- 9 Şubat 2010
- 18.624
- En iyi cevaplar
- 1
- 42.211
- 1.123
Söylediğine göre gövde çürüğü var, çelik alsan iyi olur. Benim bu türden olan sürekli gövde çürüğü oluyordu, sonunda kurtaramadım. Sulama sırasında gövdeyi ıslatmamaya özen göstermek gerekiyor bazılarında.ZemheriPoyraz
Bunun gövdede renk değişimi olmuş yeşil yer gibi sert değil çok yumuşakta değil.
Çelik alayım değil mi?
Aldım az önce bakalım tutucak mı önceden kurutuyodum kesik yerini bu sefer direk diktim bakalımSöylediğine göre gövde çürüğü var, çelik alsan iyi olur. Benim bu türden olan sürekli gövde çürüğü oluyordu, sonunda kurtaramadım. Sulama sırasında gövdeyi ıslatmamaya özen göstermek gerekiyor bazılarında.
Direk dikince de tutuyor, yaraya biraz tarçın serpince enfeksiyon oluşturmuyor, aklında bulunsun.Aldım az önce bakalım tutucak mı önceden kurutuyodum kesik yerini bu sefer direk diktim bakalım
Ephorbia milliler gebellikle tepesi kesilmeden dal yapmıyor. Bitkiyi ortasındam kesip üstü yeniden köklendirin. Saksıda kalan kısım yeni dallar verecektir.
tşk çiçek açan kısımmıEphorbia milliler gebellikle tepesi kesilmeden dal yapmıyor. Bitkiyi ortasındam kesip üstü yeniden köklendirin. Saksıda kalan kısım yeni dallar verecektir.
Uygun gördüğünüz bir yerden kesin, nereden itibaren dallı olmasını istiyorsanız orası uygundur.tşk çiçek açan kısımmı
ah kıyabilsemUygun gördüğünüz bir yerden kesin, nereden itibaren dallı olmasını istiyorsanız orası uygundur.
Hiç korkmayın, kelle uçurmadan dallanma imkansız çünküah kıyabilsem
Bonsai bakımından anlayan var mı ?
Eki Görüntüle 3296737
Bonsai bakımından anlayan var mı ?
Eki Görüntüle 3296737
Etiketin için çok teşekkürler
Etiketin için çok teşekkürler
Teşekkür ederimBitkinizin adı çöl gülü, bonsailerde çok kullanılıyor ama maalesef bakımı diğer bitkiler gibi olmadığından çok çabuk ölüyor.
Bitki aslında adından da belli olduğu gibi kurak bölge bitkisi, kum seviyor. Toprağını torfla değiştirdiyseniz maalesef çok geç kalmış olma ihtimaliniz yüksek. Çıkarıp kök kontrolü yapın çürüyenleri kesin, ağaç olduğundan sağlıklı saçak kökler dışında yumuşak kökü olmaz. Sağlıklı saçak kökler genellikle beyaz olur. Sonra tekzen gibi güvenilir bir yerden sukulent toprağı alıp biraz ince inşaat kumu ve solucan gübresi karıştırarak sığ ve geniş tabalı bir saksıya alın. Kesinlikle deliksiz veya piyasada kaktüs saksısı diye satılan küre saksılara dikmeyin. Hatta hiçbir bitkiyi o saksılara dikmeyin.
Adenium (Çöl Gülü) | Yetiştirilmesi ve Bakımı - Forum Gerçek
Adenium (Çöl Gülü) | Yetiştirilmesi ve Bakımı Bağ, Bahçe, Çiçek, Ağaçwww.forumgercek.com
Attığım linkteki bilgiler işinize yarayacaktır.
Adenium (Çöl gülü) - agaclar.net
Arkadaşlar merhaba ; ben bonzailerle ilgilenmiyorum ama internette dolaşırken gördüğüm Latince ilk ismi adenium olan ağacın siz bonzaiciler için biçilmwww.agaclar.net
Burada da çok ayrıntılı bilgiler var, üşenmezseniz okuyabilirsiniz. Ben sukulentlerle ilgili bildiğim her şeyi bu siteden öğrendim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?