Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Kizlar haziran ayi mutfak masrafim 300 TL tutmuş.
Yanliz benim baya bi bakliyatim vs.annemden köyden geliyor onun da etkisi var.
Ha onlar olmazsa da 400 olurdu belki.

Temmuz ayina mutfak masrafim daha 50 TL oldu ama evde durmadim tabi. Yine gitcez annemlere Esim yeni işe geçmeden izinlerini Ramazanda kullanacak.
Çok gezince mutfak masrafi düşse de yol dahil başka bi sürü masraf cikiyor tabi.

Çok şükür bugünüme...
Eşim yurt dışlana gidelim 4,5 ay oldu. Bir buçuk ay sonra geliyor.
Başkada bir derdimiz yok. Raporluyum oğluşla evde yuvarlanın duruyoruz :))
Oyy, Allah kavustursun
Epey olmuş yaa
Iyi sabretmissin
Neyse dedigin gibi, çoğu gitmiş azı kalmış
İyi hadi geçmiş olsun canim.

Ay teşekkür ederim :)

Ama şunu anladım
Eskiye göre daha pratiklesmisim
Daha hizliyim
Cocuktan dolayı galiba :)
Cocuk büyüdükten sonra daha iyi bir ev hanımı olacağımı umuyorum :)
Hele evliligimin ilk yılını hatırlıyorum
Aman aman :)
Ne kadar tecrübesizmişim

çok iyi tutmuş canım
bende eşimin iş yerinden bir sürpriz bekliyorum ama hala tık yok
bugün pazara gittim tl tuttu çoğunlukla meyve aldım evde sebze vardı annemde vermişti biraz takviye oldu

Bir davete gidişi daha atlattık..
Ne yedik be tüm sahili yürüsekte fayda etmedi eritmeye
Ev sahibi biraz abartmıştı sanki..

ne yedik.

mercimek çorbası
tavuklu patates yemeği
islim kebabı
zeytin yağlı taze fasulye
pilav
yoğurtlu tavuk salatası
kırmızı lahana salatası
çoban salata

Kadayıflı muhallebi
baklava
şeker pare
kuru yemiş
çay
dondurma

çatlamadığıma şükrediyorum hepsinin tadına baktım ama ekmeksiz yedim yemekleri ve hala midem şiş gece sahur yemediğimiz halde.. yiyemedik ya

reyhan şerbeti içtim ilk defa..
Tadını pek sevdim

trelli benim eşimin yengesi bayramda yapmıştı ben pek yeni tatlara açık biri değilim
sevemedim şu şerbeti eşim çok beğenmişti tarifini almıştım da kaybettim
babamda geçenlerde marketlerdeki demirhindi şerbetinden almış yok ya bu huyumu sevmiyorum bir yudum içemedm yine.

ay çok halsizim bu aralar havalardan mı nedir ya

tr_lelli ne iftara gittim ne de çağırdım.
4 gündür evimdeyim, zaten yine gitcez.
kv çağırmış ona da gidemiycez.
ben Ramazan öncesi çok çağırdım ya yoruldum mu nedir :))

bu arada temmuz zammıyla maaşım 20 tl arttı.
Allah bereket versin ne diyim :)

Ben yeni şeyler denemeyi pek seviyorum
Ev sahibeside pek övünce 1 bardak içtim kokusu baya keskin 1 bardak yetiyo yani masadakiler sevmedi hepsi kolaya vurdu kendini
Hatun bukadar döktürünce eşide kolayı ben yaptım nasıl olmuş dedi baya eğlendik

Bende bugün öyleyim hiç iş yapasım yok elim hiç bişeye gitmiyo şuan uzandığım yerden yazıyorum..
koltuk koltuk geziyorum uff çok sıkıcı ya

Canım bende kimseyi ağırlayamıcam..
Buna gitmek istemiyordum ama çağırdıklarının hepsinin işi çıkmış sadece biz ve diğer muhasebecisi vardı bizde gitmsek ayıp olcaktı mecbur gittim
50 dk yol gidiyosun uzak.
evim şuan her yer her yerde hiç kimseyi ağırlayamam
Tatil için çıkardığım herşey oğluşun odasında valizlerde dahil yığın bir şekilde aklıma geldikçe toparlıyorum
Eşimede söyledim haberim olmadan kimseyi davet etme diye

İnsanları ağırlamayı seviyorum ama şuan telaşım varken gerilemem..

