Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Canım nacizane tavsiyem diğer tüm yolları deneyin ihtimalleri düşünün gerekirse düşük fiyatlı evden başlayın ama krediye gitmeyin

Canım nacizane tavsiyem diğer tüm yolları deneyin ihtimalleri düşünün gerekirse düşük fiyatlı evden başlayın ama krediye gitmeyin

Slm kızlar çok hoş bi topik olmuş. Baş sayfalar israftan bahsederken Son sayfalar yatırıma kaymış. Heralde herkes parasını biriktirdi:-D
@statistician biz 20 binle yola çıktık, ben arabamı sattım, eşim arabasının modelini düşürdü ve temelden inşaata girip mütahite ödeme yaptık. Ev bitince kalanı kredi çektik. Böylece krediyi azalttık. Ev değerlendi maşallah şimdi satıp krediyi kapatmayı düşünüyoruz böylece geçen seneye göre elimizde çok daha fazlası oluyo. Değerlenicek yerlere bakmanızı tavsiye ederim, önce küçükten başlayın

Merhaba kızlar
Ne var ne yok
Hamileligim pek de kolay geçmiyor
Bazen yerlere yapışıp kalkamiyorum
Ilk hamileligim gibi değil
Kız farklı olur diyorlar zaten (eğer kız ise)
Ağır olurmuş yani
İlkinde son vakte kadar her işimi yapıyordum
Bunda daha 5 ay bitmedi
Ama zorlanıyorum
Tabi bi yandan oğlum da var
Ama iyiki annemler var
Bugün orucluyum da
Ramazanda üç gün tutamadim ya
Gecen hafta ikisini tuttum
Bugün de son inşallah
Oğlanı alip annemlere geçerim
Durmuyor bugün aksi gibi

Bu arada bizim tatil durumu belli oldu
Eşime istanbul hizmetiçi eğitim semineri çıktı
Bundan önce mersindekine katılmıştık
Eşimin ve benim yemek ve konaklama ücretini karşılayacak kadar para verilmişti ona
Bi yol parası vermiştik nerdeyse
Şimdi de birkaç gün önceden gidip biraz gezelim diyoruz
Seminerin olduğu günlerde de gezeriz inşallah
Toplam8 gün kalicaz galiba
Yeter bize bu senelik
Eşim diyor ki sen çok yorulursan bazen çıkmazsin
Ben oğlanla çıkarız

Beni en çok düşündüren oglanin tuvalet eğitimi
Çünkü ist.a 20sinde gidicez inşallah
Dönüşte de okul başlıyor
Oğlana nasıl öğreticem bilmiyorum

Merhaba kızlar, bizim düğün telaşı son sürat devam ediyor.
Bu haftasonu inşallah.
Ev döşemeye geldiler sonunda 3 gün kaldılar dün gönderdik.
Ev döşeme vs çok güzel geçti ama tam gideceklerine yakın çarşıda sarrafın içinde kadın bana patladı.
3 gün boyunca ağırladım yatırdım ev temizledim arabamla sürekli servis yaptım süpürge vs hiç bişey almamışlar henüz ne envai çeşit temizlik malzemesi lazımsa götürdüm. Neymiş altın alınırken eşimin iş arkadaşının düğünü vardı onun için izin istedim gitmeden ayıp olur siz bakadurun ben gideyim diye.
Kadın sarrafın içinde bi bağırmaya başladı neymiş efendim burasına kadar gelmiş, benim kardeşim yetim miymiş gelinkızların tüm alışverişlerinde ben de gezmeliymişim. Sen kızını tek başına benimevime kaç kere gönderdim halı mobilya vs beğenirken yetim olmuyor da bi set alırken benim işim çıkmış ayrılırken problem mi oluyor.
Neyse sorun aslında o değil, herşeyi kardeşim alıyor ya ona sinir oldu annemlerle kötü olmayı göze alamayınca bana saldırdı.
Ben şunu anladım ki üstüne vazife olmayan işleri de üstlenir yaparsan karakteri düzgün olmayan insanlara bu fazla geliyor.
Benim ayakların şişene kadar onlarla gezcekmisim, banane benim eşim izin verirse gezer vermezse gezmem.
Velhasılbana güzel bi ders verdiler.
Bu arada sevimli, hani sen eşin alacak nasılsa diye hep uygun şeyler aldım dedin ya bizim gelin kız o kadar seçici ki anlatamam. Halısından tut mobilyasına kadar herşeyin en pahalısından ve gösterişli sinden aldırtıyor.
Herşeyin o kadar pahalısı alan kız ise ütü almayacakmış kardeşimin bekarlığından kalan 10 yıllık kutuyu kullanacak mış.
Yatak odasına paspas türü halı alcakmış mutfağa da çok ucuz bi halı aldı. Ben ne yaptığını anlamadım.neden ailesini düşünüyor ama kardeşimi düşünmüyor ki..

