Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

bereketli günler olsun kızlar :confused:

dün akşam peynirli gül böreği yaptım bugün akşam için..
bir de mercimek çorbası yapayım diyorum...
:kk77:
dün harcamamız bin şükür 1 tl idi..:KK73::KK73::KK73:

bakalım bugün neler bekler bizleri..

hayırlısıyla minimum harcama olur inşaallah :21:

ayrıca artık pazara gitmeye oradan alışveriş yapmaya karar verdim biiznillah :halay:kocişi ikna edeceğim :KK4:

çilek reçeli yapayım diyorum...

tarifi olan var mı_?

image.jpeg
Fasulye alıp da buzluğa atıldı
image.jpg
Çilek reçelim i yaptım

Bir de bezelye alınıp ayıklandı nice buzluğa atıldı

Amaç kolaylık olması

Bereketli olsun bakalım sağlık afiyetle yenilsin biiznillah

Afiyet olsun
Tarifi verir misiniz
1 kg çilek
3yada 4 su bardağı toz şeker
1çay kaşığı tereyağı
4-5 damla limon suyu

çilekleri yıkayıp süzdükten sonra tencereye alıp üzerine şekeri dökün.1 gece bekletip ertesi gün ahrlı ateşşte yanan ocağa koyun.kaynamaya başladığı an orta ateşe alıp içine 1 çay kaşığı tereyağı ekle.oluşan köpükleri tahta kaşıkla sürekli al.
yaklaşık 25 dk sonra reçeliln üstünde büyük iri kabarcık oluşuyorsa reçel pişmiş demektir.altını kapatmaya yakın limon suyunu ekle ocağı kapat. hafif ılıkken kavanoza koy soğuyunca kapağı kapat sıkıca..

piştiğini anlamak içinde bi damla bi tabağa damlat biraz bekle soğusun tabağı sağa sola çevir..hızlıca akıp gitmiorsa olmuştur.
kıvamı buna göre belirleyebilirsin
bir de şekeri de kendine göre ayarlayabilirsin

Bereketli olsun kayacans.
Yeşil fasülye daha yok bizim buralarda. Zaten yerlisi yani teyzemin fasülyeleri çıkmadıkça da atmam.

herkese merhabalar
evıntadılatını yaptırdık herseyıyle bırlıkte 25 bınımız gıtıı dıyebılırım :KK43:
bırde evlendıgımden berı ıcımde kalan seyler var onları da alınca 30 bın tutacak
ama artık birikimci olarak aranızdayım. yazın sonuna kadar elden aldıgımız borcları ve limitleri dolan kartlarımızı odememız lazım. sımdı ve sonrasında elime gecenı bırıktırecegım inşallah

Kızlar nasılsınız ramazan öncesi bir yoğunluk var hergün bişey çıkıyor.Yorgunluk koşuşturma içindeyim.Hepiniz iyisiniz inşallah.:KK200:Allaha emanet olun

herkese merhabalar
evıntadılatını yaptırdık herseyıyle bırlıkte 25 bınımız gıtıı dıyebılırım :KK43:
bırde evlendıgımden berı ıcımde kalan seyler var onları da alınca 30 bın tutacak
ama artık birikimci olarak aranızdayım. yazın sonuna kadar elden aldıgımız borcları ve limitleri dolan kartlarımızı odememız lazım. sımdı ve sonrasında elime gecenı bırıktırecegım inşallah
Sizinle emlak topiğinde konumuştuk.Batıkente gelin demistim evi almış tadilatı da yapmışsınız hayırlı olsun.merak ettim evinizi de dogrusu ...

aa evet _sekerpare_ _sekerpare_ ben senı başka topiklerden de bılıyorum ama senın benı tanıman hoşuma gıtmedı degıl :oops:
yıne b ıle başlayan bı yerden aldık evı cok şukur. evıde yaptırdık ama şimdi perde halı falan lazım yalnız paralar ıyıce suyunu cektı nasıl yapcam bılemıyorum

ev tamamen bıttıgınde yanı perde ve halılar ozelden foto atarım _sekerpare_ _sekerpare_
Canım Ankarayı biliyomusun bilmiyorum ama hem uygun hem kaliteli halı ve perde için demetevler 1. caddeye bakmanı tavsiye ederim.Her marka halıyı çatır çatır pazarlıkla uygun alabilirsin.Çok tatlı telaşlar bunlar tekrar hayırlı olsun

Keyifli bir Haziran gününden merhaba kızlar.

Bebeğim uyuyor, çayımı kaygısız yudumluyorum.

Masraf çok, gelir azalacak, hayırlısı olsun.
Bebeğimin ilk yılında onunla zaman geçirebilmek, onun gelişimine tanıklık edebilmek, onu doyasıya emzirebilmek için işi 1 yıllığına bırakıyorum.Ücretsiz izne ayrılma aşamasındayım.Eşimin maaşıyla idare etmeye çalışacağız. Rabbim darda koymaz eminim.

Canım Ankarayı biliyomusun bilmiyorum ama hem uygun hem kaliteli halı ve perde için demetevler 1. caddeye bakmanı tavsiye ederim.Her marka halıyı çatır çatır pazarlıkla uygun alabilirsin.Çok tatlı telaşlar bunlar tekrar hayırlı olsun
biliyorum gibi hani kuyumcular falan var baya kalabalık bı yer degıl mı? halılara baktımda perde için gıdebılırım onları bulamadım daha uyguna :kahve:

X