Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

canımmm :KK16:
Allah yardımcın olsun.. sen de dua et kuzum yaa... okulumdan kofalıyorlar beni haksız yere norm fazlası yaptılar :KK43::KK43::KK43:
çok üzdüler çooookkk
canım karanfilim yaa bu sistemin işleyişini bilmiyorum ben ne yani işten çıkarılma gibi bişey mi

:KK5:oraya gelirsem yolarım onları karanfilimi üzmesinler benim :KK47:şaka bi yana imtihan canım ne yapalım Rabbim zulmedenlerin ipini boynuna dolasın Rabbim müşkülünü en kısa zamanda yoluna koysun inşallah sabret canım ama hakkınıda ara Allahım yar ve yardımcın olsun .:KK16:

canımmm :KK16:
Allah yardımcın olsun.. sen de dua et kuzum yaa... okulumdan kofalıyorlar beni haksız yere norm fazlası yaptılar :KK43::KK43::KK43:
çok üzdüler çooookkk
selam kızlar

cnm norm fazlası nasıl oluyor
ücretini alıyorsun işe mi gitmiyorsun
Allah yardımcın olsun

bes hakkında bilgim pek yok daha önce araştırmıştım pek hoşuma gitmedi

altın hesabına ayrıca yıllık para veriliyormu
altın çıktıkça paran da mı çıkıyor böyle bir sistemse çok mantıklı bunu düşünebilirim
gereksiz yere para tutmam bankada.
paran kadar gram alıyorsun sanırım böle bir hesabım vardı eskiden hiç kullanmadım
bankanın ücretsiz hizmetiydi diper bankalar ücret talep ediyorlarmı bilmiyorum öyleyse her yıl ona para veremem çok fazla para tutmaz alacaklarım

bu ay stok alışverişimi yaptım son kez
bim den 85 tl tuttu ama elle tutulur temel maddeleri aldım çok iyi oldu Rabbim bereket versin sağlıkla tüketmeyi nasip etsin
haftasnu kasaba tavukçuya uğramam lazım

Son düzenleme:
hoş geldin canım :KK3:
kimsin, nesin, ne iş yaparsın :KK1:

ben de çok severdim o topiği
doğum yaptığım zaman çatladım, ne yazdılar ne ettiler diye
vakit bulup da hepsini okuyamazdım, çok üzülürdüm :KK37:

Allah şifa versin
sen hastasın ya, bizlere dua et :KK16:

oooyy, benim arkadaşımı üzmüşler
norm fazlası olmak bazen can sıkıcı oluyor böyle
okulumdaki en kıdemsiz kişi olduğum için böyle bi durumda ilk beni yollarlar
hayırlısı olsun yine de
ama bildiğim kadarıyla ilk atandığın yer ve memnundun bu okuldan :KK31:
canım sorma normal bi öğretmenin norm fazlası olmasına benzemiyor benimki.
normal bi öğretmen her yerde yine aynı şeyleri öğretir eder. ama benim öyle değil ki.
burda meslekçiyim 6-4-12 saatlik bütün derslere giriyorum yaptığım dersin yazılısını yapıyorum. kendimi tatmin edecek derinlikte konu anlatıyorum. ya ortaokulda?? benim dersim dersten bile sayılmayacak. meslek öğretmeni olmıyacam. bi okulda tamamlayamayacam. okul okul gezecem. maaşımdan 100 tl ekdersten ise en aşağı 500 düşecek. yazılısı bile olmayan ders olduğundan kimse beni sallamayacak. ve açık okulların bi yarısı da köy üstelik.
ve en acısı ben pisi pisine gidecem. bugün müdür yanına çağırdı hata yapmışım isteyerek yapmadım gece uyuyamadım çok büyük vebalinizi aldım dedi.
ama bi işe yaramıyor işte. puanım yerlerde bir daha istesem de seneler de geçse meslek lisesine dönemem. kpss puanın hiç bi işe yaramadığı yerdeyim.
canım karanfilim yaa bu sistemin işleyişini bilmiyorum ben ne yani işten çıkarılma gibi bişey mi

