• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birkaç yıl sonra galiba evleniyorum. Eğitimimi nasıl halledeceğim?

Çok güzel yaklaşıyorsunuz da bu iş öyle değil.
Kendi işletmenizi kendiniz ilkokul mezunu olupta çevirebiliyorsunuz.
Diploma ile öğretilmiyor işletme çekip çevirme.
Hap gibi degil, diploma tamam artık biliyorum,olmuyor maalesef. (Keşke olsa)
Demek istediğim iktisat diploması sizin için ertelenebilir bir istek.
Eğer diyetisyen olacaksanız, iktisat temelli bir Yüksek lisansın size ne katmasını bekliyorsunuz?
Mesleğiniz ile ilgili kendinizi geliştirmeniz gerekmez mi?
Ve de son olarak, Türkiye de yaşayacaksanız, diyetisyenlik umarım siz bitirene kadar hakettiği yere gelir, ama çok zor.
Devlete atama az, özel sektör doyuma ulaşmış gibi bir şey.
Meslek olarak hayal etmeniz güzel, ancak bu meslekle geçinirim derseniz, umarım bir şok meslektaşınız arasından sıyrılabilirsiniz diyeyim...

Eğer zorlandığımı görürsem zaten ertelerim. Diyetisyenliğe girebilirsem eğer amacım ilk önce onu bitirmek olur.
Diyetisyenlikle ilgili söylediklerinizde haklısınız kesinlikle. Bir de kendini diyetisyen sanan çok insan var. Zor bir durum fakat ben beyaz önlük giymek istiyorum. Seviyorum. Geçen gün ailemle aramızda bu konu geçmişti. Babam da diş ya da eczacılık okuman daha iyi olur dedi. Ben dr hatta konu açıp sormuştum. Mantıken diş derim ama diyetisyenlik hayalim. Diyetisyenliği 3 yılda iyi kötü bitirme ihtimalim olabilir ama eczacılık ve diş öyle değil. Güç bulabilir miyim kendimde bilmiyorum.

Bölümüm DGS ile beslenmeye tamamlanmıyor. Farklı bir bölüme tamamlanıyor. Onu da ben düşünmüyorum artık. Ben bölümümden çok farklı bir alana yöneleceğim. Yani beslenmeye. Ben kendimce fazla telaş yaptım sanırım. Aslında her şeyi zaman belirler. :)
Aynen öyle belki ayrılırsınız hayatına başkası girer gelin ata binmiş ya nasip demiş ama bir fikrin çok güzel kendi paramı kazanmadan evlenmem dedin ya işte onun tadını hiçbir şeye değişme kendi paranı kazan alın terinden ye iç gez sonra evlen inan kendi elinin emeğini yemiş kadın daha dik duruyor

Eğer zorlandığımı görürsem zaten ertelerim. Diyetisyenliğe girebilirsem eğer amacım ilk önce onu bitirmek olur.
Diyetisyenlikle ilgili söylediklerinizde haklısınız kesinlikle. Bir de kendini diyetisyen sanan çok insan var. Zor bir durum fakat ben beyaz önlük giymek istiyorum. Seviyorum. Geçen gün ailemle aramızda bu konu geçmişti. Babam da diş ya da eczacılık okuman daha iyi olur dedi. Ben dr hatta konu açıp sormuştum. Mantıken diş derim ama diyetisyenlik hayalim. Diyetisyenliği 3 yılda iyi kötü bitirme ihtimalim olabilir ama eczacılık ve diş öyle değil. Güç bulabilir miyim kendimde bilmiyorum.

Hemşirelikten gelip lisans tamamlama yapanlar bile 3 yılda bitiremiyor.
Ki anatomi, fizyoloji, bir sürü ortak ders var.
Bu hayale hiç kapılmayın derim.
Eger imkanınız varsa 1 yıl fazla okuyun ve diş hekimliği okuyun.
Zaten 4 yıl diyetisyenlik mi, 5 yıl diş hekimliği mi sorusunun cevabı kazanabildiğiniz sürece bellidir.

