- 1 Mart 2010
- 44.635
- 113.477
-
- Konu Sahibi karanfilce
- #1.661
Merhaba kızlar , zeytin , karanfilce, tr lelli , sevimsiz ve anımsadığım ama adını unuttuklarım ...
Kızlar ramazanın 20 si oldu valla üzülüyorum ben ramazan biterken çok başka bişey bu ya iftar sevinci sahurun güzelliği Allah nice ramazanlara kavuştursun bizleri inşallah sevdiklerimizle...
Bu aralar pek yazamadım ama okudum arada takip ettim. Tr lelli nin menüsünde mercimek çorbasını okudukça gülesim geldi çoğu zaman. Bizde de hergün yapsam içer eşim ama yapmıyorum arada yoğut çorbası iyi geliyo bana. Bu sene bi kere komşularla bahçede iftar yaptık bi kere de annemde bi gün de şehir dışından misafirimiz vardı o kadar. Zaten sevmiyorum iftar davetlerini ev sahipleri çok çeşit yapıyo çok şaşalı sofralar tıka basa yeniyo ne bilim ramazanın ayının ruhuna ters şeyler gibi geliyo bana..
Biz de artık kredi kartı olayını iyice azalttık sadece otomatik ödemedeki faturalar bikaç tanede taksit dışında harcama yapmıyoruz. Tamamen nakite döndük haftalık paramı ayırıp alışverişimi yapıyorum pazara markete çıkıyorum çok daha düzenli oldu böyle ne harcadığımı biliyorum en azından.. Bir kaç ay içinde harcamalarımı da birikimlerimi de düzene koyarım gibi görünüyo.. Şu bayram tatiller ekstralar bi bitsin de bakalım...
Merhaba kızlar , zeytin , karanfilce, tr lelli , sevimsiz ve anımsadığım ama adını unuttuklarım ...
Kızlar ramazanın 20 si oldu valla üzülüyorum ben ramazan biterken çok başka bişey bu ya iftar sevinci sahurun güzelliği Allah nice ramazanlara kavuştursun bizleri inşallah sevdiklerimizle...
Bu aralar pek yazamadım ama okudum arada takip ettim. Tr lelli nin menüsünde mercimek çorbasını okudukça gülesim geldi çoğu zaman. Bizde de hergün yapsam içer eşim ama yapmıyorum arada yoğut çorbası iyi geliyo bana. Bu sene bi kere komşularla bahçede iftar yaptık bi kere de annemde bi gün de şehir dışından misafirimiz vardı o kadar. Zaten sevmiyorum iftar davetlerini ev sahipleri çok çeşit yapıyo çok şaşalı sofralar tıka basa yeniyo ne bilim ramazanın ayının ruhuna ters şeyler gibi geliyo bana..
Biz de artık kredi kartı olayını iyice azalttık sadece otomatik ödemedeki faturalar bikaç tanede taksit dışında harcama yapmıyoruz. Tamamen nakite döndük haftalık paramı ayırıp alışverişimi yapıyorum pazara markete çıkıyorum çok daha düzenli oldu böyle ne harcadığımı biliyorum en azından.. Bir kaç ay içinde harcamalarımı da birikimlerimi de düzene koyarım gibi görünüyo.. Şu bayram tatiller ekstralar bi bitsin de bakalım...