Bu arada dedim ya bana büyük bi ders verdiler. Kardeşimin ev kuracağı şehirde oturan benim dolayısıyla hep bende konaklanıyor hep kendimden ödün veriyorum kısıyorum. Maddi ve manevi..
Kardeşime de güzel bi hediye planlıyordum.ama miktarı biraz düşürcem ve ağustosda ben de bi tatil yapcam inşallah.

Ayy canım çok üzüldüm.Ama baştan bazı şeyleri ğörmen iyi olmuş.Tavrında tarzında ona göre olsun.Kardeşler eşleri bulunca bizler 2.planda kalıyoruzmalesef.Aman herkes yuvasında mutlu olsun.Senin kardeşine değil sözüm bu fedakarlıkların göze görünmeyecek konu demeye çalışıyorum kendinden vermr yeter artık bu kadar canım.

Uzulme karanfilce
Beklenen sey gerceklesmis
Kvalideden boyle bi cikis bekliyorduk anlattigina bakarak
Kimse ah gorumcecigim maddi imkanlarini zorladi bana iyi bir hediye aldi demeyecegine gore dogru bir karar vermissin
Arada bencillik iyi birsey
Hep fedakarlik olmuyo
Bazen kendimizi de dusunmek lazim
Kardesinin esi dusunecek ilk once kocasinin kesesini

Kizlar selam hepinize
Aradan daldim konuya kusura bakmayin
Ben hala evisdeyim
Esim izinini ayarlarsa bi bati karadeniz turu yapicaz arabayla
Safranboluda konaklarda kalmak istiyorum
Boylece su icimdeki eski tarihi ev sevdasini azicik bastiririm insallah
Buara biraz kenara koymanin rahatligiyla fazla para harciyorum
Eylulde son taksitlerimi odeyecegim karta insallah
Biraz taksitsiz devam edelim diyorum ama nefis durtuyo bi taraftan
Buzdolabimi yenilemek istiyorum
Yatagimi birde
Bulasik makinasinida elden cikarsam iyi olacak eski performansi yok
Esim gidip 1 saatte hepsini alip gelme yanlisi ama aylarca taksit odemek istemiyorum
Su siralar tek ihtiyacim agac sessizlik deniz dalga kum esinti yaz kokulu salata buz gibi karpuz aksam serinligi ince hirka cay hafif muzik yuruyus vs.

Bu arada kızlar kadının beni kıskandığını da hissediyorum.
Yani benim onlara hizmetim dayalı döşeli evimde ağırlamam, altımda arabamla hizmet edişim minnet duygusu uyandırmak yerine kıskançlık duygusu uyandırıyor hissindeyim.
Oysaki ben bi öğretmenim 7 yıldır çalışıyorum kardeşim bizim eşyalardan çok daha lükaünü aldı. Seçtiği koltuklar bellonanın en pahalı takımı.
Benden daha lüks bi ev tuttular meramda.
Ben bunlarla mutlu olurken daha bu yasında herşeyin var diyor bana. Onların da olur inşallah neden olmasın.

