- 1 Mart 2010
- 44.829
- 114.112
- 798
- Konu Sahibi karanfilce
-
- #1.221
güle güle kullanın canım.
Allah kaza bela vermesin.
eşimin dacia duster lar hoşuna gidiyo inan hiç bilmiyom modellerini
benim bildiğim ford focus fiesta opel filan.
onların da yanına yaklaşılmıyor.
benim eşimin araba hevesinden çok teknoloji merakı vardır.
bir de ben de kullanırım diye ağırdan alıyor sanırım
benim ehliyetim var, toplam da 2-3 ay araba kullanmışlığım var. 3 yıldır kullanmıyorum.
geçen babamın arabayı kullandım resmen gitmiş hepsi.
sil baştan başlıycaz sanırım.
en güzeli özel şöforama benim eşim her an izin alamıyor benim mecbur öğrenmem lazım.
Hayirlisi bakalim ne cikacakoo dusterlarda fennaa ama jeep gbi görünümlü zaten stepway,duster jeepin yandan yemişi diyorum ben
Ama ford focusun çok yaktığını biliyorum kuzenimde vardı sattı çok benzin yakıyo diye
Biz diğer arabayı fulleyip trabzona gitmiştik hemde geze geze her ilde durduk gibi bişe ve 1 depo hala bitmemişti trabzona gittiğimizde öyle diyim.
Amin canımcım
Benim eşiminde izni yok sadece pazar günleri ama akşamlarımız var
Akşam çıkıyoruz hiç bişe yapamazsak sahilde bi kaç tur atıp geliyoruz.
Benim eşim uzun yola aracıyla gitmeyide seviyo
Trabzona,adanaya,hataya,boluya felan gittik kendi aracımızla.
Hadi gezmeye gidelim diyo bi bakıyorum sapancaya,ağvaya gitmişiz insan bıkar yahu.
Daha az önce maşukiyemm geldi benii bi götürde havalanalım dedim.
bi yer keşfettik cennet gibi hayvanlar,park,hamaklar,kiremitte ızgaralar felan bide ucuz götürsene pazar günü dedim bakalım
Söylemesi benden vicdanıyla başbaşa bıraktım çekildim aradan
Ben bugün kadıköye gidiyorum hanımlar bakim ne var ne yok Enes ayakkabıda şok indirimler varmış abiyeler 10-15 tl diyolar (ben zaten abiye ayakkabıları düğünlerden düğünlere giydiğimden fiyat kalite pek aramıyorum)
Ki Enesden çok ayakkabı aldım hiçde rahatsız etmiyo
Bi kadıköyü kolaçan edimde gelim
Tr lelli kına nasil gecti
Gidemedim cnm :/
Oğlum 3 gündür raporlu okula gitmiyodu ben kadıköyede oğlumu anneme bırakıp gitmiştim(kadıköye keyfi gitmedim teyzem 23 nisan için gömlek istemişti onda yokmuş buluşup onu verdim hemde 2-3 mağza gezdik)
Kınaya annemle gidicektim oğlumda kalıcaktı aklım nasip değilmiş.
Düğününe giderim artık
Kesirleri işlemişler bide oğlum yokken çok üzüldüm açıkcası moralimde bozuldu
Ona kesirleri anlattım baya (öğretmenin anlattığını daha iyi anlıyorum ama ben diyo haklıçocuk tabiki)
Anne olmak böyle bişi sanırım vicdanım rahat etmicekti eğlenemicektim içim rahat ett şükür.
Anladı hatta 10 tanede kesirli problem çözdü
İnşallah kırılmamışlardır bana gidemedim diye düğünle telafi edicem artık.
hayırlısı olsun canım..
neyse için böyle rahat etmiş ya boşver gerisini..
öğretmeninden rira etsin ona bi daha anlatıverir kısaca
Keşke her veli senin kadar ilgili olsa
Artık ders konusunu da geçtim
Ahlak, terbiye arıyorum
Bizlere saygılı olsalar güzel olur evet
Ama ben kötü yollara düşecek öğrenciler görüyorum
Kötü bir nesil yetişiyor
Elimizden bir şey gelmiyor
Çünkü veli hep öğrencinin arkasında
Yani tamam çocuğunu savun ama yanlış davranışını niye savunuyorsun
Napim bu çocuk böyle dersen zaten öyle olur
"Cocugumun özel hayatı bu" diyen veli örnekleri cok yakinimizda
Yani 11-12 yaşında sevgili hayatı yaşıyor cocuk ve anne onun arkasında duruyor
Kitaptaki konulara baktım kesirler kısaca geçiyo 3 sayfa fln sonra lt geçiyolar ben bu müfredatdan bişi anlamadım zaten karman çorman
Evet aslında söyleyince ilgileniyo
Türkçedende sınavı vardı bugün yapım ekleriyle ilgili onuda o yokken görmüşler ama biliyodu öğretmiştim
gecen yıl kurstada görmüşlerdi
Bakalım naaptı aklım onda kaldı
canım şimdiki ilköğretim kitapları çok karışık farklı ve bazı yerleri bana göre saçma.
ben ilköğretime hiç girmiyorum ama zaman zaman bişeyler soran oluyor. kitaba bakıyorum hiç bişey anlamıyorsun.
o yüzden öğretmen şart.
