- 8 Nisan 2011
- 12.310
- 3.420
-
- Konu Sahibi karanfilce
- #1.901
ne bileyim hani diyorlar yaa çocuk olunca masraf çok olur birikim yapılmıyor falan diyeaslında çocuk varken de yokken de birikim yapılır.
bizim olmadı yaptık elhamdülillah.
bizle bir evlenip çocuğu olanlar da yaptı.
birikime engel çocuk olmuyor genelde müsriflik oluyor.
bizim buralarda akraba ise 50-100 tl takılır.
komşu filansa 20 tl civarında.
ama geçen aydında hiç para takma mevzusu olmadı. sadece kv bi bilezik taktı damat bi kolye o kadar. sade bişeydi zaten. ama bi daha nişan filan olmayacak.
nişanda para takma olayı yörelere göre değişiyor sanırım.
merhab deniz sana bişey önereyim sigara almaya giderrken tam para götür sadece sigaranın parasını o zaman çok harcamazsınben dün evde yemek yapmadım
çarşıdaydım geç gittim eve giderkende tost yaptırıp götürdüm
sigara şu bu derken 25 tl harcadım.
bu akşam ne pişiricem bilmiyorum hiç düşünemdim
ama dışardan istemem pazar gününden beri kaç kez dışardan yedik dünyanın parası beee
bide bi huyum var sigara almaya girerim yaa bakkal market neyse işte illa fazla harcayacam
sakız,çikolata içecek
sigara parasının 2 katını harcayıp çıkıyorum her seferinde
ben takmalı mıyım hiç bilmiyorumaslında çocuk varken de yokken de birikim yapılır.
bizim olmadı yaptık elhamdülillah.
bizle bir evlenip çocuğu olanlar da yaptı.
birikime engel çocuk olmuyor genelde müsriflik oluyor.
bizim buralarda akraba ise 50-100 tl takılır.
komşu filansa 20 tl civarında.
ama geçen aydında hiç para takma mevzusu olmadı. sadece kv bi bilezik taktı damat bi kolye o kadar. sade bişeydi zaten. ama bi daha nişan filan olmayacak.
nişanda para takma olayı yörelere göre değişiyor sanırım.
bende bime gidip bi dünya alıyorum normaldemerhab deniz sana bişey önereyim sigara almaya giderrken tam para götür sadece sigaranın parasını o zaman çok harcamazsınçikolata türü şeyler bimde ucuz hemde lezzetli biz oğlana abur cuburu hep bimden alırız mesela
canım ders yükün azalınca çok sıkışmayacaksan boşver oğluşunla vakit geçir bir daha bugünler geri gelmeyecekKaranfilce dün müd.yard. beni çağırdı
Ek ders yükünü hafifletelim mi diye
İki öğretmen daha gelmiş
Biri ücretli, diğeri başka okuldan görevlendirme
Ben de zaten düşünüyordum
Olur dedim, bi sınıfı vereyim
18 saate de düşürebiliriz dedi istersen
Yok dedim biraz ek dersim olsun
Zaten bu kadarıyla da kışın yeter bize doğal gaz için bu ek ders
Fazla yorulmaya gerek yok
Var ya ihtiyacımız olmasa o kadarını da almazdim
Evde oğluma ayırırdim enerjimi
Hayırlısı olsun artık.
geztapo; yakın bir arkadaşımın eşide tektsil firmasında calısıyor.Benim için iyi dileklerde bulunan derdimi dert edip teselli etmeye çalışan herkese çok ama çok teşekkür ederim.Gerçekten burası insanı ferahlatıyor.Kredi kartı ve banka kredisi konusunda sonuna kadar haklısınız.Aslında bu biraz manevi değerlerin dostluk yardımlaşma kavramının giderek kaybolması ile ilgili bence.Eskiden maddi durumu iyi olan akarabalar ya da komşular dostlar birbirine borç verirdi .Bakkala borç yazdırılırdı.İnsanlar eskiden borcuna sadıktı ve karşılıklı güven vardı.Bu yüzdende hiç kimse üçkağıtçı bankalrın ağız kokusunu çekmek zorunda kalmazdı.Bugün duyduğum birşeyi anlatayım size ;eşimin uzaktan akrabası olan yeni evli bir çift var kızcağız ev hanımı oğlanda bir orta ölçekli markette müdür olarak çalışıyor.Ama çocuk çok efendi ve inanılmaz çalışkan bir çocuk .Beş senedir aynı yerde çalışıyor.Patronu bunlara gayet güzel üç oda bir salon kombili hemde Ankaranın temiz bir semtinden ev alıyor 150 bine ...Bunlar çalışıp aylık olarak ödeyecekler adama .Bu zamanda inanabiliyomusunuz kızlar ? Ben hayret ettim hala böyle insanlar kalmış demekki.Biz de eminevim sistemini düşündük ama eşim çok temkinli bir insan .Görüştük de çok kafasına yatmadı.Zaten mevcut kredi bitip düze çıkarsak anca düşünebiliriz böyle bir şeyi.Ama açıkçası bir arabayı ödeyene kadar canımız çıktı