• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bit?

2ba-

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2011
1.293
1.611
358
Merhabalar..
Oğlum kreşe başladı bir hafta kadar önce ve bugün saçlarında ufak birşeyler gördüm. Bit olmadıklarına eminim ama sirke olup olmadığını anlamadım, nasıl olduklarını hatırlayamıyorum çünkü.
Neyse kendimce önlemler aldım, çaresine bakıyorum ancak eczaneye eşim gittiğinden benim danışma imkanım olmadı.

Sirke zaten bit yavrusu olduğu için yumurtlayamazlar değil mi? Yani bu kafasındaki mevcut sirkeler gidince yeniden oluşmaz diye düşünüyorum, çünkü dediğim gibi kafasında hiç bit yok.

Siz bir şampuanlayıp bakın

Sirke var ise bit ya da yumurtadan yeni çıkan minnak yavruları olabilir

Evet kalmis olabilir sirke veya bit olabilir lavanta yagi surun kulaginin arkasina okula gederken gelmiyor. Tekrar kontrol edin yine gelmistir

Ya açıkçası saçı baya az, o yüzden net görülüyor. Hiç bit görmedim. Mevcut sirkeleri de temizledim ama tabi endişe ediyorum yeniden oluşur diye. Gözle görülmeyen yavrular vardır diye.
Bir de etkilendim, aklıma geldikçe kafamı kaşıyorum:110:

Bebeyağıyla yağlayın iyice.10-15 dk bekletin.bit tarağıyla tarayın.
Normal şampuanla yıkayın

Bebeyağıyla yağlayın iyice.10-15 dk bekletin.bit tarağıyla tarayın.
Normal şampuanla yıkayın
Ben de buna benzer birşey yaptım zaten. Havasız kalınca ölüyorlarmış sanırsam. Bakalım inşallah işe yaramıştır

Bit olmadan sirke olamaz mı yani asla, puff:KK43:

Olur da düşük ihtimal yani yumurtlayıp da gidecek ama neden gitsin

Bir de önlem olarak siz ve eşiniz de bir kontrol edin

Fazla hızlı gezer onlar

Bir topal bit kırk kafa gezermiş diye atasözü bile var

:KK1:
Olur da düşük ihtimal yani yumurtlayıp da gidecek ama neden gitsin

Bir de önlem olarak siz ve eşiniz de bir kontrol edin

Fazla hızlı gezer onlar

Bir topal bit kırk kafa gezermiş diye atasözü bile var

Evet oğlum yatsın da kontrol ettiricem eşime.
Bana bulaşırsa biterim valla, nasıl arınır Allah korusun.
Teşekkür ederim cevaplarınıza.

Evet cok ise yariyor gecen sene bizim siniftada vardi cogu aile boyle yontwm bulmustu bizimkine gelmedi Allahtan

Okulun derdi bir değil binmiş ya daha ilk haftadan neler oldu:bicak:
Çok teşekkürler

Sirke, yavşak, bit.. 3 ihtimal var..
Bit olmadan sirke veya yavşak olmaz.
Eşiniz ve siz de bit şampuanı kullanın.. yastık kılıflarınızı yıkayın ütüleyin..

geçmiş olsun:sus:, eczanede bit tokası ve broş tarzı bitlerin gelmesini önleyen şeyler var, onlardan alıp kıyafetinin iç kısmından takabilirsiniz

Size bulaşma ihtimali de var bir kontrol edin saçlarınızı.
Özellikle ense ve kulak arkasında bulunurlar.
Bir de kreşteki öğretmenini uyarın diğer çocukların saçlarının kontrol edilmesini sağlayın.
Yoksa sürekli okuldaki bitleri eve taşır çocuğunuz.

geçmiş olsun:sus:, eczanede bit tokası ve broş tarzı bitlerin gelmesini önleyen şeyler var, onlardan alıp kıyafetinin iç kısmından takabilirsiniz

Evet bu tarz önlemler almam lazım. Teşekkür ederim

Size bulaşma ihtimali de var bir kontrol edin saçlarınızı.
Özellikle ense ve kulak arkasında bulunurlar.
Bir de kreşteki öğretmenini uyarın diğer çocukların saçlarının kontrol edilmesini sağlayın.
Yoksa sürekli okuldaki bitleri eve taşır çocuğunuz.

Umarım bana geçmemiştir.
Bugün ilk kez gördüm, devamlı da saçlarını okşar severim, bugün geçti diye düşünüyorum o yüzden.
Yarın söyleyeceğim öğretmenine. Umarım devamlı böyle sorunlar yaşamam.
Teşekkürler

Evet bu tarz önlemler almam lazım. Teşekkür ederim

Umarım bana geçmemiştir.
Bugün ilk kez gördüm, devamlı da saçlarını okşar severim, bugün geçti diye düşünüyorum o yüzden.
Yarın söyleyeceğim öğretmenine. Umarım devamlı böyle sorunlar yaşamam.
Teşekkürler
Lavanta yagi kesin cozum

Back
X