Çiçeklientari ben de başımı alıp gidesim var sen gibi huzur dolu bi yere...
Bu arada kardeşim balayı için 5 yıldızlı otel tuttu daha ben hiç görmedim Balayı zaten hak getire.
Derler ki çalışmayan kız koca parasını iyi yer, ama annem olsun sizler olsun nasıl bi çabadasınız. Benim kardeşim zaten savurgandır kendine de gösterişi seven bi kız çıktı. Napcaklar bilmem.
Bir de anneden de kaynaklanıyor. Bizden saklıyorlar ama annesi kaçarak evlenmiş tüm bastırdığı istekleri kızında çıkarıyor.

İyi akşamlar kızlarr ...hepiniz iyisinizdir inşallah.sevimli zor zanaat yaz gününde gebelik bilirim .Azcık sabır meyvesi tatlı olcak inşallah.Çiçeklientari valla tatil istenmezmi özlenmezmi ki hiç.Papatya pariste mesela şimdilerde.ayy bizde hevesimizi seneye bıraktık.Bu yıl evde yapıyoruz tatili .Allah sağlık versin.Akşamları balkon çok güzel esiyuor tv karşısında çayımızı içiyoruz açıyorum balkonun camlarını hepsini gayet keyifli oluyor.İsterdim tatil tabii ama herşey birarada olmuyor.karanfilce üzülme tatlım evinin keyfini çıkâr.

Karanfilce kadin herseyin var diye fesatlandiginda demek lazimdi
Herseyim var cok sukurde karsiliginda emek var diye
Kul niyet edecek allah nasip edecek para bereketlenecek ki olsun bunlar
Benimde evim barkim goze geliyo ama biliyorlar aslinda burda oturmak icin 8 sene bir goz evde durdum
Oyle kolay olmadi
Babamin evinde durdum ki kendimize bir ev alabilelim
Bunu bile bile bugunki rahatligim batiyor insanlara
Cok uzucu ama zerre umursamiyorum artik
Esim ailem kizim sozkonusu olunca son kurusumu harcarim ama sira kendime gelince illa bi durur dusunurum
Para kazandim calistim zamaninda biliyorum cunku ne demek oldugunu
Simdi gelinler burnundan kil aldirmiyor
Bende evlenirken esimi hic zorlamadim
Herseyim onundu o da simdiye kadar beni pisman etmedi allah ettirmesin
En yakinlarimda bile goruyorum bunu
Anasinin evinde 1 liranin hesabini yapanlar gelin olurken bi prenses edalarina burunuyolar
Sen ne varsa bizde de o var iste altindan deil ya diyesi geliyo insanin
Neyse sinirlendim bak simdi

Sevimli yazin hamilelik zordur
Agustosta dogum yaptim ben
Allah kolaylik versin
Oglan kac yasinda
Ben uc yasina yakin ogrettim
Birgunde gece gunduz hepsini hallettik
İki kere disarida kacirdi o kadar
Hic evi pislemedi
Eger cok zorlarsa seni usteleme biraz ara ver sonra tekrar dene
Bende tuvalet egitimi emzik birakma gibi seyleri cok sıkıntı yapmistim ama umdugumdan kolay oldu

Olsun ev daha onemliydi geztapo senin icin
Mis gibi evin tadini cikar
İnsallah seneye cikarsiniz
Ben firsat buldukca turkiyenin tum.bolgelerinde belli basli yerleri gezmek istiyorum
Gerci bi dogu anadoluda van
Birde icanadoluda nevsehir bolgesi kaldi gormek istedigim
Urfa esimin memleketine yakin onu da oraya gidince aradan cikaririm
Ege akdeniz az bucuk gezdik
Dogu karadenizi ben gezdim belki esimde tekrar ederiz ki en sevdigim bolgedir
Trakyadan zaten usandik annemin yazligi sebebiyle
Sonra yas kac olursa olsun sagligimiz yerinde olursa balkan turu yapmak isterim sadece
Umremizi yaparsak tabi

