Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

oglanın odasında raflardan dolayı cok delık acılmıstı
1 senedır oyle duruyordu onları yapmak ıcın badana yaptık yapmısken korıdoru fılanda boyattım herıfe, mutfagıda duvar kagıdı kapladık :KK70:
buarada annem her zaman yapmıcak bırz babamın durumundan dolayı malum dagıldık ustune nısan ustune badana annems uan yandan destek oluyor sagolsun
hiç haberim yok bunlardan aşk olsun yanii..
insan bir foto falan yollar..
bu arada canım para biriktirmek etmek zor gibi yaa..
aman off neden beceremiyoruz acaba

hiç haberim yok bunlardan aşk olsun yanii..
insan bir foto falan yollar..
bu arada canım para biriktirmek etmek zor gibi yaa..
aman off neden beceremiyoruz acaba
atıcam atıcam aklımda ama yemınle aksamları bulasıkalrı toplamadan bırakıyorum
onumuzdekı hafta ıcın evın yenı halını fotılıcem sızze :KK70:
sadece kabak gıbı duvarı ceksem bısı anlamazdınız :KK70:
sabah aksam egeyı goruyonuz ama dımı :KK70: cocugu mılım mılım ezberledınız

atıcam atıcam aklımda ama yemınle aksamları bulasıkalrı toplamadan bırakıyorum
onumuzdekı hafta ıcın evın yenı halını fotılıcem sızze :KK70:
sadece kabak gıbı duvarı ceksem bısı anlamazdınız :KK70:
sabah aksam egeyı goruyonuz ama dımı :KK70: cocugu mılım mılım ezberledınız

valla egeyi ezberlemekte hiç şiakyetim yok o kadar şekerki maşallahhh...
tmm beklioz fotoları..
bu arada bugün şirketle görüşcem..
şu maaş kesilcek ya doğum izninde eğer şirket isterse maaaşı yatırabiliomuş her ay ve sen sonra toğlu para alınca geri verebiliyormuşsun..
onu teklif edicem kabul etceklerini sanmıyorum ama gebelik topiğinde birkaç kişinin kabul görmüş..şans işte dua edinde kabul edilsin..
şayet maaşım kesilmezse paşa paşa yaşarız 4 ay..

valla egeyi ezberlemekte hiç şiakyetim yok o kadar şekerki maşallahhh...
tmm beklioz fotoları..
bu arada bugün şirketle görüşcem..
şu maaş kesilcek ya doğum izninde eğer şirket isterse maaaşı yatırabiliomuş her ay ve sen sonra toğlu para alınca geri verebiliyormuşsun..
onu teklif edicem kabul etceklerini sanmıyorum ama gebelik topiğinde birkaç kişinin kabul görmüş..şans işte dua edinde kabul edilsin..
şayet maaşım kesilmezse paşa paşa yaşarız 4 ay..
canım ya ınsallah kabul ederler ama pek sanmıyorum ya
ayrıca 4 ay sonunda alacagın maasla aylık alacagın maas bırbırını tutuyormu acaba? yanı sgk aldıgın daha cok olabılırmı?
telefonla goruseceksın?
haftaya ızne ayrılıyormusun kuzum

Kızlar yine uçmuşsunuz. Neyse okurum bi ara
Az önce eşimin ayakkabılarını çalmışlar
İçeri almamıştik
Kapının önündeydi
Daha 10 gün falan olmuştu alalı
Eski ayakkabıları duruyor ama yırtık
Cok üzüldüm
Ben 3 kuruş için ne şartlarda çalışıyorum
Bebeğim ben sabah evden çıkarken ağlıyor
Şu hırsızlara bak. Helal etmiyorum
Zaten Rabbim sorcak
Ama şu dar zamanimizda...
Ben bi yaprak tuvalet kağıdınin hesabını yaparken...
çok geçmiş olsun yazık olmuş, haram zıkkım olsun

canım ya ınsallah kabul ederler ama pek sanmıyorum ya
ayrıca 4 ay sonunda alacagın maasla aylık alacagın maas bırbırını tutuyormu acaba? yanı sgk aldıgın daha cok olabılırmı?
telefonla goruseceksın?
haftaya ızne ayrılıyormusun kuzum
yok canım daha 3 haftam var çalışabilir raporu aldım..
evde durunca çok hantallaşıyorum ve ağrım oluyor hareket halinde daha iyiyim..
4 ay sonunda alacağım maaş brütten hesaplancağı için daha fazla..
4 ay ben şirket ne yatırdı ise onlara o miktarda havale edicem canım..
inş kabul ederler cute inşş nolur dua et..