Önce iş sonra eş!

Fikrim buydu, böyle yaptım çok şükür. Benden sana minik bi hatırlatma.

Gıda teknikerliği okuyorsun sanırım. DGSyi düşünmediğini yazmışsın ama DGSye girmeden açıköğretim de olsa geçiş yapamazsın (geçen seneden beri böyle diye biliyorum), ayrıca Beslenme ve Diyetetik zor bir bölüm açıköğretim yerine DGS ile şansını denemelisin özel üniversite de olsa DGS şartı var ha yurtdışında düşünüyorsan orasını bilemem.
Öncelikle okulla ilgili kafa karışıklığını netleştir ondan sonra sevgili ve evlilik kısmına geçmeni tavsiye ederim.

Bence de önce istediğin bölümü oku.Ama o yaştan sonra o mesleğe adapte olabilirmisin o var.

Birkaç yıl sonraki evlilikten bahsediyorsan onun da garantisi yok.O vakte kadar ayrılık da olabilir başka birini de bulabilirsin.

Evliyken okumayı düşünüyorsan eşin olacak kişi sonradan problem çıkartır mı onu iyi düşünmen lazım.Sevgilim asker diyorsun.Tayin işleri hiç belli olmuyor her an her yere gitme durumunuza göre ne düşünüyorsun o da var.

Selam kızlar. Daha önce konu açmıştım evlilikle ilgili. Sevgilimin düşünmediğinden bahsetmiştim. Son birkaç gündür evlilikten bahsetmeye başladı. Allah nasip ederse birkaç yıl sonrasına göre konuştu.
Sorunum şu;
24 yaşındayım ve bu yıl önlisans bölümünden mezun oluyorum. Eylül ayında açıköğretimden İktisat'a kayıt yaptırıp 4 yıllığa tamamlayacam. Ayrıca DGS'yi artık düşünmüyorum. Ailemin yanında da olabilir farklı bir şehirde de bilmiyorum ama özelde nasip olursa Beslenme ve Diyetetik okuyacağım. Biz 2 yıl sonra evlenecek olursak ben bu okulu nasıl bitireceğim? Bu bölümü okumayı çok istiyorum. Sevgilim asker. Atama alıp gidecek. Mantıklı olan ne? Evlenmeyi istiyorum ama eğitimim de ağır basıyor.
Not: Muafiyetlerim ve yaz okulu ile belki 1 yıl kısalır okulum. Mezuniyetim 28 yaşımda olabilir. Kısalmazsa 29 umda mezun olacağım. Yardımcı okur musunuz?
Gelin ata binmiş ya nasip demiş. Boşverin siz geleceğinize bakın. Evlenirseniz de hem okur hem evli olursunuz.

Ama iktisatı açıktan okuyacağım. Sebebi de şu; Klinik açmak istiyorum. Eğer her şey istediğim gibi giderse, kendi işletmemi kendim çevirebileyim, en kötü ihtimalle ALES'te biri olmasa da diğer bölümde yüksek lisans yapabileyim. Okumayı seviyorum. Farklı alanlarda bilgi sahibi olmak ayrı güzel
Farklı alanlar okumak güzel bunu sana bizzat kendim yaptığım için net söyleyebilirim ama şu da bir gerçek ki ülke koşullarında her iki kişiden biri zaten İİBF mezunu yani (işletme-iktisat vs). Aleste biri olmazsa biri olur dersen daha baştan kaybedersin hedeflerin net bir şekilde belli olsun yoksa hiç birini gerçekleştiremezsin.
Hangi bölümü okuyorsun bilmiyorum ama bir önlisans bölümünden mezun olup iktisata tamamlayıp üstüne Beslenme Diyetetik alanında yüksek lisans yapamazsın yüksek lisansı yapacağın alanın lisans mezunu olman gerekir.

