- 3 Mayıs 2018
- 2.876
- 8.194
- 158
Müge Anlı’nın programının hitap ettiği kesim belli. Kadına hiçbir eğitim hakkı tanınmayan, kadının bilinçlendirilmediği, dinî nikahın gerçek nikah zannedildiği kesim. Toplumun o katmanında maalesef çoğu kadın düğünle ya da imam nikahıyla evlendiğini sanıyor. Kandırılıyor çoğu. Bazıları da bile isteye kanıyor. Böylelerini bilinçlendirmeye çalışıyor Müge Anlı, bunlara resmî nikah yapmalarını söylüyor sürekli. Çalışan, eğitimli, kendi hayatının iplerini kendi eline almış, resmî nikahın ne demek olduğunu bilen bir kadın kendi isteğiyle ve kendi sorumluluğunu alarak birlikte yaşıyor. Herhangi bir hakkının olup olmadığını bilerek yani. Müge Anlı böyle kadınlara seslenmiyor ki resmî nikah yapın diye. Karıştırıyorsunuz her şeyi birbirine.
Bir de zina mina, geçin bu işleri ya! Din ve vicdan özgürlüğü, birlikte yaşadığı kişiyle ilgili bir konuyu paylaşan bir kadının konusuna girip onu kınamak olamaz!
İşte tamda bunun için ALLAH SONUMUZU HAYR ETSİN dedimÜlkedeki kadınlar sizin değer ve inanç yargılarınızla yaşamıyor hatta üzüleceksiniz ama söyleyim gayet inançsız kadınlar var mesela evlilik dışı doğum yapan büyütenler falan var da var yani…
Allah kimin sonunu hayır etsin? Merak ettim doğrusu, “sonumuz” derken kimin sonundan bahsediyorsunuz?İşte tamda bunun için ALLAH SONUMUZU HAYR ETSİN dedim
Uğramicam sizle hanımefendi kimin eli kimin cebinde daldan dala yaşamayı bir kadın olarak savunanlara kime ne anlatacam. Allah sizin karşınıza sizin gibi düşünen benim karşıma benim gibi düşünen insanlar çıkarsın hadi güle güle Müge başladı size yazamiycamAllah kimin sonunu hayır etsin? Merak ettim doğrusu, “sonumuz” derken kimin sonundan bahsediyorsunuz?
Uğramicam sizle hanımefendi kimin eli kimin cebinde daldan dala yaşamayı bir kadın olarak savunanlara kime ne anlatacam. Allah sizin karşınıza sizin gibi düşünen benim karşıma benim gibi düşünen insanlar çıkarsın hadi güle güle Müge başladı size yazamiycam
Kendi sonları. Ödleri kopuyor insanlar sadece kendilerini düşünüp, kimsenin ne dediğine aldırış etmeden özgürce yaşar diye. Yenilik diyince bile içleri ürperiyor. Bu ahlak,din kaygısı değil kıskançlık. Kendi hayatlarının ne kadar boşa geçmiş olduğunun farkına varıyorlar. Başkalarının da kendileri gibi kısıtlamadığını görünce saldırıyor,çirkefleşiyorlar. Yada başkalarını rahatsız ediyorlar.Allah kimin sonunu hayır etsin? Merak ettim doğrusu, “sonumuz” derken kimin sonundan bahsediyorsunuz?
Dilerseniz “bir kadın olarak” savunabileceklerimiz ve savunamayacaklarımızın listesini yapın. Ona göre biz de haddimizi bilelim “bir kadın olarak”Uğramicam sizle hanımefendi kimin eli kimin cebinde daldan dala yaşamayı bir kadın olarak savunanlara kime ne anlatacam. Allah sizin karşınıza sizin gibi düşünen benim karşıma benim gibi düşünen insanlar çıkarsın hadi güle güle Müge başladı size yazamiycam
Bugün onunla yarın onunla diğer gün başkasiyla aynı evde yaşıyor diye kimseyi kıskanmadım hanımefendi bunları yapmadım diye asla hayatımın boşa geçtiğini düşünmüyorum. Cirkeflik yapan sizsizsinz özgürlük naraları atıp benim düşünceme saygı duymadığıniz için.Kendi sonları. Ödleri kopuyor insanlar sadece kendilerini düşünüp, kimsenin ne dediğine aldırış etmeden özgürce yaşar diye. Yenilik diyince bile içleri ürperiyor. Bu ahlak,din kaygısı değil kıskançlık. Kendi hayatlarının ne kadar boşa geçmiş olduğunun farkına varıyorlar. Başkalarının da kendileri gibi kısıtlamadığını görünce saldırıyor,çirkefleşiyorlar. Yada başkalarını rahatsız ediyorlar.
