bişey denirmi bu komşuya

sekerim00

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2013
6.150
9.642
kızlar geçen gün tatlı yaptım misafirim gelmişti baya kaldı bende sadece balkondan balkona konuştuğumuz hiç gidip gelmedik bi abla var 4 cocugu var dedimki götüreyim yesinler iyi güzel. 2 gün önce kabı göndermiş içinde tavuk saklamış kapağında parçası kalmış ve içi yağlı midem bulandı çok şaşırdım atıcaktım kabı atmadım yıkadım ama şimdi kadınla hiç konuşasım gelmiyo ister istemez karşılaşıyoruz balkonda sürekli karşı karşıyayız ben bunu ona söylesemmi söylemesemmi bilemedim neden öyle gönderdiki temizde birine benziyo nerdeyse her gördüğümde balkon camlarını siliyo anlamadım gitti ya hiç komşum yok normalde site içindeyiz gidip gelme olur belki dedim yok artık gitmemde (

Ne demeyi düşünüyorsunuz ki? Yani tamam yaptığı hoş değil belki ama bunu dile getirirseniz sizin yaptığınız daha da hoş olmayacak. İçiniz almıyorsa bundan sonra kap kacak göndermezsiniz olur biter

Amaaaan bosver takilacak birsey degil ne diyeceksin ki simdi ayip olur

Yok daha neler?
Komşudan gelen yemeği mi sorgulayacaksınız?
Beğenmezseniz verin kedişlere karınları doysun.

komşudan yemek gelmedi yanlış anlamışsınız
benim kabımda tavuk saklamış ve yıkamadan göndermiş tavuk oldugunuda nasıl anladım kapağında tırnak kadar et kalmış ordan anladım
yoksa dolu gelmedi diye sorun yapmıyorum yani beklemiyodumda zaten bişey

Öncelikle evden yemek çıkacaksa, birine birşey gonderilecekse ilk tepsiden gönderilmeli, kaldı diye komşulara tatlı ve yemek götürmek hiç adaba uygun değil. Konu için değil yeri gelmişken yazmak istedim; en kızdığım şeydir.

Farketmemiştir oyle olduğunu, olsa neden yollasın. Makina kirli çıkarmıştır belkide. Kullanmamıştır makinaki parça bulaşmıştır v.s
Bu konuşmama sebebi değil ki..

büyütmeyin bence
kadının 4 çocuğu var diyorsunuz kadının belki eli ermedi ya da unuttu
ki hergün temizlik yapıyor diyorsunuz bence çocuklar o görmeden yapmış da olabilir

Bence de büyütülecek bir şey değil, söylenecek bir şey hiç değil.

Böyle eften püften bahanelerle mesafe koyarsanız etrafınızda insan kalmaz.

neden oyle dusunuyorsunuz merak ettim. Artik degil bir sey degil, tabaklardan artanlari toplamis degil.
Tatlilar tepsilerde hic bir zaman bitmez, kalanlar da ese dosta akrabaya ikram edilir. bunun misafiriniz oldugu bir gunun aksaminda ikinci bir misafiriniz geldiginde, ona tatli ikram etmenizden ne farki var :)

biz iki kişiyiz hepsini yiyemeyiz diye götürdüm kötü bişey oldugunu düşünmüyorum ben açıkçası tepsiyle götürmedim diye 5 günlük bişeyde götürmedim bugun yaptım yarın götürdüm neticede

yapacak birşey yok..ya birdaha birşey vermeyin..yada verecekseniz kullan at plastik kaplarda verin..

Eğer akrabayda olabilir ama komşuysa olmamalı.. Niyet ona ikramda bulunmaksa ilk etapta yapılmalı bu. Daha doğru hareket olur.
Kaldı diye dağıtma niyeti bana nahoş geliyor.

Evinize gelen misafir ile inanın denk değil.

Evet sizi anlıyorum ama gelecek misafiriniz belli artacak belli. Eğer ikramda bulunmaksa niyet baştan götürülmeli . Yok kaldı diye götürülecekse yakınlara tanıdıklara verilmeli , Gelen misafirlere giderken verilmeli v.s
samimiyetiniz olan kişilere , artığı için getirdiğinizide bilirler.

Ben öyle gördüm büyüklerimden öyle de yapıyorum. Bazen akşam götürdüklerimde oluyor ama sabahtan onlarıda düşünerek ikramlarını yapıyorum, tabaklarını ayırıyorum.
Vakit bulunca götürüyorum.
Bugün yaptığını o gün değilde ertesi gün kaldı diye bana getirilmesini istemem, başkasına da yapmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…