Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Ben haftalık yemek listesi hiç yapmadım, gerek de görmüyorum. Evde ne varsa tercihe göre onu yapıyorum. Bozulabilecekleri önce yapıyorum. Bazen de çocuklar anne şunu yap falan deyince istediklerini yapıyorum. Genelde bir gün sebze, bir gün et veya köfte, bir gün bakliyat, bir gün dondurucudan hazırladığım kışlıklarım oluyor. Yanına bir makarna ya da pilav, turşu ve yoğurt tamamdır. Bir gün önceden artan bir yemek olursa ertesi gün onu da tüketiyoruz. Bazen börek, pide, poğaça gibi şeyler yapıyorum o zaman da hem ekmek hem yemek yerine geçiyor :)

Bu arada üç dört günden beri ekmeği 60 kuruştan alıyoruz, çevrede 75 - 90 kuruşa da satan var. Oğlum üşenmeyip gidip alıyor sağolsun. Bazen küçük küçük de olsa indirimleri kaçırmamak lazım, niye daha fazlasını ödeyelim ki?

Birikime önem vermeye başlayalı nerelerden kısabiliriz diye düşünüyorum hep. Gerçekten çok tasarruflu olduk. İş hayatında olmama rağmen çoğu zaman çok fazla harcama yapmadan günü geçirmeye bakıyorum. Evde olsaydım bu daha da çok olurdu.

Yarın elime bir miktar para geçecek. Hemen dolar alıp kenara koyacağım. Altının yüksek olduğu zamanlar tercihim dolar oluyor. Zaten her ay 2 gr altın bankadan alıyorum. Bunun haricinde biriktirdiğim parayı da bankaya yatırıyorum. Kumbarada zaman zaman biriken paralarla da çeyrek yada gram alıyorum.

Çalıştığım halde birçok bayan gibi ev temizliğimi kendim yapıyorum. Yoğurdumu evde yapıyorum. Pazara çıkıyorum. Yazdan kışlıklarımı hazırlıyorum. İndirim takip ediyorum. Allah birikimlerimize bereket versin inşallah...
Aslında sen de bi yemek listesi yapıyorsun.. Sadece kağıda yazmıyorsun ;-)

Canım yalnız kısa yıkamada ve az deterjan kullanarak az kirlileri ve renklileri yıkamanı öneririm. Ter kokusu olmuş bluzlar veya siyahrenkliler gibi.
Eğer nevresim gibi vücut yağı geçmiş çamaşırları kısa programlarda yıkarsan kir yerleşiyor ve bir daha asla çıkmıyor. Onları olabildiğince uzun ve mümkünse diğerlerine göre daha bol deterjsnla yıkamak gerek.
Mesela ter ol

Kıyafetler zaten 1-2 gün giyilen şeyler. Ama nevresimleri bilmiyordum. Daha sıcakta yıkıyorum ama yine kısa program oluyor (50 dk gibi) :KK43: Dikkat edeyim bundan sonra :)

Kıyafetler zaten 1-2 gün giyilen şeyler. Ama nevresimleri bilmiyordum. Daha sıcakta yıkıyorum ama yine kısa program oluyor (50 dk gibi) :KK43: Dikkat edeyim bundan sonra :)
Burda bi arkadaş vardı.eşi hergün nevresim yıkatırdı. Öyle olsa kısa yıkamada sorun olmaznolcak ki. Ama ben ayda bir civarında yıkarım. Yastıkları da iki hafta civarında. Yoğunsam bu süre bazen uzar da. o yüzden kirleniyor. Dogal olarak bol deterjanlı suda ve bazen bekleterek yıkıyorum.beyazları da öyle.

