- 15 Ocak 2010
- 1.908
- 924
-
- Konu Sahibi karanfilce
- #1.601
seninkide tatil sayılır canım geziyosun işte fenamıTrlelli ben annemlerdeyim bir haftadir.
Simdilik hic masrafim yok.
Yakinda donerim.
Dönünce iftara cagirmayi planladiklarim var.
Belki Esim izin alir onla da geliriz.
Tatil planlarimiz çok değişti su siralar.
Bayramdan sonra annemle bulgur kaynatcaz.
Tatili nere sıkıstırcaz bilmiyorum bayramda nişan var bizde nişanda da yüklü miktar para takilir.
İki tane secim var o ara Esim yeni ise basliycak inşallah. izinleri geçerli olmayabilir. Telaşe çok.
Ama....
Mutluyum Allah hepimize sağlik versin. Ailemiz sağ salim ya şükür Rabbim onları basimizdan eksik etmesin.
Kızlar biz geçenlerde rizeye gitmiştirk
Oğlum yolda burnumuzdan getirmişti
Biz de o biraz daha büyüyene kadar bi yerlere gitmeme kararı almıştık
Eşim kışın hizmetiçi eğitime başvurmuş
Nasip işte, o kadar kişi arasından bizimkine çıkmış
3 yıl önce de olmuştu bu, mersine gitmiştik
Süper kârlı bir iş
Seminer olduğu için para veriyorlar
Eşimle benim yeme ve yatma masrafimiz bedavaya gelmişti bu yüzden
Sadece yol parası verdik nerdeyse
Şimdi de böyle bir fırsatı kaçırmak istemiyorum
Oğlan bi yandan durmuyor
Fazla masraf olmadan biraz dinlenmiş olacaktım
Ama işte oğlan huysuzlanirsa yine dinlenmek yerine timarhanelik olcam
Üstelik eşim görevli olduğu icin okulundaki ek dersi de kesilmicek
Yani hem burdan hem de gittiği yerden ücret almış olcak
Cesaret edemiyorum
Yol uzun. 18-20 saat
Bi gece bi yerde durmamiz gerekecek
Bi de eşim seminerdeyken oğlani nasıl oyalayacam bilmediğim yerde tek başıma
Zeytincim yarinki sinavda Rabbim muvaffak etsin.
Benim Esim de 35 yasina merdiven dayadi. En son iki yil önce KPSS ye girdi. Evlendigimizden beri KPSS calisti adam 5 yildir. Esim saglik meslek lisesi mezunu. Ama üstüne ünv.okuduğu için atanamiyordu. Kimya müh.
Bu alimlarda mahkeme kazanilmis artik liseden tercih yapabildi.
Rüya gibi ama gerçek.
86 puanla bulunduğumuz ile saglikci olarak atandi elhamdülillah.
Türkiye de ondan yuksek puanli hemşire yoktur bu atamada.
Rabbim o kadar büyük ki hic bir calismayi duayı zayi etmiyor.
Yeter ki sabretmesini bilelim.
Senin için bu gece özel olarak dua etcem.
zeytincim sınavında başarılar canım
Oruç,ramazan,alıveriş,uyku modunda yuvarlanıyorum
Eşimde genelde evde işleri yoğun olmadığından..
Tatil için kendine bişiler alıcaktı sözde hiç bişi alamadan gelmiş sen al dedi..
Hep ben aldığımdan alıştı hazıra bugün lcw gittim yakalım yine bişiler..
7:
Ayy herşeyi zorlaştırıyolar zaten okumayan kalmasın eğitim şart dendikçe geriye dönüyoruz sanki eğitim sisteminden nefret ediyorum..sağolun kızlar
karanfilciğim eşinin işi hayırlı olsun
iyiki bu kpss ye girmemiş
belki başkalarından duymuş nette fln görmüşsünüzdür
abuk sabuk sorularla 1 yıl verdiğimiz emekleri ziyan ettiler
inş. standart sapmadan iyi puan alrım yoksa zor herkes aynı çok üzülüyorum
eşimle çıkışta bir süre konuşamadım sonra sorabildim nasıl geçti diye onunda aynıydı hatta başka ark.larında aynıydı tüm gün herkes birbirine sorular sordu her kafan ayrı ses çıktı forumlara baktım pek parlak değil çok zordu sadece benim değil birçok kişinin emeği gitti.alakasız sorular çıktı keşke çalışmasaydım gezip tozsaydım çünkü kitaplarla alakası yoktu çıkan soruların. ne yapalım kısmet Rabbim bir kapıyı kaparsa bin kapı açar.
