Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

merhaba arkadaşlar..
dolabımı kolaçan ettim 2 patlıcan haricinde sebzem yok.
onu da herhangi bi yemeğin yanına közleyiveririm öyle düşündüm. ve haftalık menümü oluşturdum.
bu hafta annem gelebilir ona göre de menümde ufak tefek kaymalar olabilir ama genel olarak böyle:

cumartesi= piyaz ve bulgur pilavı

pazar= kv lere gitcez.

pazartesi= mercimek çorbası, etliekmek(buzlukta var onaları değerlendircem)

salı= kelle paça ve pirinç pilavı(annem getircek hazır temizlenmiş)

çarşamba= aynısı yenir muhtemelen :))

perşembe= herhangi bi mevsim sebze yemeği(daha almadım muhtemelen pırasa olur

cuma= işkembe çorbası da olabilir.

yanlarına da yerine göre turşu yoğurt salata turp filan koyarım

Karanfilce Listen cok iyi olmus,bende bu aksam dolana bakip bir Plan cikaricam insallah.
Ben bugun tursularimdan yana emdiseleyim,insallah bozulmamislardir.onceden yaptigim bidonlarin birinden eksimsi bir Tat var,suyuna baktim tuzu iyiydi.son kurduklarimda henuz olmamislar,rengi degismis ama olmamuslar,galiba ben onlaru direk Balkona aldim ,cok soguk oldugu icin olabilir.ama ilkinden supheliyim.bozulurlarsa cok uzulecem,ne sevinerek kurdum ben onlari...ustune ne olur ne olmaz diye biraz daha tuz ilavesi yapip iceri aldim,insallah birsey olmaz...

Son düzenleme:

canım tuz atman iyi olmuş.
turşunun bozulmuşu olmaz iyice akıp kokmadıktan sonra yani bozulan bişey gibi ekşimez bozulması ancak sünmesi ve erimesiyle olur endişelenme.

ben de sen gibi yapıyorum olana kadar sıcak ortamda olduktan sonra buzdolabına.
ama ne yazık ki benim balkonlar güneş altında kurban da geliyor dolabım dolu inanır mısın unu fazla almıştım onu bile dolaba atmıştım az önce iyi bi temizlik yaptım dolapta malum yaz sonu annemler de bir sürü erik üzüm yollamışlar kv de verdi ziyan etmeden bitirmeliyiz onları da.

benim bugün plan değişti kv ler bize gelcek. ama çay ve yanına bişeyler yapcam

menüm:
buzluktan çıkaracağım börek(bi ara tarifini vereyim çok güzel oluyor)
bademli ve vişneli turta
ve çiğ köfte

sanırım yeterli olur.
vişneyi ne yaptım bir bilsen, vişne suyu yapmıştım buzluktaki vişnelerle. rengi iyice çıktı diye vişnelerini atmaya karar vermiştim ama vazgeçtim turta yapcam bakalım nasıl olcak inşallah güzel olurlar.

Insallah dedigin gibi bozulma olmaz Karanfilce,ben de plani yemek plani yaparsam mutlaka yerleri degisir:) olaki o gun listede yazani canim istemedi,kaydiriyorum o zaman.onemli olan atilmasin.Bende meral ettim simdi turtani,sonucunu paylas lutfen,buyuk bir ihtimalle guzel olur,sadece sekerli olmaz ,oda sorun degil turtada az cok seker olacagi icin dengelenir gene...

yemeğe gibi de geldiklerinden önden çorba yaptım.
çiğ köfte de lavaşla turşuyla sosla beraber derken tatlıları yemeye yerleri bile kalmadı arkalarından katıverdim artık.
vişneyi şekerle karıştırıp öyle sürdüm canım üstüne de pudra şekeri döktüm tadı ayarlı oldu.
ama oktay ustanın badem dolgulu turtası baya kesici şekere sahipti daha az şeker konsa daha güzel olur
Oktay Usta'dan Badem Dolgulu Tart Resimli Tarifi | Oktay Usta Yemek Tarifleri Resmi Web Sitesi

yakında yine vişne suyu yaparsam vişnesini yine bu şekilde değerlendiririm fena olmadı ama elmalının yanından hiç biri geçemez :))

arkadaşlar rüzgar elmalarımı yere dökmüş ezilmişler hep... topladım sağlam yerlerinden bişey yapmam lazım baya varlar... bana bi akıl verir misiniz boşa gitmesinler

arkadaşlar rüzgar elmalarımı yere dökmüş ezilmişler hep... topladım sağlam yerlerinden bişey yapmam lazım baya varlar... bana bi akıl verir misiniz boşa gitmesinler

Elma receli yapabilirsin,yada Hava musaitse komposto yapmak icinkurutabilirsin.buzluga atiliyor mu bilmiyorum.ya marmelat yada kurabiye iclerine kullanmal icin,rendeleyip,kavurup buzluga atabilirsin.elmsli kurabiye yapinca ise yariyor.simdilik aklima gelenler bunlar.

elma sirkesi yapanları duymuştum, hazır sirkeye göre ve pazar elmasından yapılan sirkeye göre çok çok etkiliymiş.Düşün derim

aslında ezik elmaların yapılacağı en güzel şey sirke olur ama zahmetli ve tutturması zor olabilir.
havalar güzel olursa kurutma yap. kurusu çoğu yerde yemiş olarak satılıyor ve harika bişey oluyor.