Trafik cezası yemek bi alışkanlık anlıyorum seni. Benim erkek kardeşim de öyle. O kadar sabırsız ki trafite. Aslında onlar o kadar ihlal yapıyor ki yakalanmadıklarını kar sayıyorlar.
Maalesef ama eşim umarım akıllanmıştır yoksa sıkıntı.. En son evladımın rızkını cezalara verdim diye hayıflanıyordu umarım düzelir

Canım, ev çekip cevirme zamanla oturan bir durum. Yeni bir düzen kuruluyor tabi buna uyum sağlamak bir zaman sonra mümkün oluyor. Evin gelir gideri birkac ay icinde netlesir.Eşinle kafa kafaya verir bir bütçe yaparsınız. Aynı dili konusabiliyorsaniz bu zor olmaz. Ama sen bir yere o bir yere çekerse olmaz. İkiniz de tutumlu olup dikkat ederseniz birikim de yaparsınız istediğinizi de alırsınız. Ama bütün is yine sende. Kontrol hep sende olmalı. Erkeklere bu işi bırakmaya gelmez.
Katılıyorum erkeklere para verilip idare beklenmemeli .. İhtiyaç sandıkları şey eteksiz olabiliyor
Ya da öncelikleri sıralayamıyorlar

Tabi istisnalar vardır illa ki ama zor

Kızlar ben şu sıralar ne yapacağım bilemiyorum

Rahatsız olduğum için yaklaşık bi aydır yatıyorum..

Ne iş yapabiliyorum ne mutfağa bakabiliyorum.. Alışveriş harcamalar vs hiç biri elimde değil maalesef..
Raporlu olduğun için de maaşım gününde alınmıyor... Haliyle eşimin maaşı ile biraz zorlanacağız..

Mart da arabanın bakımı var yaklaşık 750 tl... E kira aidat faturalar vs derken hop bitti gitti gibi bişey..

Bu ay gün eşimde idi.. 10 adet çeyrek toplanıyor .. Şu an bozdurmak mantıklı mı sizce? Bçne önerirsiniz?
Ben hiç bozdurma taraftarı değilim ama bilemiyorum...

Kredi kartları sürekli fazlaca geliyor diye Geçenlerde eşimin kartları kestim attım... Harcama konusunda pek güvenmiyorum ona...aslında ne dışarıda ne başka yerde harcama yapmıyor ama bilmiyorum işte ama gereksiz harcamalar yapabiliyor..
Kartları kestiğim için kızdı fakat haklıydım...

Bereket dolsun eviniz yuvamız ömrümüz inşaallah

Merhaba kızlar.
Bugün yine diş içim randevum var son kez gideceğimi umuyorum.
150 tl civarı harcarım sanırım. Onun dışında bir çift siyah baharlık ayakkabı almam gerekiyor aslında Mart ayı dahil alışveriş yapmayacaktım ama sanıyorum bu ayakkabıyı almam gerekecek çünkü havalar ısınmaya başladı buralarda.

Yaklaşık iki aydır kredi kartı kullanmıyoruz. Umarım bu ay eksiye düşsek bile kredi kartına hiç bulaşmayız. Şu an ki hedefim bu yönde. Önümüzdeki ay itibariyle her ay bir gram altın almaya çalışacağım.

Her ayın 20 sinde bakliyatları ve buzluktakileri eritmeye başlardım bu ay 15 inde başladım. Meyve alışverişi yaparım sadece diye düşünüyorum.

Bu arada elimde bir sürü fındık var belki 3 kilo kadar nasıl değerlendireceğimi hiç bilmiyorum. Tatlı yapamam bu aralar dikkat ediyoruz yediklerimize malum yaz geliyor. Ziyan etmekte hiç istemiyorum.
Fırında kavurup ara öğünde verilen ölçü miktarı kullanılabilir. :)

Çok güzel öneriler var dikkate alıyorum bende. Önceleri çalışırken dikkat etmezdim ve pazardan aldığım çoğu yeşillik bozulurdu yetistiremezdim bebek olup tek kişi çalışınca dikkat etmem gerektiğini farkettim. Artık pazardan aldığım yeşillikleri bebegim uyurken hemen temizleyip yemeğine göre doğrayıp buzluga atiyorum ıspanak pırasa biber kabak aklınıza ne gelirse hemde misafir geleceği zaman zaman kaybim olmuyo. Kurufasülye yapacağım zaman fazla haslarim buzlugaposetlere ayırıp koyarim. Banyiya sıcak su gelene kadar kovaya doldururum o suyu temizlik yaparken kullanırım çoğu zaman.

