Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Günaydın mutlu pazarlar olsun herkese

Kızlar akşam müsade almadan çıkmak zorunda kaldım
o sebeple ilk günaydın benden gelsin

Dün bahsettiğim mutfak ve salonum hala aynı şekilde duruyo
kızım yanına çağırınca uyuyakalmışım bende
herkes uyurken toplamam gerek
günaydınlar...amma muhabbet dönmüş geçmişi oku oku bitiremedim.canım yaşının 34 olduğuna cidden bende inanamadım.cok daha genç duruyosun .

Benden de günaydın.. Dün bütün gün evde olmayınca yapılacaklar listem uzadı. Ama kahvemi elime alıp, televizyon seyredesim var.. Keşke.. Ama yapamam. Bu hafta vereğim eğitim için biraz çalışmam gerek, yemek hazırlamam, çamaşır yıkamam, evi şöyle toplayım, çocuklara banyo yaptırmam .. Üff yazarken sıkıldım. Kızlar dünkü yaptırdığım akses bar baş ağrıma çok iyi geldi. Bir de nefes çalışması yapmıştık .. Acaba onun da etkisi olabilir mi bilmiyorum. Ama baş ağrım geçti çok şükür..

mutlu pazarlar canlar,bugun burda hava cok guzel,disarlara aticaz kendimizi :)
M maviduvar1 ,masllah sana canim.mennun oldum seni gordugume canim :)

Acayip başı dönüyor insanın.ben öyle olduğunu bilmiyordum. Çocukken küçükbi ilçede çok hareketli büyüdük ama hiç tepeden yuvarlanmamıştım. Nevrin şaşıyor.:confused:

Selam kızlar bugün çok güzel bir gün oldu çok şükür. Kiracımız bu ay çıkıyor, en baştan bize söylemişti zaten 1 yıl sonra evlenip çıkacağını. Sağolsun yine 1 ay öncesinden hatırlattı. Bizden çok memnun olduğunu ve bu sebeple evimizin 1 ay bile boş kalmasını istemediğini, o henüz çıkmadan evi göstermek amacıyla istediğimiz zaman gidebileceğimiz söyledi (bu çok büyük bir incelik ben olsam evime kimse girsin istemezdim).
Çok şükür bugün kiraya verdik evimizi yarı kira depozito aldık. Böylece hiç boş kalmamış olacak, çok sevindik. Evimizi tutan bayan da yeni atanmış biri, evi çok beğendi ve çıkandan aynı para ile verdik, biraz indirdik rakamı çok hanımefendi birine benzediği için.
Eski kiracımız bizi hiç üzmedi sağolsun erken yatırdığı oldu kirayı ama 1 gün bile geç yatırmadı. İnşallah 2 hafta sonra düğününe de gideceğiz.
Yeni kiracımız da aynı eski kiracımıza benziyor hassasiyet olarak inşallah onunla da böyle iyi geçer ilişkimiz. İndirim yaptığımız için de çok memnun oldu Allah razı olsun sizin bu iyi niyetinize layık olmaya çalışacağım dedi. Şimdilik 2 taraf da çok memnun kaldık. Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın.
Kusura bakmayın biraz uzun yazdım ama bugünkü olayı paylaşmak istedim

21 buçukta evlendim 24 de anne oldum
kız boyuma yaklaştı ben oldum 34
ey gidi ey yıllar geçiyo yaş ilerliyo
40 lı yaşların hayali bile çok uzak geliyodu bir zamanlar geztapom
ama papatya haklı 30 lu yaşlar çok güzel
hem hayatı anlamaya başladığın olgunlaştığın yaşlar hem dolu dolu enerjin var

Selam kızlar hayırlı sabahlar herkese.Bir sürü yazmıştım destan gibi ama çıkmamış.geçen geceki muhabbetin ortasına dalıp tek bir mesaj yazıp çıktım ama arada kaynamış .Ben iyiyim alışmaya çalışıyorum.Yeni ev yeni hayatmış biraz zorlanıyorum ama evimi seviyorum.Sizleride özlüyorum ama zaman bulamıyorum,çok yorgun oluyorum.İşim bitmiyor bu ev 140 m.öbùrü 90. dı.Geçmişi okudum .Bu topiği seviyorum ya.Gülümseyerek okuyorum.Eşim bu ara çok yoğun .Maddi manevi ne tatil ne gezme hiçbişi yok bizde.Ama bu yaz 3 yıl olcak denize ayağımızı bile sokmayalı.Bize yakın biryere (akçakoca ya da amasra gibi )gidelim iki güncük diyorum .Ama ramazanda geldi çattı bakalım .Ramazanda dişeti tedavime başliyim bari dedim.Tenha olur hastane.Maalesef oruç nimetinden yararlanamıyorum ,ramazanın tadını alamayalı 16 yıl oldu .Sağlıgınızın kıymetini bilin kardeşlerim .sevgiyle...