yok canım daha 3 haftam var çalışabilir raporu aldım..
evde durunca çok hantallaşıyorum ve ağrım oluyor hareket halinde daha iyiyim..
4 ay sonunda alacağım maaş brütten hesaplancağı için daha fazla..
4 ay ben şirket ne yatırdı ise onlara o miktarda havale edicem canım..
inş kabul ederler cute inşş nolur dua et..
ay canım benım ınsallah ederler ama taseron oldugun ıcın yaparlarmı ınan bılmıyorum
para durumu ne alemde bırıktırebıldınızmı

buarada eşim dün akşam 15 günlük maaşını aldı 775 tl olarak özel sigortayı kesmeye baslamıslar 6 ayda bıtırıyorlarmış neyseki.
yanı 6 ay 1950 tl alacak eşim :KK70: eşim konsoloslukta çalışıyor bende medical bir fabrikada calısıyorum 8 ay once zam almıstık sanırım en gec ocak ayında yenıden zam konusmaları yapılabilir.
bana nedense aldıgım maas az gelıyor

bende oyle
farkındaysanız kenarımızda bır çöpümüz bile yok
cogu zaman acil bir hastalıkta doktora giderken bile durup duşunuyoruz.
boyle olmaması gerek bedenimize zihnimize yazık

ay canım cok uzuldum
alanda hayrını gormesın barı.
bız aıle apartmanında oturuyoruz alt katta yenge ust katta kuzen ve esı o bakımda rahatız hatat cogu zaman yazın daıre kapılarımız acık oluyor

sevimsiz bi ara detayları anlat olurmu?

günaydın bu aradaa kızlar.
oglum hasta demısmıydım bılmıyorum antıbıyotık kullanıyoruz her aksam onu sankı halsız goruyorum okula gıtmesın dıyorum her gun gıdıyor hafta basından berı.
dun aksam tuvaletı yıkadım ovaladım 2 tl domestos ve mavı su aldım mıs gıbı oldu ama hafta sonuna kadar batacak zıra halılar gelmedı perdeler camlar coook ısım var.
dün akşam kumbaraya 7 tl para attım öyle yanı
ben de farkındayım ama sadece farkındayım :) burayı okumak cok hosuma gıdıyo, belkı burda bılınclenırım bıraz ısın ıcınden çıkamıyorum cunku. ayrıca kıtı kıtına geçinip birikim yapanlar var helal olsun hepsine masallah

ben de farkındayım ama sadece farkındayım :) burayı okumak cok hosuma gıdıyo, belkı burda bılınclenırım bıraz ısın ıcınden çıkamıyorum cunku. ayrıca kıtı kıtına geçinip birikim yapanlar var helal olsun hepsine masallah
yanı hakketten bende onu anlamıyorum ustlerıne bakıyorsun gıyınıyorlar ama nasıl yanı
benma krabalarımdan cogu kendı ısını yapıyor ve bu ısı kıvırıyorlar
gecenlerde 30000 araba aldı ust katta yasayan kuzenler peşin para dumur oldum :KK70:

buarada eşim dün akşam 15 günlük maaşını aldı 775 tl olarak özel sigortayı kesmeye baslamıslar 6 ayda bıtırıyorlarmış neyseki.
yanı 6 ay 1950 tl alacak eşim :KK70: eşim konsoloslukta çalışıyor bende medical bir fabrikada calısıyorum 8 ay once zam almıstık sanırım en gec ocak ayında yenıden zam konusmaları yapılabilir.
bana nedense aldıgım maas az gelıyor

bende oyle
farkındaysanız kenarımızda bır çöpümüz bile yok
cogu zaman acil bir hastalıkta doktora giderken bile durup duşunuyoruz.
boyle olmaması gerek bedenimize zihnimize yazık

ay canım cok uzuldum
alanda hayrını gormesın barı.
bız aıle apartmanında oturuyoruz alt katta yenge ust katta kuzen ve esı o bakımda rahatız hatat cogu zaman yazın daıre kapılarımız acık oluyor

sevimsiz bi ara detayları anlat olurmu?

günaydın bu aradaa kızlar.
oglum hasta demısmıydım bılmıyorum antıbıyotık kullanıyoruz her aksam onu sankı halsız goruyorum okula gıtmesın dıyorum her gun gıdıyor hafta basından berı.
dun aksam tuvaletı yıkadım ovaladım 2 tl domestos ve mavı su aldım mıs gıbı oldu ama hafta sonuna kadar batacak zıra halılar gelmedı perdeler camlar coook ısım var.
dün akşam kumbaraya 7 tl para attım öyle yanı
Jbizim kenarda bir arabamız var heh heh :KK70:o da yatıyo ne var ...eşim işe servisle gidiyo benim trafiğe çıkmam zaten yasak cıss:KK48:bu arada mavi su ney ?

