Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

arkadaşlar sizleri takip ederek bayağı bir düzenli yaşamaya başladım sağolasınız fakat on gün içinde iki kere sıfır aracımıza çarptılar bizim tüm moralimiz çöktü. maddi olarak para harcamadık ama aracımız boyalı oldu. bunda da vardır bir hayır değil mi bizi biraz üzdü durum.

canım sadece senin açından değil çocuk açısından da çok faydası oluyor bence.
çocuk sosyal bi ortamda ve kendine güveni olan bi birey olarak yetişiyor.
seviyor seviliyor, ilgileniliyor..
daha çok insanla iletişim kurduğundan sosyal zekası da gelişiyor bence ve yalnız olan çocuklara göre de daha erken konuşmaya başlıyorlar.
anne de daha az yorulduğundan çocuğuyla iletişimi daha düzgün oluyor bence.
yani kadın çalışsın ya da çalışmasın büyük anne büyük baba bi avantaj.
eskiden de öyle değil miydi zaten hep büyük aileler vardı anne çocuğun ne ara büyüdüğünü bile anlamıyordu.
hoşgeldin..
çok geçmiş olsun canım..
bizler elimizden geldiğince israf etmiyelim tedbirimizi alalım ama kaza Allah tan ona yapacak bişey yok canım.
üzülmemek elde değil ama iyi tarafından bakmak lazım belki verdiğiniz bi sadaka boyalı olmasına sebep oldu, büyük bi kazayı engellledi?? bilemeyiz değil mi...

tabiki moral bozucu bi durum.
Ben olaylara hep negatif bakarım
Ama esim bardağa dolu tarafından bakar, , vardır bi Hayır der.
Ve eşim daha mutlu bi insandır bu sayede.
Sen de bak idrak etmissin zaten.a

Hay ağzına, yüreğine sağlık.
İşte duymak istediğim cümleler

sen herkesin sözünü boşver canım..
kimisi çok bilmişlikten söyler kimisi de çekemediğinden.. bazıları da kötü niyet taşımaz ama seni üzer işte...

günümüz kadınları biraz özgür takılmak adına kendine eziyet etmekten başka bişey yapmıyor.
bak bugün kv ye gitcez..
ilk yıllarımda gitmedim de noldu güya çok muhatap olmıyacam işlerime karıştırtmıyacam.
gidip geldiğimde daha mutlu olduğumu ve olduklarını gördüm.
hiç de bişey kaybetmedim aksine faydası oldu..

ne varsa eskilerde var.. büyük aile bereket, büyüklerle iletişim, sevgi saygı çerçevesi içinde bereket..

Çocuktan sonra daha bi ihtiyaç duyuyor insan büyüklere
Biz önceden haftada bir falan giderdik iki tarafa da
Tabi kendi kendimize yetiyorduk o zaman :)
Okuldan gelince kv bazen diyor ki hadi bize gidelim.
Eskiden olsa gitmemek için bahane bulurdum :)
Benimki biraz çıkara dayalı oldu ama :)
Gerçekten onların varlığı bizler için nimet.

Sevumlicim bebegim elli gunluk oldu :)bebekle zaman ne cabuk geciyor oyle,bi bakmisim aksam olmus,zaman kavramida kalmadi,saatleri takip edemiyorzm,onceden olsa,zaman gecmiyor diye hayiflanirdik:) bugunumuze cok cok sukurler olsun.sende yasadinmi bu duyguyu bilmiyorum,halen bi cocugum olduguna inanamiyorum,halen bu,cocuk benim mi,bunu ben mu dogurdum diye sorup duruyorum kendi kendime,belkide o kadar sene ugraslarimiz sonucu bize geldigi icindir.karmakarisik,hem cok mutlu hem cok kaygiliyim,o yanimda,hayatimda oldugu icin Hergun sukrediyorum allahima.allahim tum isteyenlere bu guzel duyguyu Tattirsin insallahh...
Bu arada bizde birikim adina birsey yok,tatile gitmek istiyoruz kismetse,tum elimizdekini harcaxip gelicez,olsun kendimizede birikim yapmak lazim,Don donemlerde cok yorulduk iyi gelicek bize insallah...

Tatil dedin beni can evimden vurdun
Git tabiki ruuha mütiş geliyo bi dinleniyosun kii tüm seneyi unutuyosunn
Yerimm o bebişinide öp benim için.
Gecen yaz teyzemler,kuzenler,annem,çoluk çocuk gittik(eşler çalışıyo malum)
Bu yazda öyle olucak sanırım bizim tatil
Bi eğlenceli oluyoki kız kıza cukka cukka

Ben bu hafta sonu çok hoş bi nişana gittim gebzenin bi köyünde yöreselmiş şalvar ve ferace tarzı giyiniyolar falan çok eğlendim
Kimseyi tanımıyorum diye sıkılırım sanmıştım ama hepsi çok cana yakındı hiç yabancılık çekmedim.

kızlar ben bişi sorucam yazlığı olan var mı aramızda?