Allah daha çok helal bereketli kazançlar versin cnm

Son düzenleme:
selam kızlar nasılsınız ben ağrılarımla boğuşuyorum
karanfil civanperçemi içebildin mi hiç bende çok ağrı yaptı ya duramıyorum çok içmedim de yani gün aşırı 1 bardak içtim o da 4 5 sefer anca çok moralim bozuk böyle giderde dinmezse dr yolu gözükecek off ramazan ramazan gitmek istemiyorum yaa

Dün hep evdeydim pek sıkıldım ya
Kendime oyalancak bişiler arıyorum..
Can sıkıntısından koltukların yerini değiştirdim.
Dışarıda çıkmak istemiyorum çok sıcak
İnternettende sıkıldım

Ne yapsamda oyalansam bilmiyorum herkes de evine çekilmiş yatıp yuvarlanıyolar..
Ramazan olmasaydı teyzoşa kaçıcaktım 3 gün eşim git diyo ama ben kıyamıyorum..
Zaten yemek seçiyo birde ben gidersem hep dışardan yicek gecede kalkamaz aklım onda kalır

Şuan çıkan herşeyi yıkayıp ütülemeye çalışıyorum ki son anda herşey yığınla birikip üzerime gelmesin..

Valizde ulu orta da o da sinirlerimi bozuyo içine koyacaklarıma hala karar veremedim
yada koyuyorum sonra kullanmam gerekiyo çıkarıyorum bozuluyo falan bende hepsini yığdım bi köşeye üff ya bu kararsızlık beni öldürecek..

Çok sıkıcı çok çok

Bir de ne yedik menüsü yapalım..

Oğluş uyandırdı bizi o uyanmasa biz sabaha kalırdık bizimle gece yemeyi pek seviyo ayrıca davulcu gelmemiş ona kızdı biraz

- bu davulcu para aldı bizden ama bakın gelmedi vermeseydik keşke dedi..
Babasıda:
Verilmezse olmaz kapımıza gelmişti dedi..

iftarda:
mercimek çorbası
tavuk (pane harcı ile kızarmış)
pilav
salata

ben bunların hiç birini yemedim canım nedense kahvaltılık çekti bu akşam özledim sanırım kahvaltıyı..
Yumurta(haşlanmış)
patates kızartması
kayısı reçeli,tereyağ(sıcak pideyle ne gitti löp löp),pastırma,peynir..

Eşim bi görünce hayırdır? dedi

Bugün canım böyle istedi dedim:104:

Son düzenleme:
kızlar bi ara yazdım. sizi okudum ama yazmaya fırsatım olmadı. sevimlinin oğlunda 2-3 ay büyük bi kızım var. şuan 1.5 yaşında. ve çalışıyorum. bankadayım hem de. yoğunluğumu tahmin edersiniz. akşama hiç takatim kalmıyor. 4-5 gündür annem bizde de biraz rahat ettim. hayat çok yorucu.

Allah kolaylık versin
Ben şu an tatil sürecinde olmama rağmen zorlanıyorum
Üstelik hemen hemen her gün annemlerdeyim
Gerçekten hayat çok yorucu

zeytincim civanperçemi bende ağrı yapmamıştı 3 yıl önce kullanmıştım. şu an saraçoğlunun küründe de var ama henüz o başlamadı.
bi doktora git bakalım canım.

tr_lelli ben tatile gitceğimizde bi günde hazırlanıveriyom ya şu son zamanlarda herşeyimiz son dakka golü olunca.
biz de geldik annemlere.
dün yemekte
un tarhanası
kavurma
pilav
meyve suyu
kavun
yoğurt vardı.
biz yıllar oldu belki kolayı bırakalı, eşim yine de arada gazoz alırdı artık onu da almıycakmış kararlı gördüm.
içinde alkol olduğunu okumuş.

bense hep kendi yaptığım meyve sularını kullanıyorum.
geçen buraya geldiğimde annemlerin burda vişne ağacı var bizim buraların tabiriyle deli :)
aşılanmamış ufacık vişneleri oluyor ama acayip renk ve aroması oluyor. 5 paket dolaba attım.
iftar akşamları hep vişne suyu içiyoruz içine de biraz kırmızı eriklerden atıyoruz..
ohh ohhh hep eşimin duasını alıyorum.

vişne olmadığında ise pazardan armut, şeftali ve çekirdeksiz üzüm alır komposto yapardım suyu bol olarak.

bugün de iftara davetliyiz gelir gelmez nasipliyiz maşallah.

eu86,
Allah yardımcın olsun gerçekten zor işin Rabbim yardımcın olsun. sana da rahatlayacağın evlatlarının gününü göreceğin günleri nasip etsin.

kızlar bu arada dünyanın sadece gıda israfı yıllık 400 milyar dolarmış
ve dünyada 3 yiyecekten 1 i çöpe gidiyormuş..
( çok üzüldüm haberi okuyunca.

