Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Karanfilce yollukların resmini koysana merak ettim canım .stor güneşlik yaptırdım ben de salona camı açmak zor oluyor saten güneşliğin rahatlıği yok.Ama kalıp gibi duruyor eteğide dalgalı oluyorya tülün altında enfes görünüyor.Sen bilirsin.Salona perdeyi en güzelinden yaptır gerekirse bekle ama güzeli olsun mutlaka hediye para toplanır zaten.neden böyle diyorum çünkü senin eşyalrın klasik ağır bir perdeyi hakediyor bence.

Günaydın canım ya Allah razı olsun uzun uzun da açıklamalar yapmışsın.
saf ben unutmayım diye pc ye geçtim, sonra yazacaklarımın yarısını unutuyorum :)
Öncelikle çoook geçmiş olsun. Allah senle birlikte tüm hastalarımızın yardımcısı olsun.
Gözün için de sevindim. Eşime ben de diyorum bi göz muayenesi yaptır diye.
Evet canım taşınınca çok para harcanacak biliyorum.
ben zaten şu an büyükleri sayıyorum. ufak tefek neler çıkar neler..
Evlenirken bekar evimden baya eşya getirmiştim ben. mesela banyo takımım yok, mutfak masam plastik, tost makinesi, baharat takımı bunun gibi bi sürü şeyim yok ufak tefek..
Hele bizim yeni yapıldığı için apartmanın da bir çok masrafı çıkıyor.
750 tl apartman elektrik su doğalgaz açma parası, 750 kendi evimizin, 200 tl kornişler, elektrikçi çağrılcak hepsine duy takılcak, daha apartman yeni daha bi sürü eksik çıkar. burda koçtaş var da tekzen de var mı bilmiyorum herhalde var bi tek ikea yok. ayy onlar da yabancı firma diye hiç alasım yok. Kendimizin koca mobilyacılar sitesi var ha hoş bişey bulur muyum dediydim. Eşim bi tane köşeyi beğendi gezerken baya büyük hantal ama bildiğin köşem tadında mutfaktan kalkası gelmez artık insanın. bakayım belki iyi bi renkler kombine edersek onu da düşünebilirim.

Storu burdaki perdeci sadece salonun 750 tl tutar dedi ama nette perdesiparisi diye bi yer var oranın fiyatları çok uygun geldi burda metrekare fiyatını hiç sormadım ama kesin bindiriyorlardır
benim tahminim salonuma 20 m2 gitse bile netten alırsam 300 tl tutar. m2 si 15 tl.
hem mutfak ve oturma odama da alırım.
Giderek salonumu da sevmeye başladım en azından heryerdekinden değil. ceviz rengi çok güzel. oraya geçince hem belki salonda da oturabiliriz. Böylelikle eskir biraz. aslında boyansa güzel olur ben öyle hissediyorum biraz kumaşı eskisin de..
Yepyeni mobilyala geztapom.. al denen mal mundar olurmuş denen bi laf var bizim burda. İhtiyacı olan bunu kullanamaz olmayansa beğenmez.. bu arada odaları ölçtük salonum burdan küçük değilmiş canım hatta bi tık daha büyük. yani sığcak mobilyalar.

Canım halım bu:

Piere cardin ve royal antibakteriyel, bu ne bilmiyorum, baktıklarımda cok model çeşiti yoktu belki ondan beğenemedim ama bunu görünce başka bişeye bakasım gelmedi.
Aalında yolluk değil bildiğin salon halısı.benim antre parçalı, bu halının da çeşitli ebatları var bi 3 buçuk, 2 tane 2 lik bir de 1.2 lik almayı düşünüyorum. çok ağır değilhafif de bi halı aslında ama royal ve pirre cardin den de pahalıya malolabilir. Yalnız bu halıyı eger evi satarbaşka yre taşınırsak oturma odasına salona her yere de koyabilirim.

Günaydın hanımlar
Geztapo çok geçmiş olsun canım.
Oğluşla şimdilik aramız iyi. Ama azıcık kitap oku falan desem hemen cırlıyor. Ben de karışmıyorum.
Ev işi zor oluyor kızlar. Insan kendi evinde olunca hiç isteği bitmiyor. Biz taşınalı 5 yıl oluyor. Sürekli eve birşeyler almak birşeyler yapmak istiyoruz. Evde yapmak istediklerimizde ilgili koca bi listemi var. Duvar kağıdı eşya Değiştirme vs gibi.
Tatil ben isterim her yıl ya. Bir ay sonra Yurtdışına gideceğiz. Bi hafta kalacağız. Şimdilerde sürekli onunla ilgili araştırma yapıyorum.
Psikoloğum bana sürekli oğlunla anı biriktir dedi. Bana çok mantıklı geliyor. Şimdi ben evimizdeki koltuğun rengini değil de annemle babamla gezdiğim yerleri anılarımızı hatırlıyorum. Eşim dün akşam tatile gitmeyelim dedi. Gidelim dedim.
Geçen yıl oğluş her akşam parka gitmek istiyordu. Usanmıştık artık. Bu sene biz yalvarıyoruz. Istemiyor.
Bundan bir kaç sene sonra oğluş bizimle tatil yapmak istemeyecek belki de. Denizde onunla boğuşamayacağız. Ondan tevekkeli ben isterim. Para durumuna göre değişir ama olsa fena olmaz di mi