Aynen canım şuan oğlum 3. sınıfta kesirlerden problem sormuşlar mesela kitapda açıklaması var zaten okadar hemen litrelere geçmişler.
konu üzerinde durmak yok üstünkörü
Böyle eğitimmi olur ya
Türkçe kitabında doğru düzgün dilbilgisi yok öğretmen yapım eklerini,zamanları kendi mi öğretiyo ben anlamıyorum.
Hep tek düze
Genelde kitapta Konu veriliyo içinde anlatılanlar soruluyo ve özet.
Bana eğitim çok ezberci geliyo
Elimden geldiğince anlatmaya çalışıyorum
Bu yıl kurs a vermediğim içinde bazen kızıyorum kendime (okul sonu geldiği halde) çünkü orda dilbilgisinin üzerinde daha çok duruyodu öğretmen.
Ben oğluma şimdi bişiler öğretemez veremezsem ilerde kendime çok kızıcam bunu biliyorum.
ayrıca tiyatro vs çocuğun daha girişimci olmasını sağlar mı?
Soru sordum, sonra sorumun cevabını buldum yazılanlar içinde :)
hani ne zaman sordun??
ben görmedim canım:44:
sorumu yazdım
Sonra yazdığınız cevaplara tekrardan göz atarken sorumun cevabını buldum.
Düzeltme kısmına girdim ve soruyu sildim :) sonra da boş bırakamayacağım iiçin "soru sordum ama cevabını buldum" gibi bişey yazdım :)
Düğünü yaptık bizz (kapı komşumuzun kızı) ama diğer haftalarda devam etmekde düğün maratonu
davullu zurnalı kemençeli
Oğlum sınav oldu türkçeden ve o 3 gün gitmediğinde anlattığı konudan 2 soru varmış(iş oluş hareket bildiren eylemler ben o konuyu ona anlatmıştım oysa eylemin hareket bildirdiğini anlayamadım dedi) zorlanmış sağlık olsun.
Bugün alışveriş yapmam lazım en aza indirerek uygun bişiler almam lazım..
Eşim 200 tl verdi 55 tl çocuğa ayakkabı al(kinetix de bulup fiyat araştırmıştım) diğeriylede eve alışveriş yap dedi.
Ama bu yetmez kahvaltılık alıcam dedim (blöf kenara para zulalamam lazım) sen bunla kahvaltılıkda alırsın sebzede alırsın meyvede alırsın kenarada atarsın ben seni bilmezmiyim dediadı çıkmasın insanın
eee adam alışık bi bakıyo ben bilezik almışım şaşırıyo(du) artık şaşırmıyo
Bundan sonra har vurup harman savuuurrriicciiimmm(dermişimmmm) hiç huyum değil.
salı günü tekrar para vermesi yönünde ikna edip el şıkışıp anlaştık hayırlı uğurlu olsun..
Bu ay ancak çeyrek atabilirmiyim diye bi bütçemi zorlucam yine ne atarsam kardır.
Kızlar bir de bnm annem çok destekcim
Mesela taksitlerim oluyo (şuan buzdolabı ve oğlumun odasını ödüyorum) ben öderim sen paranı al yine kocandan at kenara diyo Allah razı olsun.
Veya oğluma ufak tefek alıyo ayakkabısını ben alırım dedi o 55 tl zulaya atıcam eşim bilmiyo pembe yalan ama bişe olmaz ki
neticede bende birikim yapıyorum
Böyle böyle yolumu buluyorum
Merhaba
Gerçekte burdaki hanımlara hayran kalmamak elde değil. Sanırım çalışmıyorsunuz ama eşinizin verdiği harçlıkla birikim yapmanız çok çok takdire şayan. Ben burayı okuyarak motive olmaya çalışıyorum, zor şartlar altında stresli bir ortamda çalışıyorum, bu stresi de eşimle dışarda yemekler yıyerek vs yenmeye calısıyoruz, basen bakıyorum ayda 600tlık bosa harcama yapmışız, udak tefek bırıkıme basladım ama işimde garantı olmadıgı ıcın aslında ayda en az 2bıntl bırıkım yapmam lazım, kendıme kızıyorum ama gezıp tozmadan da bu stresı atamıyorum, en azından bu masrafları bıraz kısmam lazım, umarım bende sızın gıbı basarılı olurum
Bu arada mevcut bır ev kredımız var, ayrıca araba kredımız var(6 ay once aldık ama kredısı bu ay baslıyor , kampanyalı)
bır oncekı arabamızı ev alırken sattık onun bıtmemıs kredısı var( olmayan arabayı odemek çok koyuyor ınsana)
kredı kartımızıda mutfak alısverısı ve gezme ıcın kullanıyoruz
Ayrıca esımın aılesıne yaptıgı yardım var
31 yasındayım ve henuz cocuk yok, 2 dusuk yaptım, aslında bırazda bunun ıcın para bırıktırmem lazım cunku tup bebek gerekırse cok masraflı oldugunu bılıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?