bişey denirmi bu komşuya

Evet sizi anlıyorum ama gelecek misafiriniz belli artacak belli. Eğer ikramda bulunmaksa niyet baştan götürülmeli . Yok kaldı diye götürülecekse yakınlara tanıdıklara verilmeli , Gelen misafirlere giderken verilmeli v.s
samimiyetiniz olan kişilere , artığı için getirdiğinizide bilirler.

Ben öyle gördüm büyüklerimden öyle de yapıyorum. Bazen akşam götürdüklerimde oluyor ama sabahtan onlarıda düşünerek ikramlarını yapıyorum, tabaklarını ayırıyorum.
Vakit bulunca götürüyorum.
Bugün yaptığını o gün değilde ertesi gün kaldı diye bana getirilmesini istemem, başkasına da yapmam.
Anladim ben soylemek istediginizi onceden yemek yeni pismis dumani ustundeyken komsuya gonderilirdi. Simdiki zihniyet yemek yada tatli artti cope gitmesin komsuya vereyim oldu. Boyle olmasi yanlis. Yemegi yada tatliyi yeni yaptiniz baktiniz cok oldu henuz tazeyken bunuda komsuya ayirayim dusuncesinde bi sorun yok.

Ben evlendikten sonra şunu anladım herkesin temizlik anlayışı farklı.
Kv çok temiz görünür düzenli kadındır. Bende sevinmiştim. Temiz olmayan yerde yemek falan yiyemem çünkü.Ama işin içine girince hiç de öyle dwğilmiş.
Mutfak lavabosunda akvaryum yıkar. Süpürgenin içini yıkar. Tezgahı sildiği bezle hem bulaşık kurular. Yere bişey dökülürse onuda siler.
Her taraf halı kaplıdır boşluk olmayacak kadar halıların rengi kir ve saç falan göstermez. 3-4 günde bir küçük el süpürgeleriyle yüzeyinden süpürür. Kıllar falan olduğu gibi kalıyo doğal olarak.ama iki ayda bir halıyı fırçalayıp sildiği için kendini temiz zanneder. Ben evimde bir çorabı 3 gün giysem altı kirlenmez. Onların eve gidip geleyim direk kirlenir. Ve ben her gün ev süpürüyorum hiç fırçalayıp silmiyorum diye bana laf eder. ( senede 2-3 kez yıkamaya veririm) halımı fırçalasamda saç falan gelmez dedim inanmadı. Kovayı fırçayı önüne koydum. Tek çıkan şey halının tüyleriydi.
Sürekli cam falan siler ama cam sildiği bezle yerde siler duvarda siler tozda alır.
İç çamaşırlarıyla havluları klozet takımını falan beraber yıkar.
daha neler neler.
İnsanın sürekli temizlik yapması onu temiz kılmıyomuş malesef:KK43:

Anladim ben soylemek istediginizi onceden yemek yeni pismis dumani ustundeyken komsuya gonderilirdi. Simdiki zihniyet yemek yada tatli artti cope gitmesin komsuya vereyim oldu. Boyle olmasi yanlis. Yemegi yada tatliyi yeni yaptiniz baktiniz cok oldu henuz tazeyken bunuda komsuya ayirayim dusuncesinde bi sorun yok.

Evet kesinlikle , beni anlamışsınız. Böyle büyüdüm ben böylede yapıyorum bana yapılması hoşuma gitmiyor.