Canım bize de ara kat bi yer çıksaydı kat farkı ödeyeceğimiz için çok sıkışcaktık tatil filan düşünmeyecektik, hoş simdi düşünüyor muyuz o ayrı mesele :)
Zamanımız yok eşimin daha bi yılı ağustosun ortasında dolacak ve izni haketcek. Herkesler de o zaman istiyormuş eee benim 1 eyluldeiş başlayacak. Bu yıl araba aldık ya elhamdülillah ben de sevimli gibi gezi yapasım var aslında. Denizden daha çok öyle bişey istiyor canım bu yıl.

Valla arkadaslar tatili beden de istiyor ruh da ...Ama her seçim beraberinde bir vazgeçiş saklıyor.Mecburiyetler isteklerin önüne geçiyor.Yoksa şu an kızgın kumlardan ser8n sulara atlamak için neler vermezdim ,kısmet...Karanfilcem valla yollukların çoookk güzelmiş güle güle kullan canım.Netten stora evet tüle hayır diyorum .tül biraz inceleme gerektiriyo çünkü.perdealemi.com var birde orayada bak canım.

Yolluğu daha almadım canım. Bu resmini attığım tiffany.
Hani royal antibakteriyel ya bi yandan da aklım onda kalıyor.
Yoksa royalin o donuk halılarından mı alayım?
Piere cardin de de şu modelleri beğendim.

Kesinlikle canım malesef gelirimiz herşeyi yapmaya müsait değil. Bazı şeylerden vazgeçmek gerekiyor. Ben belki 3-4 yıldır yatak odamı değiştireceğim. Ama onun yerine her yıl Yurtdışına çıkmayı tercih ediyorum. Gerçi ben toplantıya Katılıyorum. Benim masraflarım karşılanıyor ama eşim ve oğlumun yol ve konaklama masrafı bizden. Benim işyerimin verdiği yevmiye yetiyor genelde. Bu gezmeleriniz olmasa yatak odamı yüz kere değiştirirdim. Şimdilik beni idare ediyor. O da olur bi gün inşallah
Bu günlerimize çok şükür.

Karanfilce katalogda sag en ustteki haliyi canli gormeni tavsiye ederim
Arkadasimda var enfes bisey
Renkler daha soft cok şık
Bende mutfak masa sandalyemi beyaza boyatip bu halinin yollugunu almayi dusunuyorum

Canım çok sağol. An itibariyle halıları aldık yandaki parkta dinleniyoruz
Niye bilmiyorum renkli alasım gelmedi bunu çok sevdim ve aldık. Hayırlı olur inşallah.
Dediğin modeli gördüm canım. Evet güzel.
Eşim çok üşüyen birisi ve bunu abartmakta sınır tanımıyor. O halının boşluklarında ayağı üşürmüş.
Benim de hoşuma gitti o canım. Hatta yapraklısı da çok hoş. Zaten o kadar kararsız kaldım ki bu oldu artık.

İyi geceler kızlar
_sekerpare_ geçmiş olsun öncelikle
Kendini bi elden geçirdin galiba
Ben de hamile kalmasaydim hacamat ve sülük tedavisi yaptircaktim
Hacamatla bedenimi arindirmayi düşünüyordum tüm seanslari yaptirarak
Sülükle de kulağımdaki çınlamaya çare bulmayı düşlüyordum
Ayrıca bizim kayinvalideye 5 bin borcumuz vardı
Eminevimden aldığımız paranın kalaniyla borcumuzu ödedik
Ama eşim şartlı verdi
Anne biz tatile gidicez, senden yine borç alcaz dedi
O da hiç vermeyin önemli değil diyor
Öyledir de zaten
Ama iki bekari var
Ne gereği var
Kadın hem annelik hem babalık yapıyor onlara
Büyük kaynimi evlendirmeyi düşünüyor zaten
Bi an önce ödesek diyorum
Ona da lazım olcak

karanfilce hayırlı olsun halilarin
Güle güle kullanın
Geztapo ve seni görünce iyi ki bu evden çıkmadık diyorum
Ev aldık, tapu dışında masrafimiz olmadı
Hatta kiradan Kurtulmuş olcaz bu ay
Kiramiz 450 idi
Bu yaz 500 olurdu kesin
Eşime diyorum ki bu parayı kenara atsak yine
6 ay sonra 3000 olur
Eminevime bi taksit daha vermiş oluruz
Çünkü benim ücretsiz izin almam lazım hazirana kadar
Yani iznim yetmiycek ve 3 ay ücretsiz izin alcam inşallah
O zaman da 9 bin açığımız oluyor
Hoş gerçi borç alırız ama
Bu kira parasını biriktirsek iyi olurdu
Bu arada küçük kaynim polis oldu artık
Ve buraya atandı
Daha 20 yaşında

