Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Tül STOR zebrayla aynı değil kızlar.
Hem güneşlik hem tül bir arada stor mekanizmalı oluyor.
Bugün evdeki tüpleri demedimsalon hariç tül ihtiyacım yok.
Hepsine sSTOR alayım diyorum uzun camların.

Merhaba kızlar
İki gündür misafir ağırlıyorum
Salı sabahtan beri ayaktayim desem yeridir
Ikramliklarim iki misafir icin de yetti
Ama çok yoruldum
Tatile de gidemedik henüz
Doktor pek önermemisti zaten
Biz de şu an için tam bi karar veremedik
Yani tatil düşünüyoruz ama nasıl bi tatil olcak bilmiyorum
Her an yola da çıkabiliriz

sta buzdolabının bozulması fena bişey
Bi anda ortada kalıyor içindekiler
İnşallah güzel bir şekilde hallolur da cok masraf yapmaz

karanfilce siz ne zaman geliyordunuz buralara

Ev hediyeleri gelmeye başladı :)
Termos gelmişti
Benim yoktu zaten
Lazım da oluyor
Iyi oldu yani
Bi de porselen kup takımı geldi
Evde çok tabak.canak ivir zivir istemediğim için onu bi arkadasima ceyiz hediyesi olarak götürdüm
Dün de pike takımı geldi

Ayrıca eşimin köyüne gittik bayramda
Eşimin iki amcası oğluma birer çeyrek taktı
Ben de yine ufaktan birikim yapmak istiyorum
Kumbara usulü
Biriktikce çeyrek alayım diyorum
Kayinvalideme 5 altın borcumuz var ya
Bu borcun bi kısmını veririm
İçim de rahatlar azıcık
Borçlu olmak beni hep germiştir

Sta geçmiş olsun canım.
Belki önemli bi sorun değildir telaş yapma.
Mesela benimkinden su akıtıyordu sadece 30 TL aldılar. O da servisin gelip açma parası çok basitmiş ben bile yaparmışım.

Günaydın kızlar...Yaz rehaveti topiğimize çöktü anlaşılan.Benimde hiç elim gitmiyor telefon olsun tablet olsun.Böyle su kenarına ,ormana gidesim var çok sıkıldım artık.Tatil asla lüks değil bence .İllaki beş yıldızlı otel olması gerekmiyor ama o deniz havası varya ömre bedel bence.Hep deniz kenarında büyüdüm çocukkende hep giderdik tatile her yıl.Neyse işte insanoğlu na yaranılmaz .Daha dün ev de ev diye ağlıyodum şimdi ev oldu hamdolsun tatil diye gıcırdanıyom . neyse anacım buzdolapları hep yazın bozuluyo bu işte bir iş var sta.BENCE çok açıp kapamaktan oluyo .Benimde bozulmuştu ondan didiydi dr.Karanfilce storla ilgili söylenenler tamammen katılıyorum.Bütün ev stor benimde ,ama yaz için iyi değil camı açmak için tepeye kadar kaldırmak gerekiyor .Balkona da yaptım bin pişmanım.O alt kısmındaki metal çubuklar cama şak şak vuruyor cam açık olunca.Dikkatli açmazsan mekanizmaya sıkışıyor vs...Sadece görsellik .Dünyanında parasını verdim üstelik.sen bilirsin birde ev giriş kat storun aralarında bir parmak boşluk kalıyor açıklık yani.Bence karanfilce boş bir küçük odan varsa oraya yaptır eğer seversen diğer taraflarada yaptırırsın .sevimli güle güle kullan hediyeleri canım .Tatile git bence de dr.izin veriyosa ama . Sonra bebişe zarar gelmesin aman.

Bugün eski okulumdaki arkadaşlarla çay bahçesine gidicez inşallah
İki gün üst üste misafir
Bugün de orası
Canım çorba istiyor yav
Günlerdir kuru kuru
Gerçi böyle şeyleri seviyorum ama
Hatta bu sabah kahvaltıya çorba yapcaktim da üşendim
Bi sürü ütü var
Yatak odamin tozu alinacak
Bir de bugün için makarna salatası yapcam
Oğlana da kahvaltı yaptırdım
Beni çok sıkmaz inşallah

Merhaba kızlar
Sta inşallah yapılır dolabın. Benim de evden ayrılırken en çok Korktuğum şeydir dolabın açık kalması ya da bozulması.
_sekerpare_ insanoğluyuz işte. Bizim de 5 aya kadar ev ev araba borcumuz bitiyor. 2. Araba Bakıyoruz. Borç bitmeden yenisini yapacağız. Doymuyor gözümüz.
Ama tatil kesinlikle gerekli.
Ben henüz çıkmadım. Haftaya Yurtdışına gideceğiz. Ağustos sonuna doğru da belki ege yapacağız arkadaşlarla.

Ayy ben kıyamam bu hamişe buralarda olaydın yapıverirdim sana.Domatesler bollaştı domates çorbası yap bebişe C vitamini.

Tatile birlikte gidecek arkadaşların olması ne güzel .papatyacım araba masraf yaa çok gerekiyosa ikincisi bilemem tabii.Evin borcu yoktu di mi sizin ? Ne bileyim borçtan nefret ediyorum ama yakamı yinede bırakmıyor.Hayırlısı olsun canım.