Selam kızlar
Bugün kayinvalidemlerdeyiz
Annemler amcamlara davetli iftara
Biz de bi kapı buldul yine kendimize :)
Yoksa eşim iftar çadırına gidelim diyordu :)
Bu arada kızlar eşim balikesirdeki seminerini iptal ettirdi
Ben gidersem oğlanla perişan olurum diye düşündüm
Ee eşimin de tek gitmesini istemedim hasetimden
Hoş geldin canım
İftar davetleri hakkında söylediklerine katılıyorum
Hatta kendi evimizde bile yaptiklarimizi abartılı buluyorum
Normal günlerde bu kadar çeşit çıkarmıyoruz
Ayrıca şu iftar saatinde
Rabbim Filistin'deki ateşe su serpsin inşallah
Ve de karanfilce ve zeytin icin hayırlı birer bebiş nasip etsin (tüm isteyenlere)
Selam kızlar
Bugün kayinvalidemlerdeyiz
Annemler amcamlara davetli iftara
Biz de bi kapı buldul yine kendimize :)
Yoksa eşim iftar çadırına gidelim diyordu :)
Bu arada kızlar eşim balikesirdeki seminerini iptal ettirdi
Ben gidersem oğlanla perişan olurum diye düşündüm
Ee eşimin de tek gitmesini istemedim hasetimden
Hoş geldin canım
İftar davetleri hakkında söylediklerine katılıyorum
Hatta kendi evimizde bile yaptiklarimizi abartılı buluyorum
Normal günlerde bu kadar çeşit çıkarmıyoruz
Ayrıca şu iftar saatinde
Rabbim Filistin'deki ateşe su serpsin inşallah
Ve de karanfilce ve zeytin icin hayırlı birer bebiş nasip etsin (tüm isteyenlere)
Valla biz bulduğumuzu yedik iki çeşiti geçmemeye çalıştık. Zaten suyu içip iki kaşık yiyince kesiliyo iştah falan.
Amin canım
Bebiş isteyen zeytin ve karanfilce hep hatırımda dua ederken zaten sende aklıma geliyosun bazen bebeğini kolaylıkla büyütmeni diliyorum hep. Ne garip yolda görsem tanımayacağım insanlar duada hatırıma geliyo..Güzel bişey bu be...
Valla biz bulduğumuzu yedik iki çeşiti geçmemeye çalıştık. Zaten suyu içip iki kaşık yiyince kesiliyo iştah falan.
Amin canım
Bebiş isteyen zeytin ve karanfilce hep hatırımda dua ederken zaten sende aklıma geliyosun bazen bebeğini kolaylıkla büyütmeni diliyorum hep. Ne garip yolda görsem tanımayacağım insanlar duada hatırıma geliyo..Güzel bişey bu be...
selam kızlar nasılsınız
ramazanı bitiriyoruzher yıl olduğu gibi bu yıl da bereketi ile geldi umaım devamı da bereketli olur
iş yerinden ayrılırken maaşım kaldı demiştim ya dün yatırmışlar çektim çok şükür
eşimde iyi bir zam alır inşallah ama iş yeri pek zam yapmayı sevmiyor çok da umutlu değilim
ağrılarım geçti çok şükür birkaç gün kendime gelememiştim bu seferde dişim tuttu off
garantiden bir kredi kartım vardı son 20 tl kalmış borç onuda kapattım kartıda kapattırdım artık hayatıma kredi kartsız olarak devam edicem zaten olduğunda da kullanmıyorum boşuna yıllık ücret geliyordu
bu yılda zekat veremedik ev öderken çok zor oluyor kızlar sz fitrenizi şahsa mı veriyorsunuz
benim çevremde öyle pek fakir birileri yok kuran kursu açılcakmş ben oraya verdim birde camiye yardım yapmayı düşünüyorum ama ne kadar doğru bilmem illa şahsamı verilmeli ki :26:
dün pazara gittim sadece meyve aldım
mürdüm eriğinden de marmelat yapıcam
birazda köy biberi aldım dondurucuya koydum bulgur pilavı için
birde neti kapattırcaz diyordum ya kapattıramadık o zaman tv yi de keseriz demişlerdi
şimdi tv yi normal antene bağlıcaz vodefone de bir kampanya varmış 40 tl hem tablet verio hem de net verio zaten pek giren insanlar değiliz nete ayda 5 tl tablette işimize yarar dedik ondan alıcaz ve neti teli hatta tv yi kapattırcaz 100 tl tutuyordu hepsi 45 tl vericem
tablet çok iyi bir şey değil casper ama kamerası fln düşük olsun bize yeter
bu hafta içi tv yi ayarlayabilirsek kapatıcaz diğerlerini de çok ödüyoruz aylık 100 tl çünkü
hadi öptüm hepinizii
Merhaba canim.
