- Konu Sahibi karanfilce
-
Canimpek bi bilgimyok ama bence burusuk olmalarindankaynaklanmistir sonucta tursuyu sert sebzelerden yapin diolarya ondan yola cikarak dedim
Konuyu iyice karistirdim asil ben sorry diorum :))
Koydugun tursunun tuzu az g3lmis olabilir burusma yapio az tuzlu olunca
Canim demekki kismetinizde onu yemek yokmussalatalıklarım minnacık sepsertti ahh ahh:)
tuzunuda hep tariflere göre yaptım sirkesini suyun tadına da baktım iyiydi tuz oranı çok tuzlu olmasını bile göze alarak yeterki buruşmasın diye azıcık daha kattım ama nafile, bu işte başka bir yerde sorun var galiba:)
acaba sirkeden mi?
karanfilce benim sirkem kemal kükrer değildi? ayrıca elma ya da üzüm sirkesi olması değiştirir mi neticeyi?
salatalıklarım minnacık sepsertti ahh ahh:)
tuzunuda hep tariflere göre yaptım sirkesini suyun tadına da baktım iyiydi tuz oranı çok tuzlu olmasını bile göze alarak yeterki buruşmasın diye azıcık daha kattım ama nafile, bu işte başka bir yerde sorun var galiba:)
acaba sirkeden mi?
karanfilce benim sirkem kemal kükrer değildi? ayrıca elma ya da üzüm sirkesi olması değiştirir mi neticeyi?
ilginç bir şekilde bidonun dibindeki 3 salatalık dışında buruşan olmadı, çok mesudum:)
sağolun kızlar
kızlar dün akşam büyük bi avm nin marketindeydik.
işte biraz et ve bi kaç eksiğimiz vardı aldık 31 tl tuttu ödedik.
ama sıraa beklerken bizden öncekilere baktım sepetleri ağzına kadar doluydu ve aldıkları en aşağ 300 tl tutuyordu.
incelediğimde kalabalık aileye de benzemiyorlardı.
eğer bunlar aylık alış veriş yapıyorlarsa bilemiycem ama bu ayda bir kaç kez tekrarlanıyorsa ve bunun haricinde ufak tefek ihtiyaçları da oluyorsa bu insanlar bunca şeyi nasıl tüketiyor:44:
benim aklım almıyor bir türlü.
biz de dondurmamızı çikolatamızı çerezimi hep alırız ama aylık 300 tl yi zor geçer mutfak masrafımız. üstelik yumurta zeyinyağı gibi çoğu malzememi de organik olanlardan seçerim. insanlar onca aldıklarını tüketebiliyor mu ki:44:
kızlar dün akşam büyük bi avm nin marketindeydik.
işte biraz et ve bi kaç eksiğimiz vardı aldık 31 tl tuttu ödedik.
ama sıraa beklerken bizden öncekilere baktım sepetleri ağzına kadar doluydu ve aldıkları en aşağ 300 tl tutuyordu.
incelediğimde kalabalık aileye de benzemiyorlardı.
eğer bunlar aylık alış veriş yapıyorlarsa bilemiycem ama bu ayda bir kaç kez tekrarlanıyorsa ve bunun haricinde ufak tefek ihtiyaçları da oluyorsa bu insanlar bunca şeyi nasıl tüketiyor:44:
benim aklım almıyor bir türlü.
biz de dondurmamızı çikolatamızı çerezimi hep alırız ama aylık 300 tl yi zor geçer mutfak masrafımız. üstelik yumurta zeyinyağı gibi çoğu malzememi de organik olanlardan seçerim. insanlar onca aldıklarını tüketebiliyor mu ki:44:
eline koluna sağlık canım.. benim de ilk yaptığım daha güzel sanki sıcak havada olanlar daha güzel oldu. tek farkı oydu sanırım.elhamdülillah tek normal özelliğim bu:) market alışverişi konusunda hiç aşırıya kaçmam
ancak diğer konularda hala öğrenmem gereken çok şey olduğuna kanaat getirdim.
bu arada benim ilk kurduğum turşuların sarımsağı fazla kaçmış sanırım:) yapa yapa ölçüleri tutturacağım herhalde:) ikinci parti nispeten daha dengeli olmuş
3. girişimim henüz olmadı bunda ideal turşumu yapacağımı hissediyorum:)
Tukenmiyo arkadasim ziyan oluyo.kendimden biliyorum.
Utanarak soyluyorum 3 kisilik bir aileyiz 10 kisilik ev doyar bize giren kumanyayla.hani derler ya kadin var kadi cik var diye ben olumsuz taraftayim malesef.ve yeni falanda degilim 8yillik evliyim.
merhaba canım maşallah ellerine kollarına sağlık yavrunla huzurla afiyetle yiyin inşallah.Merhaba arkadaslar,masallh hazirluklara tan gaz devam.
