Birinden hoşlanıyorum ama ... yardım edermisiniz kızlar?

Bence bu bi engel değil. Herkesin inanci kendini bağlar. Eger seni degistirmeye çalışmıyorsa, "hayır sen de benim gibi düşüneceksin" demiyorsa gayette mutlu bi evlilik sürdürülebilir. Ayrica ailenin bunu bilmesine gerek bile yok. Ben olsam bu kadar hoşlandığım huyu suyu iyi olan kibar bi adamdan sirf bu küçük sebepten vazgecmezdim.

Ilk eşin müslümandı değil mi? Ne hayrını gördün peki? Müslüman bi kocayla nasil mutlu olamayabiliyorsan, dinsiz bi kocayla da gayet mutlu olabilirsin, önemli olan şu: sen ona bu konularda saygi duyacaksin, o da sana saygi duyacak.
Bence boyle bi sebepten vazgecmek cok sacma olur.

Şu forumda herkes kocasindan dert yakınıyor, çoğu da müslüman bu adamların. Ne faydalarini görüyoruz hani?

Bi film izlemistim, cok basit ama cook anlamli bi repligi vardi:
"Dünyada 2 cesit insan vardir. Iyi insanlar, kötü insanlar. Baska fark yok!"

Sirf dini inanci yok diye belki de cok iyi bi kocayı elinden kaciracaksin, yanlis düşünüyorsun. Dini, dili, ırkı, inanci, inançsızlığı bunlarin hiçbiri önemli degil.
Sana karşı nasil, iyi bi insan mi, kibar mi, düşünceli mi sen bunlara bak.

Valla kankacım adamın görüşlerini öğrenmişsin en başından. Kabul ederim dersen ciddi düşün , kabul edip edememek sana kalmış. Bana göre de çocuğum istediğini seçmekte özgürdür mesela, aklı erince kendi karar verir ben karışmam. Ama sen dersen ki , bana bu şekil bir düşünüş ters, sen bilirsin . Evlilikte kafaların uyuşması mı önemli yoksa çekim mi tutku mu bu insandan insana değişir karar senin. Bana sorarsan acele etme, hem hoşlandığın hem kafana uyan biri karşına çıkabilir pekala. Senin yerinde olsam flört edip güzel vakit geçirirdim ama işleri hemen ciddiye bindirmezdim , iyice bakardım .

Ama anladığım kadariyla adam gayet saygılı bi insan. Karşısındakini zorlamiyor özgür bırakıyor. Cocuguna bile karismayacak adam. Konu sahibi çocuğunu istedigi gibi yetistirebilir yani. Burdan bakınca adamda hiçbir sıkıntı yok gibi geldi bana. Ha deseydi ki "hayır sen yanlis düşünüyorsun sen de benim gibi düşüneceksin, çocuğumuz da benim istediğim gibi yetisecek"
O zaman orda bi dursun derdim.

Bana göre de adam gayet ideal tam istediğim gibi birisi versinler alırım yani. Lakin şu var ki bana/bize göre değil konu sahibesine göre eş seçiyoruz Yani konu sahibesine göre karşıdakinin de inançlı olması önemli bir kriter gibi geldi bana. Bana göre din kriter değildir mesela, edepli, saygılı , efendi, vicdanlı , ahlaklı olmak kriterdir. Ama konu sahibesinin içine sinmemiş gibi gibi . Kendi kafasına benzer biri içine daha çok siner gibime geldi.

Çok güzel zaman geçirdij birlkte. Ve bunu yanlış hissetmediğimden eminim, gerçekten iyi biri. Yumuşak huylu yani. Gözlemleyebildiğim kadarıyla dikkat ettim sakin ve yumuşak. Geçmişte bununla ilgili çok sorunlar yaşadım. Yani rahat, karşıdakini sıkmıyo bunaltmıyo. Tatlı bi şekilde hoşlandıgını belli ediyo. Ve sürekli bana eğer birlikte olmazsak yabancı oldugum içinmi diye sordu. İnce düşünceli çok, bütün bunlrı düşününce din konusunu geri plana atmam gerekyo. Bu zamanda iyi bi insanla karşılaşmak gercekten zor.
Acele karar vermiyorum zaten, o da söyledi yaşadıklarından sonra sen haklısın acele etmeyelm ben seni beklerim dedi. Sen ne zaman istersen ama gerçekten istersen o zaman bi ilişki başlar dedi. Ve ciddi olsun evliliğe gitsin istiyor. Benimle oldugu için değil genel anlamda evlilik istiyo zaten. Eğlence gezme tozma kafasındada değil.
Durum böyle kızlar görüşmeye devam edicez ama şimdilik ortada kesin bişey yok.

Diyeceğim şu ki daha çok yeni ayrılığınız ve sevmek sevilmek güzel.herkes ister ama acele etmeyin.özellikle de evlilik düşünmek için.bir rahat yaşayın.yaşadıklarınızı unutun.insanları tanıyın kapılıp kendinize zarar gelmeden.sizi gerçekten isteyen,emek veren,konuşmaktan fazlasını yapan biri çıktığında herşey kendiliğinden olacak zaten

Bu zamanda müslüman çok bulunur, ama iyi bir insan az bulunur. Sokağa çık yanindan geçen erkeklerin %90 ı müslümandır. Peki kaç tanesi seni mutlu edecek, kısıtlamayacak, saygili, kibar, kadına değer veren, yönetmeye kalkışmayan, ataerkil olmayan bi yapıdadir? Seni mutlu edecek, birlikte güzel ve kaliteli vakit geçirdiğin insanı bulmak cok zor. Ve sirf dini yok diye vazgeçersen büyük hata edersin.
Yine söylüyorum müslüman kocalardan cok mu hayır görüyor kadinlar?
Önemli olan dini değil kişiliği karakteridir.
Dini kriter alirsan hata edersin. Kisilik, huy, davranis bicimi bunlar daha önemli kriterler. Ailen sorun edecek kafadaysa bilmeyiversinler, kimsenin bilmesine gerek yok.

Nedense şöyle bi düşünce var bende. Geçmişte bi ayrılık yaşadığım için daha dikkatli olmalıyım evlilik konusunda. Korkuyorum çünkü aynı şeyleri yaşamaktan. Evliliğimde aşık olarak başladı ama çok yanlış bi seçimdi benim için. Acele etmek istemiyorum haklısınız, özellikle yakın zamanda evlilik hiç istemiyorum. Daha yeni yeni nefes alıyorum hayatı yaşadıgımı hissediyorum. sadece birini beğenmek hoşlanmak hoşuma gitti. Ayrılıktan sonra hiçkmseyle konuşmadım yada tanışmadım bu kişiden başka.

Bu söz var az ilim ateist cok ilim inançlı yapar diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…