Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Açık tarafta ve erkeklerin gözünün önünde oldu.
Bize ters olan o oldu.
Zaten bizim bayan tayfası çıkmadı hiç. Hep kıztarafı oynadı halay çekti durdu.
En son dua oldu takı takıldı.
Maşallah onların taraftan da bizim taraftan da güzel takı taktılar.
Ama ne kadar oldu bilmiyorum. Hiç ellemedik sormadık.
Bizde takılanın hepsi kıza verilir ama herkes hem kıza hem oğlana takar.
Onlar sadece kıza taktı bizimkiler hem kıza hem oğlana o yüzden kardeşcağızımın önü kıza göre az oldu.
Neyseo gece izmirden gelen amcam illa bizde yatcaz dedi.
İzmirde gittik gece
Ertesi gün İzmirde vakit geçirdik gençler dolaştık biraz diğer tüm kardeşler de hasret giderdi.
Babamın 9 kardeşler 5 i ordaydı birinin de hanımı vardı.
Annemin de 3 kardeşinin temsilcileri vardı.

Pazar günü geri geldik. Gelirken bi daha uğradık gelin kızlara ama çok geç oldu hemen uğrayıp çıktık.
İnşallah ona da bişey demezler.
Neyse saat gece 3 te köye geldik.
Buraya gelecek takatimiz kalmadı.
Köyde uyuduk okula da sevk aldım artık.

sevimsiz ve papatya gecmis olsun canlar.geztapom kolay gelsin canim halledersin insallah.karanfilce,sevindim iyi gecmesine,hayirli olsun,Allah tamamuna erdirsin insallah.

karanfilce hayırlı olsun
Ben hiç sevmem bu işleri
Çok streslenirim
Bekar bir kız kardeşim ve de iki kaynim var
Bakalım nasıl olcak
Allah vere de başka şehirlere gitmek zorunda kalmayalim

Bugün burası bildiğiniz kış
Nasıl kar yağdı görmeliydiniz
Şiddetini yitirse de yağmaya devam ediyor

Gunaydinnn ahali.
Nöruyonuz ya

karanfilce hadi atlattiniz gozunuz aydin yolun yarisi.

Ben evde durmuyorum kizlar.
Yemek yapio utumu yapiyorum bitti ev 3gundur supurge yuzu gormedi insafsiZ VİCDANSİZZ GADİNN Ssupur Bizi diyolar
Fink fink geziyorum
Mutfaga masa aldim
Kuzen nisanina kiyafet aldim.
Kendime bady-ayakkabi aldim
Oglusa tshrt-ayakkabi aldim
Topige zararli ne varsa yaptim
Hunharca para harcadim
Kahvalti takimi begendim 250tl esim al dedi ama bilmiyorum dusunuyorum.
Haziranda ramazan girmeden 1haftaligina ayvaliga gidiciz daha alincaklar var oyhs.

Paralar suyunu cekti artik kirar dizimi otururum evde :)

merhaba kızlar
karanfilce güzel geçmiş anladığım kadarıyla. hadi darısı düğünün başına inşallah.
lellicim güle güle kullan canım aldıklarını.
benim de bu sabah göz altı kapatıcım ve rujum bitti. türk misali salladım biraz ama olmadı. en kısa zamanda avm ya uğrayıp almam gerek.

Saol tatlim

Kızlar bunu bernardodan aldım güzel mi?
%50 indirimli hali 21 TL.
Eğer tuvalet takımları alınacak bi fiyattaysa almayı düşünüyorum.

Geztapo sağol canım.
Karanfilce güle güle kullan canım
Kızlar bu aralar cebimde bi akrep var ki sormayın.
Zerre para harcamak gelmiyor içimden. Neden böyle oldum ben bilmiyorum. Tabi çok harcamak da zarar ama bi ortasını tutturabilseydim.
Eskiden de deli gibi harcardım. Bir hafta birşey almıcam der resmen günleri sayardım. Doldurdum tabi heryeri herşeyle. Beğendiysem ihtiyaç mı değil mi diye düşünmezdim.
İçimdn ne çarşıya ne avm ye gitmek geliyor.
Sanırım terapilerin etkisi var bunda.

kızlar ufağımı tefeğimi evidea diye bir siteden sipariş ettim.Bu ara olmayan paraları ben de hunharca harcıyorum.Bugün kanepe takımımı yüzlettirmeye verdim döşemeciye .Hani demiştim ya bir para var ekstra diye .işte onla halletcez 300 lira borç kalacak onu da öbür ay verirsiniz dedi. Onun dışında oturduğumuz eve kamu personeli bir kiracı bulduk kendimiz gibi eşi ev hanımı.Mayıs ayının kredisini inşallah daha rahat yatırırız.Balkon için komşum kullanmıyomuş kocaman bir sünger verdi ona kılıflık kumaş aldım arkasına yaslanmak için kırlentlik de aldım fermuarlarını filan aldım .İçine evdeki eski çarşaflardan kılıf dikcek arkadaşım içini dışını dikerim ben sana dedi.Ondan sonracıma bizim burda böyle japon pazarı gibi bir yer var oradan da tuvalet fırçamı sabunluğumu filan aldım . işte böyle.@papatyam harcama paraları istif et kuzu yuırtdışına gidince çıtır çıtır yemesi güzel olur. trlelli bak sabah içtimalarında hiç yoksun kır dizini otur artık bir yaa ..@royem kuzum bir sen le ben geliyos buraya düzenli olarak.Ben bu yaz balkon teyze olacam zaten yazarım bolca tatil matil hakgetire önümüzdeki on yıl@karanfilcem sevindim sıkıntısız hallolmuş canım .Nişanlar düğünler günaha girilen yerler oluyor maalesef ama ne yapacaksın gelenekler herşeyin önüne geçiyor bazen.Hayırlı olsun cicim Allah tamamına erdirsin .Düğünüde soracam ama bir kalkayım gelirim yine

