bişey denirmi bu komşuya

Yok bişey deme ne diyeceksin ki! Bende komşuya bişeyler veriyorum sürekli olarak çalışıyor çünkü ama tabaklarim belki 5 tane birikti 2 ay oldu vermiyor ben her seferinde bosalt ver diyorum karşılıklı gibi oluyor sevmiyorum diyorum ama vermiyor ama tabaklarimida getirmiyor anladım istemekte istemiyorum...

Sizden özel bir talebi olmadı ise ikram amaçlı tabak göndermeseniz daha uygun olmaz mı ? Belki bu şekilde kendini tabakları doldurup getirmekle sorumlu hissettiği için hoşlanmıyordur bu durumdan. Siz istemezseniz kolay kolay geri gelmeyecektir tabaklarınız.

Ben konu sahibine hak verdım.. İcinde yemek artıgı kaldıgına gore, kullanmış demek ki tabagı.. Ayıp bısey.. Boşalt ver ya da hadı boşaltmadın tatlı bıtınce yıka ver yanı.. Icıne sonradan baska bı seyler koyup kullanmak da neyın nesi? Baska tabak oldugunu Fark etmeden içine tavugunu koydugunu dusunmuyorum. Insan mutfakta kı tabagını tanımaz mı? Ayıp etmış..

4 cocuklu kadına iyilik olsun diye yemek gönderiyorsunuz sonra pis diye tiksiniyorsunuz. Halden anlamayan insandan komşu olmaz zaten.

yemek artığı götürülmüyor ki sonuçta iyi niyetle göndermiş ben bunda fazla sorun göremedim açıkçası
konu sahibi komşunun yaptığı da çok hoş olmasa da öyle tiksinip bir daha görmeyi istemeyecek kadar büyük bir olay değil. belki farketmemiştir belki de önemsemiyo napıcan

Ben özellikle konu sahibi için değil konuda geçtiği için belirtmek istedim. Bunu hep duyuyorum, rahatsız oluyorum.
Yemek artığı değil ama kalan yemek sonuçta. Benim gözümde aynı kapıya çıkıyor.
Önceden ayırsaydı ,niyeti ikram olurdu, böylesi " çöpe gitmesin" diye götürülüyor.

Benim apartmanda öğrenciler var, onlara her birşey götüreceğimde önceden ayırıyorum, tabaklarını hazırlıyorum akşam geldiklerinde götürüyorum. O gün gelmeseler ertesi gün " dunden hazırlamış olduğumu belirtiyorum.

Yani tabi bu katı bakış açısı yetişme tarzımdan dolayı böyle. Böyle görmeyip götürenler elbette var.. Sadece bakış açıları benim baktığım taraftan yanlış diye söylemek istedim.
Kalıyor diye artıkları götürenler bile var hatta.

Ben özellikle konu sahibi için değil konuda geçtiği için belirtmek istedim. Bunu hep duyuyorum, rahatsız oluyorum.
Yemek artığı değil ama kalan yemek sonuçta. Benim gözümde aynı kapıya çıkıyor.
Önceden ayırsaydı ,niyeti ikram olurdu, böylesi " çöpe gitmesin" diye götürülüyor.

Benim apartmanda öğrenciler var, onlara her birşey götüreceğimde önceden ayırıyorum, tabaklarını hazırlıyorum akşam geldiklerinde götürüyorum. O gün gelmeseler ertesi gün " dunden hazırlamış olduğumu belirtiyorum.

Yani tabi bu katı bakış açısı yetişme tarzımdan dolayı böyle. Böyle görmeyip götürenler elbette var.. Sadece bakış açıları benim baktığım taraftan yanlış diye söylemek istedim.
Kalıyor diye artıkları götürenler bile var hatta.
evet katılıyorum yemeği sofraya koymadan önce ayırıp götürmek başka bişey bir de sofrada yedikten sonra kalanı da israf olmasın kalmasın diye götürmek başka :KK58:

konu sahibi bu kadar büyütecek bişey de yok aslında bilerek yaptığını bende düşünmüyorum bilerek yaptıysa da çok mu önemli amannn boşverin :KK31:

Sizden özel bir talebi olmadı ise ikram amaçlı tabak göndermeseniz daha uygun olmaz mı ? Belki bu şekilde kendini tabakları doldurup getirmekle sorumlu hissettiği için hoşlanmıyordur bu durumdan. Siz istemezseniz kolay kolay geri gelmeyecektir tabaklarınız.
Daha önce bi muhabbet sırasında bi kap
Ben calışıyor ya bi nebze yardım etmek için götürüyorum her seferindede karşılık olarak görme boşalt ver diyorum daha once bi kap yemeğim olsa eve gelince başka bişey istemem demişti onun için yardımcı yemek gibi götürüyorum isteyememde ben tabakları kırılır diye...:KK43:

Birisi asla farkedipte öyle yollamaz neden içinde tavuk parçası kalmış şeyi size göndersin ki ne alaka kör değil ya yağlı kalmış olabilir makina bazen çıkarmıyor kör noktada kalıyor. Ayrıca hergün balkon camı silmesinden size ne siz mi yoruluyorsunuz size en zararı var anlamadım valla görüşmek istemiyorsanız görüşmezsiniz yani.

