Birinden hoşlanıyorum ama ... yardım edermisiniz kızlar?

Kocayaslisiskodunya

Who are you when no one's watching?
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2016
1.356
1.126
133
Herkese iyi geceler,
Kısaca derdimi anlatıyım. Ben yaklaşık 6 ay önce boşandım. Ve bundan bir ay önce de eski eşimin yeni bir sevgilisi olduğunu öğrendim. İl duyduğumda Beni en çok üzen şey bu kadar kısa zaman içinde nasıl biriyle tanışıpta sevgili olur, ya da evliykende varmıydı böyle bi durum? Sürekli bu soruları sordum kendime günlerce.
Bi süre sonra düşünmemeye çalıştım sonuçta artık ikimizde başka hayatlar yaşıyorduk. Ama bırakın sevgilim olmasını başka birine karşı küçücük bişey hissetmek bile uzak geliyordu bana. Çünkü çok kısa zaman geçmişti ayrılığın üstünden ve ben kimseye birşey hissedemezdim. Böyle saçma bi düşünce içindeydim.
Bu süre içinde bana karşı hisleri olan insanlar oldu. Ama ben hiçbişey hissetmedim ve kesinlkle o düşüncede olmadıgımı söyledim.
Bundan bir hafta önce çok sevdiğim bi arkadaşım kendi arkadaşından bahsetti bana. Ne kadar iyi biri olduğundan bizim çok iyi anlaşabileceğimizden vs. Fotoğraflarını gösterdi ve hala daha şaşırdığım bi durum ben çok beğendim o kişiyi. Nasıl bişey inanın anlatamıyorum ama sadece fotograflara bakıp çok beğendim.
Beğendiğim kişi yabancı. Türk değil. Arkadaşım o kişinin bana yabancı dil konusunda yardımcı olabileceğini aramızda birşey olmasa bile en azından pratik yapabileceğimizi söyledi. Biz bu sayede konuşmaya başkadık. Bir haftadır hergün yaklaşık 3 saat boyunca konuşuyoruz.
Ve her konuşma sonrasında ben biraz daha etkileniyorum bu adamdan. Daha bir ay öncesinde eski eşim için neler demişken ben şuan birinden etkileniyorum. Ve daha yüzyüze görmediğim sadece kamerada ders çalıştığımız birinden. Tabiki günün birinde başkasını sevip aşık olcaktım ama içimde farklı bi his var anlamlandıramadığım. Heycanlanıyorum ki bu çok güzel bişey ama aynı zamanda çokta korkuyorum.
Sanki birinden hoşlanınca birine aşık olunca yine kötü şeyler yaşıycam yine üzülcem. Onunda bana karşı bişeyler hissettiğini anlayabiliyorum. Açıkca bunu bellide ediyor zaten kendi kendime gelin güvey olmuşta değilim.
Ama ben hep bi mesafe içindeyim bırakın duygularımı belli etmeyi samimi konuşmaktan kaçınıyorum. Uzun oldu farkındayım ama lütfen fikirlerinizi yazarmısını? Kafam çok karışık ve tam olarak neyi dert ettiğimi bile bilmiyorum. Yeni birinden korkuyomuyum yoksa bu hislerimin yanlış oldugunumu düşünüyorum bilmiyorum çok karışığım :/

Hislerin neden yanlış olsun? Birbirinizden hoşlanıyorsunuz işte ne güzel. Boşanmışsın yeni bi hayat kurmuşsun. Biriyle görüşmen çok doğal. Evli değilsin, sadakat borcun olan biri yok hayatında. Suçluluk duymanı gerektirecek ne var?

Bana öyle geliyor ki sen olmamasından korkuyorsun. Severim, bağlanırım, sonu hüsran olursa yine acı çekerim diye düşünüyorsun. Seni bu korkutuyor.

Ama ömür boyu bu korkuyla yaşayamazsın.
Bu korkularla kendini kapatırsan hayatı ıskalarsın.
Korkmadan yaşa duygularını. Belki de çok uyumlu bi çift olursunuz, evlenirsiniz, kim bilir?

Ha olmazsa ne olur? Ne kaybedersin ki? Hiçbir şey.
Olumsuz düşünüp hayatını da olumsuzlaştırma.
Umarım bundan sonraki hayatında korktuğun hiçbir şeyi yaşamazsın.

