• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birkaç yıl sonra galiba evleniyorum. Eğitimimi nasıl halledeceğim?

Birkaç seneye kim öle kim kala dediğiniz gibi. Bu konuşma aramızda geçti. Biz kesin evleniyoruz demedik. Kesin olmayan bir şey için kesinlik belirtemezdim. Evlenebilirim diyebilirdim. Bu şekilde yanlış ifade olmuş. Düzenleyemedim.
Elbette önce okulum. Ben paramı kazanmadan yuva kurmak istemiyorum. Sanırım kesin karar alınırsa da okul bitene kadar ertelenir.

Öyle düşünme. Okumak isteğin varsa her şekilde okursun. 2 yıllık evliyim, hala okuyorum. Yuksek Lisans yapicam şimdi de. Yapmak isteyince yapılır. Ama kolay mı, asla. Evliyken gerçekten zor.

Daha sevgiliniz tam tarih bile vermemiş ki birkaç sene sonra olabilir demiş beslenme işe ilgili okuyacaksanız tekrar iktisat neden okuyacaksınız ki. 1 seneniz kalsa o arada nişan hazırlılkar falan bitirir öyle evlenirsiniz ne var ki.

Tabii ki önce okulunuzu bitirin. Bu süre zarfında kim öle kim kala. Belki anlaşamayıp ayrılacaksınız? Siz kendi hayatınızı garantiye alın, okuyun, çalışın sonra evlilik zaten olur.

Gelin ata binmiş ya nasip demiş.
Şimdiden düşünüp dertlenmeye gerek yok.
okulunuzu bitirin,sonrası gelir sırayla.

Ne kadar uzun vadeli olanlar Yapılıyor bugun kk da :)
Çnce okul bitsin de gerisini düşünürsün .

Ehehe yani kusura bakma güzelim de erkek arkadaşın dün yok demiş bugün olur diyor yarın yine yok diyebilir. Erkek arkadaşına kalırsan kara güne kalırsın gibi. Birkaç seneye ne olacağınızı Allah bilir sen şimdiden eğitimimi ne yapsam diyorsun. İnsanlar nişanlanıp ayrılıyorlar birkaç seneye ne olacağınızın garantisi yok.

Bugün dereyi görmeden paçayı sıvayanların günü galiba. Adam evlilik lafı yaptı diye mi bütün bunlar. Bikaç sene sonra bakalım neler olur.. sen önce eğitime odaklan,evlilik zaten olur.

Öyle düşünme. Okumak isteğin varsa her şekilde okursun. 2 yıllık evliyim, hala okuyorum. Yuksek Lisans yapicam şimdi de. Yapmak isteyince yapılır. Ama kolay mı, asla. Evliyken gerçekten zor.

Ama sevgilim asker. Benim okuyacağım yerle onun görev yerinin aynı olma ihtimali çok çok düşük. Sizi de tebrik ederim ayrıca. :) Zoru başarabiliyorsanız helal olsun.

Daha sevgiliniz tam tarih bile vermemiş ki birkaç sene sonra olabilir demiş beslenme işe ilgili okuyacaksanız tekrar iktisat neden okuyacaksınız ki. 1 seneniz kalsa o arada nişan hazırlılkar falan bitirir öyle evlenirsiniz ne var ki.

Ama iktisatı açıktan okuyacağım. Sebebi de şu; Klinik açmak istiyorum. Eğer her şey istediğim gibi giderse, kendi işletmemi kendim çevirebileyim, en kötü ihtimalle ALES'te biri olmasa da diğer bölümde yüksek lisans yapabileyim. Okumayı seviyorum. Farklı alanlarda bilgi sahibi olmak ayrı güzel

Selam kızlar. Daha önce konu açmıştım evlilikle ilgili. Sevgilimin düşünmediğinden bahsetmiştim. Son birkaç gündür evlilikten bahsetmeye başladı. Allah nasip ederse birkaç yıl sonrasına göre konuştu.
Sorunum şu;
24 yaşındayım ve bu yıl önlisans bölümünden mezun oluyorum. Eylül ayında açıköğretimden İktisat'a kayıt yaptırıp 4 yıllığa tamamlayacam. Ayrıca DGS'yi artık düşünmüyorum. Ailemin yanında da olabilir farklı bir şehirde de bilmiyorum ama özelde nasip olursa Beslenme ve Diyetetik okuyacağım. Biz 2 yıl sonra evlenecek olursak ben bu okulu nasıl bitireceğim? Bu bölümü okumayı çok istiyorum. Sevgilim asker. Atama alıp gidecek. Mantıklı olan ne? Evlenmeyi istiyorum ama eğitimim de ağır basıyor.
Not: Muafiyetlerim ve yaz okulu ile belki 1 yıl kısalır okulum. Mezuniyetim 28 yaşımda olabilir. Kısalmazsa 29 umda mezun olacağım. Yardımcı okur musunuz?
Canım önce bir sakin ol öyle konuşmakla bahsetmekle evlilik olur mu hiç önce bir bekle bakalım bazı şeyler olsun sonra kararını verirsin belki dgs de 4 de tamamlayamazsın kontenjan çok az zaten umarım kazanırsın belki sevgilinin senin birikim yapman uzun sürer o yıllar çabuk gelir sakin ol biraz :)