elbet bulurum bir iş çalışırım
sadece özelde kapı kapı iş aramak zoruma gidio bulsanda canını çıkartıyorlar Rabbim yardımcımız olsun da inş. iyi bir iş bulurum.
bu arada baya masraf yaptık
eşime ayakkabı aldım off tutturdu yine puma nike die daha 2 ay olmadı aldığımız dünya para dökmüştük alamam dedim kinetix aldık onuda beğenmedi
oysaki çok güzel yeni moda bir ayakkabı ama marka ayakkabıya takmış durumda sanki kinetix kötü marka hıh
pazar arabası aldım neyse araba işine 2 tekerlekli pazar arabasından başladım inş. Rabbim 4 teker almayı nasip etsin :)
pazara gittim
15 tl tuttu.
tereyağ aldım 3.5 tl köy tereyağı çok güzel süte 12 tl dedi 5 kilo iyi mi kızlar
ol
tatil için yol parası ayırdım 300 tl off bitmiyor ya eksikler tatile gitmek çok masraflı.
Canım biz rizeye başka amacla gitmistikSevimli canim,
Sagolasin canim Allah razi olsun.
İnşallah nasipte varsa o da olur inşallah.
Bize dua etmek kaliyor.
Canim yine rize ye mi cikti?
Ben de ilk atandigimda bi gittim ilk ve son oldu zaten. Bi da Esim göndermedi :111:
Rize Çayeli çok guzel konaklama yeri de harika aso yani.
Bizim arkadaşlardan çocukları yollarda büyuttuk diyenler var sen gibi cesaret edemeyenler de sanirim çocukla alakali bi durum.
En iyi karari yine sen verirsin.
Ramazan vakti kendini çok yorma canim.
Ben cam filan sileceksem kadin tutuyorum.
Annemlere gelmeden bütün evi topladim süpürdüm sildim o bile yordu.
Sen de kendini çok yorma.
Geçenlerde tuttum ya elimi biseye dokunmadim tek kadina biraktim çok da iyi oldu. Biz aliskin değiliz ya illa dokuncaz.
İşte aileye alışınca(annenlere) tek olmak okadar zor geliyoki sanki kanadın kırılmış gibi oluyosun..
Biliyosun ki bişi olsa yardımına koşacak birileri var uzakta olunca sanki hep bişi olacakta birileri yanımda olmıcak gibi geliyo seni çok iyi anlıyorum..
Tek başlarına uzak memleketlerde,yurtdışlarında yardımsız kendi balarına çocuklar büyüten insanları ayrı bi sempatim var..
Okadar zorluğa nasıl dayanıyolar..?
Nasıl vakit buluyolar kendilerine,eşlerine,evlerine,evlatlarına ciddi tebrik edilesi bi durum..
