İlk zamanlar siz seviyorsunuz diye sarılıp uyumuş olabilir mi belki de normalde istemiyordur? Ben de sarılarak biraz yatmayı severim ama uykuya dalacakken bırakırım yani sarılarak uyumak bana zor geliyor.Konu sevişmek değil sadece her gece sevişmese bile sarilarak uyuyan adam gitti yerine arkasını dönüp uyuyan bir model geldi bir haftada, ama 7×24 beraberiz ayni evde
Size kimse böyle düşünemezsiniz dememiş ki. Bu kişisel bir tercih. En başta konu sahibini ve dolayısıyla evlenmeden birliktelik yaşayanları yargılamışsınız insanlar da cevap vermiş. Siz düşüncenizi ortalığa savuruyorsanız gelecek cevaplara da katlanacaksınız kimse sizinle hemfikir olmak zorunda değil.Özgürlükten bahsediyorsaniz.
Benım nikahsız birlikte olma fikrime de saygı duyacaksiniz ben yazınca niçin cellallediniz.
Nikahsız yaşamak özgürlük,
Bunu yanlış görmek özgürlük değilmi?
Ohooo...
Evrak israfıııHayir evleniyosun kalassa bosuyosun bi daha evleniyosun. O da kalassa gene bosuyosun falan kalas olmayan bulana kadar evlen bosan evlen bosan evlen bosan
Yani sevgililikte eşyaları toplayıp ayrıldık diyorsunuz teknik olarak ilişki bitiyor. Evliler için boşanmaya karar vermek bence bu kadar kolay değil. Dilekçe vereceksin ailelerin haberi olacak gerekirse mal paylaşımı yapılacak. Çocuk varsa onu da düşünerek adım atmanız gerekiyor. Yani çalışsa da çocuğu olan kaç kadın kocası iki haftada bir sevişiyor diye boşanmaya karar veriyor mesela? Önce çocuklar için katlanmayı deniyor kimisi ev arkadaşlığını kabul ediyor. Ben bunlar doğru demiyorum ama herkesin evliliğe bakışı ve yüklediği anlamlar farklı. Bir insanın hayatında 5 ilişkisi oluyor belki ama beşinciye evlenen pek duymadım.Evli insan da yapar bunu. İstemiyorsa zorla kimse tutamaz.
Evet burda hiç görmüyoruz çiciklirim için bişinmiyirim diyenleriEvli insan da yapar bunu. İstemiyorsa zorla kimse tutamaz.
Yani sevgililikte eşyaları toplayıp ayrıldık diyorsunuz teknik olarak ilişki bitiyor. Evliler için boşanmaya karar vermek bence bu kadar kolay değil. Dilekçe vereceksin ailelerin haberi olacak gerekirse mal paylaşımı yapılacak. Çocuk varsa onu da düşünerek adım atmanız gerekiyor. Yani çalışsa da çocuğu olan kaç kadın kocası iki haftada bir sevişiyor diye boşanmaya karar veriyor mesela? Önce çocuklar için katlanmayı deniyor kimisi ev arkadaşlığını kabul ediyor. Ben bunlar doğru demiyorum ama herkesin evliliğe bakışı ve yüklediği anlamlar farklı. Bir insanın hayatında 5 ilişkisi oluyor belki ama beşinciye evlenen pek duymadım.
Evet burda hiç görmüyoruz çiciklirim için bişinmiyirim diyenleriHatta bi ara annem babam üzülür diye boşanamıyorum salgını vardı forumda
Simdi herkesin anasi degilse babasi kalp hastasi. O yuzden bosanamiyolarEvet burda hiç görmüyoruz çiciklirim için bişinmiyirim diyenleriHatta bi ara annem babam üzülür diye boşanamıyorum salgını vardı forumda
Simdi herkesin anasi degilse babasi kalp hastasi. O yuzden bosanamiyolar
Ben evliler terk edemiyor demiyorum ki. Boşanmak isteyene karar verene tabii ki kolay. Burada olay o kararı vermek zaten. "İlişkiyi kurtarma" ve "evliliği kurtarma" kafaları nasıl farklıysa sevgiliden ayrılmakla boşanmak da farklı işte. Tekrar edeyim ben her şeye katlanma kafasını doğru bulmuyorum ama biz istesek de istemesek de genel davranış bu yönde oluyor.Yo gayet kolay. Mal paylaşımı da kadın için avantaj. Kolay sıyrılamaz erkekler. Çocuklar varsa o kişi ile evli bile olmasanız yine yüz göz oluyorsunuz ki bağınız var ortak çocuklar var değil mi? Sonuç olarak. Ne farkı var anlamadım.
