Doğal Saç Bakım Kürleri bitkisel yağları evde kendimiz yapalım :)

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri
çok teşekkürler :) peki damıtma nasıl oluyor

Isı yardımı ile kullanılan yaprağın/çiçeğin özünün imbik içerisine eklenen suya geçmesi sağlanıyor, daha sonra bu su buharlaştığında imbiğin ucundan damla damla bitkiye/yaprağa/çiçeğe ait olan yağ veya esans birikmeye başlıyor. Çok zahmetli bir işlemdir.

zeytinyağı güneşi sevmez bozulur

zeytinyağı güneşi sevmez bozulur

Yemeklik zeytinyağı serin ve ışık kaynağından uzak bir yerde saklanmalı aksi biçimde yenemeyecek kadar acılaşır. Burada söz konusu olan yemeklik değil, kozmetik amaçlı kullanım canım, ne kadar tepkimeye uğrarsa o kadar iyi...

sarımsak soğan yağı felan kokar canım renkleri de değişir ordan anlarsın ama diğerlerinde bunlar olur mu nasıl anlarsın bilmiyorum.. bunu da kkden aldım canım başka bir arkadaşta böyle yapmış buna da bakabilirsin..
HAVUÇ YAĞI
rendelediğiniz 1 su bardağı havucu zeytinyağıyla ölçülendirerek (taşmasın)hazırlayın bir tencereye su koyup kaynatın bu bardağı içine su gelmemesine dikkat ederek 15 dk kaynatın daha sonra süzün tadınada bakabilirsiniz detoks etkisiyle iç organları temizler bu yağı hem içden hem dışdan takviyeyle kullanın yazın doğal havuç yağınızda hazır olmuş olacak saç cilt içinde çok faydalı varislere iyi geldiğinide duymuşdum

öyle mi canım yaa çok sağol bilmiyodum ama kafama bişey takıldı yağın olup olmadığını nasıl anlıycaz
Rengi değişir, aroması siner dipte tortu oluşmaya başlar canım.Bu arada 3 günde bir kavanozu çalkalamayı ihmal etmeyin.

yaa tühh bee üzüldüm şimdi olmaz mı şimdi kullanamaz mıyım ben bu yağları hayır 1 tane de değil ki :'(
Günaydın canım, bir şey olmaz dedim ya, kullan. Sadece bir dahaki sefere dediğim biçimde yaparsan kullandığın bitkinin özünün yağa daha fazla geçmesini sağlarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…