Sanki bundan sonra kiminle görüşsem ciddi bir birliktelik düşünmem gerekiyormuş gibi geliyor bana. Sonuçta bi evlilik yaptım. Bundan sonra yanlış kararlar alamam. Karşımdaki insanın ciddi bir birliktelik düşündüğünden eminim. Kendi hayatı için en azından böyle bişey istiyor ben yasa bi başkası.
Onu tanıyan arkadaşım anlatıyor sürekli güvenilmeyecek biri değil ama benim kafamda bin tane şey var. Şuan hissettiklerim ama inanılmaz heycanlı. Sadece kaptırmaktan korkuyorum sanırım

Önce ki gün tv de bir programda denk geldim içim acıdı bir adam aradi neredeyse 35 40 yıllık evlilermis. Adamin karisi vefat etmiş 15 gün sonra azmanat (azman) adam evlenme peşine düşmüş bi kadına talip çıktı. Yuh ya bari kadının 40 ı çıksaydı erkekler aynen böyledir ölsende bosansanda yollarına bakarlar. Sende yoluna bak gerçek manada birşeyler hissediyorsa iki taraf denemeye değer. Sadece mesafe her zaman iyidir. İyice tanı önce

Bence yaşadıklarını tekrar yaşamak ,üzülme korkusu ama nereye kadar , size bodoslama dalın demiyorum tabi ki ama denemeye değer o duyguları hissetmek de paha da çok değerli ötelemeyin...
Çok doğru yazmışsınız. Evet tekrar üzülmekten korkuyorum. Ama hissetiklerim çok güzel..

Bir ömür Benim yasımı tutmasını beklemiyodum zaten yada kimseyle evlenmeyip hep beni seveceğini. Zaten sevmediğimiz için ayrıldık ya. Neyse. Onun üzerine benim karşıma çıkan bu insan. Evrenin bana al işte büyük konuşmanın cezası der gibi :) karşılıklı hoşlantı var ondan eminim ama daha fazla kaptırmadan görüşmeyi kessemmi diye düşündüm okdr karamsarım.
Ayrıca karşımdaki hiç evlenmemiş ve evlenmeyi gerçekten isteuen biri. Ve ben ona önceden bi evlilik yaptıgımı söylemedim.

Kendini çok kaptırmadan bi şans ver bence. Adam ciddi birliktelik istiyormus, e senle de ilgileniyor, daha ne olsun? Belki de mutlu olma fırsatındır bu adam. Bunu yaşamadan bilemezsin. Olmazsa en azindan denedim olmadi dersin. Ama hiç şans vermezsen içinde hep "acaba şans verseydim mutlu olur muyduk" şüphesi kalır ki bu daha kötü bence.

Ve ben ona önceden bi evlilik yaptıgımı söylemedim.
Bunu en kisa zamanda söyle gizliniz saklınız olmasin. Yanlis anlaşılmak istemem ama yabanci oldugu icin senin onceden evlenmiş olmani sorun bile etmeyecektir diye düşünüyorum. Türk erkekleri boyle seyleri sorun ediyorlar nasil bi kafaysa bilemiyorum ama :) yabancilar oyle olmuyor.

Ya işler o kadar karmaşıkki. Ben eski eşimle bazı sorunlar yaşadım. Aile yapılarımız farklıydı kültürlerimiz farklıydı. Tek sebep bu değildi tabiki. Ama sonucta onunda zorlugunu yaşadım. Ve bu insan yabancı. Müslüman ama Türk değil.
Aynı durum yani. Hadi devam ettim daha çok alıştım bağlandım evliliğe kadar gitti.
Ailem ne der biz nasıl uyum gösteririz vsvs birsürü soru..

Canım eğer bir ilişki olacaksa önce sırlar kalkmalı ortadan. Yabancı diyorsun ya bu kişinin böyle bi takıntısı yoktur belki ondan net ışık aldıysan yüzyüze gelin ve boşanmış olduğunuzu anlatın iyice kaptırmadan sonra üzülürsünüz bir de hep derler ya kınama kınadığını yaşamadan ölmezsin diye canlı örnek sensin işte

Temkinli olmak iyidir
Şimdi bunu söylediğime bende inanamıyorum ama öyle hissettim bu konuda
"Sal gitsin bacım ya" :)
Hahah çok iyiydi bu :)) salcam inanın bunu okdr çok istiyorumki doyasıya aşkı yaşamak karnımda kelebeklerin uçması:) ama bu seferde çok farklı hayatlarımıx var. O engele takılıyorum.

Karşılıklı hoşlantı var ama tam olark adı konmuş bişeyde yok. Yani sevgili olma durumu yok henüz. Sadece onun güzel sözleri hoşlandıgını belli ettiği cümleler falan:) durdukyere bende zamanında evliydim ama ayrıldım demek biraz saçma olcak sanki. Yani bunun zamanlaması nasıl bilemiyorum.

Hangi milletten? Ama her insan her aile bir olmuyor ki denemeden bilinmez. Kültürü cok ayrı olupta mutlu olabilen insanlar biliyorum onemli olan karsidakinin kulturune hayat tarzina degerlerine saygili olmak degistirmeye calismamak ve oldugu gibi kabul etmek. Bunlari da yine tanidikca anlarsin saygili mi hangi konuda nasil düşünüyor vakit gecirdikce cozebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…