Asıl kısırlaştırmayınca günah kuzum şimdi ona, o acı çekiyor şu an. Kısırlaştırma ömrünü de uzatıyor inan bana. Vahşi değil ki, evcil hayvan. Bir kere çiftleşse de her dönemde çiftleşmesi gerekecek. her dönem sıkıntı. Ben de kedimi kısırlaştırdım. Bir de şöyle düşün yavruları olsa o yavrular iyi sahip bulacak mı? Barınaklar bu kadar köpek doluyken, sahiplendirdiğin insanlar o yavrulara iyi bakacak mı? O da ayrı bir vebal. hele ki yavruyken şirin olup büyüyünce sokağa atılan bir cins golden. Barınaklar golden kaynıyor çünkü yetişkin golden bakımı çok zordur gerçekten.. Linki de mutlaka okumanı tavsiye ederim
https://www.doktorsitesi.com/makale/kedi-veya-kopegimi-neden-kisirlastirmaliyim Bu kadar çıkarıyorsan yine de stresliyse sıkıntısı kızgınlık zaten. Bir de mutlaka şu Köpeklere Fısıldayan Adamı izle, bul netten bölümlerini. hiç izlemediysen çok şey öğrenirsin. Çok bölümü var, elinden geldiğince izle. Şu an köpeğin sürünün lideri olmuş. Bugün de bunu çok açık biçimde göstermiş. Sen yeniden liderliği ele almalısın, bunu sakin bir ruh haliyle yapabilrisin ancak, cezayla ya da azalayarak değil. Her şeyden önce korkunu aşmalısın, kendine güvenli yaklaşmalısın her zaman. Sakın köpeğine korkuyla yaklaşma. Ondan korktuğunu hisseder. Köpeklere fısıldayan adamın çok güzel taktikleri var.. İkinizin de iyiliği için izle, uygula. Bir de unutma, ona liderlik etmezsen onun kafası daha karışır, bir insan lider olduğunda daha mutlu olur köpekler..
Kısırlaştırma biraz maliyetli ama veterinerinizle konuş, belki bir taksit vs gibi yardımı dokunur. Yapmazsa başka vetlerle görüş, fiyat al, durumunu anlat, inşallah uygun ve güvenilir bir yer bulursun, klinikler genelde pahalı olur, normal muayenehaneler daha uygun olur haberin olsun