sanırım biz ev mev ödeyemeyiz diyorum.Eşimin ailesi ev alırsanız bir miktar peşinatı biz denkleştireceğiz diye söz verdiler.Vakti zamanında yüklü miktardaki düğün hasılatımın hepsini (takılar çeyrekler paralar vs.) almışlardı borç ödeyeceğiz diye de kendileri...Yani düğünden sonra bizim evimize hiç girmedi o altınlar .Ama şu da varki her sene kurbanda kurbanımızı kayınpeder keser beş kuruş para almaz ,her yıl kışlık turşudur tarhanadır verirler sıkınca kayınpeder az da olsa 100 lira gibi mesela oğlumun eline verir .Bu yıl buzdolabı bozuldu hiç haberim yokken kapıda yeni buzdolabıyla karşılaştım adamlara adresi vermiş yollamış .Allah razı olsun onlardan bütün bunlardan dolayı hiç bir zaman kolumdan bileziğimi aldınız altınlarımı verin filan demedim.Ama sanırım benim özellerde muayenelerim (mesela bir prof.muayenesi 450 lira ) üç ayda bir malzemelerim filandan dolayı geçim sıkıntısı yaşıyoruyz biz .Ne yapalım rabbim insanlara tayin ettiği rızık bellidir o na razıyım .Yeterkieşim evladım sağlıklı olsunlar ben de bugünümü arayacak duruma gelmiyim yeter.nKoptum yine ne kadar uzun yazdım seviyorum hepiniz kızlar görüşürüz
canım benimm..Benim için iyi dileklerde bulunan derdimi dert edip teselli etmeye çalışan herkese çok ama çok teşekkür ederim.Gerçekten burası insanı ferahlatıyor.Kredi kartı ve banka kredisi konusunda sonuna kadar haklısınız.Aslında bu biraz manevi değerlerin dostluk yardımlaşma kavramının giderek kaybolması ile ilgili bence.Eskiden maddi durumu iyi olan akarabalar ya da komşular dostlar birbirine borç verirdi .Bakkala borç yazdırılırdı.İnsanlar eskiden borcuna sadıktı ve karşılıklı güven vardı.Bu yüzdende hiç kimse üçkağıtçı bankalrın ağız kokusunu çekmek zorunda kalmazdı.Bugün duyduğum birşeyi anlatayım size ;eşimin uzaktan akrabası olan yeni evli bir çift var kızcağız ev hanımı oğlanda bir orta ölçekli markette müdür olarak çalışıyor.Ama çocuk çok efendi ve inanılmaz çalışkan bir çocuk .Beş senedir aynı yerde çalışıyor.Patronu bunlara gayet güzel üç oda bir salon kombili hemde Ankaranın temiz bir semtinden ev alıyor 150 bine ...Bunlar çalışıp aylık olarak ödeyecekler adama .Bu zamanda inanabiliyomusunuz kızlar ? Ben hayret ettim hala böyle insanlar kalmış demekki.Biz de eminevim sistemini düşündük ama eşim çok temkinli bir insan .Görüştük de çok kafasına yatmadı.Zaten mevcut kredi bitip düze çıkarsak anca düşünebiliriz böyle bir şeyi.Ama açıkçası bir arabayı ödeyene kadar canımız çıktı sanırım biz ev mev ödeyemeyiz diyorum.Eşimin ailesi ev alırsanız bir miktar peşinatı biz denkleştireceğiz diye söz verdiler.Vakti zamanında yüklü miktardaki düğün hasılatımın hepsini (takılar çeyrekler paralar vs.) almışlardı borç ödeyeceğiz diye de kendileri...Yani düğünden sonra bizim evimize hiç girmedi o altınlar .Ama şu da varki her sene kurbanda kurbanımızı kayınpeder keser beş kuruş para almaz ,her yıl kışlık turşudur tarhanadır verirler sıkınca kayınpeder az da olsa 100 lira gibi mesela oğlumun eline verir .Bu yıl buzdolabı bozuldu hiç haberim yokken kapıda yeni buzdolabıyla karşılaştım adamlara adresi vermiş yollamış .Allah razı olsun onlardan bütün bunlardan dolayı hiç bir zaman kolumdan bileziğimi aldınız altınlarımı verin filan demedim.Ama sanırım benim özellerde muayenelerim (mesela bir prof.muayenesi 450 lira ) üç ayda bir malzemelerim filandan dolayı geçim sıkıntısı yaşıyoruyz biz .Ne yapalım rabbim insanlara tayin ettiği rızık bellidir o na razıyım .Yeterkieşim evladım sağlıklı olsunlar ben de bugünümü arayacak duruma gelmiyim yeter.nKoptum yine ne kadar uzun yazdım seviyorum hepiniz kızlar görüşürüz
aa denız sen sıgara ıcıyormusun?bende bime gidip bi dünya alıyorum normalde
ama her sigara alımında illa fazladan harcıyorum
aslında almaya giderken sadce parasını alıp gitmeliyim
kumbaram var evde bozukluğunu atarım içine
süpersin bende eşime kumbaraya at diyorum ama nerdeeeeaa denız sen sıgara ıcıyormusun?