İyi olmuş canim boşuna masrafları kapatmaniz.
Canim fitre ve zekat camiye verilmez.
Ama Kuran kursuna verirken zekat veya fitre olduğunu söylersen ona gore fakir ögrencilere verirler inşallah.
Canim size zekat düşüyor mu da?
Ev borcunuz yok mu?
Kızlar her evde illa ki ömer Nasuhi bilmen un ilmihali olmali.
Herşeyi çok güzel acikliyor.
geçen ben tv de dinledim oturduğun evin borcu olmaz diyordu hoca
zaten ev kredili ama ben ev için değilde biraz altınım var ya annemin eşimin düğünde taktıkları bir de ilerde tedavi fln gerekirse diye aldığım kendi altınlarım var çok bir şey tutmuyor ama yinede içime sinmedi ondan dolayı diye düşündüm ama Kuran kursuna gönderdim zaten inş. yerini bulur
dediğim gibi etrafımda ihtiyaçlı insanlar yok oturduğum mahallede de hep göçmenler var zaten hepsinin müstakil evleri arabaları diğer yerleride ben bilmiyorum bu şekilde faydalı olur inş. zaten pek bir şey veremedim ama niyetim önemli diye düşünüyorum.
ay bugün çok sıkıldım çok sıcak hiç bir şey de yapamaım
akşamada dünden kalan yemekler var çorba ve kabak dolması yanına salata yaparım
bu arada evde çok semizotu var ne yapim ben onları bahçeden geldi kıyamıyorum atmaya
salatalara doğruyorum arada da salata yapıyorum ama biticek gibi değil acaba domates ile çevirsem konserve gibi mi yapsam
kışa soğan doğrar kavururum eşimde pek sevmez ama yazık ya bulamayanlar var
Canim eğer üzerinize zekat düşüyorsa bundan kurtuluş olamaz. İlla ki verilecek. Ne olursa olsun. Zaten dinimiz malınızı zekat ile koruyunuz diyor.
Ama sizin evde bulunan zekata dahil olan malinizdan altin para vs. evin kredisine ait ve diğer kimselere olan borcunuz çıkınca hala elinizde nisap miktarinca para altın kaliyorsa o zaman onun zekatını verirsiniz.
Oturduğunuz ev ve kullandiginiz araba da zekat hesabına dahil edilmiyor.
Tabi hesabini yapacak olan sizsiniz ama bence daha evinizin borcunun bitmesine çok varsa sizde zekata dahil olcak kadar para cikmayabilir.
Canim bunları bildiklerimi paylaşma amaçli yaziyorum. Yani bana su kadar bu kadar var diye yazma tabi. Kendiniz hesap edersiniz. Böyle biseyle dertlenmen bile ne güzel.
Keşke çok zenginler de zekatlarini tam verse fakir zengin uçurumu azalir birbirlerine kin nefret olmazdi.
Ne o öyle porcheden selamlar şahinden selamlar filan olmazdi.
Zeytincim KPSS de n kaç aldin.
Esim 73 almıs. Calismadan girdi ya sasirdik yine iyi.
Çok şükür önceki 86 puani heba olmadan atanabildi.
Canim hic umut kesmeyin.
Rabbim ne zaman bi hediye göndereceğini bilemiyoruz.
İnşallah nasibinizde güzel bi devlet isi vardır.
Bizim de bugün annemlerde son günümüz inş. Cok davetlere gittik bugün de cagirma zamani.
KV pek sinirli ramazani burada geçirdik diye napalim torosların tepesi bura pek serin.
Önceden de hep annesigil size geliyor siz niye gidip onlarda yiyip icmiyosunuz derdi.
İnsanoğlu iste ama hic takmayip varinca onlari yemeğe cagirmayi düşünüyorum. Buradan da komşuya su böreği yaptircam parasiyla giderken goturcem.
Bugün ne yaptik yapcaz
Manti
Mercimek corbasi
Pilav ustu tavuk
Kuru fasulye
Salata
Vişne suyu
Güllaç
hayırlı olsun atan canım bende tatil dönüşü almayı planlıyorum bakalım kısmet