Ben ikiser bidondan biraz daha tursu kurdum.simdilik iyi gorunuyor dadida iyi olur insallah.ne kadar yaptigimi saymadim ama menemenlik konserve be domates sosu yaptim.kirmizi biberi az almisim bir poset cikti,bugun patlican kozledim 3 poset.ve kiyma alip karniyarik yapip oyle buzluga atmayi dusunuyorum.zaten en ust cekmecede yer kaldi,ancak birkac sey alir,benimicin pratik olsun diye manti yapip dondurmayi dusunuyorum,birde arada et kiyma alirsam diye biraz bosluk kalmadi gerekiyor.ama yeter bize,zaten zamanla bosalinca baska seylere yer olur.
Birde bugun oturup tim kalan sarimsaklari soydum,kucuk bir siseye tursu yapar gibi Kaya tuzu cok az limon tuzu,ustune Su ekleyip buzdolabina koydum.diger sekilde sarmisaklari ezip cok az Kaya tuzu ustune yag dokup kavonoza koyup buzdolabina koydum.ben cogu zaman salatalara sarimsakli SOS yaparim,hem salatalar hemde yemeklere koymak icin kasik lazim kullanmak cok pratik olacak benim icin,insallah bozulmaz,seneler once yaptigimda bozulmustu,o yuzden biraz Kaya tuzu attim icine.mantida yapabilsem cok iyi olacak.ondan sonra yerde kalmadi zaten,istesemde birsey yapamam:))neyse bunlari agiz tadiyla tuketelimde,cok bile bunlar bize:)
Bu ay son kalanlari yapip,birikime badlamak istiyorum.bu sene niyetim vardi kurban kesmeye,ama yaparsak cok zorlanacagiz borclar,odenmesi gerekenler o kadar cokki.insallah biriktirip seneye yapmaya karar verdik.bu sene cok istesemde zor ama niyetimi Allah biliyor...hayirlisi olsun insallah.
Katanfilce domates kurulari guzel gorunuyor.ben dun en son elimde kalan domateslerle salca yaptim,firinda cektirdim suyunu.taktim ben bu salca isine 3 yarim kavanoz cikti,gucum olursa,domates pahali olmadan biraz daha yapmak istiyorum.Hadi kolay gelsin herkese...
canım bizler zaten bu devirde çeşit çeşit giyiyoruz. eskiden insanların bi siyah kabanı olurdu tüm kış onu giyerlerdi.benim bir eltim var gelin oldu kayinvalidemin sen yeni gelinsin olmaz oyle al degisik degisik giy dost var dusman var telkinlerine ragmen iki yil boyunca hicbirsey almadi ustune basina.sonucta iki yil sonra ev sahibi oldu.suan ise ikikatli bir evi yazlik bi yerde restorantlari var(10 yillik evli)bir laf varya isten degil disten artiyor diye dogru gercekten.ama hayatada bir kez geliyo insan cokta abartmamak lazim.biriktir biriktir nereye kadar)
5 kavanoz menemenlik, 6 kavanoz da sosluk yaptığımdan bahsetmiş miydim
annem yaklaşık 3 kiloluk şeftali reçeli yaptı bana
bi o kadar da kayısı reçeli
tatlı canavarı oldum çıktım
bi de ayva reçeli düşünüyorum
bi deeee mevsimlik bi pardesü almayı düşünüyordum
sonra dedim, eski olanı (çok da eski değil hani) kullanayım
daha evimiz bile yok, birikim yapalım, şurda giyineceğim bi ay zaten
dolayısıyla israf etmemiş oldum inşallah
benim bir eltim var gelin oldu kayinvalidemin sen yeni gelinsin olmaz oyle al degisik degisik giy dost var dusman var telkinlerine ragmen iki yil boyunca hicbirsey almadi ustune basina.sonucta iki yil sonra ev sahibi oldu.suan ise ikikatli bir evi yazlik bi yerde restorantlari var(10 yillik evli)bir laf varya isten degil disten artiyor diye dogru gercekten.ama hayatada bir kez geliyo insan cokta abartmamak lazim.biriktir biriktir nereye kadar)
Bu mevsimle birlikte kendini üşümüş, psikopat, mutsuz, depresif hissedenlerin başında ben geliyorumdur herhalde
Rabbim günah yazmasın hiç gelmese bu mevsim de demiyorum ama bahara ve yaza ayrı bir muhabbetim var:)
Kışın çalışmak, o saatte sıcacık yatağı bırakıp işe gitmek ölüm gibi, hele karanlık çöktüğü halde hala dairede olmak moralmen çökertiyor, ömrüm elimden alınmış gibi hissediyorum:)
İsraf konusundaki paylaşım için teşekkürler karanfilce, malesef dört yandan bize daha çok tüket telkinleri yapılıyor
sokakta geziyoruz her taraf nerede ne indirim var onun afişleri, bu sitelere giriyoruz her yanında mağaza alış veriş reklamı, markete giriyoruz haftanın indirimleri broşürü, ihtiyacın yoksa bile dört koldan harca diye bas bas bağırıyorlar, nefis de zayıf ve günaha meyilli olunca çağrıya ilgisiz kalamıyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?