:KK5:oraya gelirsem yolarım onları karanfilimi üzmesinler benim :KK47:şaka bi yana imtihan canım ne yapalım Rabbim zulmedenlerin ipini boynuna dolasın Rabbim müşkülünü en kısa zamanda yoluna koysun inşallah sabret canım ama hakkınıda ara Allahım yar ve yardımcın olsun .:KK16:

selam kızlar

cnm norm fazlası nasıl oluyor
ücretini alıyorsun işe mi gitmiyorsun
Allah yardımcın olsun

bes hakkında bilgim pek yok daha önce araştırmıştım pek hoşuma gitmedi

altın hesabına ayrıca yıllık para veriliyormu
altın çıktıkça paran da mı çıkıyor böyle bir sistemse çok mantıklı bunu düşünebilirim
gereksiz yere para tutmam bankada.
paran kadar gram alıyorsun sanırım böle bir hesabım vardı eskiden hiç kullanmadım
bankanın ücretsiz hizmetiydi diper bankalar ücret talep ediyorlarmı bilmiyorum öyleyse her yıl ona para veremem çok fazla para tutmaz alacaklarım

bu ay stok alışverişimi yaptım son kez
bim den 85 tl tuttu ama elle tutulur temel maddeleri aldım çok iyi oldu Rabbim bereket versin sağlıkla tüketmeyi nasip etsin
haftasnu kasaba tavukçuya uğramam lazım

yok kızlar işten atılmıyorum. diyorlar ki bizim okulda diyelim 2 öğretmene yetecek ders var siz 3 sünüz biriniz fazla. o zaman birinizi ben istediğim yere atarım olay bu. ve buna sebebiyet yapılan kocamaaaaann bi hata tam 96 saatlik dersi girmemişler.

Son düzenleme:
canım sorma normal bi öğretmenin norm fazlası olmasına benzemiyor benimki.
normal bi öğretmen her yerde yine aynı şeyleri öğretir eder. ama benim öyle değil ki.
burda meslekçiyim 6-4-12 saatlik bütün derslere giriyorum yaptığım dersin yazılısını yapıyorum. kendimi tatmin edecek derinlikte konu anlatıyorum. ya ortaokulda?? benim dersim dersten bile sayılmayacak. meslek öğretmeni olmıyacam. bi okulda tamamlayamayacam. okul okul gezecem. maaşımdan 100 tl ekdersten ise en aşağı 500 düşecek. yazılısı bile olmayan ders olduğundan kimse beni sallamayacak. ve açık okulların bi yarısı da köy üstelik.
ve en acısı ben pisi pisine gidecem. bugün müdür yanına çağırdı hata yapmışım isteyerek yapmadım gece uyuyamadım çok büyük vebalinizi aldım dedi.
ama bi işe yaramıyor işte. puanım yerlerde bir daha istesem de seneler de geçse meslek lisesine dönemem. kpss puanın hiç bi işe yaramadığı yerdeyim.

yok kızlar işten atılmıyorum. diyorlar ki bizim okulda diyelim 2 öğretmene yetecek ders var siz 3 sünüz biriniz fazla. o zaman birinizi ben istediğim yere atarım olay bu. ve buna sebebiyet yapılan kocamaaaaann bi hata tam 96 saatlik dersi girmemişler.
yuh diyorum yani
bu ne yaa
içimde hissettim durumunu
çok üzüldüm :KK50:
dua edicem

karanfilciğim Allah büyüktür canım
her işte hayır vardır elbet ama böyle bir yanlışlık nasıl yapılır bu nasıl dikkatsizlik
ne diyeceğimi bilemiyorum canım dua edicem sana inş. düzelir bu durum.

Karanfilcim çok üzüldüm duruma
Allah hakkında hayırlı olanı eylesin bi zahmette vicdan azabı çeksin o müdür:KK4:

Karanfilce allah yardimcin olsun.insallah kisa zamanda duzelir olmazsada cok uzme kendini.her iste bir hayir vardir

Karanfilcim çok üzüldüm duruma
Allah hakkında hayırlı olanı eylesin bi zahmette vicdan azabı çeksin o müdür:KK4:

karanfilciğim Allah büyüktür canım
her işte hayır vardır elbet ama böyle bir yanlışlık nasıl yapılır bu nasıl dikkatsizlik
ne diyeceğimi bilemiyorum canım dua edicem sana inş. düzelir bu durum.

yuh diyorum yani
bu ne yaa
içimde hissettim durumunu
çok üzüldüm :KK50:
dua edicem

çok sağolun Allah razı olsun hepinizdenn..
Görelim Mevlam neyler neylerse güzel eyler..
demiş yunus ne güzel demiş...

