• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birkaç yıl sonra galiba evleniyorum. Eğitimimi nasıl halledeceğim?

_donukpudra_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2014
1.255
756
73
Selam kızlar. Daha önce konu açmıştım evlilikle ilgili. Sevgilimin düşünmediğinden bahsetmiştim. Son birkaç gündür evlilikten bahsetmeye başladı. Allah nasip ederse birkaç yıl sonrasına göre konuştu.
Sorunum şu;
24 yaşındayım ve bu yıl önlisans bölümünden mezun oluyorum. Eylül ayında açıköğretimden İktisat'a kayıt yaptırıp 4 yıllığa tamamlayacam. Ayrıca DGS'yi artık düşünmüyorum. Ailemin yanında da olabilir farklı bir şehirde de bilmiyorum ama özelde nasip olursa Beslenme ve Diyetetik okuyacağım. Biz 2 yıl sonra evlenecek olursak ben bu okulu nasıl bitireceğim? Bu bölümü okumayı çok istiyorum. Sevgilim asker. Atama alıp gidecek. Mantıklı olan ne? Evlenmeyi istiyorum ama eğitimim de ağır basıyor.
Not: Muafiyetlerim ve yaz okulu ile belki 1 yıl kısalır okulum. Mezuniyetim 28 yaşımda olabilir. Kısalmazsa 29 umda mezun olacağım. Yardımcı okur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Buna dereyi görmeden paçaları sıvamak deniyor...önce eğitimene başla sen,gerisi gelecekse gelir,bu kadar evlilik meraklısı olmayın Allah aşkına...

Ya meraklılıkla alakası yok inanın. Hatta evliliğin sorumluluğundan korkuyorum. Oldu ki Allah o zamana nasip etti. Evlenecez dedik. Çok sıkıntılı. O bunlattı beni.

Bir ay sonra evleneceğim diyenler bile ayrılıyor...sen önce eğitimine odaklan

Elbette eğitimim önemli ve inanın o beyaz önlüğü giymeyi o kadar çok istiyorum ki. Bir an önce başlasam diye dua ediyorum. Allah nasip ederse o zaman bakarız duruma sanırım.

iyi de ne zaman evleneceğiniz daha belli değil ki.. birkaç sene sonrası diyorsunuz
evlenme planı okulun bitmediği bir zamana denk gelirse bitmesini bekleyip öyle evlenirsiniz
hayalini kurduğunuz bölümü kazanıp bitirin önce

Ohoo daha başlamadığınız okulu nasıl bitiricem diye düşünürseniz işiniz iş. Madem beslenme ve diyetetik okuyacaksınız neden bu mezun olmalar 4 yıllığa tamamlamalar imkanınız varsa okuyun. Ve önce okuyun koca kaçmaz hayatınızı elin oğlu yönlendirmesin. Üç gün önce evlenmiycek diye kurduğunuz hayaller evleniriz iki seneye ya dedi diye yıkılmasın. Daha ortada bi şey yok çünkü siz kendinizi kurtarın önce

iyi de ne zaman evleneceğiniz daha belli değil ki.. birkaç sene sonrası diyorsunuz
evlenme planı okulun bitmediği bir zamana denk gelirse bitmesini bekleyip öyle evlenirsiniz
hayalini kurduğunuz bölümü kazanıp bitirin önce

Yani seneye değil diğer yıl. Yani 2. sınıfı bitirdiğim zamana denk gelir eğer öyle olursa ama ben okurken evlenmeyi çok düşünmüyorum. Eğer diyetisyenliğe başlarsam kesinlikle bitirmek istiyorum çünkü inanın içimde ukte.

Ohoo daha başlamadığınız okulu nasıl bitiricem diye düşünürseniz işiniz iş. Madem beslenme ve diyetetik okuyacaksınız neden bu mezun olmalar 4 yıllığa tamamlamalar imkanınız varsa okuyun. Ve önce okuyun koca kaçmaz hayatınızı elin oğlu yönlendirmesin. Üç gün önce evlenmiycek diye kurduğunuz hayaller evleniriz iki seneye ya dedi diye yıkılmasın. Daha ortada bi şey yok çünkü siz kendinizi kurtarın önce

Okumakla alakalı değil derdim yanlış anlaşılmasın. Ben okumayı, çalışmayı seviyorum. :) Şu anda okuduğum bölümü de seviyorum ama hayalimi gerçekleştirmem için ailem elinden geleni yapacağını söyledi. Neden en başından başlamadınız derseniz; maddi durumumuz çok iyi değildi ve üniversiteye de geç başlamak zorunda kaldım. Çalışma fırsatım yoktu. Şu anda okuduğum bölüme ancak yerleşebildim. Beslenmeyi hep istedim lise yıllarımdan beri. Hemen olmadı ama bu yıl olacak inşAllah. Ben kesinlikle eşimin eline bakmayı istemiyorum. Kocam çalışsın ben yiyeyim düşüncem de yok. Elimden geldiği kadar okumak istiyorum. Başarılı güçlü bir kadın olmak istiyorum. Evlenmeyi düşünme sebebim de şu; inanın çok çok uzaktayız ve özlüyoruz. Allah izin verirse ve sabrını verirse okulum bitene kadar dayanırız. Ama önce eğitimim. Ben okumaktan vazgeçerim diye düşünmedim hiç :)

Yanlış ifade etmiş olmayayım ama bir kac seneye kim öle kim kala... Sizin evlilik işi şuan çok havada bir durum.
Siz eğitiminize odaklanin, kendi hayatınıza atılmadan da evlenmeyin.

Bu başlıkta bir ilginç geldi; bir kaç yıl sonra evleniyorum "galiba"

Yanlış ifade etmiş olmayayım ama bir kac seneye kim öle kim kala... Sizin evlilik işi şuan çok havada bir durum.
Siz eğitiminize odaklanin, kendi hayatınıza atılmadan da evlenmeyin.

Bu başlıkta bir ilginç geldi; bir kaç yıl sonra evleniyorum "galiba"

Birkaç seneye kim öle kim kala dediğiniz gibi. Bu konuşma aramızda geçti. Biz kesin evleniyoruz demedik. Kesin olmayan bir şey için kesinlik belirtemezdim. Evlenebilirim diyebilirdim. Bu şekilde yanlış ifade olmuş. Düzenleyemedim.
Elbette önce okulum. Ben paramı kazanmadan yuva kurmak istemiyorum. Sanırım kesin karar alınırsa da okul bitene kadar ertelenir.

Back