_sekerpare_ Güle güle kullan canım aldıklarını.
Çok ilginç bi hal içindeyim. Eskiden haftada bi mağazaları talan ederdim. Netten aldıklarım, alıp da giymediklerim, eşime oğluma eve aldıklarım. Anlatılmaz ya o derece yani.
Kendi kendime sözler verirdim. Almayacağım diye. Ama dayanamıyordum.
Şimdi hiç içimden gelmiyor. Sanırım o zamanlar içimde boşluklar vardı ve ben alışverişe vuruyordum. Öyle kapatmaya çalışıyordum.
Yurtdışının uçak parasını ve otel parasını ödedik.
Oraya giderken ben kendi uçak biletimi ve otel parasını alacağım işyerimden. Onları Euro'ya çevirip harçlık olarak götüreceğim.
Otel param 3 kişi 510 Euro tuttu.
Ben 3 Kişilik almayayım iş yerimden. Sonuçta haram dedim. Otelden biri bir diğeri iki Kişilik 2 oda almayı ve tek Kişilik odanın parasını işimden almayı planladım. O 700 Euro tuttu. Tek Kişilik oda. Nasıl yapacağım bilmiyorum. Amma karışık anlatmışım. Sizce haram mı olur şimdi. 3 Kişilik odanın parasını alsam. Tek Kişilik oda daha pahalı.
Ben namazımı kılıp da geleyim. Bir saat kadar uyumuştum. Bu aptallığım ondan.

Geztapom hadii kolayladin bisi kalmadi kuzum
Musmutlu huzurla otur
Ben sabahlari yuruyus yapiyorum ondan giremiyorum canım

geztapom,aldiklarin hayirlu olsun,guzel gunlerde kullan canim.papatya insan bir sure sonra ,gozu doyuyor sanirsam.Herseyin varsa,birseye ihtiyacin yok demektir.olan birseyi,tekrar almak kisiyi tekrar mutlu etmez.ne guzel tatiline odaklan,bence icindeki alisveris canavari tatilde ortaya cikacak :)
Bu aralar calismak istiyorum,evime yakin bi is buldum ama felaket bir yerdi,hic icime sinmedi.o yuzden almadim o isi.zaten calisicam diye cok yordum kendimi,butun haftasonu,temizlik ve duzen yapmaya calistimki ,is cikisi rahat olsun.o kadar garanti bakmistim ise,kaldiki isveren mennun kaldi ve isede aldi ama olmayinca olmuyor.Aramaya devam bulurum insallah birseyler.

royem hakkında hayırlısı olsun canım. Çalışınca düzen tutturmak zor olur ama herşey rayına oturunca oluyor.
Canım ben yurtdışında hiç alışveriş yapmam.
Arkadaşlarıma aileme magnet anahtarlık alırım.
Evime bi adet kahve kupası, orayı simgeleyen bi yerin biblosu, oğluma ve eşime Şehr-i Gösteren t-shirt alırım o kadar.
Ama orada ulaşım, müze girişleri ve yemeğe çok para gidiyor.

Kızlar yarın da anakaradan dayımlar köye gelecek.
Geçerken de bize uğrayacak.
Bu yıl iyi yoğun oldum maşallah.
O değil de ev berbattı. Birazını toparladım inşallah kalanını da sabah toplayacam.

günaYDIN hatun kişiler herkesle
canım haram helal noktasında çok net bişi demem doğru olmaz o noktada diyanetin fetva numararları var isim filan vermiyosun bir arasan sorsan için rahat etmiş olur bizede söylersin hayrada vesile olursun hem.Ama ben tatile gidince kısmam mesela ona göre para ayırıp gideriz biz .çok geriliyorum o zaman biz bir memur arkadaşlarla gittik .Gittiğimiz yerde kart veriyolar ona para yüklüyo harcamaları ondan yapıyosun ,kadın kart bile almamıştı düşün hep ben harcamıştım ki kadın da çalışıyodu .
senin için söylemiyorum sen zaten bütçeni ayarlamışsın canım hani tatilde çok kasma gelince toparlarsın inşallah gönlünce eğlen
Geztapom hadii kolayladin bisi kalmadi kuzum
Musmutlu huzurla otur
Ben sabahlari yuruyus yapiyorum ondan giremiyorum canım
canımmm çok teşekkür ederim yürüyüş candır yaa valla iyi yapıyosun takdir ettim seni .Ya bu sta nerde çok meraktayım bir telefonmu açsan ki lellicim

Allahım hayırlı bir rızık kapısı açsın inşallah canım kolaylaştırsın pat diye önüne çıkarıversin amin.

Kızlar yarın da anakaradan dayımlar köye gelecek.
Geçerken de bize uğrayacak.
Bu yıl iyi yoğun oldum maşallah.
O değil de ev berbattı. Birazını toparladım inşallah kalanını da sabah toplayacam.
yabancı değillermiş telaşın olduğunuda biliyolar olduğu kadar arkadaşım parçalama kendini kolay gelsin

Günaydın kızlar
Gitmeme. Yakın bi arayayım bakayım. Ne diyecekler. _sekerpare_ .
Canım yurtdışında kendimi kastığım içşn değil ama mağazada kılık kıyafet bakmak içşn vakit kaybetmek istemiyorum sanırım. Hiç cazip gelmiyor bana.

@stann tlf yok bende
Ben ona verdim o vermediki
Bi ara watsapdan yazmisti ama silmisim
Bende cok merak ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…