O prosedürler gayet basit iki kişi ayrılmak isterse bir celse de bitiyor aileler karışamaz enazindan ben karıştırmam, haklarınız ise resmi olarak korunuyor yani buna bile katlanamayan insanları ben anlamadım. 1 günde o insan hiç hayatiniza girmemiş gibi mi oluyor? Çok saçma evli insan da terk edebiliyor
Katlanmak arzusu evli olmayanlar da da var adam ikna ediyor dönüyor evine ee? Ayrıca evli de olsan emin olmadığın, daha tanımadığın bir insandan çocuk yapmayı doğru bulmuyorum özellikle nikahsız hiç bulmuyorum şahsi görüşüm. Herkese saygım var.
Bir de ben evlenmeden çocuk yapılmasıyla alakalı bir şey demeye çalışmadım aslında. Bizim gibi toplumlarda evlilik dışı çocuk yapmak o çocuğa zarar oluyor maalesef. Oturduğu mahallede gittiği okulda zorluk çekiyor. Ben çocuksuz sadece cinsel birliktelik olan bir sevgililik ilişkisini kast ettim :)Yo gayet kolay. Mal paylaşımı da kadın için avantaj. Kolay sıyrılamaz erkekler. Çocuklar varsa o kişi ile evli bile olmasanız yine yüz göz oluyorsunuz ki bağınız var ortak çocuklar var değil mi? Sonuç olarak. Ne farkı var anlamadım.
O prosedürler gayet basit iki kişi ayrılmak isterse bir celse de bitiyor aileler karışamaz enazindan ben karıştırmam, haklarınız ise resmi olarak korunuyor yani buna bile katlanamayan insanları ben anlamadım. 1 günde o insan hiç hayatiniza girmemiş gibi mi oluyor? Çok saçma evli insan da terk edebiliyor
Katlanmak arzusu evli olmayanlar da da var adam ikna ediyor dönüyor evine ee? Ayrıca evli de olsan emin olmadığın, daha tanımadığın bir insandan çocuk yapmayı doğru bulmuyorum özellikle nikahsız hiç bulmuyorum şahsi görüşüm. Herkese saygım var.
Simdi herkesin anasi degilse babasi kalp hastasi. O yuzden bosanamiyolar
Ben evliler terk edemiyor demiyorum ki. Boşanmak isteyene karar verene tabii ki kolay. Burada olay o kararı vermek zaten. "İlişkiyi kurtarma" ve "evliliği kurtarma" kafaları nasıl farklıysa sevgiliden ayrılmakla boşanmak da farklı işte. Tekrar edeyim ben her şeye katlanma kafasını doğru bulmuyorum ama biz istesek de istemesek de genel davranış bu yönde oluyor.
Siz bekar mısınız?O onların bahanesi zaten komik buluyorum güçlü olup boşanan kendi prensiplerini uygulayan kadınlar da var burdan ibaret değil dünya.
Bir de ben evlenmeden çocuk yapılmasıyla alakalı bir şey demeye çalışmadım aslında. Bizim gibi toplumlarda evlilik dışı çocuk yapmak o çocuğa zarar oluyor maalesef. Oturduğu mahallede gittiği okulda zorluk çekiyor. Ben çocuksuz sadece cinsel birliktelik olan bir sevgililik ilişkisini kast ettim :)
Yapmak istemediğim için olabilir mi? Beraber yaşayıp sorunları da olan birisi ayrılmak istemezse sırf beraber yaşıyoruz diye ayrılıyım mi diyor ben anlamadım sizi iyice saçmalıyorsunuzNiye yapmıyorsunuz bunu 10 küsur senedir?
Teşekkürler. KatılıyorumAçıkçası bu konu da nötrüm tavrım net. Nikahsız-nikahlı umursamıyorum yorumlara da dahil olmadım net bir grubum yok saçma geliyor bu tartışma herkese saygı duyuyorum. Ama bana göre nikahta yapsan, ya da yapmasan yaşayarak tanıyorsun bir insanı.
Ama Müge 'ye hak verdiğim taraflar var nikah hukuken kadını korur istersen dünyanın en güçlü zengin kadını ol bu artı bir motivasyon.
Sorumluluk sahibi olamayan insanlar nikahtan korkar kaçıngan bağlanmaları vardır , eğer kendine ve karşındakine güvenmiyorsan birlikte yaşama fikri de çok isabetli karar değil. Belli bir kullanım süresi yok eşya gibi değil sonuçta ilişkiler.
Burda da zaten karısı gibisin ihtiyaçları karşılanıyor neden evlensin ki diye yorumlar da çok dönmüştü birlikte yaşayan çift için. Bazı kadınlar da özgürlük kompleksi var bence erkekler de bu durumu iyi kullanıyor oldukça medeni olduğunu vs ilişkilerinin bu şekilde yansıtıyor özgürlük bu değil tanım olarak. Özgürlük evli de olsan bekar da olsan birbirinin bireysel alanına , fikirlerine saygı duymak , birbirine baskı yapmamak, herhangi bir düşünceyi dayatmamak ayrılma vs durumlar da medeni şekilde yolları ayırmak gibi şeyler vs uzar gider.
Bekara karı boşamak kolay sözünü doğruladınızEvet. Evlenmedim de sevgilim var.
Bekara karı boşamak kolay sözünü doğruladınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?