanmadım hiç birini
allah allah sarımsak yağının felan olması lazımdı anlamadım kihayır aynı