Biz epey zamandır yazlık istiyoruz ama öyle apartman dairesi fln değil.
Müstakil (arsa alıp prefabrik mi kondursak diyede düşünmüyo değiliz)
İstanbula yakın(karasu,kefken,marmaraereğlisi vs) olsun istiyoruz.

Borç da bitince tek yatırımım yazlık için olucak okadar çok istiyorum ki eşimin başının etini yedim.

Bana arsa alıp prefabrik kondurmak daha uygun geliyo bilmiyorum.(prefabrikler 20-25bin tl arası)

Hayaller hayaller hayaller

bilgisi olanları böyle alim ben canlarım.

canim,tatil dediysem oyle tatil yerine gitmek degil,ailemin yanina memlekete gidicegiz.nerde oyle basbasa guzel tatiller.gerci bizimki hem aile zixareti,hem tatil oluyor,insan uzun zaman gormeyince ailesini,cok faydasi oluyor.
Biz gecen sene,haftasonu kacamagi yapip gitmistik biryerlere ,o kisa tatil bile ne iyi gelmisti bize,firsat ve umkam varsa hep degerlendirmeli,yoksa hasta oluyorsun.
Bebiside operim,sagol teyzesi:)
Sende iyi yapmissin,boyle dugunler aktivitelet onlarda cok guzel olur,ben haftasonu misafir agirlasam,biriine bi caxa Hürden bile moralim bayagi yerine geliyor.

Günaydın kızlar
Tr lelli sen neden bu kadar erken kalkiyorsun :)

Royem bendeki yogun duygu kıskançlıkti :)
Kayinvalidem cocugu bana vermiyordu pek.
O kadar sahiplenmisti ki agliyordum nerdeyse.
Kırkım çıksa da kv evine gitse diye bekledim hep
Hatta kirli çıkılarda hep dert yandım bu konuda
Aayy, o günler gitsin bi daha gelmesin
Psikolojik olarak çökmüştum.
Kv iyi hoştur ama aşırıya kaçar
Ben bunalmıştım artık

Son düzenleme:

Anladım. Aslında tahmin ettim
Ama onları ugurladiktan sonra yatarsin diye düşündüm sanırım :)
Bi gün "ev bana kalıyo" diyebilcek miyim :)

cnm prefabrik yerine tek katlıda olsa ev yaptırmanı tavsiye ederim
marmaraereğlisi civarlarında eski emlakçılardan sayılırım
yardımcı olacak tanıdıklarımda var ama benim tecrübeme göre prefabrik yaptırıyorsun ok güvenli deprem fln riski sıfır diyorsun ama yarın öbürgün o yaptığın masraf çöpe gidiyor değeri para etmiyor arsa alıp tek katlı bina yaptırabilirsin bu arada para tutan temel işidir diğerleri gözünü korkutmasın.
hatta yarın öbürgün bir kat daha çıkayım dersen o daha da uyguna gelir hemde 2 3 katlı yazlığın olur
ahhh ahhh aynı hayaller bende de var hep böle arsa alıcaz yazlık yaptrcaz diyenlere imrenirim.
arsa fiyatları hakkında bilgim olmamakla beraber yaklaşık 30 35 bine iyi yerde arsalar bulabilirsin.
Allah hepimize yardım etsin hayallerimize kavuşalım ama benim için şuanda önce sağlık,bebek ve iş
sonrası Allah Kerim

çok geçmiş canım vardır bunda da bir hayır canınıza bir şey olmasında varsın araba boyalı olsun.