Kızlar ben şu sıralar ne yapacağım bilemiyorum

Rahatsız olduğum için yaklaşık bi aydır yatıyorum..

Ne iş yapabiliyorum ne mutfağa bakabiliyorum.. Alışveriş harcamalar vs hiç biri elimde değil maalesef..
Raporlu olduğun için de maaşım gününde alınmıyor... Haliyle eşimin maaşı ile biraz zorlanacağız..

Mart da arabanın bakımı var yaklaşık 750 tl... E kira aidat faturalar vs derken hop bitti gitti gibi bişey..

Bu ay gün eşimde idi.. 10 adet çeyrek toplanıyor .. Şu an bozdurmak mantıklı mı sizce? Bçne önerirsiniz?
Ben hiç bozdurma taraftarı değilim ama bilemiyorum...

Kredi kartları sürekli fazlaca geliyor diye Geçenlerde eşimin kartları kestim attım... Harcama konusunda pek güvenmiyorum ona...aslında ne dışarıda ne başka yerde harcama yapmıyor ama bilmiyorum işte ama gereksiz harcamalar yapabiliyor..
Kartları kestiğim için kızdı fakat haklıydım...

Bereket dolsun eviniz yuvamız ömrümüz inşaallah
Su an kontrol tam olarak elinizde değil gibi görünüyor. O zaman bence bozdurmayin o da elden gitmesin. 10 çeyrek az değil. Kenarda dursun. Bozdurulunca bir yer mutlaka çıkar harcanir gider. Kenarda dursun doğum var önünüzde gerekirse o zaman bozdurursunuz. Hem altin sürekli artıyor. Bende de var bozdurmuyorum. Tabi bu benim düşüncem. Karar sizin. Hayırlısı olsun....

Su an kontrol tam olarak elinizde değil gibi görünüyor. O zaman bence bozdurmayin o da elden gitmesin. 10 çeyrek az değil. Kenarda dursun. Bozdurulunca bir yer mutlaka çıkar harcanir gider. Kenarda dursun doğum var önünüzde gerekirse o zaman bozdurursunuz. Hem altin sürekli artıyor. Bende de var bozdurmuyorum. Tabi bu benim düşüncem. Karar sizin. Hayırlısı olsun....

Kesinlikle ben de bozdurm taraftarı değilim ancak maaşımı alamayacağım yaklaşık bi ay kadar ..
Bu süreçte araba bakımı lastik değişimi 1500 civarı ek masraf çıkıyor
İnşaallah bozdurmak zorunda kalmayız
Çünkü Cidde'n hemen gidiyor bi yerlere nakit para

Günaydın kızlar
Bu para Nasıl uçup gidiyor anlamıyorum ben. Bu sosyal medyada her gün o kahve evi bu mangal evinde foto paylaşanlar Nasıl yetişiyor anlamıyorum. Yoksa yalan mı onlar.
Ayın 15 inden beri 800 TL nakit harcamışız. Karttan alışveriş yapmıyoruz. Daha ay başına 2 haftadan fazla var. Elimizde 600 lira kaldı. Ne yapıyoruz bu parayı anlamıyorum ben.
Geçenlerde bi olay oldu. Nasıl sinir oldum.
Ben yemeğe çıkmayacaktım. Dışarıdan köfte salata söyleyecektim. 5 lira. Bi arkadaş geldi. Yemeğe çıkacak mısın sesi yok dedim. Dılardan söyleyelim dedi. Ben tek söyledim o duble. Neyse getirdiler. Cüzdanımı açtım Ada'ma kendi paramı gereceğim. Bu arkadaş dedi ki aaaa sen mi veriyorsun. Olur dedim ama ne diyeceğimi şaşırdım o an. Yok ben vermiyorum Nasıl diyeyim. Gitti 25 TL. Parasında değilim ama ebayi yerine konduk resmen.