bızım oraya bım fılan gerlmıyor evın hemen kosesınde sok market var
acıkacsı ben cok abur cubur yıyen bırıde degılım
esımı sureklı olarak kazıklıuyorum
atıyorum sunu aldımbunu aldım 3 tl buraya harcadım dıyıp kumrabaya sallıyorum
ve kumbarayı evde hıc olmadık bır yere saklıyorum
aynen katılıyorum sana herkesin durumu farklıcanım benimm..
senin istisnai bi durumun var.
bazı şeylerde dediğin gibi nasibimiz bellli ötesine gidemiyoruz.
İnsan verilene de razı olmalı..
ve kendine bahşedilen nimetleri görüp verilmeyenlere isyana durmamalı..
Değilse gerçekten hayatı ancak kendimize zehretcez..
en azından kendi adıma konuşuyorum
yok ya çocuk evin bereketiine bileyim hani diyorlar yaa çocuk olunca masraf çok olur birikim yapılmıyor falan diye
Çok iyi olmuş canım.Karanfilce dün müd.yard. beni çağırdı
Ek ders yükünü hafifletelim mi diye
İki öğretmen daha gelmiş
Biri ücretli, diğeri başka okuldan görevlendirme
Ben de zaten düşünüyordum
Olur dedim, bi sınıfı vereyim
18 saate de düşürebiliriz dedi istersen
Yok dedim biraz ek dersim olsun
Zaten bu kadarıyla da kışın yeter bize doğal gaz için bu ek ders
Fazla yorulmaya gerek yok
Var ya ihtiyacımız olmasa o kadarını da almazdim
Evde oğluma ayırırdim enerjimi
Bu arada 22 saat gircem haftada toplam
Hayırlısı olsun artık.
canım sen bilirsin.ben takmalı mıyım hiç bilmiyorum
nişan bizim memlekette köyde olacak öyle salonda falan da olmayacak
aile akrabalar vs.
bilemedim şimdi
gercekten cok yerınde bır söz.canım benimm..
senin istisnai bi durumun var.
bazı şeylerde dediğin gibi nasibimiz bellli ötesine gidemiyoruz.
İnsan verilene de razı olmalı..
ve kendine bahşedilen nimetleri görüp verilmeyenlere isyana durmamalı..
Değilse gerçekten hayatı ancak kendimize zehretcez..
Yani boşuna trlelli olmadı bu kız
Şaka tabi canım
Kızlar ne çok yazmışsınız
Çalıştığımı ve bi bebeğim olduğunu unutmayın
Yetisemiyorum
buarada kredi kartı kesinlikle kullanılmaması gereken bişi diye düşünüyorum
kredi hadi kredisiz ev almak zor. kiralarda pahalı olunca artık buyuk sehırlerde ınsanlar 500 tl daha fazla verırım kendı evımı oderım dedıklerınden bırıkım yapmaya fırsat klamdan ev alınıyor
allah cok sukur bızım evımız var ıcını yaptırdık 1.5 sene once 25 bın tl fılan tutmustu 6 ay sonrada arabamızı almıstık.
araba ıyı guzelde cok pahalı 780 tl kredısı var aylık
60 aylık çekmiştik krediyi.
böyle bakınca bişi yok gibi ama arabayı satsak tekrar krediyle bişi almaya korkarım yeltenemem gibi geliyor.
oglumun dıslerı agrıyor
hafta sonu ozel bır hastanede bakacaklar
%10 sgk karsılıyor bakalım ne fıyat cıkaracaklar
3000 tl ıstıyor sgk gecmedıgı bır klınık.umarım fıyat daha uygun olur cunku hıc bekleyecek fırsatı yok yaptırmak gerek
ettımı borc 7000 tl bununla beraber
ben hep dıyorum oglumada o sekılde dua ettırıyorumaynen katılıyorum sana herkesin durumu farklı
benimde zamanında çok ciddi sıkıntım oldu
geçen sene bi ara işi bıraktım
evde ekmeği bölerek yedik
yağ şeker hak getire ne sıkıntılar çektim
allahım kimseyi yoklukla imtihan etmesin
4,5 yasındaCutemom oğlun kaç yaşında neden dişlerini yaptırıyorsunuz?