- 20 Kasım 2015
- 522
- 1.305
- Konu Sahibi karanfilce
- #11.401
Ben haftalık yemek listesi hiç yapmadım, gerek de görmüyorum. Evde ne varsa tercihe göre onu yapıyorum. Bozulabilecekleri önce yapıyorum. Bazen de çocuklar anne şunu yap falan deyince istediklerini yapıyorum. Genelde bir gün sebze, bir gün et veya köfte, bir gün bakliyat, bir gün dondurucudan hazırladığım kışlıklarım oluyor. Yanına bir makarna ya da pilav, turşu ve yoğurt tamamdır. Bir gün önceden artan bir yemek olursa ertesi gün onu da tüketiyoruz. Bazen börek, pide, poğaça gibi şeyler yapıyorum o zaman da hem ekmek hem yemek yerine geçiyor :)
Bu arada üç dört günden beri ekmeği 60 kuruştan alıyoruz, çevrede 75 - 90 kuruşa da satan var. Oğlum üşenmeyip gidip alıyor sağolsun. Bazen küçük küçük de olsa indirimleri kaçırmamak lazım, niye daha fazlasını ödeyelim ki?
Birikime önem vermeye başlayalı nerelerden kısabiliriz diye düşünüyorum hep. Gerçekten çok tasarruflu olduk. İş hayatında olmama rağmen çoğu zaman çok fazla harcama yapmadan günü geçirmeye bakıyorum. Evde olsaydım bu daha da çok olurdu.
Yarın elime bir miktar para geçecek. Hemen dolar alıp kenara koyacağım. Altının yüksek olduğu zamanlar tercihim dolar oluyor. Zaten her ay 2 gr altın bankadan alıyorum. Bunun haricinde biriktirdiğim parayı da bankaya yatırıyorum. Kumbarada zaman zaman biriken paralarla da çeyrek yada gram alıyorum.
Çalıştığım halde birçok bayan gibi ev temizliğimi kendim yapıyorum. Yoğurdumu evde yapıyorum. Pazara çıkıyorum. Yazdan kışlıklarımı hazırlıyorum. İndirim takip ediyorum. Allah birikimlerimize bereket versin inşallah...
maşallah, süpersin :)
Konuştum anlattım dibledi anladığımı söyledi..
İniaallah Zaman'la değişir ama bundan önceki yaşamında harcayan biri kolayca vazgeçemiyor maalesef
Ama inşaallah Rabb im nasip etsin idareli olmayı tutumlu olmayı inŞaallah
inşallah canım. en azından maaşı alır almaz bir kenara az da olsa koymayı teklif et. yavaş yavaş öğrenir inşallah.