Günaydın kızlar
Bu para Nasıl uçup gidiyor anlamıyorum ben. Bu sosyal medyada her gün o kahve evi bu mangal evinde foto paylaşanlar Nasıl yetişiyor anlamıyorum. Yoksa yalan mı onlar.
Ayın 15 inden beri 800 TL nakit harcamışız. Karttan alışveriş yapmıyoruz. Daha ay başına 2 haftadan fazla var. Elimizde 600 lira kaldı. Ne yapıyoruz bu parayı anlamıyorum ben.
Geçenlerde bi olay oldu. Nasıl sinir oldum.
Ben yemeğe çıkmayacaktım. Dışarıdan köfte salata söyleyecektim. 5 lira. Bi arkadaş geldi. Yemeğe çıkacak mısın sesi yok dedim. Dılardan söyleyelim dedi. Ben tek söyledim o duble. Neyse getirdiler. Cüzdanımı açtım Ada'ma kendi paramı gereceğim. Bu arkadaş dedi ki aaaa sen mi veriyorsun. Olur dedim ama ne diyeceğimi şaşırdım o an. Yok ben vermiyorum Nasıl diyeyim. Gitti 25 TL. Parasında değilim ama ebayi yerine konduk resmen.
Arkadasinizi tanimiyorum ama Hemen kòtü düşünmeyelim belki o ısmarlayacaktı sen parayı cikarinca bi dahaki sefer ben öderim diye düşünmüş olabilirmi (yada ben kendimi böyle avutuyorum cunku benim basimada vok geliyor ) ama beleşçi geçinen o kadar çok insanda var ki insan sinir olmadanda edemiyor

Arkadasinizi tanimiyorum ama Hemen kòtü düşünmeyelim belki o ısmarlayacaktı sen parayı cikarinca bi dahaki sefer ben öderim diye düşünmüş olabilirmi (yada ben kendimi böyle avutuyorum cunku benim basimada vok geliyor ) ama beleşçi geçinen o kadar çok insanda var ki insan sinir olmadanda edemiyor
Gerçekten öyle düşünmek isterdim ama aynı kişi bunu defalarca kere yaptı. Odama gelip yemeğe çıkacak mısın die sorduğunda bu huyunu bildiğim için hayır dedi aslında. Gerçekten sinir oluyorum ya.
Beleşci denen türden.

Gerçekten öyle düşünmek isterdim ama aynı kişi bunu defalarca kere yaptı. Odama gelip yemeğe çıkacak mısın die sorduğunda bu huyunu bildiğim için hayır dedi aslında. Gerçekten sinir oluyorum ya.
Beleşci denen türden.
Biz iyi niyetimizden bir şey demiyoruz onlarda bu yüzden kendilerini akıllı sanıyorlar ya ona sinir oluyorum

Biz iyi niyetimizden bir şey demiyoruz onlarda bu yüzden kendilerini akıllı sanıyorlar ya ona sinir oluyorum
Evet ona bende sinir oluyorum.
Ben maddi durumlardan hiç bahsetmem. Borcumuz paramız yada kazandığım konusunda hiç bilgi vermem. Ve insanlar çok paralı olduğumu filan sanıyor galiba.
Bu insandan uzak durmaya çalışsam da iş yüzünden kesip atamıyorum malesef.

Beleşci denen türden.
Yerinizde olsam o şahısla değil Yemek,
Sakızımı bile vermem anlasın kendini bu ne yaa ayıp valla

X