Sevimli hayırlı olsun kaynının işi inan ki çok sevindim hem yetim kaynına hem de kayınvalidene.
Rabbim yardım etmiş hem anne hem baba olmuş hem de evlatlarına güzel işler nasip etmiş masallah.
Taşınmak masraflı hele ki yeni eve taşınmak daha da masraflı. Bizim koop birçok şeyi yapıp veriyor güya bir de vermese daha neler çıkar kim bilir. Dün 1125 lira halıya, 780 TL de kombiye verdik. Herşeyi yapmışınız ha kombiyi de takaydınız değil mi.

Yook takarlarmı hiç karanfilcem yaa ...Yoksa biz nasıl saçarız sağa sola olmayan paralarısevimli kuzum valla daha bitmedi ama elden geçirdim kendimi dogru tabir oturdugun evde kalman iyi oldu hakkettende yani yoksa batıyon bitiyon kaynının işine sevindim hayırlı olsun bir iki yıla da elti alırsın inşallah ...kararsız kalma karanfilce valla güzel halıların kız Ben kaçıyorum şimdilik görüşürüz inşallah

Sağolasın kuzu..
Rabbime bir değil binlerce şükürler olsun..
Bunlar tatlı telaş ve masraflar.
Allah isteyenlere de versin.

Bayramdan sonra taşınalım diyorduk. Bugün kp ve KV teggösterdim evi. Hemen oturun bişeysi yok dediler. Bi düşündüm doğru arada bi bayram var EE zaten bişey yapamıycaz bayramda yine evi oruçluyken toplamış olcaz. En azından bayramda annemlerde kalırım gelmem düğün hazırlığı yaparız.

Hiç taşındınmı bilmiyorum karanfilce ama nacizane bazı önerilerim olacak.Kolilerin üstüne ben yazmıştım konsolun alt dolapları ,şifonyer üst çekmece diye.Bide fosforlu kalemle kırılacak olanları yazmıştım.birde kamyon yüklenirken en son mutfağın kolilerini buzdolabını ve bulaşık makinesini koydurdum .Böylece yeni eve ilk kamyon gelince mutfak malzemeleri iner ve sen yerlestirmeye baslarsın.insan çok yorgun oluyo o yüzden mutfak yerleşirse heryer yerleşmiş demektir ,bana göre...

Sağolasın Allah razı olsun bi tanem ya..
Zaten önceki önerilerinden hatırladığım kadarıyla şimdiye kadar yaptığımız kolilere aynen senin dediğin gibi yazılar yazdım.
Şimdiye kadar sadece bekar evi taşıdım bir kere.
Öğrenciykense yurtta kalıyorduk sene sonunda odamızı derleyip topluyorduk işte bu kadar. annemler de kiracı ve şu an oturdukları eve en son 20 yıl önce taşındılar.
Başka aklına gelen önerilerin olursa yaz olur mu canım.
bir de canım bizim taşıncağımız ev çok yakın.
Eşim ne kadar cam varsa hepsini biz taşıyalım arabayla diyor. bense sadece misafir yemek takımını taşıyalım diğerlerini güzelce gazeteleyelim onlar taşısın diyorum. sence mantıklı değil mi?
Yoksa hiç riske atmayalım mı?
Bir de benim mutfak dolabımın üstü çok genişti ne kadar eşya almışsam hepsinin kutuları duruyor. Geçenlerde bi baktım şok geçirdim. Hadi robot ekmek makinesi filan kalır da tencerelerin tavaların mikserlerin hepsinin kutusunu saklamışım. Hatırladığım kadarıyla dışardaki kilerde çeyiz setlerimin de kolileri katlanmış vaziyette duruyor. Hepsini kendi kutularına koycam inşallah.

Maşallah
Bana batar öyle şeyler
Atarım hemen
Hele son iki yıldır neler neler atıyorum
Attikca bi ferahlık geliyor
Şöyle düşünüyorum
Bu eşya benim bi işime yaramıyor
Başkasına versem ona da yaramiycak
Ben de atıyorum
Kullanmadigim kıyafetleri de anneme veriyorum
O da ihtiyacı olan birilerine veriyor
Yoksa zaten işe yarar şeyleri atmaya kiyamam
Israftan korkuyorum iyice son zamanlarda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…