21 buçukta evlendim 24 de anne oldum
kız boyuma yaklaştı ben oldum 34
ey gidi ey yıllar geçiyo yaş ilerliyo
40 lı yaşların hayali bile çok uzak geliyodu bir zamanlar geztapom
ama papatya haklı 30 lu yaşlar çok güzel
hem hayatı anlamaya başladığın olgunlaştığın yaşlar hem dolu dolu enerjin var
Canım benden sana bir tavsiye kızına bir kardeş yap ,eğer bir sağlık sorunun yoksa.Bak papatua ile bana ,oğluşlarımız tek kaldı.Belki kızarsın bana ama kardeş çok önemli ,hem kızın ona küçük anne olur.

Hayırlı sabahlar kızlarrr..
Bugün 8 buçukta uyandım. Eşim nöbette henüz gelmedi. Birazdan gelir. Yat karanfil dedim uyku depola haftaiçi lazım olur dedim 10 buçuga kadar yattım.
Royemi açık diye tahmin ediyordum ben de.. Ama çiçekli entariyi kapalı olabilir belki diye..
Ne garip değil mi birbirimizi görmeden de birbirimizi zayıf uzun kısa gibi kalıplara sokuyoruz sırf şu yazılarla :)
Mesela komik gelecek size ama şimdi royem yurt dışında ya, benim yurt dışındaki akrabaların hep toplu maşallah mesela royem gözümde hep balık etli canlanıyor:KK48:

kapalı değilim canım bildiğin pantolon tshirt (böylemi yazılıyodu bu)
şöyle hakkıyla kapanayım diyorum bazen bilmiyorum daha hazır değilmiyim ya sonra nefsime ağır gelirse diyorum
kafam karışık biraz o konuda
üstümde tek bakış hissetsem rahatsız oluyorum
çok açık giyinmemeye çalışıyorum
ama güzel giyinmek hoş görünmekte hoşuma gidiyo
kadınlar kadınlar için süslenir sözü çok doğru aslında
kimse bakmasın bana diyorum ama şeytan nefis rahat durmuyo işte

kapalı değilim canım bildiğin pantolon tshirt (böylemi yazılıyodu bu)
şöyle hakkıyla kapanayım diyorum bazen bilmiyorum daha hazır değilmiyim ya sonra nefsime ağır gelirse diyorum
kafam karışık biraz o konuda
üstümde tek bakış hissetsem rahatsız oluyorum
çok açık giyinmemeye çalışıyorum
ama güzel giyinmek hoş görünmekte hoşuma gidiyo

kadınlar kadınlar için süslenir sözü çok doğru aslında
kimse bakmasın bana diyorum ama şeytan nefis rahat durmuyo işte
Kapanınca da güzel giyinip hoş görünebilirsin canım.Kadının fıtratında var süslenmek.Ben kapandığımda 24 yaşımdaydım.Ünv.den mezun olmuştum.Büyük marmara depremi ve benim depremim (diyabetim) aynı zamana denkgelmişti .Dünyaya doymak yok demiştim kendi kendime.

Canım benden sana bir tavsiye kızına bir kardeş yap ,eğer bir sağlık sorunun yoksa.Bak papatua ile bana ,oğluşlarımız tek kaldı.Belki kızarsın bana ama kardeş çok önemli ,hem kızın ona küçük anne olur.

niye kızayım aşkolsun
benim bi sağlık sorunum yok aslında istiyorum da ama benim kız bundan 5 yıl önce bi rahatsızlandı önemli bişeyden şüphe ettik
sonra teşhis koyulamadan çocuk iyileşti
değerler düştü
genetik taşıyıcılıktan şüphelendik
genetik danışmana gittik ama risk faktörü göremedi ufak ihtimal için test yaptıramadık
başka geçici sebeplerden olabileceği kanısına varıldı
ama biz eşimle çok ama çok yıprandık
istemedik korktuk erteledik
ikinci kez anne baba olmayı kafamızdan sildik adını bile anmadık bi süre
şimdi kafamız rahat ama bilinçaltım ürkek
gerçi ben hep çocukların yaş aralığının olması gerektiğini düşünenlerdenim
bu olaylar olmasaydı da ara verirdim
bilmiyorum geztapo sağlıklıdoğan insanlar içinde bir sürü risk var
tam tevekkül gerek