Ne hallere geldik biz? Yapmışsınız bir iyilik ya sonrası? Ne olmuş tabak kullanıldıysa,bunun için tiksinmek niye? Kadının dört çocuğu varmış,belki çocuklardan biri o tabakta yemek istedi olamaz mı? Laf anlatamıyoruz yeri geliyor. Pisse de pis kendine,bu konuşmamak için bir neden değil. Ben temizlik konusunda tedavi olmuş biri olarak söylüyorum,gittiğim evlerde çoraplarım simsiyah olmuş dönüyorum ama ben mutluyum. Bu benim gitmeme engel olabilir mi? Elbette hayır. Herkesin pisliği temizliği kendine.

Daha önce bi muhabbet sırasında bi kap

Ben calışıyor ya bi nebze yardım etmek için götürüyorum her seferindede karşılık olarak görme boşalt ver diyorum daha once bi kap yemeğim olsa eve gelince başka bişey istemem demişti onun için yardımcı yemek gibi götürüyorum isteyememde ben tabakları kırılır diye...:KK43:

İyi niyetini anlıyorum. Acaba sonrasında komşun neler yaşıyordur iç dünyasında diye söyledim. Belki boş vermeye çekindi , sonra da tabaklar birikti. Bir şey yapsam da boş vermesem diyordur. En güzeli " canım lazım oldu , sende kalan tabakları alabilir miyim ? " dersiniz. Sorun çözülmüş olur :KK66:

Tabi ki söyleme insanlık hali ne diyeceksiniz aşkolsun sana da kap vermiştim içine tavuk koymuşun bilerek mi yapıyorsun mu diyeceksiniz belki makine yıkamamıştır belki yanlışlıkla bişey sürülmüştür gayriihtiyari bir şey olmuştur kalp kırmaya değmez

Eğer akrabayda olabilir ama komşuysa olmamalı.. Niyet ona ikramda bulunmaksa ilk etapta yapılmalı bu. Daha doğru hareket olur.
Kaldı diye dağıtma niyeti bana nahoş geliyor.

Evinize gelen misafir ile inanın denk değil.
Aslında ben de sizin gibi düşünüyorum. Misafirim gelecekse bir sey
Eğer akrabayda olabilir ama komşuysa olmamalı.. Niyet ona ikramda bulunmaksa ilk etapta yapılmalı bu. Daha doğru hareket olur.
Kaldı diye dağıtma niyeti bana nahoş geliyor.

Evinize gelen misafir ile inanın denk değil.
Ben de sizin gibi düşünüyorum. Misafirim için bir şey yaptıysam ve gerçekten komsuma vermek istiyorsam ilk komsuma veririm, ya da misafire ikram ederken ona da götürürüm. Misafiri gecirdikten sonra komsuya bir sey goturmek bana da ayip geliyor nedense.

valla ben kımden tabak gelırse gelsın bosaltır yıkar tabaga koyup verebılecegım bısey yaptıgım gune kadar kenarda bıyerde saklarım
mumkun degıl baskasının tabagını evımde kullanamam :KK64:
Ben de öyleyim, emanet sonuçta. Hatta birazdan kalkıp tatlı yapacağım komsumun tabağını geri vermek için.

kafanıza neden böyle şeyler takarsınız anlamam. 'KUSURSUZ DOST ARAYAN DOSTSUZ KALIR' demişler. yani sen onun kusurunu yüzüne vurup utandırıp üzlmesiyle mutlu mu olacaksın. hem dinimizde kusurları setretmek (örtmek) büyük sevaptır. dalgınlıkla olmuş bir şey olabilir. tam tersi bu durumu unutup komşuluk ilişkilerini sıkı tutman gerekir. gün gelir ona muhtaç olursun. insan beşerdir. hatalıdır. kusurludur. biraz mevlana oku derim. vizyonun değişir.

tabıkı bırsey denmez
bıdaha bırsey gondermezsınız ona

Dalginligina gelmistir veya cocuklarin işi olabilir,mesela kadin da size tavuklu bir yemek gonderiyorken cocuklar munzurluk yapip size boş getirmiştir.kucukken annem gonderirken ben de gonderdigi seylerden yerdim yolda :KK70: takmayın

X