- 8 Nisan 2011
- 12.310
- 3.420
-
- Konu Sahibi karanfilce
Karanfilce Listen cok iyi olmus,bende bu aksam dolana bakip bir Plan cikaricam insallah.
Ben bugun tursularimdan yana emdiseleyim,insallah bozulmamislardir.onceden yaptigim bidonlarin birinden eksimsi bir Tat var,suyuna baktim tuzu iyiydi.son kurduklarimda henuz olmamislar,rengi degismis ama olmamuslar,galiba ben onlaru direk Balkona aldim ,cok soguk oldugu icin olabilir.ama ilkinden supheliyim.bozulurlarsa cok uzulecem,ne sevinerek kurdum ben onlari...ustune ne olur ne olmaz diye biraz daha tuz ilavesi yapip iceri aldim,insallah birsey olmaz...
Insallah dedigin gibi bozulma olmaz Karanfilce,ben de plani yemek plani yaparsam mutlaka yerleri degisir:) olaki o gun listede yazani canim istemedi,kaydiriyorum o zaman.onemli olan atilmasin.Bende meral ettim simdi turtani,sonucunu paylas lutfen,buyuk bir ihtimalle guzel olur,sadece sekerli olmaz ,oda sorun degil turtada az cok seker olacagi icin dengelenir gene...
arkadaşlar rüzgar elmalarımı yere dökmüş ezilmişler hep... topladım sağlam yerlerinden bişey yapmam lazım baya varlar... bana bi akıl verir misiniz boşa gitmesinler
arkadaşlar rüzgar elmalarımı yere dökmüş ezilmişler hep... topladım sağlam yerlerinden bişey yapmam lazım baya varlar... bana bi akıl verir misiniz boşa gitmesinler
Bu konu gerçekten çok isabetli olmuş...
Biz iki kişiyiz ve ekmeklerim hep bayatlıyor..
Yeşilleniyor..
Atmak zorunda kalıyorum..
Ekmeği yarım da alamıyorsun..
Ne yapabilirim??
Yiyeceginiz kadarini birakip,digerini dilimleyip,yada butun farkketmez.buzluga atabilirsiniz.geceden yada bir iki Saat onceden cikartip cozulmesini bekletikten sonra tuketin.Ben bazen buzdolabinada koyuyorum,canim kufkenip bayatlamiyor o zaman.kalan ekmeklerden galeta,yumurtalu ekmek,Pizza,corba icin kitir ekmek birsuru Sey yapuliyor.atmayin ekmeerinizi.
Bu konu gerçekten çok isabetli olmuş...
Biz iki kişiyiz ve ekmeklerim hep bayatlıyor..
Yeşilleniyor..
Atmak zorunda kalıyorum..
Ekmeği yarım da alamıyorsun..
Ne yapabilirim??
imkanınız varsa küçük ekmeklerden alın.
mesela bizim günlük ekmek tüketimimiz bllidir. günde 1 tane yeriz. anca misafir gelirse artar.
varsa bakkalınızda küçük ekmek alın yoksa yarısını dilimleyip buzluğa koy royemin de dediği gibi. diğer yarısını da ertesi gün çıkar çözünce de onu yiyin bence
Artık öyle yapıyorum..
Mesela bugün kardeşim gelmişti. Bu yüzden iki tane almıştık..
Bir ekmek yedik.
Birinin yarısını da yarın kahvaltıda yeriz..
Ertesi gün sabah da yarısını yeriz..
Böyle hiç almadan gidersek hepsi yenmiş olur..
ekmekte günlük ne kadar tükettiğini belirleyebilmek çok önemli..
çünkü evet bayat ekmekten de çok şey yapılır ama her gün alınan bişey olduğundan artık bi süre sonra buzluk dolap galeta unuyla dolmaya başlıyor.. en güzel yeteri kadar alabilmek.
benim en büyük avantajlarımdan biri teyzemin köpekleri baktım kalacak hemen kurutuveriyorum. küflense bile yiyor köpekler.
ama küflü ekmekleri sadece kedi ve köpeklere yada kuşlara vermek lazım. eti yenen hayvanlara verilmemeliymiş.(inek tavuk gibi) eşim küfün vücuttan atılmadığını söylemişti. eti yerken bize de geçebilir çünkü.
Aslında benim eşimden kaynaklanıyor bu israf..
Evde ekmek var diyorum..
Yine de işten gelirken bir tane alıyor.. Böylece getirdiğini yiyoruz taze olduğu için. Bu sefer bayat ekmek kalıyor.. Hele yazın çok ekmek bozuldu. Sıcaktan bir gün kalsa bozuluyor..
Artık alsa bile derin dondurucuya atacağım.
bu erkekler hep böyle
yanımda duruyor kendileri..(yazdığını okudum, sen mi yazdın bunu diyor)
zorla cırlamayı hakediyorlar
:))
Bizi mutlu etsinler de biz ev düzenini sağlarız:)
Bizi dinlemeyi öğreteceğiz onlara:)
Kaç ekmek almaları gerektiğini bilecekler.... :)))