kızlar kpss hazırlanıyorum nete pek giremiyorum artık.
ayrıca temizliğe kalktım perşembe dr ye gitcem ay dua edin bana hayır haber alayım
dr ameliyat derse diye iice temizliğe kalktım o arada cam fln sildim.
bu arada maaşımı alamadım içerde kaldı alıcam inş. ama ne zaman belli değil çok sinir oldum
bu ay eşimin maaşı ile idare ettik ay sonuna bir şey kalmadı
iyi idare ettiğime inanıyorum.abime borç vermiştim 500 tl onu aldm ilaç gibi geldi haa harcamadım ama biraz kredi kartına yatırıcam fazladan dursun.
üstü ile de altın alırım belki karar vermedim
bizde tatil için rezervasyon yaptırdık
erkenden yaptrdık uygun oldu. kıyafet almam lazım ayakkabı elbise falan filan masraf olucak işsizlik maaşı ile karşılıcam
ay eşim tel diye tutturdu alalım dedi koca gün döndük durduk
uyguna bulurmuyuz diye
netten arkadaşı almış eşimin kredi kartı ile taksit yaptırmış ama taksitler kalkmış artık neyse bulduk bir model 700 tl netten alıcaz
sonra vazgeçtik yine tam işsizlik zamanımda gereksiz masraf o biriktirceğim para ile altın alır koyarım kenarıma
ahhh kızlar bileziğimi kaybettim süperim ben yaa koca bir gün aradım evin içinde sonunda hiç olamayck bir yerden çıktı bilezik istiodum eşimde dio sen buna sahip çıkamıonda bir tane daha mı istiosun hıhhh alıcam para biriktirip işteee
bu ay rekor mutfak alışverişi yaptım haha eşim bile şaşırdı 100 tl pazar parası ayırdım onunda az tavuk aldık
üstü kaldı 2 hafta daha idare etmem lazım 35 tl var şaka gibi ama market olsa daha fazla almam lazım
yarın misafirim gelcek annemde gelcek perşembe erkenden dr ye gidicez
çok yazdım hadi öpüyorum hepinizi bereketli bolluk dolu günler olsun inşallahhh

Anladım. Aslında tahmin ettim
Ama onları ugurladiktan sonra yatarsin diye düşündüm sanırım :)
Bi gün "ev bana kalıyo" diyebilcek miyim :)
İnşallah o günlerde gelir canım
kışın uyuyorum da yaz geldikçe hiç uyku tutmuyo
açıyorum tv de müziğide hafiften fonda ortalık topluyorum öğleden sonrada bazen dışarda oluyorum öyle zaman öldürüyorum işte
Aslında haklısın cnm prefabriklerde kutu gibi cezbediyolar hiç o yönünü düşünmemiştim çok sağl beni aydınlattığın için
Arsalarda uçmuş ya sahibindene bakıyorum ara ara ama fiyatlar bütcemi zorlar tanıdık bulmam lazım aracı olursa belki uyguna alırım arsayı alabilsem illa bişi yaptırırız gibime geliyo çünkü eşimde çok hevesli hatta emekli olunca ben durmam ist'da orda yaşarız diyo
Biz biber,domates dikip tavuk beslicez
bahçeye kocaman bi barbekü yaptırcaz
çiçekler dikicez
tavla oynucaz bahcemizde
akşamları yürüyüşler yapıcaz
ilerde torunlarımız koşturcak her köşesinde
öyle istiyoruz.
Rabbim sağlık versin gerisi teferruat.
Hayalsizde yaşanmıyo ama

Bizdeki hayale bak ya ikimizde sakin yerleri seviyoruz ve karadeniz aşığıyız.
yeşili denizi versinler bize salsınlar bizi otlağa

Son düzenleme:
ayy kızlar hoşgeldiniz..
özlemişim muhabbetlerinizi..

zeytincim inşallah sağlığınla ilgili problemin hallolur ve sağlıcakla sen de alırsın bebişini kucağına.
tr_lelli yazlık alma ihtiyacını anlayabiliyorum.
Su hayat yaa.
bugün kardeşimle pikniğe gittik, dedim ki illa su olsun.. bizim buralarda piknik yapılcak baraj gölü var en yakın oraya gittik çok güzel bişey su, su sesi, görüntüsü..
benim kaldıramadığım tek şey su kenarı olan yerin yaşam şartları.. kalabalık olması turist dolu olması...
benim için deniz kenarı olsa da sakin sessiz olacak...

kızlar biz de araba bakıyoruz. aslında tam paramız birikmedi ama bi aile dostumuz hiç aklımızda yokken kendi teklif etti bi miktar.
ancak arabalar çok pahalı onu ekleyince bile düzgün araba çıkmıyor. 2-3 yıl önce 16-17 bin olan arabalar olmuş 23-24 bin..
İnşallah hayırlısından iyi bi araba çıkar karşımıza..
acele de etmiyoruz ne zaman çıkarsa karşımıza..
gezmeyi çok seven biriyim araba o yüzden cazip geliyor, değilse bu yıl bi garibim ben herşeye olsa da olur olmasa da gözüyle bakıyorum..