DGS'ye girmeyeceğim dedim iyi okursanız eğer... İktisat, klinik için şart da demedim. Sadece bilgi sahibi olursam kendi işletmemi kendim çevirebilirim dedim ve son olarak farklı alanlarda bilgi sahibi olmak güzel dedim. Evet Ales'te İktisattan da tercih yapabilirim Diyetisyenlikten de. Yaşadığım ülke için YÖK ayrı kontenjan veriyor bize. Ben de değerlendirmek istiyorum. Ki bunlar varsayım. Her şeyden önce amacım beslenme zaten.
İşletmeyi çevirmek için okulunu okumaya gerek yok inan bunu iktisat okumuş biri olarak söylüyorum. En basiti tezsiz e-MBA yaparsın yine bilgi sahibi olursun ya da şimdi kısa süreli mini MBA kursları var. Boşuna zamanına yazık işi pratiğe çevirmek istiyorsan daha pratik çözümler aramalısın. Okuma demiyorum, okumayı istemeni takdirle karşılıyorum ama böyle onu mu yapsam olmadı şunu yaparım gibi ihtimaller yerine net seçimler yap ve o seçimlerinin peşinden git. Kafan çok karışık ve kararsız bir yapıya sahip olduğunu düşündüm. Buna benzer kararsızlıkları senin yaşındayken ben de yaşadım ama benimkisi imkanların kısıtlı olmasından ve sağlık sorunlarından dolayı şehir dışına ailemin göndermemesindendi. Şimdi ise, kendime bambaşka yollar çizdim ve mutluyum çok şükür. Yani demem o ki hayatın ne getireceği bilinmez ama diyetisyenlik gibi okuması zor bir mesleği gerçekten yapmak istiyorsan dallandırıp budaklandırma direkt hedefe kilitlen derim.

Farklı alanlar okumak güzel bunu sana bizzat kendim yaptığım için net söyleyebilirim ama şu da bir gerçek ki ülke koşullarında her iki kişiden biri zaten İİBF mezunu yani (işletme-iktisat vs). Aleste biri olmazsa biri olur dersen daha baştan kaybedersin hedeflerin net bir şekilde belli olsun yoksa hiç birini gerçekleştiremezsin.
Hangi bölümü okuyorsun bilmiyorum ama bir önlisans bölümünden mezun olup iktisata tamamlayıp üstüne Beslenme Diyetetik alanında yüksek lisans yapamazsın yüksek lisansı yapacağın alanın lisans mezunu olman gerekir.

İşletmeyi çevirmek için okulunu okumaya gerek yok inan bunu iktisat okumuş biri olarak söylüyorum. En basiti tezsiz e-MBA yaparsın yine bilgi sahibi olursun ya da şimdi kısa süreli mini MBA kursları var. Boşuna zamanına yazık işi pratiğe çevirmek istiyorsan daha pratik çözümler aramalısın. Okuma demiyorum, okumayı istemeni takdirle karşılıyorum ama böyle onu mu yapsam olmadı şunu yaparım gibi ihtimaller yerine net seçimler yap ve o seçimlerinin peşinden git. Kafan çok karışık ve kararsız bir yapıya sahip olduğunu düşündüm. Buna benzer kararsızlıkları senin yaşındayken ben de yaşadım ama benimkisi imkanların kısıtlı olmasından ve sağlık sorunlarından dolayı şehir dışına ailemin göndermemesindendi. Şimdi ise, kendime bambaşka yollar çizdim ve mutluyum çok şükür. Yani demem o ki hayatın ne getireceği bilinmez ama diyetisyenlik gibi okuması zor bir mesleği gerçekten yapmak istiyorsan dallandırıp budaklandırma direkt hedefe kilitlen derim.

Hayır siz yanlış anladınız. İktisat okuyup beslenmede yüksek lisans yapayım demedim. :) Örgünden beslenme, açıktan iktisat okuyayım, aleste ikisinden birisnde yüksek lisans yaparım dedim.

