- 8 Nisan 2011
- 12.310
- 3.420
-
- Konu Sahibi karanfilce
merhaba kızlar..
bayram öncesi ve sonrası çok misafirim geldi bolca yemek yaptım. ama hepsi yenmedi ne yazık ki keşke gelen misafirler tüm yemekleri silse süpürse
her neyse, bugün son kalan yemeği de bitirdik yemek atmamak için büyük çaba sarfettim.
arada gidenler de oldu ama çok az onları da çöp yanına koydum köpekler yesin diye.
bişeylerin atılmaması çok mutluluk verici.
ama bereket de burda gizli sanırım bu ay çok şükür kurban da kestik 500 tl de kenara atabildik.
bende bu hafta hiç yemek dökmedim, şükürler olsun.
öyle mutlu oluyorum ki yemek israf olmayınca
rabbim kabul ederse eşim ve ben birer kurban kestik. birikimimizide yaptık karanfilcecim. bereketli bir ay oldu :)
Allah kabul etsin inşallah bütünn kesilen kurbanları.. ve amaca hizmet etmiş olarak, Rabbimizin rızasını kazanmış olarak geçmiş olsun bu bayram da...
aynen bizde de bereket vardı maşallah.
ayrıca bi poşet patates, bir dondurma kutusu süzme yoğurt, 2 tane kırmızı pancar da ekstralarım oldu köyden :))
tabi giden harçlıkları saymazak baya verimliydi
bende koca sıpa kardeşime verdim güzel bi harçlık.
merhaba kızlar
bir şey danışmak istiyorum
baya bir süredir internet hesabımdan altın alamıyorum, sebebi ise bunun caiz olmadığı yönünde aldığım duyumlar ve okuduğum Alim görüşleri
bu konuda sizin bir araştırmanız oldu mu?
kuyumcular gram başına 2 lira karını ekleyip satıyor, her istediğimde internetteki gibi al sat yapamadığım ve gr başı 2 lira fazla vererek alma durumları nedeniyle bu yola da baş vuramıyorum.
Sözün kısası aylardır şu altın hesabı işi kafamı karıştırıp duruyor:S
Açken bir tencere yemeği eşimle bitiririz gibi geliyor..
Hepsini ısıtıyorum, kalıyor..
Ve hepsini ısıttığım için bozuluyor..
Ekmek konusunu hallettim, artık hiç ekmek atmıyorum..
Ama yemeklerim için de harekete geçmeliyim..
Artık fazla yemek ısıtmayacağım..
canım bayramın 6. günü pazar günü kv ler yemeğe gelmişti.
yemeğe
saç kavurma
yaprak sarma
çorba
pirinç pilavı
yoğurtlu közlenmiş biber yapmıştım.
bir de ciğer vardı kavrulmuş sabahtan kalma.
her gün iki tanesini ayrı bi kaba alarak ısıttım. misal kavurmadan çok kalmıştı. cam bi saklama kabına koydum her yiyeceğimizde küçük bi tavaya yiyeceğimiz kadar aldım. aynı anda da hepsini ısıtmadım. her ikisinin yanına da bi gün turşu bi gün salata bi gün turp koydum. başarılı bi şekilde bitirdik :))
ama etli nohut yapmıştım bayramdan hemen önce o çok kaldı işte onu da sokak hayvanlarının oldu artık onu da bitiremedik.
En azından hayvanlar da rızkını almış oldu :)
Maşallah hiçbir şeyi ziyan etmiyorsun, beceriklisin :)
Kaç zamandır evlisin acaba merak ettim :)
4 yıl 14 gündür evliyim :))
yok canım bunun beceriklilikle değil de azimle alakası var. azmedince oluyor. bir de çöpe bişeyler indirirken vicdanımın sesi acayip bunlattığı için böyle yapıyorum.
ama becerikliliğe gelince ben kız meslekte çalışıyorum hepsi tecrübeli bayanlar. İşte onlar gerçek becerikli bazen bi döktürüp geliyorlaar ki.. İnanır mısın onlardan o kadar farklı püf noktaları öğreniyorum ki..
mesela geçen gün okula biri kavurma getirmiş sanki lokum.
sordum nasıl yaptığını meğer et suyunu tamamen çektikten sonra yanında kaynar su bulunduruyormuş su bittikçe damla damla döke döke pişiriyormuş nerdeyse 2 saat sürüyormuş bir kavurmanın pişmesi ama çok lezzetliydi. tavsiye ederim.
konunuz hayırlı olsun..bundan böyle bende yazarım4 yıl 14 gündür evliyim :))
yok canım bunun beceriklilikle değil de azimle alakası var. azmedince oluyor. bir de çöpe bişeyler indirirken vicdanımın sesi acayip bunlattığı için böyle yapıyorum.
ama becerikliliğe gelince ben kız meslekte çalışıyorum hepsi tecrübeli bayanlar. İşte onlar gerçek becerikli bazen bi döktürüp geliyorlaar ki.. İnanır mısın onlardan o kadar farklı püf noktaları öğreniyorum ki..
mesela geçen gün okula biri kavurma getirmiş sanki lokum.
sordum nasıl yaptığını meğer et suyunu tamamen çektikten sonra yanında kaynar su bulunduruyormuş su bittikçe damla damla döke döke pişiriyormuş nerdeyse 2 saat sürüyormuş bir kavurmanın pişmesi ama çok lezzetliydi. tavsiye ederim.
İnşallah.. sizler de paylaşın.Yemeği emek lezzetlendiriyor..
Bu konuda şanslısın, güzel şeyler öğreniyorsun :)
Öğrendiğin şeyleri buraya ara sıra yaz da biz de püf noktalarını keşfetmiş olalım :)
Bu arada bir arkadaş altın hesabından bahsetmiş..
Ben de altın hesabı açtırdığıma pişman oldum..
Zarardayım..
Altının düşüşü beni mahvetti..
Artık euro ya da dolar almayı düşünüyorum..
Yatırımımı bu şekilde planlıyorum..
bende gram altın hesabı actım pişman değilim.Bu arada bir arkadaş altın hesabından bahsetmiş..
Ben de altın hesabı açtırdığıma pişman oldum..
Zarardayım..
Altının düşüşü beni mahvetti..
Artık euro ya da dolar almayı düşünüyorum..
Yatırımımı bu şekilde planlıyorum..
İnşallah.. sizler de paylaşın.
ben şu sıralar tl biriktiriyorum yaklaşık 8-9 aydır hep tl deyim. araba alma hedefimiz var ama olmasa yine de tl biriktirirdim herhalde. yalnız dolar alan iyi kar yaptı.
bende gram altın hesabı actım pişman değilim.
altının uzun sürede getirisi yüksek cünkü
o parayı atıp yok varsayın.
akşama menü düşünenler benimki:
patates kızartması
yoğurt çorbası
yanına da turşu vs olabilir.