Karanfilce herşeyin en sağlıklısını yemek içmek çok önemli keşke hepimiz bunu yapabilsek.
Ben biraz ince eleyip sık dokuyan cinslerdenim sanki dağ başına gidicemde hiç bişi bulamıcam gibi hazırlanıyorum
derece,oğlumun ilaçları,kusmasın diye surup,denizde oynar diye su tabancası,kovası vs.,Ağrı kesici,el kremleri,vücut kremleri,vücut şampuanı, pamuk,iğne iplik
baya baya hazırlıklıyım
ütü ve saç kurutma makinası falanda dahil
Birde evin eksiklerini bana yüklediler tencere tava olayı bakalım nolcak.

Biz ne yedik/yicez..

Sahurda:

ben semizotu yedim
eşim kaşarlı tost (pideye yaptım)
çay

Bu akşam menü:

Mercimek çorbası(ciddi bıktım ama eşim seviyo diye kıyamıyorum)
sulu köfte
biber dolması
karışık mevsim salatası yapıcam.
tatlımız süpriz artık eşim ne alırsa.

Dışarı çıkınca zaman cabuk geçiyo ama evde pek seıkılıyorum bakalım napıcaz.

Son düzenleme:

Çok kolay gelsin size Mutlaka kafanız şişiyodur vücudunuz halsiz kalıyodur zaten beyin yorgunluğu vücut yorgunluğundna beter.
Anneler de olmasa naparız zaten ilkyardım gibiler.

Zeytincim ağrıların nasıl oldu?
Umarım biraz daha iyi olmuşsundur.

Allah yardımcın olsun

oyyy o kızın ne tatlıdır şimdi.. Özledik biz mini mini bi kız çocuğunu valla

Merhaba kızlar , zeytin , karanfilce, tr lelli , sevimsiz ve anımsadığım ama adını unuttuklarım ...

Kızlar ramazanın 20 si oldu valla üzülüyorum ben ramazan biterken çok başka bişey bu ya iftar sevinci sahurun güzelliği Allah nice ramazanlara kavuştursun bizleri inşallah sevdiklerimizle...

Bu aralar pek yazamadım ama okudum arada takip ettim. Tr lelli nin menüsünde mercimek çorbasını okudukça gülesim geldi çoğu zaman. Bizde de hergün yapsam içer eşim ama yapmıyorum arada yoğut çorbası iyi geliyo bana. Bu sene bi kere komşularla bahçede iftar yaptık bi kere de annemde bi gün de şehir dışından misafirimiz vardı o kadar. Zaten sevmiyorum iftar davetlerini ev sahipleri çok çeşit yapıyo çok şaşalı sofralar tıka basa yeniyo ne bilim ramazanın ayının ruhuna ters şeyler gibi geliyo bana..
Biz de artık kredi kartı olayını iyice azalttık sadece otomatik ödemedeki faturalar bikaç tanede taksit dışında harcama yapmıyoruz. Tamamen nakite döndük haftalık paramı ayırıp alışverişimi yapıyorum pazara markete çıkıyorum çok daha düzenli oldu böyle ne harcadığımı biliyorum en azından.. Bir kaç ay içinde harcamalarımı da birikimlerimi de düzene koyarım gibi görünüyo.. Şu bayram tatiller ekstralar bi bitsin de bakalım...

Zeytincim ağrıların nasıl oldu?
Umarım biraz daha iyi olmuşsundur.

karanfilciğim ben soğan suyunu yapmıştım
yumurtlama dönemine gelmeden 4 5 kez içtim gün aşırı 1 bardak kür gibi yapamadım yani.
birde soğan suyuna 2. ay adete 10 gün kala yapılıyor ya Allah ya bu sefer verdiyse diye korkup yapamıyorum
annem dün ayetel kürsü okudu çok iyi geldi anne duası işte.
devam ederse gidicem dr ye bugün biraz daha iyi akşamda uyandırmadı ağrılarım.
yani büyütürmü acaba bu cianperçemi die korktum ama annemde diyor İbrahim saraçoğlu araştırmadan önermez korkma dedi bu ay da soğan suyuna devam edicem ama dediğim gibi 2. aya geçemiyorum.
off ne diyim ya kimisi doğurup doğurup atıo kimide bizim gibi bir taneye sahip olucaz diye uğraşıyoruz Allahım kabul etsin dualarımızı bizlerede versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…