İnşallah çiçeklientari Allah ümreyide haccıda nasip etsin .Allahıma hamdolsun evim oldu şükür.Yeterki Rabbim taşıyamayacağımızı yüklemesin.Ayrıca şimdiki gelinler konusunda sonuna kadar katılıyorum söylediklerine .Kız veriyoruz o halde oğlan evini banka soymayada zorlayabiliriz mantığı var.

karanfilce işte böyleleri insanın hevesini kırar
Bak hediyeni küçültmeyi düşünüyorsun
O kızın annesi baskı yapıyordur büyük ihtimalle
Oluyorsa en iyisi olsun
Bir kez evleniyorsun mantığı
Benim de annem çok şey istiyordu da
Birini söylüyorsam üçünü söyleyemiyordum
Söylediklerimde de yerin dibine geçiyordum utancimdan
Annem hep beni araya koyuyordu
O dönemde esimden de cok utanıyordum
Ailesi bişey yapamıyordu
Çünkü geliri az, birikimi pek yoktu kayinvalidemin
Ben hem borçlar eşimle benim boynuma kalcak diye
Hem de ne yalan söyleyeyim, onların adını yüceltmemek adına bişey istemedim pek
Hem borcu ben ödiycem hem de onlar her şeyi mükemmel yaptık diye görünecektiler
Biraz fesat düşündüm belki
Ama eşya vs konusunda cok yükseklerde değildi gözüm
Halen de öyle
Salona iki avize lazım
Bana kalsa almiycam
Ama annem baskı yapıyor halen
Iki tane cooook basit avize alcam ben de inşallah

Ay kızlar akşam daha da yazasım vardı
Ama oğlum bi rahat bırakmadı
karanfilce kayinvalidenden sonra gelininize ve annesine de sinir oluyorum artık
Neyse
Dediğin gibi benim çevremdeki çalışmayan kızlar daha pahalıya gidiyor
Evleri eşyaları balayılari dört dörtlük oluyor
Burda çalışmayan arkadaşlar vardır
Yanlış anlamayın beni
Ama benim.cevrem böyle
Tabi böyle olmayanlar vaar
Ayrıca Özür diliyorum onlardan

_sekerpare_ çok şükür evimiz oldu
Dediğin gibi balkon keyfi de yetiyor bazen
Tatil sonraya da kalır
Eşim benim bu hastalıklı halimi gördükçe götürmekten vazgecicek gibi

ciceklientari benim oğlum şu an 29 aylık
Hani ben bi iki ay daha durayim desem
Bu sefer de benim son aylarim olur
İyice agirlasirim
Doğumdan sonraya kalsa hem geç olur
Hem de ilgilenemem ki bu kadar rahat
Napsam bilemedim
Yani şu an için Eylül'ün ikinci haftasi düşünüyorum
O zaman da tam iki buçuk olcak oğlum
Sence nasıl?
Oğlum şu an kendini çok rahat ifade ediyor
Cok uzun cümleler kurabiliyor
Fiziksel olarak da akranlari içerisinde çok çok iyi

Sevimli benim oğlum ekim 24 doğumlu kısın öğretemiyceğim için iki yaşına bir ay kala denedim .Evde çiş kaka olmadık yer kalmadı.vazgeçtim geri bezledim.Ertesi yıl haziran başında başladım yani 2 yaş 8 aylıkken.2 günde öğrendi.her çişini s9ylediğinde bir tane şeker veriyodum.ödüllendiirmenin çok faydası oldu .

Bende 30 aydan sonra ogrettim
Cok cok kolay oldu
Bezine kuru cay koydum
Bak artik bezler cok kirli
Bunu kullanamayiz dedim
Baska alariz dedi
Tamam dedim
Sonra bak baban yeni aldi ama bundada var dedim
Himm dedi
Basta sadece gunduze raziyken geceyi gunduzu birden birakti
Bence tam zamani
Eylul gibi ogret
Cok soguklar gelmeden
Tek zorlugum buyukten korktu
Birkac gun kabizlik cektik
Sonra o da halloldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…