Son düzenleme:
kızlar doğalgaz faturamız düşmüş biraz cemreler etkisini göstermeye başlamış.
160 tl gelmiş.
19 tl de evdeki doğalgaz gelmiş.
aidatımız da 60 dan 50 düşmüş iyi olmuş zaten apartman görevlimiz başka yerden geliyordu.

kızlar doğalgaz faturamız düşmüş biraz cemreler etkisini göstermeye başlamış.
160 tl gelmiş.
19 tl de evdeki doğalgaz gelmiş.
aidatımız da 60 dan 50 düşmüş iyi olmuş zaten apartman görevlimiz başka yerden geliyordu.

Darısı başıma.faturalarla başım her daim dertte.ne yapsam düşmüyo.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Darısı başıma.faturalarla başım her daim dertte.ne yapsam düşmüyo.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

İnşallah canım...
bu artık mecbur böyle olacak havalar ısınıyor..
benim de diğer faturalarım genelde sabit gelir. bişeyler yaparak düşüremem

hhhiiiii yakalandık yine uuups.

Ben dün pazardan bişiler aldım sonra marketten sonra ordan burdan derken 50 tl suladım
Kendime aseton almak için kozmetikciye girdim(bayadır uğramıyordum illa harcıyorum çünkü) bb krem garnıer'in 10 tl düşmüş kadınlar günü münasebetiyle aldım hemencik.

Bizim diğer evin bahçesi ve asansör giderleri vardmış 300 tl istemişler kiradan düşmüş hemende kiracı bu ay kiradanda bişe kalmadı elde:KK31:
paramın üzerini eşim tamamlamadı hala onu bekliyorum bilezik için

Bi de ben bişe sorucam bizim bi süre sigortamız yoktu (eşim iş değiştirmişti) o sırada zorunlu sigorta kapsamına girdik
eşimin işde sigortası başladı bnm zorunlu sigorta zımbırtısına borcum çıktı onu ödemezseniz eşinizin sigortasından yararlanamazsınız dendi şak diye
Bende ödemek istemiyorum devleti zengin ettiğimiz yeter
Gitmediğim yararlanmadığım şeyin parasını talep ediyolar

Şikayet mi etmem gerekiyo ödemek istemiyorum ben nasıl halletcem bunu ya hal çare diyin bana

Eşimin sigortası var ve ben yararlanamıyorum ne komik bi durum halimiz içler acısı yazık.

Son düzenleme:
hhhiiiii yakalandık yine uuups.

Ben dün pazardan bişiler aldım sonra marketten sonra ordan burdan derken 50 tl suladım
Kendime aseton almak için kozmetikciye girdim(bayadır uğramıyordum illa harcıyorum çünkü) bb krem garnıer'in 10 tl düşmüş kadınlar günü münasebetiyle aldım hemencik.

Bizim diğer evin bahçesi ve asansör giderleri vardmış 300 tl istemişler kiradan düşmüş hemende kiracı bu ay kiradanda bişe kalmadı elde:KK31:
paramın üzerini eşim tamamlamadı hala onu bekliyorum bilezik için

Bi de ben bişe sorucam bizim bi süre sigortamız yoktu (eşim iş değiştirmişti) o sırada zorunlu sigorta kapsamına girdik
eşimin işde sigortası başladı bnm zorunlu sigorta zımbırtısına borcum çıktı onu ödemezseniz eşinizin sigortasından yararlanamazsınız dendi şak diye
Bende ödemek istemiyorum devleti zengin ettiğimiz yeter
Gitmediğim yararlanmadığım şeyin parasını talep ediyolar

Şikayet mi etmem gerekiyo ödemek istemiyorum ben nasıl halletcem bunu ya hal çare diyin bana

Eşimin sigortası var ve ben yararlanamıyorum ne komik bi durum halimiz içler acısı yazık.

hayırlı olsun bb kremin(ne olduğunu hiç bilmiyorum ama)
baya pahalı diyordun sevindim adına :))

bizim de dün koop 100 tl artırıldı. Allah ödeme kolaylığı versin.
toplantı çıkışı gezdik biraz eşimle.
çerez süt meyve derken 40 kadar da biz bıraktık geldik.

canım inan hiçç bilmiyorum sigorta işlerini.
geçen bize de sigorta prim borcunuz olabilir sorgulatın dediler. benim bilgiler hatalı diye giriş yapmadı. sonra gittim sgk dan öğrendim.