şunlara bakın:
https://www.google.com.tr/search?hl....0....0...1ac.1.27.img..1.10.1219.dauaZpQgVPw

Herkese hayırlı bayramlarr...

bu ne güzel bi histir insanın içini kıpır kıpır eden bayram sevinci..
Allah bizi bu duygulardan mahrum bırakmasın..

Bu konu gerçekten çok isabetli olmuş...
Biz iki kişiyiz ve ekmeklerim hep bayatlıyor..
Yeşilleniyor..
Atmak zorunda kalıyorum..
Ekmeği yarım da alamıyorsun..
Ne yapabilirim??

Yeşilleniyor..
Ne yapabilirim??

Yiyeceginiz kadarini birakip,digerini dilimleyip,yada butun farkketmez.buzluga atabilirsiniz.geceden yada bir iki Saat onceden cikartip cozulmesini bekletikten sonra tuketin.Ben bazen buzdolabinada koyuyorum,canim kufkenip bayatlamiyor o zaman.kalan ekmeklerden galeta,yumurtalu ekmek,Pizza,corba icin kitir ekmek birsuru Sey yapuliyor.atmayin ekmeerinizi.

Ben de artık derin dondurucuya atıyorum:)

Yeşilleniyor..
Ne yapabilirim??

imkanınız varsa küçük ekmeklerden alın.
mesela bizim günlük ekmek tüketimimiz bllidir. günde 1 tane yeriz. anca misafir gelirse artar.
varsa bakkalınızda küçük ekmek alın yoksa yarısını dilimleyip buzluğa koy royemin de dediği gibi. diğer yarısını da ertesi gün çıkar çözünce de onu yiyin bence

Artık öyle yapıyorum..
Mesela bugün kardeşim gelmişti. Bu yüzden iki tane almıştık..
Bir ekmek yedik.
Birinin yarısını da yarın kahvaltıda yeriz..
Ertesi gün sabah da yarısını yeriz..
Böyle hiç almadan gidersek hepsi yenmiş olur..

ekmekte günlük ne kadar tükettiğini belirleyebilmek çok önemli..
çünkü evet bayat ekmekten de çok şey yapılır ama her gün alınan bişey olduğundan artık bi süre sonra buzluk dolap galeta unuyla dolmaya başlıyor.. en güzel yeteri kadar alabilmek.
benim en büyük avantajlarımdan biri teyzemin köpekleri baktım kalacak hemen kurutuveriyorum. küflense bile yiyor köpekler.
ama küflü ekmekleri sadece kedi ve köpeklere yada kuşlara vermek lazım. eti yenen hayvanlara verilmemeliymiş.(inek tavuk gibi) eşim küfün vücuttan atılmadığını söylemişti. eti yerken bize de geçebilir çünkü.

Aslında benim eşimden kaynaklanıyor bu israf..
Evde ekmek var diyorum..
Yine de işten gelirken bir tane alıyor.. Böylece getirdiğini yiyoruz taze olduğu için. Bu sefer bayat ekmek kalıyor.. Hele yazın çok ekmek bozuldu. Sıcaktan bir gün kalsa bozuluyor..
Artık alsa bile derin dondurucuya atacağım.

bu erkekler hep böyle
yanımda duruyor kendileri..(yazdığını okudum, sen mi yazdın bunu diyor)
zorla cırlamayı hakediyorlar

bu erkekler hep böyle
yanımda duruyor kendileri..(yazdığını okudum, sen mi yazdın bunu diyor)
zorla cırlamayı hakediyorlar

:))
Bizi mutlu etsinler de biz ev düzenini sağlarız:)
Bizi dinlemeyi öğreteceğiz onlara:)
Kaç ekmek almaları gerektiğini bilecekler.... :)))

:))
Bizi mutlu etsinler de biz ev düzenini sağlarız:)
Bizi dinlemeyi öğreteceğiz onlara:)
Kaç ekmek almaları gerektiğini bilecekler.... :)))

evin erkekleri ya eve ekmek getirecekler. getirmedikleri gün kendilerini tatmin olmuş hissedemiyorlar :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…