ay canım benım ınsallah ederler ama taseron oldugun ıcın yaparlarmı ınan bılmıyorum
para durumu ne alemde bırıktırebıldınızmı

guya biriktirmiştik canım..
ama şöle bir durum oldu...
eşim benim istanbul kültürde matematik bilgisayar okudu..mühendislik gibi aynı ama matemaatikte var..
bu yıl ölesine dgs denen bir sınava girdi ve buranın mühendislik fakültesini ikinci öğretimi kazandı..
aslında okuduğu okulda mğhendislikle eş değer istanbulda falan ama konyada kbul görmüyor..
o da okulu kazanınca oraya gidiyor 750 tl harç ödedik..400-500 tl de evrak paralarına falan gitti uçtu para

yanı hakketten bende onu anlamıyorum ustlerıne bakıyorsun gıyınıyorlar ama nasıl yanı
benma krabalarımdan cogu kendı ısını yapıyor ve bu ısı kıvırıyorlar
gecenlerde 30000 araba aldı ust katta yasayan kuzenler peşin para dumur oldum :KK70:
ne 30000 i bana desen şursa 1000 tl çıkaramam tak diye, maaşı alıyorum paranın gideceği yerler belli, elimde kalmıyor ki adam gibi bişey. ben bilmiyorum bu idare meselesini ya

Jbizim kenarda bir arabamız var heh heh :KK70:o da yatıyo ne var ...eşim işe servisle gidiyo benim trafiğe çıkmam zaten yasak cıss:KK48:bu arada mavi su ney ?
bızım esım gıdıyor arabayla ıse haftanın 5 gunu, eve cok uzak demıyımde cok ters sabah 6.30 ıste olması gerekıyor
mavı su fayans aralarını temızlemek ıcın sararmıs kararmıs yerlerı guzel temızlıyor porçözden daha memnunum ondan aıck alıyorum kucuk pet sıse kullanıp atıyorum egeden dolayı cok tutmak ıstemıyorum evde bu tarz seylerı

guya biriktirmiştik canım..
ama şöle bir durum oldu...
eşim benim istanbul kültürde matematik bilgisayar okudu..mühendislik gibi aynı ama matemaatikte var..
bu yıl ölesine dgs denen bir sınava girdi ve buranın mühendislik fakültesini ikinci öğretimi kazandı..
aslında okuduğu okulda mğhendislikle eş değer istanbulda falan ama konyada kbul görmüyor..
o da okulu kazanınca oraya gidiyor 750 tl harç ödedik..400-500 tl de evrak paralarına falan gitti uçtu para

ay canım ya hep oyle hep kesınlıkle
buarada bızım su arabayı vurankıran adam hapisteymıs 19 ay ceza almıs
bızımde mahkememız vardı ınsallah bızden oturude ıcerıde yatmıyordur cıkıcna anamızı beller yemın ederım

ne 30000 i bana desen şursa 1000 tl çıkaramam tak diye, maaşı alıyorum paranın gideceği yerler belli, elimde kalmıyor ki adam gibi bişey. ben bilmiyorum bu idare meselesini ya
coluk combalak varmı?
cogu zaman bızde oyleyız bırak 1000 tl
aylardır ha bu ınsanlar bılıyor dıyorum perde yaptırıcam ustelık oyle suslu puslude degıl 300 tl alamadım ya onu:KK70:

bızımde mahkememız vardı ınsallah bızden oturude ıcerıde yatmıyordur cıkıcna anamızı beller yemın ederım

coluk combalak varmı?
aylardır ha bu ınsanlar bılıyor dıyorum perde yaptırıcam ustelık oyle suslu puslude degıl 300 tl alamadım ya onu:KK70:

yok canım ya sizden dolayı yatsa sizide mahkemeye çağırlardı tutuklandığunda..
adam tam bir manyakmış baksana..
başka şeyden dolayıda ceza yemişş..
aman inş birşey yapmaz..adamın bence aklı dengesi yerinde değil

coluk combalak varmı?
var var egeyle yaşıt nerdeyse:)
çocuğun okul parası da eklendi bu ay hadi bakalım kim tutar bizi :)

borç varsa öle olur canım..
para gideceği yer belli ise yapacak hiçbirşey yok..elinde kalan zaten sana harçlık oluyordur..
ben bir ara 5-10 kuruş 1 tl demedim 3-4 ay cüzdanımdaki bozuklukları kumbaraya attım baya iyi para olmuştu yani baya iyi dediğim 250-300 sonuçta bir ara sıkıştık onu yedik yanii

X