Bahçe Bakımı ve Çiçekler Bitkilerimiz 🌱🌵🌿🍀🍃

images

merve merve Bak yaprak formu aynı
Ya bendekinin saksıyı yenilemek istiyorum ama o kadar kökü yok ki hasar vermek de istemiyorum. Bi de ne zaman yenilesem sence?

Ya bendekinin saksıyı yenilemek istiyorum ama o kadar kökü yok ki hasar vermek de istemiyorum. Bi de ne zaman yenilesem sence?
Kökü azsa saksı yenilemek gerekmez, saksı gövdeyi taşımıyorsa o zaman toprağını hiç ellemeden büyük saksıya alıp yanlardan toprak desteği yapabilirsin. Saksı değişimi ekimde veya mart başında yapılır

Şu an zaten hiç elleme bahara bakarsın saksının doluluğuna göre

Kökü azsa saksı yenilemek gerekmez, saksı gövdeyi taşımıyorsa o zaman toprağını hiç ellemeden büyük saksıya alıp yanlardan toprak desteği yapabilirsin. Saksı değişimi ekimde veya mart başında yapılır
Fotoğrafta tam belli değil ama o dış kollar bi hayli geniş. Marta bırakayım o halde.

Bi de orkide için saksı değişim zamanı var mı? Minicik bi saksıda geldi. Çift dal. Dışındaki seramik saksıyı çıkardım. Içindeki naylon saksıyla duruyo.

IMG_20211210_113753.jpg

Benimkide bu kadarcık açtı ,sıcaktamı tutmak lazım kapalı balkonda duruyor

Bi de orkide için saksı değişim zamanı var mı? Minicik bi saksıda geldi. Çift dal. Dışındaki seramik saksıyı çıkardım. Içindeki naylon saksıyla duruyo.
Hemen hemen bütün bitkiler için saksı değişim zamanı aynıdır ama bitkinin zor durumda olduğunu düşünüyorsanız değiştirin. Orkide şeffaf saksıda olmak zorunda zaten seramik saksıda sağlıklı büyümesi zor sanki, köklerinin ışık alması gerekli ya

Eki Görüntüle 2974831
Benimkide bu kadarcık açtı ,sıcaktamı tutmak lazım kapalı balkonda duruyor
Sakın içeri almayın, bu bitki ayazı gördüğü için çiçek açıyor zaten, şimdi içeri alırsanız çok büyük ihtimalle ölür. Bu yıl kısmeti bu kadarmış deyip olduğu yerde bırakın

Sakın içeri almayın, bu bitki ayazı gördüğü için çiçek açıyor zaten, şimdi içeri alırsanız çok büyük ihtimalle ölür. Bu yıl kısmeti bu kadarmış deyip olduğu yerde bırakın
Öyle yaptım geri koydum ama tomurcuklar açmadan düşüyo geçen senede öyle oldu anlamadım dilinden

Öyle yaptım geri koydum ama tomurcuklar açmadan düşüyo geçen senede öyle oldu anlamadım dilinden
Bazı insanlarda çok mutlu olan bu bitki bende de pek keyifli büyümüyor, ne yaptıysam canlanmadı. Yeriyle ya da toprağıyla oynuyorsanız ya da çok dokunulan bir yerdeyse bunlar dökebilir çiçeklerini. Bitki besini vermeyi deneyebilirsiniz ayda bir defa, belki öyle toparlanır

Benimki daha temkinli 😃

Eklentiler

• 1642324511757872153034328181841.jpg
    1642324511757872153034328181841.jpg
    137,3 KB · Görüntüleme: 28
Back