Kapanınca da güzel giyinip hoş görünebilirsin canım.Kadının fıtratında var süslenmek.Ben kapandığımda 24 yaşımdaydım.Ünv.den mezun olmuştum.Büyük marmara depremi ve benim depremim (diyabetim) aynı zamana denkgelmişti .Dünyaya doymak yok demiştim kendi kendime.

işte benim sorunum orda başlıyo
kapanıp hoş görünmek istemiyorum
öylesi doğru olurmu bilemiyorum
sorularımın cevabını bulamıyorum
bulduğum ağır geliyo
haklısın dünyaya doyum yok
insanı kendine getiren bişey olması gerekmiyo illaki ama insan da başka türlü aklıllanmıyo çok üzücü

Bugün evdeyim.
Spor yaptım. Duş alıp Çizme ayakkabı değişimi yapacağım.
Bugün ev Hanımı modunda olmak istiyorum. Balkon dolabımı da temizlerim belki. Akşam üzeri de lazere giderim. Uzun zamandır gitmiyordum. Çıkan tek tük tüylerim var.

2. Çocuk hep içimde kanayan bi yara idi. Ama psikolğ sayesinde atlattım. Şimdi içim rahat. Ama keşke olsaydı.

Selam kızlar bugün çok güzel bir gün oldu çok şükür. Kiracımız bu ay çıkıyor, en baştan bize söylemişti zaten 1 yıl sonra evlenip çıkacağını. Sağolsun yine 1 ay öncesinden hatırlattı. Bizden çok memnun olduğunu ve bu sebeple evimizin 1 ay bile boş kalmasını istemediğini, o henüz çıkmadan evi göstermek amacıyla istediğimiz zaman gidebileceğimiz söyledi (bu çok büyük bir incelik ben olsam evime kimse girsin istemezdim).
Çok şükür bugün kiraya verdik evimizi yarı kira depozito aldık. Böylece hiç boş kalmamış olacak, çok sevindik. Evimizi tutan bayan da yeni atanmış biri, evi çok beğendi ve çıkandan aynı para ile verdik, biraz indirdik rakamı çok hanımefendi birine benzediği için.
Eski kiracımız bizi hiç üzmedi sağolsun erken yatırdığı oldu kirayı ama 1 gün bile geç yatırmadı. İnşallah 2 hafta sonra düğününe de gideceğiz.
Yeni kiracımız da aynı eski kiracımıza benziyor hassasiyet olarak inşallah onunla da böyle iyi geçer ilişkimiz. İndirim yaptığımız için de çok memnun oldu Allah razı olsun sizin bu iyi niyetinize layık olmaya çalışacağım dedi. Şimdilik 2 taraf da çok memnun kaldık. Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın.
Kusura bakmayın biraz uzun yazdım ama bugünkü olayı paylaşmak istedim

lisa çok sevindim canım hayırlı olsun hem size hem kiracınıza
hazır konusu geçmişken bende sorayım

bizim kiracımız her zam döneminde bize sorun çıkarıyo
efendim her sene zam olmazmış
onun ailesi aynı kiraya kaç sene otururmuş
hukuktanda anlayan biri işi gereği
sözleşmemizde yazıyo aslında
her sene eşimin telde ona laf anlatmaya çalışmasından bıktım
bizde kiracıyız biz hatırlatıyoruz ev sahibimize zam dönemi geldi napalım diye
çıkarmakta istemiyorum düzenli yatırıyo kirasını bi zararı yok
ama 10 liranın saatlerce lafını yapabiliyo
istediğimiz zammı vermedi hiç
ilk zamanlar tamam deyip kırmıyoduk para konusunda çok konuşmayı sevmeyiz
ama işi inada bindiriyo
babamında kirada dairesi vardı bizde kirada otururduk
her sene zam olur biz yanlışmı biliyoruz anlamadımki
kendimizi kötü hissettiriyo bize

Bugün evdeyim.
Bugün ev Hanımı modunda olmak istiyorum. Balkon dolabımı da temizlerim belki. Akşam üzeri de lazere giderim. Uzun zamandır gitmiyordum. Çıkan tek tük tüylerim var.

