• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bit Pazarında Kozmetik Ve Çamaşır Satışı

2. El Kozmetik ve Çamaşır satışı yapılmasını istiyor musunuz?

• Evet istiyorum.

OY: 11 45,8%
  • Hayır istemiyorum.

OY: 11 45,8%
  • Benim için farketmez.

OY: 2 8,3%

• Ankete Katılan
    24

NevresteNevreste hesabı doğrulanmış üye.

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
295.151
608.085
1.098
43
Malatya
Merhaba Bit Pazarı Sakinleri:KK3:
Uzun zamandır bu bölümde satışlar ve alışverişler yapıyorsunuz.
Bölümde ikinci el her türlü ürün satma hakkına sahipsiniz..

Kozmetik ve Çamaşır satışı da yapılmaktadır....
Sizlerin bu konuda fikrinizi almak istiyorum..:KK52:

Bit pazarında kozmetik ve çamaşır satılmasını uygun buluyor musunuz?

Bildiğimiz gibi çamaşır ve kozmetik sağlık açısından dikkat etmemiz gereken bir durum..
Kozmetik ürünleri açıldıktan kısa bir süre sonra faydadan çok zarar verebiliyor.
Çamaşır konusuna gelince o ayrı bir tehlike olabiliyor.o_O

Sağlık açısından tehlikesinin dışında sizler 2. el ürün satış yaparken arada sıfır ürünlerini satmak isteyen satıcılar oluyor(SIFIR ÜRÜN SATIŞI KESİNLİKLE YASAKTIR).
Bu konular 2. el ürün satışı yapan üyelere haksızlık oluyor.

Bölümde ikinci el Çamaşır ve Kozmetik satışı yapılmasını istiyor musunuz?
Haydi bakalım sizler ne düşünüyorsunuz:KK39:

Son düzenleme:
Merhaba Bit Pazarı Sakinleri:3:

Sizlerin bu konuda fikrinizi almak istiyorum..:26:

Bildiğimiz gibi çamaşır ve kozmetik sağlık açısından dikkat etmemiz gereken bir durum..
Kozmetik ürünleri açıldıktan kısa bir süre sonra faydadan çok zarar verebiliyor.
Çamaşır konusuna gelince o ayrı bir tehlike olabiliyor.:44:

Sağlık açısından tehlikesinin dışında sizler 2. el ürün satış yaparken arada sıfır ürünlerini satmak isteyen satıcılar oluyor(SIFIR ÜRÜN SATIŞI KESİNLİKLE YASAKTIR).

Haydi bakalım sizler ne düşünüyorsunuz:34:

Bence fondoten, krem, far,pudra(süngeri hariç) tarzı şeyler 2. el olabilir.
Rujlar 2. el olmamalı, direk temas ediyor çünkü.
Çamaşır olarak sutyen 2. el satılabilir ama kullanılmış alt çamaşır satılmamalı.
Ben de buradan ic camaşır satışı yaptım ama hiç giymediklerimdi. Giysem satmazdım.
Yani kısaca alt çamaşır ve rujlar kullanılmış olmamalı..

Son düzenleme:

Çamaşır konusuna gelince o ayrı bir tehlike olabiliyor.:
Merhaba Nerveste ,kozmetik urun olarak ben güneş kremi aldım sagolsun arkadasım cok dürüstün bir sorun yasamadım ama iç çamaşırı konusunda bir sey diyemem özellikle Slip tarzı seylerin satılması dediğin gibi uygun olmayabilir sıfır urun de satilmayacagina gore bence sadece Slip tazı çamaşırlara kısıtlama gelebilir tabi bu benim nacizane kendi görüşüm herkesin fikrine saygım var

istiyorumu işaretledim.

ama alt çamaşır kesinlikle kullanılmamış olmalı, bu konuda satış yapan arkadaşların dogruluk payında yanlış bilgiler vermicegini umuyorum :31:
kozmetik olarakta kullanılmış göz kalemi, rimel ve rujların satılmaması taraftarıyım :34:

kozmetik bence 2ci el satılmamalı. cilde sürülmüş,dudağa sürülmüş olması sağlık açısından bana göre sakıncalı. nasıl sitede 2ci el lens satışı sağlık açısından yasaksa kozmetikte öyle olmalı. fark yok bana göre.

Son düzenleme:

Haydi bakalım sizler ne düşünüyorsunuz:34:[/QUOTE]

Rujlar en pahali kozmetik magazalarinda denenip alkole batirilip tekrar tekrar yuzlerce kisi tarafindan denenmektedir.sanirim alkole batirilarak buda sanirim eczanelerden birikitlye alinabiliyor.busekilde hijyeni saglanarak kullanikabilir.ama gozkalemi ve rimel gibi goze temas eden urunlerde hijyen saglamak cok zor.bu urunlrin hic kullanilmamis olanlarinin alinmasini tavsiye ederim.parfumde raf omru dort yil olmasina ragmen zirhlanirsa..ters cevirilip havasi bosalincaya kadar fislatin.busekilde 6 yil korunabildigini biliyorum.alt camasiri giyilmis almayi dusunmem.fakat bazen aliyorsun sonra giyemeden ya zayifliyorsun ya kilo aliyorsun giilmeden kaliyor.satilsin hepsi bence ama alanlar bu bilgiler isiginda alsinlar.