Olsun cnm ya bizimki tatlı telaşlarafiyet olsun cnm
genelde sahurda bizde de tost oluyor karpuz fln hafif şeyler iyi oluyor yemek fln görmüyor insanın gözü zaten
iftara domates çorbası
mücver
bulgur pilavı var birde yoğurt salata sonrada karpuz
bende hayal ediyorum denizi kumu
ama hiç çantamı daha yerleştirmdim
birde henüz eksiklerim bitmedi
birkaç tişört almam lazım gündüz giymeye 5 tl den 10 tl eteklerim hazır onların üstüne giycem takılarımıda hazırladım
hala bir papuç alamadım kendime pazardan alıcam siyah düz babet( açık sandalet giyemiyorum olmuyor maleseff ayak numaram küçük çocuk ayakkabılarıda pembeli allı güllü)
pilaj terliği alıcam 10 tl
mayo almam lazım 15 tl bulmuştum
güneş kremi yok çok pahallılar karar veremiorum watsons kendi markası 15 tl di 30 faktör ama iyimidir
elbisemin boyu çok uzun kestircem yerleri süpürüo bileklerime kadar yaptırayım 5 tl ona
diğer elbiseminde askılarını annem halledicek
eşime bermuda pantolon alıcaz 45 50 tl o
muhtemelen girerse bir yere üstünede bir şey alır
ahh gitti paracıklar
ayrıca kendime para biriktiriyorum arı sütü alıcam oralarda ne kadardır acep
amann ne yapalım bir tatie de gitmeyelim mi parayı da düşünmemek lazım yeni yerler görücez öğrenicez iyi olacak
amin cnm o 4 tekere daha çook var ama Rabbim büyük
boynum çok tutuluyor ya sağ tarafımdı o geçti sol tarafım hiç çeviremiyorum bu bende hep oluyor neden acaba ya çok cnm yanıyor duramıyorum
bencede kötü bir marka değil ayağını vurmuş pamukla fln birkaç kere giydirsem ayağı alışacak ama giymiyor :26:
Olsun cnm ya bizimki tatlı telaşlar
ben 25 gün kalıcam 8 elbise 3 etek koydumannem görse geri boşalttırır
3 eşofman
2 spor ayakkabı(ben her yıl gittiğimde sabah akşam yürüyüş yapıyorum orda yürümeyi pek seviyorum)
2 sort
2 kapri
badyleri saymıyorum bile
annem valizimi henüz görmedi görmez inşallah :)
Birde oğluşa hazırladım ama ikimizinkini tek valiz yaptım ona bile 9 tshrt koymuşum (sadece dışarda giysin diye evde giycekleri hariç)
Ben kararsız olduğum için böyle çok koyuyorum içlerinden giyeceğim 3-5 olur heralde bellerim aynı şeyleri..
Birde arabamızla gidicez diye araba boş nede olsa ondan böyle rahat rahat dolduruyorum
hatta yastık,polar battaniye,tencere,bardak vs onlarıda ben götürücem baya bişiler gidicek köydeki eve ihale bana kaldı
Arabayla geliyosunuz nede olsa diye diye tıkıp tıkıştırıyolar
cnm ben 4 gece kalıcaz diye tüm kıyafetleri planladım
ona göre götürücem fazla almıyorum yanıma
2 terlik plaj için koyucam evden uydurdum almaktan vazgeçtim haha bu kadar da pintilik kendime bile hayret ediyorum ama ben geçen yıl şarköyden almıştım hiç kullanılmamış unutmuşum ayakkabılığı karıştırırken buldum.
biride baya oluyor hiç giymemiştim ne gerek var ekstra masrafa dedim.
bir topuklu terlik buldum onuda 2 3 defa giymiştim elbise altına giyicem
bir spor ayakkabımı alırım
bir babet alıcam günlük giyiyorum ben açık ayakkabı pek giymem ayak fobim var hiç hoşlanmam ayaklarımın görünmesinden ayaklarım çok küçük sanki insanlar dalga geçicek gibi geiyorşimdi tek ayakkabı masrafım superga onuda beyaz ya da lacivert alıcam ya da çiçekli papuçlar var bu yıl çıktı çok güzeller yaa onlarda hoşuma gidiyor ama supergalarda çok güzel bağcıklı diğerleri olmuyor ayağıma
off off Rabbim bizleri cehennem ateşlerinden
hesabını veremeyeceğimiz işlerden rızıktan korusun
çok korkuyorum azap çekmekten onun içinde çok dikkatli yaşamaya çalışıyorum
bilmiyorum belki tuhaf karşılayacaksınız ama 2 kişinin geldiği ortamda dedikodu olur diye pek kimseyle görüşmüyorum çünkü ben yorum yapmasam karşımdaki konuşsa bile çok rahatsız oluyorum. bu nedenle pek komşum falan yoktur daha önce görüşüyordum bu sebepten dolayı rahatsızlık duydum mesafe koydum karşılaşınca konuşuyorum gelmiyorsun falan diyorlar tavır yapıyorlar ama denmiyor ki hep konu komşudan bahsediyorsunuz diye
amann bana ne bize ne demekte yoruyor insanı.Rabbim affetsin
canım menüler güzel Allah kolaylık versin yardıma biri gelecek mi baya çeşit yapmışsın aslında daha ne olsunKızlar temizliğim bitti derken şimdi misafirler basliycak
Simdilik iki grup misafirim olcak
Pazar günü eşimin eski müdürü, müdür yardımcısı, bi arkadaşı ve eşleri, çocukları gelcek
O akşam ev halkı da dahil 20 kişi kadar olcaz
Menüyü yöremizin klasik menüsü olarak planladim
Aşotlu ayran çorbası
Etli lahana sarma
Hazir Yufkadan börek
Pirinç pilavı
Ortaya taze fasulye yemeği
Salata, karpuz
Sizce nasıl
Ortaya yemek düşünmüyordum çünkü pek yenmiyor, yazık
ama eşim yap dedi
Tatlı da bi şerbetli bi de sütlü tatlı düşünüyorum
Biri gül tatlısı biri de biskuvili tavuk göğsü
Bir de kayinvalidemler, gorumcemler, eşimin halasinin oglu, esi ve cocuklarini çağırmayı düşünüyorum
Onlara da mantı alcam vakiftan inşallah
Mercimek corbasi
Mevsim salata ve patlıcan salatasi yapayım diyorum
Tatlı da yine iki çeşit düşünüyorum
Bu patlıcan salatası çok mu alakasız olur
Yani mantinin yanına başka ne gider ki bilemedim
Sen az kalıcakmışsın yeter cnm bencede..