bilen birine sor canım. eğer gerçekten bi yanlışlık varsa hemen düzelttir.
eğer ödemeniz gereken bişeyse de faiz neyim binmeden ödeyin canım.
benim kp emekli olunca çalıştığını bildirmemiş. şimdi çatır çatır maaşından kesiliyor.:KK31:

hayırlı olsun bb kremin(ne olduğunu hiç bilmiyorum ama)
baya pahalı diyordun sevindim adına :))

bizim de dün koop 100 tl artırıldı. Allah ödeme kolaylığı versin.
toplantı çıkışı gezdik biraz eşimle.
çerez süt meyve derken 40 kadar da biz bıraktık geldik.

canım inan hiçç bilmiyorum sigorta işlerini.
geçen bize de sigorta prim borcunuz olabilir sorgulatın dediler. benim bilgiler hatalı diye giriş yapmadı. sonra gittim sgk dan öğrendim.

bilen birine sor canım. eğer gerçekten bi yanlışlık varsa hemen düzelttir.
eğer ödemeniz gereken bişeyse de faiz neyim binmeden ödeyin canım.
benim kp emekli olunca çalıştığını bildirmemiş. şimdi çatır çatır maaşından kesiliyor.:KK31:

sağol cnm o pahalı olan yüz temizleme jeliydi bu kapatıcı bir nevi fondoten gibi
İnşallah çarçabuk biter cnm Allahın izniyle
Eşim sorgulatmış evet borç görünüyormuş af gelicek falan dediler yok
Oğlum eşimden yararlanıyo eşimin sigortası var zaten ben yararlanamıyorum nasıl komik bişi bu
Gitmediğim, hastalığın muayinesi için benden para kesiyolar
Gitmiş olsam yararlanmış olsam ödiyimde bitsin dicem primler hala faiz şeklinde devam ediyomu hiç bilmiyorum bi başıma nereye gidip bas vurcam öğrencem onuda bilmiyorum

Üfff hayatn zaten zor daha da zorlaştırmak için ellerinden geleni yapıyolar
Hastaneye gitmem lazım gidemiyorum:KK31:

sağol cnm o pahalı olan yüz temizleme jeliydi bu kapatıcı bir nevi fondoten gibi
İnşallah çarçabuk biter cnm Allahın izniyle
Eşim sorgulatmış evet borç görünüyormuş af gelicek falan dediler yok
Oğlum eşimden yararlanıyo eşimin sigortası var zaten ben yararlanamıyorum nasıl komik bişi bu
Gitmediğim, hastalığın muayinesi için benden para kesiyolar
Gitmiş olsam yararlanmış olsam ödiyimde bitsin dicem primler hala faiz şeklinde devam ediyomu hiç bilmiyorum bi başıma nereye gidip bas vurcam öğrencem onuda bilmiyorum

Üfff hayatn zaten zor daha da zorlaştırmak için ellerinden geleni yapıyolar
Hastaneye gitmem lazım gidemiyorum:KK31:

önceden çalışıyor muydun canım?
o yüzden mi eşine bağlı olamıyorsun ki?
inan ki bilsem hemen cevaplarım ama hiç anlamıyorum.
annem mesela babama bağlı onun hiç böyle bi sorunu olmadı annem hiç çalışmadı o yüzden herhalde.

sen en iyisi sgk ya git iyice bi öğren canım. hatta sgk da çalışan bi tanıdğın varsa o daha da güzel anlatır.
İnşallah masrafsız düzelcek bişeydir.
mahkeme yolu varsa onu da dene.

Ya arkadaslar bu yeşillikleri nasil muhafaza ediyosunuz. hizli tuketemiyoruz illa bir kismi ziyan oluyo.aslinda manav yakin ihtiyaca gore alirim ben ama esim sagolsun kitlik cikacak sanki.dunyanin meyve sebzesini almis yine.meyve yine oglum sayesinde biter ama sebze cok zor.siz nasil yapiyosunuz.

Ya arkadaslar bu yeşillikleri nasil muhafaza ediyosunuz. hizli tuketemiyoruz illa bir kismi ziyan oluyo.aslinda manav yakin ihtiyaca gore alirim ben ama esim sagolsun kitlik cikacak sanki.dunyanin meyve sebzesini almis yine.meyve yine oglum sayesinde biter ama sebze cok zor.siz nasil yapiyosunuz.

slm kayınvaldemın taktığını söyliyim sana,yeşillikleri alır yıkar süzdürüp kağıt havluya sarar buzdolabı poşetıne koyup muhafaza eder.

X