Bence o zaman kullanılmış yuze temas edebilecek olan pudra ,ruj,rimel goz kalemi ve iç çamaşırı olarak Slip satılmamalı

O zaman çok karışıklık olmaz mı?
Mesela kural olarak şunlar satılabilir veya satılamaz gibi maddeler eklesek sonra satmak isteyenleri denetlemek zorlaşır :31:Sorunlar çıkabilir.
O yüzden ya kozmetik ve çamaşır satılacak yada satılmayacak:34:

O zaman çok karışıklık olmaz mı?
Mesela kural olarak şunlar satılabilir veya satılamaz gibi maddeler eklesek sonra satmak isteyenleri denetlemek zorlaşır :31:Sorunlar çıkabilir.
O yüzden ya kozmetik ve çamaşır satılacak yada satılmayacak:34:

Aynen bu sefer sizin is daha da zorlasir.O zaman söyle olabilir kozmetikler ve iç çamaşırları satılmaz ama cilt bakim urunu grubuna giren peelingler kremler veya gecelikler satilabilr olur mü acaba

bence kesinlikle olmamalı bide koyuyorlar boy boy fotograflarını barı normal fotosunu koysalar mankenlerin üzerindeki hallerini bu siteye koymalarından çok rahatsızım ben bi topik açıyorum önüme kadının tüm vücudu çıkıyor iş yerinde bakıyorum tesadüf birisi görse, ödüm patlıyor ayrıca kadının kadını görmesi de dinimizce uygun bir durum değil bazılarında herşeyleri apaçık belli satılmasına KARŞIYIM alt üst farketmiyor ama yok illa satacaz diyorlarsa da sadece ürünün kendisini koysunlar isteyen varsa özelden göstersin. Uzun zamandır rahatsızdım bu konudan bu anket çok iyi oldu inşallah yasaklanır....:19::19::19::20::20::20::20:

bence alan memnun satan memnunsa sıkıntı olmaz satılsın:26::26::26:

Ben de aynı fikirdeyim. Bu mesele alıcı-satıcı arasında halledilmeli.

Bu arada bir arkadaşımız da mankenlere değinmiş; katılıyorum. Satmak isteyen elindeki ürünü resimlesin. İsteyene özelden resim atılsın. Sayfa boyu uygunsuz resimlerin konması yasaklansın. Bu reklama da giriyor bence. Ben çalışmıyorum ama evde çocuklar var, eşlerimiz var. Sayfayı açıp da şak diye hatunlar çıkınca ben de rahatsız oluyorum açıkcası ...

Bu arada profil resmine hastayım tolin :1:

Son düzenleme:
Karışılmamalı bence.
Bu tarz ayrıntılara yasak getirilmemeli, karışılmamalı. Milyonlarca ihtimal ve durum olabiliyor, yasak ve kısıtlamalarsa genelde bütün durumları kapsamakta yetersiz kalıyor. Evet, genel kurallar mutlaka olmalıdır, ama adı üstünde geneldirler, tüm durumları kapsayabildiklerinden, herkesi eşit oranda korur kollarlar. Fakat çok ince ayrıntılar için konulan kural ve kısıtlamalar yeterince adaletli olamıyor herkes için.
Bu tarz ayrıntılar artık kişilerin kendi arasında anlaşmasına / insiyatife bırakılmalı.

Örneğin, bakarsanız, yalnızca rujlar değil, göz kalemleri dudak kremleri, fırçalar da aynı derecede sağlıksız paylaşmak için.
Ama artık çoğu şeyi dezenfekte etmek mümisal ben, atıyorum göz kalemi satıyorsam ucunu tamamı değişecek kadar kalemtraşla açıp, ayrıca alkolle tamamını dezenfekte edip yine dezenfektan mendile sarılı şekilde paketliyorum. Bu sadece bir örnek.
Diyeceğim o ki, her şeye kısıtlama gelmesi yerine kişilerin arasındaki insiyatife bırakılmalı artık bazı ayrıntılar.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben de aynı fikirdeyim. Bu mesele alıcı-satıcı arasında halledilmeli.

Bu arada bir arkadaşımız da mankenlere değinmiş; katılıyorum. Satmak isteyen elindeki ürünü resimlesin. İsteyene özelden resim atılsın. Sayfa boyu uygunsuz resimlerin konması yasaklansın. Bu reklama da giriyor bence. Ben çalışmıyorum ama evde çocuklar var, eşlerimiz var. Sayfayı açıp da şak diye hatunlar çıkınca ben de rahatsız oluyorum açıkcası ...

Bu arada profil resmine hastayım tolin :1:

Tesekkur ederimmmm:38::1:

Bence karışılmamalı. Ona bakarsak ayakkabı, terlik vs de hijyen sağlamıyor. Mantar mı var başka bir şey mi var nereden bilelim :)

Kullanılmış hiç bir şeyin hijyeninden emin olamayız. Alan kendisi dezenfekte edebillir yahut hoşuna gitmiyorsa almaz. Açıkçası ben kozmetik almaktan memnunum. Asla bitiremeyeceğim ürünleri çok uygun bir fiyata tertemizce alabiliyorum...

Çamaşır konusuna gelince o ayrı bir tehlike olabiliyor.:44:

Haydi bakalım sizler ne düşünüyorsunuz:34:

Ben kozmetik değil ama çamaşır satıyorum ikinci el olarak ama sütyenlerim satışta onları da yine yıkayıp gönderiyorum😬

Back