Son düzenleme:
Bende senin gibiyim cnm zaten tercih ettiğim yerlerde hep ücraa köşeler..
Mesela ist denize girmem ben ağvaya gidiyoruz orda bi yer bulduk kendimize gidilecekse 1.5 2 saat yolu çekip gidiyoruz göze alıyoruz.
Ayrıca ben yazları annemin memleketini tercih ediyorum denize 0 tertemiz bir plaj ve kalabalık olmuyo kafa dinlemece.
Psikologlar bile deniz kenarına gidin yada musluğu açıp su sesini dinleyin diyolarmış.

Araba konusunda bende çok muzdaribim..
Eşim en fazla4-5 yıl kullanıyo sonra değiştiriyo bu 4. arabamız hep zarar ediyoruz 0 araba merakı yüzünden.
Dacıa Loganımız vardı bi 5 sene önce almıştık Gecen yaz sattı dacıa stepway aldı.
Bakalım bu kaç sene durucak
2016 da bunu satıcam diyo ama hep zarar.
38bine felan aldı bundan sıkılcak biliyorum malımı:2:

Bana yazlık alsın naparsa yapsın

İnşallah istediğiniz gibi bişe bulursunuz canımcım araba bazen çok ihtiyaç
Ben bir kaı kapandığında açılan diğer kapının hayrına bereketine okadar çok inanıyorum ki..
Çünkü defalarca yaşadım..
Rabbim bişeyin olmasını istemiyosa ya hayır değildir yada daha iyisini vereceği içindir de içini feruh tut tatlım.

Son düzenleme:

çok sağol canım Allah razı olsun..
İnşallah hakkımızda hayırlısı olur.

benim memleketim de doğal güzellik olarak çok güzel bi yer..
hatta bi padişahın çok güzel bi sözü var şimdi söylemiyim ortaya çıkar
gölü de var.
belki ilerde biz de göle nazır bi yerden ev alırız nasip belli mi olur..hayal güzel şey..

canım benim eşime de dacia çok cazip geliyor.
model olarak heybet olarak ve fiyat olarak..
nasıl memnun musunuz?
eşim araştırmaya aldı dacia ları ama daha vakit bulamadı araştırmaya o yüzden bekliyoruz.

Kizlar nasilsiniz arada okuyup cikiyorum sizi. Fazla takilamadim.

Buzdolabimizi esim tamir etti elektrik faturamiz resmen yariya dustu bizimki inanmiyordu sok oldu

Yaz icinde limonata yapariz diye limon stokladim dondurucuya yazin yukseliyor limon

Geçmiş olsun canim. Sevindim buzdolabınıza.
Evet ya limon yazin uçuşa geciyor

Diğerini sevmiyordum ama bunu bende çok sevdim kırmızı
Dizel olduğu içinde daha az yaktğını söylüyo eşim (gerçi artık mazotada çok zam geliyo)
Çok rahat ama ben bazı arabalarda hiç rahat edemem ya çok sarsılır ya çok ses çıkarır ama bu başka kılıfı felanda yaptırdı içine şık oldu.
Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin tüm araç kullananlara
Benim ehliyetim yok korkuyorum ben kontess kontess takılıyorumm çeeek şöför diyorumm yüreğimin götürdüğü yere
Benim eşim araçlarını hep yeni çıkan modellerin ilk çıktığı zaman aldığından bolca kazık yiyo
İlk bende olucak havasında paşamm..
Giitikçede çıtayı yükseltiyoruz bakalım sıradaki arabamız nolucak

Benim ki pek bana sormaz arabayı değişmeyi düşünüyorum der ppaaat 2-3 gün sonra yeni arabayla gelir aşşa bi baksana der.
Gecen kılıf yaptırmış işe gidicekti sabah cama çıkda gösterim diyo arabanın camını açıp gösteriyo pek hevesli ya kıyamam çocuğa yeni oyuncak almışlar gibi seviniyo garibim
İçinde sigara içmiyo içirtmiyo bakalım nekadar dayancak

Son düzenleme:

güle güle kullanın canım.
Allah kaza bela vermesin.
eşimin dacia duster lar hoşuna gidiyo inan hiç bilmiyom modellerini
benim bildiğim ford focus fiesta opel filan.
onların da yanına yaklaşılmıyor.
benim eşimin araba hevesinden çok teknoloji merakı vardır.
bir de ben de kullanırım diye ağırdan alıyor sanırım
benim ehliyetim var, toplam da 2-3 ay araba kullanmışlığım var. 3 yıldır kullanmıyorum.
geçen babamın arabayı kullandım resmen gitmiş hepsi.
sil baştan başlıycaz sanırım.
en güzeli özel şöfor ama benim eşim her an izin alamıyor benim mecbur öğrenmem lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…