superga benimde gözüm kaldı siyahında yaa!
bende açık ayakkabı sevmiyorum plaj terliği hariç başka açık ayakkabı terlik götürmicem zaten
dolgu topuk seviyorum ama yollar bozuk giyemem ben orda patilerim acır..
Canım bende senin gibiyim arkadaşım yok dencek kadar az ve bu mahlallede dedikoducular var özellikle birisi kim naapmış neetmiş haber alamazsa kuduruyo ne işine yarıcaksa..
Nasıl hesap vericek ben bilmiyorum
mahalleden kimseyle görüşmüyorum ve bir çoğunuda yıllardır tanıyorum sadece binada görüştüğüm 2 ablam var onlarında yaşı benden baya büyük beraber çay içiyoruz sohbet falan..
Hatta dün bana kuru dolma yaptık
Ben bilmiyordum öğretti Allah razı olsun..
Allah dostlarıda bildiğin gibi dedikodunun kokusunu alırlarmış hemen uzaklaşırlarmış ordan..
yapmasanda dinlemek bile günah..
Ve en önemliside kul hakkı,gıybet..
Allah haram yedirmesin kimsenin dedikosunu ettirtmesin bize inşallah
Bence menün güzel afiyet olsunKızlar temizliğim bitti derken şimdi misafirler basliycak
Pazar günü eşimin eski müdürü, müdür yardımcısı, bi arkadaşı ve eşleri, çocukları gelcek
Aşotlu ayran çorbası
Etli lahana sarma
Hazir Yufkadan börek
Pirinç pilavı
Salata, karpuz
Sizce nasıl
ama eşim yap dedi
Bir de kayinvalidemler, gorumcemler, eşimin halasinin oglu, esi ve cocuklarini çağırmayı düşünüyorum
Mercimek corbasi
HoşgeldinizMerhaba tutumlu hanımlar
Ben de sizi takip ediyorum fazla yazamasam da,
Misafir ağırladığınız şu günlerde sizlere nacizane bir önerim var
Eğer benim gibi renkli, desenli peçete kullanmayı seviyorsanız kat yerinden ikiye kesin makasla sonra istediğiniz şekilde servis edin yarı yarıya tasarruf ;-)
Canim yöresel demissin ya sanki kendimi kayinvalideme yemeğe gittim sandim :)Kızlar temizliğim bitti derken şimdi misafirler basliycak
Aşotlu ayran çorbası
Etli lahana sarma
Hazir Yufkadan börek
Pirinç pilavı
Salata, karpuz
Sizce nasıl
ama eşim yap dedi
Mercimek corbasi
Kuru dolmaya ben de bayiliyorum yabiz dün ne yedik..
iftarda:
mercimek çorbası (yiter yiter ya)
soslu tavuk
kuru dolma
cacık
salata
ev baklavası..
sahurda..
eşim karışık tost ben kuru dolma
Bu kuru dolmayla geç tanıştım ben doğulu bi ablam sayesinde iyimi oldu kötümü oldu bilmiyorum..
iftar,ara ve sahurla birlikte 8-10 tane hüplettim..
Ne güzel bişi bu ya