Ben evlendikten sonra şunu anladım herkesin temizlik anlayışı farklı.
Kv çok temiz görünür düzenli kadındır. Bende sevinmiştim. Temiz olmayan yerde yemek falan yiyemem çünkü.Ama işin içine girince hiç de öyle dwğilmiş.
Mutfak lavabosunda akvaryum yıkar. Süpürgenin içini yıkar. Tezgahı sildiği bezle hem bulaşık kurular. Yere bişey dökülürse onuda siler.
Her taraf halı kaplıdır boşluk olmayacak kadar halıların rengi kir ve saç falan göstermez. 3-4 günde bir küçük el süpürgeleriyle yüzeyinden süpürür. Kıllar falan olduğu gibi kalıyo doğal olarak.ama iki ayda bir halıyı fırçalayıp sildiği için kendini temiz zanneder. Ben evimde bir çorabı 3 gün giysem altı kirlenmez. Onların eve gidip geleyim direk kirlenir. Ve ben her gün ev süpürüyorum hiç fırçalayıp silmiyorum diye bana laf eder. ( senede 2-3 kez yıkamaya veririm) halımı fırçalasamda saç falan gelmez dedim inanmadı. Kovayı fırçayı önüne koydum. Tek çıkan şey halının tüyleriydi.
Sürekli cam falan siler ama cam sildiği bezle yerde siler duvarda siler tozda alır.
İç çamaşırlarıyla havluları klozet takımını falan beraber yıkar.
daha neler neler.
İnsanın sürekli temizlik yapması onu temiz kılmıyomuş malesef:KK43:
Al benden de o kadar. Benim kaynanamda öyledir şartı şurtu yok. Söyleye söyleye bi gıdım alıştırdım ama hep gözümün önünde değil tabi evinde ne yapıyor bilmiyorum.

Belki sadece cam silmeyi seviyordur :KK53:. Yanlışlıkla olmuştur belki diyeceğim ama nasıl bir yanlışlık olabilir oda mesele. Samimi olmazsın olur biter.

Öncelikle evden yemek çıkacaksa, birine birşey gonderilecekse ilk tepsiden gönderilmeli, kaldı diye komşulara tatlı ve yemek götürmek hiç adaba uygun değil. Konu için değil yeri gelmişken yazmak istedim; en kızdığım şeydir

Farketmemiştir oyle olduğunu, olsa neden yollasın. Makina kirli çıkarmıştır belkide. Kullanmamıştır makinaki parça bulaşmıştır v.s
Bu konuşmama sebebi değil ki..
Misafirden çok kaldıysa tepside bende dağıtırım sevdiğim samimi komşularına. Ziyan mı olsun adaba uygun değil diyerek ağır bil kullanmışsınız.

Kasıtlı yaptığını sanmıyorum. Belli ki dalgınlığına gelmiş. Herşeyde bir kusur aramayın. Bir de kutuyu neden atmak istediniz anlamadım. Kap bu sonuçta. Tatlı da saklanır tavuk da.

Misafirden çok kaldıysa tepside bende dağıtırım sevdiğim samimi komşularına. Ziyan mı olsun adaba uygun değil diyerek ağır bil kullanmışsınız.

Sevdiğiniz samimi komuşularınız , o dün misafiriniz olduğunu bilirler ve sizi tanıyorlardır ; ikram etme şeklinizi biliyorlardır.

Bence yapılmamalı , ikram etmek çok ayrı birşey, " kaldı , ziyan mı olsun düşüncesiyle kapımı çalıp o yemeği bana vermesi çok ayrı.
Neden önceden duşunulmuyorumda artmasın diye kapım çalınıyor ?

Sert bir üslup kullanmak değildi niyetim. Öyle gelmesi sizde yaptığınız ve size ters gelmediği içindir.

Öncelikle evden yemek çıkacaksa, birine birşey gonderilecekse ilk tepsiden gönderilmeli, kaldı diye komşulara tatlı ve yemek götürmek hiç adaba uygun değil. Konu için değil yeri gelmişken yazmak istedim; en kızdığım şeydir.

Farketmemiştir oyle olduğunu, olsa neden yollasın. Makina kirli çıkarmıştır belkide. Kullanmamıştır makinaki parça bulaşmıştır v.s
Kesinlikle doğru soyluyorsunuz. Sirf artti diye komşuya gonderiyorsan hic gönderme daha iyi. O da ayip.

Öncelikle evden yemek çıkacaksa, birine birşey gonderilecekse ilk tepsiden gönderilmeli, kaldı diye komşulara tatlı ve yemek götürmek hiç adaba uygun değil. Konu için değil yeri gelmişken yazmak istedim; en kızdığım şeydir.

Aynen oyle hem tatli artti diye gondermis kadin misillememi yapti acaba..