Ehehe yani kusura bakma güzelim de erkek arkadaşın dün yok demiş bugün olur diyor yarın yine yok diyebilir. Erkek arkadaşına kalırsan kara güne kalırsın gibi. Birkaç seneye ne olacağınızı Allah bilir sen şimdiden eğitimimi ne yapsam diyorsun. İnsanlar nişanlanıp ayrılıyorlar birkaç seneye ne olacağınızın garantisi yok.

Size de hak veriyorum. Doğru söylüyorsunuz. Ben zaten kısa da olsa her şeyi anlatmak fikir almak istedim.

Bugün dereyi görmeden paçayı sıvayanların günü galiba. Adam evlilik lafı yaptı diye mi bütün bunlar. Bikaç sene sonra bakalım neler olur.. sen önce eğitime odaklan,evlilik zaten olur.

Değil mi? Düşünmeye gerek yok aslında

Canım önce bir sakin ol öyle konuşmakla bahsetmekle evlilik olur mu hiç önce bir bekle bakalım bazı şeyler olsun sonra kararını verirsin belki dgs de 4 de tamamlayamazsın kontenjan çok az zaten umarım kazanırsın belki sevgilinin senin birikim yapman uzun sürer o yıllar çabuk gelir sakin ol biraz :)

Bölümüm DGS ile beslenmeye tamamlanmıyor. Farklı bir bölüme tamamlanıyor. Onu da ben düşünmüyorum artık. Ben bölümümden çok farklı bir alana yöneleceğim. Yani beslenmeye. Ben kendimce fazla telaş yaptım sanırım. Aslında her şeyi zaman belirler. :)

Çok bölük börçük bir eğitim hayatı tanımlıyorsunuz.
Böyle olmaz.
DGS ler ALES ler havada uçuşuyor.
Önce ne yapacağınıza karar verin.
Bir yer işletmek için iktidar diploması şart değil.
Diyetisyen olmak istiyorsanız sadece ona odaklanın. Bu şekilde başarılı olmanız çok zor.

Çok bölük börçük bir eğitim hayatı tanımlıyorsunuz.
Böyle olmaz.
DGS ler ALES ler havada uçuşuyor.
Önce ne yapacağınıza karar verin.
Bir yer işletmek için iktidar diploması şart değil.
Diyetisyen olmak istiyorsanız sadece ona odaklanın. Bu şekilde başarılı olmanız çok zor.

DGS'ye girmeyeceğim dedim iyi okursanız eğer... İktisat, klinik için şart da demedim. Sadece bilgi sahibi olursam kendi işletmemi kendim çevirebilirim dedim ve son olarak farklı alanlarda bilgi sahibi olmak güzel dedim. Evet Ales'te İktisattan da tercih yapabilirim Diyetisyenlikten de. Yaşadığım ülke için YÖK ayrı kontenjan veriyor bize. Ben de değerlendirmek istiyorum. Ki bunlar varsayım. Her şeyden önce amacım beslenme zaten.

DGS'ye girmeyeceğim dedim iyi okursanız eğer... İktisat, klinik için şart da demedim. Sadece bilgi sahibi olursam kendi işletmemi kendim çevirebilirim dedim ve son olarak farklı alanlarda bilgi sahibi olmak güzel dedim. Evet Ales'te İktisattan da tercih yapabilirim Diyetisyenlikten de. Yaşadığım ülke için YÖK ayrı kontenjan veriyor bize. Ben de değerlendirmek istiyorum. Ki bunlar varsayım. Her şeyden önce amacım beslenme zaten.

Çok güzel yaklaşıyorsunuz da bu iş öyle değil.
Kendi işletmenizi kendiniz ilkokul mezunu olupta çevirebiliyorsunuz.
Diploma ile öğretilmiyor işletme çekip çevirme.
Hap gibi degil, diploma tamam artık biliyorum,olmuyor maalesef. (Keşke olsa)
Demek istediğim iktisat diploması sizin için ertelenebilir bir istek.
Eğer diyetisyen olacaksanız, iktisat temelli bir Yüksek lisansın size ne katmasını bekliyorsunuz?
Mesleğiniz ile ilgili kendinizi geliştirmeniz gerekmez mi?
Ve de son olarak, Türkiye de yaşayacaksanız, diyetisyenlik umarım siz bitirene kadar hakettiği yere gelir, ama çok zor.
Devlete atama az, özel sektör doyuma ulaşmış gibi bir şey.
Meslek olarak hayal etmeniz güzel, ancak bu meslekle geçinirim derseniz, umarım bir şok meslektaşınız arasından sıyrılabilirsiniz diyeyim...

Back