2. Çocuk hep içimde kanayan bi yara idi. Ama psikolğ sayesinde atlattım. Şimdi içim rahat. Ama keşke olsaydı.

oh ne güzel
bende bugün tembel ev hanımı modundayım

senin yaşadığın ağır şeyler papatya
doktorunun söyledikleri az bişey değil
belki senin yerinde olsam aman uzak olsun derdim
Allah oğlunu size bağışlasın
nasipten ötesi yok

ama işi inada bindiriyo

Her sene zam olur doğru.Bizde çıktığımız evi doğudan tayin gelecek bir polise verdik,kirasını biz alacağız bakalım.iyi insanlarmış sitede ablası oturuyor onla muhatap oluyoruz biz .Allah herkesi laftan anlayanlarla karşılaştırsın.

Bugün evdeyim.

Ohh ne güzel sefan olsun.Papatyacım benim yaram kabuk bağlıyor tam iyileşecekken bir densiz gelip kanatıp gidiyor.Öyle işte bu da bizim ve oğlancıklarımızın sınavı.

ciceklientari ciceklientari öyle. Nasipten ötesi yok. Ben çok uzun zman kabullenemedim. Kendime hayatı zindan ettim. Ama psikolog bana resmen sihirli değneğiyle dokundu ve ben artık hiç düşünmüyorum.
Rabbim oğlışuma sağlık sıhhat versin.

Her sene zam olur doğru.Bizde çıktığımız evi doğudan tayin gelecek bir polise verdik,kirasını biz alacağız bakalım.iyi insanlarmış sitede ablası oturuyor onla muhatap oluyoruz biz .Allah herkesi laftan anlayanlarla karşılaştırsın.

bir kiracımız vardı bizim düşman başına,
her kira zamanını hatırlatırdık
insan kirasını her ay unuturmu
38 40 kere (abartmıyorum) aradığını biliyorum eşimin
eni sonu açıncada teli
ne var altı üstü kaç para niye bu kadar arıyosun diyodu
güler misin ağlar mısın

_sekerpare_ _sekerpare_ o densizler bende de çok var. Hatta bi arkadasım var. O Süreci benimle Yaşadı. 15 yıllık arkadaşım. Geçenlerde bana aaaa papatya Sırası geldi artık 2. Çocuğun dedi. Üstelik neler yaşadığımı doktorun söylediklerini biliyor. Beni çok derinden yaraladı. Görüşmüyorum. Yani küs değilim ama aramadım bi daha.
Demek ki neymiş hiç kimseye yaranı, hassas noktanı göstermeyecekmişsin. Ilk gelip orayı deliyorlar.

papatya geztapo

tek çocuk olup çok mutlu arkadaşlarım var benim
onların dostlukları ve evlilikleri çok güzel oluyo
her kardeşi olanda kardeş gibi olmuyo
Allah bi yerden alıp bir yerden verir derler

papatya geztapo

tek çocuk olup çok mutlu arkadaşlarım var benim
onların dostlukları ve evlilikleri çok güzel oluyo
her kardeşi olanda kardeş gibi olmuyo
Allah bi yerden alıp bir yerden verir derler
Ben de kendimi bu şekilde teselli ediyorum.
Eşimin 2 tane kardeşi var. Biri ile telefonda falan konuşuyorlar ama öteki ile nerdeyse hiç ilişkileri yok. Başka şehirde yaşıyorlar. Geldikleri zaman sırf görev olsun diye gidiyoruz ama hiç paylaşım yok. 8 yıllık evliler. Evlerine bi kere gittim ama onların yaşadığı şehirde yılda en az 3 kere gidiyorum. O kadar ilişkiler kötü.
Kardeş de herşey demek değil. Rabbim böyle demiş. Yapacak birşey yok.

Ben şimdi oğlum iyi bir insana eş olsun ,çok sağlam dostları olsun diye dua ediyorum.Benimde abim var iki kardeşiz ama bir hayrını görmedim bugüne kadar.Rabbim evlatlarımızı iyilerle karşılaştırsın .Ama ben bazen özeniyorum .Eşimin 3 erkek 2 kızkardeşi var.Ayakları taşa değse koşarlar birbirlerine.

ama işi inada bindiriyo

Canım işte bu dediklerin yüzünden üçü beşi aramayalım eskisi gibi devam etsin, yeter ki zamanında kirasını ödesin ve ev boş kalmasın dedik.
Ben çevremde hep 50 tl de olsa artış olduğunu duyuyorum belki çok küçük ve kira piyasası stabil yerlerde sizin kiracının dediği gibi olabilir ama istanbulda millet çatır çatır artış yapıyor.
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın hep diye boşuna denmiyor. Yoksa dertsiz başına dert alıyorsun.
Sizin kiracı da fenaymış yalnız :KK53:

X