Hayır siz yanlış anladınız. İktisat okuyup beslenmede yüksek lisans yapayım demedim. :) Örgünden beslenme, açıktan iktisat okuyayım, aleste ikisinden birisnde yüksek lisans yaparım dedim.
Öyle karışık anlatılmış ki DGS düşünmüyorum ama ikisinden birinde yüksek lisans yapabilirim falan... Beslenme diyetetik mezunu olduktan sonra da yine İşletme-İktisat gibi alanlarda yüksek lisans yapılabilir. Ayrıca diyetisyenlik okurken başka bir şeye kanalize olmanı önermem daha çok araştırmalar ve gönüllü de olsa stajlarla desteklenmesi gereken bir alan. İşinde iyi olanların çoğunlukla yaptığı budur hatta stajı tanınmış bir diyetisyenin /doktorun ya da Medicana/Acıbadem gibi hastanelerin birinde yapmanı tavsiye ederim. Ben de diyetisyenlik istiyordum puanım da özele rahat tutuyordu ama memur olduğum için izin almam ve tayin gitmem sıkıntı olur diye vazgeçtim (mecburen). O yüzden bu konuda da çok araştırma yaptığımdan durumu biliyorum yani

Mezun olduktan sonraki yaz evlendim, bir sonraki yaz da atandım, okurken evli olmayı düşünemiyorum bile. İyi ki atanmışım, öğrenci olsam da anlaşamasak ne hallederse olurdum kim bilir. Önce ekonomik özgürlük kesinlikle.

Arkadaşım düğün günü ayrıldı. Diğeri nişan attı. Siz daha kim öle kim kala. Bu 6 ay içinde 4 yakınım vefat etti. Çok fazla hayal kurmayın. Ben kurduğum hayallerde boğulduğum için tavsiye ediyorum size anı yaşayın. Kader gayrete aşıktır. Elinizden geleni yapın. Anı yaşayın.

Arkadaşım düğün günü ayrıldı. Diğeri nişan attı. Siz daha kim öle kim kala. Bu 6 ay içinde 4 yakınım vefat etti. Çok fazla hayal kurmayın. Ben kurduğum hayallerde boğulduğum için tavsiye ediyorum size anı yaşayın. Kader gayrete aşıktır. Elinizden geleni yapın. Anı yaşayın.

Başınız sağolsun. İnanın çok üzüldüm. :( Benm de yaşadığım bir olay aslında az da olsa tokatlanmama sebep oldu. Arkadaşlarımla Kasım ayı için inanılmaz planlar yapmıştık. Vizelerden sonra eve gidince 1 gün onlarda kalacaktım, gezecektik yok bilmem ne. Ailem kaza geçirdi ve ben arkadaşlarımı sadece 1 saat görebildim. Asla şikayet etmiyorum yanlış anlaşılmasın. Sadece; o zaman dedim ki bir daha asla plan yapmayacağım. Ama insanoğlu işte düşünmeden edemiyor. Allah her şeyin hayırlısını ve doğrusunu versin. Size de sabırlar diliyorum.

Selam kızlar. Daha önce konu açmıştım evlilikle ilgili. Sevgilimin düşünmediğinden bahsetmiştim. Son birkaç gündür evlilikten bahsetmeye başladı. Allah nasip ederse birkaç yıl sonrasına göre konuştu.
Sorunum şu;
24 yaşındayım ve bu yıl önlisans bölümünden mezun oluyorum. Eylül ayında açıköğretimden İktisat'a kayıt yaptırıp 4 yıllığa tamamlayacam. Ayrıca DGS'yi artık düşünmüyorum. Ailemin yanında da olabilir farklı bir şehirde de bilmiyorum ama özelde nasip olursa Beslenme ve Diyetetik okuyacağım. Biz 2 yıl sonra evlenecek olursak ben bu okulu nasıl bitireceğim? Bu bölümü okumayı çok istiyorum. Sevgilim asker. Atama alıp gidecek. Mantıklı olan ne? Evlenmeyi istiyorum ama eğitimim de ağır basıyor.
Not: Muafiyetlerim ve yaz okulu ile belki 1 yıl kısalır okulum. Mezuniyetim 28 yaşımda olabilir. Kısalmazsa 29 umda mezun olacağım. Yardımcı okur musunuz?
Dgs düşünmüyorum derken aöf için de dgs şartı geldi ve kontenjan sınırı var 4 yıllığa tamamlamak istiyorsanız.