Mesaj baştan aşağı falso da uğraşamayıp sadece sonuna cevap veriyorum. Yanlış gördüğünüzü bu şekilde ifade etmek özgürlük mü oluyor acaba? Kendi içinizde düşünün hanımefendi. Birlikte yaşayan birini kınamak özgürlük değildir.Bugün onunla yarın onunla diğer gün başkasiyla aynı evde yaşıyor diye kimseyi kıskanmadım hanımefendi bunları yapmadım diye asla hayatımın boşa geçtiğini düşünmüyorum. Cirkeflik yapan sizsizsinz özgürlük naraları atıp benim düşünceme saygı duymadığıniz için.
Birileriyle nikahsız yaşamak özgürlük ama bunu yanlış görmek çirkeflik öylemi? Yazık çok yazık.
Oh sonunda anlatmak istediğimVakaların %90’a yakını ‘anadolu irfanını’ gördüğümüz yerlerden Kadın elbette o kitleye resmi nikahı önermek zorunda eğitimsiz nice kadınların kaç tanesi amcasının dayısının kuması olarak ya da imam nikahlısı olarak bile kaçarken bu kadın o kitleye kalkıp özgür ayakları üzerinde durmayı başarmış kimseye eyvallahı olmayan kadınların yaşamını anlatamaz
Müge Anlı’nın programının hitap ettiği kesim belli. Kadına hiçbir eğitim hakkı tanınmayan, kadının bilinçlendirilmediği, dinî nikahın gerçek nikah zannedildiği kesim. Toplumun o katmanında maalesef çoğu kadın düğünle ya da imam nikahıyla evlendiğini sanıyor. Kandırılıyor çoğu. Bazıları da bile isteye kanıyor. Böylelerini bilinçlendirmeye çalışıyor Müge Anlı, bunlara resmî nikah yapmalarını söylüyor sürekli. Çalışan, eğitimli, kendi hayatının iplerini kendi eline almış, resmî nikahın ne demek olduğunu bilen bir kadın kendi isteğiyle ve kendi sorumluluğunu alarak birlikte yaşıyor. Herhangi bir hakkının olup olmadığını bilerek yani. Müge Anlı böyle kadınlara seslenmiyor ki resmî nikah yapın diye. Karıştırıyorsunuz her şeyi birbirine.
Bir de zina mina, geçin bu işleri ya! Din ve vicdan özgürlüğü, birlikte yaşadığı kişiyle ilgili bir konuyu paylaşan bir kadının konusuna girip onu kınamak olamaz!
Nikahsız yaşamayı yanlış görüyorsanız kendi hayatınızda dikkat edersiniz. Belki çocuklarınıza nasihat edersiniz. Buraya kadar özgürlük. Ama herkese açık bir platformda ahlak namus naraları atamazsınız. Orda birileri çıkar dur bakalım benim özgürlüğüme dokunamazsın der.Bugün onunla yarın onunla diğer gün başkasiyla aynı evde yaşıyor diye kimseyi kıskanmadım hanımefendi bunları yapmadım diye asla hayatımın boşa geçtiğini düşünmüyorum. Cirkeflik yapan sizsizsinz özgürlük naraları atıp benim düşünceme saygı duymadığıniz için.
Birileriyle nikahsız yaşamak özgürlük ama bunu yanlış görmek çirkeflik öylemi? Yazık çok yazık.
Bugün onunla yarın onunla diğer gün başkasiyla aynı evde yaşıyor diye kimseyi kıskanmadım hanımefendi bunları yapmadım diye asla hayatımın boşa geçtiğini düşünmüyorum. Cirkeflik yapan sizsizsinz özgürlük naraları atıp benim düşünceme saygı duymadığıniz için.
Bugün onunla yarın onunla diğer gün başkasiyla aynı evde yaşıyor diye kimseyi kıskanmadım hanımefendi bunları yapmadım diye asla hayatımın boşa geçtiğini düşünmüyorum. Cirkeflik yapan sizsizsinz özgürlük naraları atıp benim düşünceme saygı duymadığıniz için.
Heh işte bende onu diyorum aynı evde yaşayanlar özgür, nasılsın kendi ayakları üzerinde duran, paralı oluverdi. Onu doğru bulmayan evlilik isteyenya neden birbirinize girdiniz
herkesin özel hayatı isteyen istediği gibi yaşar
aynı evde yaşamaya biri sıcak bakmaz diğeri bakar kime ne ???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?