_sekerpare_ ev borcu var. Ocakta bitecek. 2. Araba aslında Gerekşyor. Bu arabayı ben kullanıyorum. Eşimin iş yeri eve çok yakın ama hafta sonları ya da hafta içi bazı durumlarda Herekli oluyor. Eşim benim okula geliyor arabayı alıyor. Sonra beni almaya geliyor falan.
Esimin savurgan olması nedeniyle borç yapsak iyi olur. Kenara da koyarız. Ama borç olmadan o kadar birikim yapamayız biz.
Şu anda ev araba 3000 yakın ödüyoruz. Yeni arabayı da 3000 Ödeyecek şekilde almayı düşünüyoruz. Bu takam bizi çok zorlamıyor. Bazen sıkıntı çekiyoruz ama genel olarak rahat yaşıyoruz.

Evet para tutamama durumunda borca girmek mantıklı tabii.hayırlısı olsun canım.

Merhaba kızlar nasılsınız?
Henüz internet bağlatmadık ama cepten gidiyordum.
Bu evde operatörüm interneti iyi çekmiyor aveam olsa ne güzel çekerdi.
Neyse okuyorum okuyorum cevapla butonu aktif değildi bi kaç gündür.
Şimdi açıldı hemen yazayım dedim :))
Yarın kardeşimin nişanlısı ve ailesi gelecek ev döşüycez inşallah.
Benim evin döşenme olayları bitti ancak boş yerler var işte mutfak masası perde gibi.şu an paramız bitti ara verdik maaşa inşallah.
Sizler naptınız tatile köye vs giden var mı?

Hayirli geceler kızlar. ..
buzdolabi komple gitti malesef,servis beyni hasar görmüş demis eşime. Parca siparisi vermisler,yarin gelecekler bakalim,yalan değilse servis bedeli dahil 150 tlye hallolucak gibi..
2 gündür kv.de deydik yine biz,bu aksam döndük.esimle bozuguz dünden beri,o gelir gelmez uyudu.bende balkonda oturuyorum tek başıma. Su ölümlü dünyada iyi geçinmek varken yoktan yere kendimize neden iş cikariyoruz, birbirimizi neden uzuyoruz bilmem..

Naptınız barıştınız mı canım?

Günaydın kızlar nasılsınız ? Sıcaklar bastırdı çok fenayım .ölü balık gibiyim kendimi kanepeden yatağa yataktan halıya atıyorum.Bir türlü serinleyemiyorum.hiçbirişe elim varmıyor.Hakkımızda hayırlısı olsun.Memlekette kaos ortamı şehitler o kadar üzüyoki beni haber bile dinleyesim gelmiyor.

Naptınız barıştınız mı canım?
malesef hayır
her seferinde ben alttan alıyorum ve ortamı yumuşatmaya çalışıyorum,bu sefer yapmıcam dedim şimdilik onda tık yok, bakalım kaç gün daha böyle gidecek. zaruri olmadıkça konuşmuyoruz bile.
dün buzdolabı için servis gelmiş,işyerinden erken çıkmış bana haber vermedi.cepten aradım açmadı.benim de kendi aracım yoktu,beraber döneriz demiştik sabahtan ama adam haber bile vermeden çıkmış. iş çıkışı ortada kaldım,servisten rica ettim,belli biryere kadar bıraktılar sağolsunlar.

dün tek iyi olan şey dolabın yapılmış olması.servis ücreti dahil 80 tl ye hallolmuş çok şükür

Geztapom gel bizim eve serinin serin zemin kat ya
3 tarafı denizlerle 4 bi tarafı da hain ve düşmanlarla sarılı memleketimize Rabbim zeval vermesin inşallah.
Rabbim şehit ailelerine Sabırlar versin.

Stacım ne inat kocan varmış. Benim eşim alttan alır ilk evvel ben de hemen yumuşayveririm.
Bu kadar kırgınlık iyi değil hemen çözün problemi inşallah.

kızlar dün barıştık..o özür dilemedi,bende dilemedim ama konuşmaya başladık en azından,barıştık sayılır :)

bu arada size birşey danışmak istiyorum

şimdi bizim kazandığımızın en az yarısı birikime gidiyor. yaklaşık 2.5 senelik birikimimiz var ama biz parayı herhangi birşeye yatırmıyoruz.
- altına yatırmayız,düğün-nişan takılarından gram başı 10 tl zarardayız zaten, o yüzden güvenemiyoruz
- dolar-euro pek oynamıyordu niyetlendiğimizde boşuna uğraşmayalım nasılsa yakında ev alıcaz dedik.şimdi onlar aldı başını gitti,onlara yatırsak zaten bizim şansımıza kesin düşer.
başka da seçeneğimiz yok

geçenlerde de babamın biraz birikimi varmış bize sordu ev niyetiniz var mı diye.bende var ama bulamıyoruz(tam anlamıyla aramadık daha doğrusu) dedim.
ben bunları size vereyim de kullanırsınız dedi yaklaşık 35 binde o verdi.şimdi toplamda nakit olarak 100 bin civarı paramız var ama ne yapacağımızı bilmiyoruz. bi yol gösterenimiz yok. ist.da benim beğendiğim,oturmak istediğim evler 220 binden başlıyor. krediye girip,oturabileceğimiz bir ev mi alsak yoksa eşimin memleketinde 120 bin civarına bir ev alıp kiraya mı versek bilemiyoruz?
çok uzun oldu ama anlıcağınız kafamız çok karışık ne yapacağımızı bilmiyoruz

Memleket neresi bilmiyorum ama kendine oturacak bir daire alman daha mantikli kira ödemek cok zor, gelirinizin yarisini biriktirebiliyorsaniz onun ustune kirayi da eklersen cok rahat odersin kalan miktarida..
Istanbulun cok uzak bir ilcesinden 110 bine ev aldik 2 yıl once suan fiyati ikiye katladi, kiraya vereceksende istanbul yine daha mantikli daha cok deget kazanir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…