Evet sizi anlıyorum ama gelecek misafiriniz belli artacak belli. Eğer ikramda bulunmaksa niyet baştan götürülmeli . Yok kaldı diye götürülecekse yakınlara tanıdıklara verilmeli , Gelen misafirlere giderken verilmeli v.s
samimiyetiniz olan kişilere , artığı için getirdiğinizide bilirler.

Ben öyle gördüm büyüklerimden öyle de yapıyorum. Bazen akşam götürdüklerimde oluyor ama sabahtan onlarıda düşünerek ikramlarını yapıyorum, tabaklarını ayırıyorum.
Vakit bulunca götürüyorum.
Bugün yaptığını o gün değilde ertesi gün kaldı diye bana getirilmesini istemem, başkasına da yapmam.

yemek artığı götürülmüyor ki sonuçta iyi niyetle göndermiş ben bunda fazla sorun göremedim açıkçası
konu sahibi komşunun yaptığı da çok hoş olmasa da öyle tiksinip bir daha görmeyi istemeyecek kadar büyük bir olay değil. belki farketmemiştir belki de önemsemiyo napıcan

bu konuşmama sebebi degil bencede
farketseydi göndermezdi
kimse komşununn tabagını bilerek isteyerek kirli göndermez

ya nolucak ki? makinada falan yıkanmamıştır.
ben de dün komşuma tabağını boş verdim ve içi nemliydi, umarım sizin gibi düşünmemiştir.

ne kadar kusur arayan bi millet olduk yahu

belki dalgınlığına geldi olamazmı??

böyle sebepten ötürü birde görüşmeme kararı almaya çalışmanız ilginç

karşımda öyle güzel bir komşum varkiii Allah yanı başımdan eksik etmesin

Yok bişey deme ne diyeceksin ki! Bende komşuya bişeyler veriyorum sürekli olarak çalışıyor çünkü ama tabaklarim belki 5 tane birikti 2 ay oldu vermiyor ben her seferinde bosalt ver diyorum karşılıklı gibi oluyor sevmiyorum diyorum ama vermiyor ama tabaklarimida getirmiyor anladım istemekte istemiyorum...

kızlar geçen gün tatlı yaptım misafirim gelmişti baya kaldı bende sadece balkondan balkona konuştuğumuz hiç gidip gelmedik bi abla var 4 cocugu var dedimki götüreyim yesinler iyi güzel. 2 gün önce kabı göndermiş içinde tavuk saklamış kapağında parçası kalmış ve içi yağlı midem bulandı çok şaşırdım atıcaktım kabı atmadım yıkadım ama şimdi kadınla hiç konuşasım gelmiyo ister istemez karşılaşıyoruz balkonda sürekli karşı karşıyayız ben bunu ona söylesemmi söylemesemmi bilemedim neden öyle gönderdiki temizde birine benziyo nerdeyse her gördüğümde balkon camlarını siliyo anlamadım gitti ya :KK43: hiç komşum yok normalde site içindeyiz gidip gelme olur belki dedim yok artık gitmemde :KK43:(
makineden çıkarmıştır bencede dalgınlığına gelmiştir görmemiştir.

Siz önemsiz bir ayrıntıyı büyütmüş; kabı atsam mı diye bile düşünmüşsünüz.

Buradaki arkadaşlar da niye önce değil de sonra verdin diye büyütmüşler.

Herkes farklı farklı yani; bunu kabul edip ilişkiyi öyle kurmak lazım.

Tabakta bir şekilde kir kalmış ya da kadın kullanılmasın diye ayırmış; biri içine bir şey koymuş; bakmadan sana vermiş. vs.

Bazen bu çok titiz arkadaşların nasıl yaşadıklarını merak ediyorum; zira biz ekmek de alıyoruz; dışarda yemek de yiyoruz. Ve biliyorum ki o dışardakiler en pis ev hanımınınkinden daha pis. Ama benim için sıkıntı değil..

Bir de ilerde pis kv olmaya adayım; mutfak lavabosunda akvaryum yıkamanın sakıncasını anlayamadım; fanus varken ben de yıkardım akvaryumu da balığı da...

Örneği veren arkadaşın dediği gibi herkesin temizlik anlayışı kendine...

Konu sahibi sıkma canını; balkonda konuşmaya engel bir durum gibi görünmedi bana

X