İstediğiniz bölüm kaç yıllık beslenme bölümü sanırım 4 yıllık örgün okuyacaksanız önce okulu bitirin derim evlilik için.

Dgs düşünmüyorum derken aöf için de dgs şartı geldi ve kontenjan sınırı var 4 yıllığa tamamlamak istiyorsanız.

İstediğiniz bölüm kaç yıllık beslenme bölümü sanırım 4 yıllık örgün okuyacaksanız önce okulu bitirin derim evlilik için.

Evet AÖF'de de DGS şartı varmış ben de daha yeni öğrendim. Önceden öyle değildi. Beslenme 4 yıllık. Kültür dersleri ve belki yaz okuluyla 3 yıla iner. İnmezse de 4 yıl okumam lazım zaten.

Sorunum şu;

Bir bayanın kendi ayakları üstünde durması çok önemli. Okulu bitirip değil iş güçlü sahibi olup evlenmek daha mantıkı

Başınız sağolsun. İnanın çok üzüldüm. :KK43: Benm de yaşadığım bir olay aslında az da olsa tokatlanmama sebep oldu. Arkadaşlarımla Kasım ayı için inanılmaz planlar yapmıştık. Vizelerden sonra eve gidince 1 gün onlarda kalacaktım, gezecektik yok bilmem ne. Ailem kaza geçirdi ve ben arkadaşlarımı sadece 1 saat görebildim. Asla şikayet etmiyorum yanlış anlaşılmasın. Sadece; o zaman dedim ki bir daha asla plan yapmayacağım. Ama insanoğlu işte düşünmeden edemiyor. Allah her şeyin hayırlısını ve doğrusunu versin. Size de sabırlar diliyorum.
Çok teşekkür ederim. Ne kadar plan yaparsak yapalım hesabımız değilde nasibimizi yaşıyoruz. Gerçekten bu hayatta her an her şey olabilir. En sağlıklı olan hayatını güzelce yaşayan amcamdı. Bir telefon aldık. Gittik. Teyzem yengemler de vefat etti. Annem ben doğmadan önce 3 bebeği biri düşük diğerleri de doğumda vefat etmiş. Hamileyken bile insan hayaller kurmamalı. Sonra çok hayal kırıklığı yaşıyor. Size çok üzüldüm ama bu dünyada kimse kalıcı değil. Bizler ölüme uzak, hep mutlu hayaller, toz pembe dünya hayalleri kurarak yaşıyoruz. O yüzden diyorum. Fakülte de daha evlenmelerine 3-4 yıl olan sevgililer evlilik hayalleri kuruyor. O kadar çok saçma sapan şeyler düşünüyorlar ki. Hayat bu kadar toz pembe mükemmel olsaydı ben ne hayaller kurardım. Kuzenim geçen kurban bayramı için bilet aldı ama hamileymiş de düşük yaptı. 1 sene önce bilet aldılar ucuz olsun diye. İnsanlar bir sene sonrayı düşünüp neler neler yaşıyor. En güzeli anı yaşamak. Erkek arkadaşımı çok seviyorum ama hiçbir hayalim yok. Arada ümitsizlik yaşayıp üzülüyorum. Hayat bu işte. Başı sonu belli değil. Güzel şeyler ansızın başlıyor ama mutsuz bitiyor. Bu sene 3. Sınıfım. Herkes mezuniyet hayalleri kuruyor. Onu bile kurmuyorum. Diyorum içimden bakalım sıra kimde ailemden kim önce gidecek ahirete korkusu yaşıyorum. Ama mutluyum elhamdulillah. Sadece anı yaşayıp gitmeyi öyle toz pembe hayaller kurmamam gerektiğini öğrendim. Sizede İnşaAllah mutlu günler nasip etsin Rabbim. Her zorluktan sonra kolaylık vardır.

Back