Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Ben yemege gelene masa acamiyorum cunku yemek odami dagittim sigmadi buraya
Gelen mutfakda yiyo
Gecen teyzemler geldi ya kahvaltiiya tabure falan cikardim cunku mutfak masam 4kisilik ve 4sandalyesi var
Extra sandalyem dahi yok olsada koycak yerim yok.
Masaymis, oymus buymus buna takilmiyorum hic ben cunku esya aliniyo
Ev oldukdan sonra esya alinir.
Napalim vardi bunda da bi hayir
Allahdan gelenim gidenim yok yani akraba kıtıyız biz pek kimsemiz yok

İlk defa tanistigim biride gelirse evime bu istanbuldaki evim caniskom esimin isi sebebiyle aile binasi iste actik boyle duruyo istanbuldan istanbula kullaniyoruz
Yoksaam yurtdisi yada antalyadaki evlerimizi kullaniyoruz falan derim lan.
Nolcak
Egomuda mi tatmin etmiyim.

Ben simdi bulasik yikiiciimm ya
Reva mi bu

Soyle orhan baba:

Batttsinnn bu dunyaa
Bitsinnn bu ruyyaaa
Bulasikmakinesizlige yaziklar olsun
Aksam yemegine
Evin tum isine
Bahtsiz bu sans beni miii bulduu
Ben ne yaptimm
Kader sana
Mahkum ettin
Beni bulasik yikamaya
Aggghhh!

KIZLARIMCANLARIM gel bana bulasik yikayalim sıkıntın mıkıntın kalmaz hem psikologlar öneriyo aha sor papatyaya o bilir
Bana gelip bulasiklarimi neyim yikamak her derde deva
Hastalara sifa
Dertlilere deva
Borclulara eda
Her derde care
Boyle bisi uydurim zaten millet bayiliyo kulaktan dolma bilgilere
Aha yine kafam calisti ya aferin bana yus puan.

karanfilcem,kizim bir yasina yeni girdi.Doktor acielesi yok,cocugu sutten kesip oxle gel dedi.Ama benim agrilarim boyle devam ederse ve mecbur one alip bir an once olmam lazim.
trlellim sagol canim,vallahi bu sene ne olduysa bize,hep ust uste geliyor.Allah dermansiz dert vermesin.

karanfilce yemisim modasini.biliyormusunuz hani su klasik,abartili,hani eski model dedigimiz mobilyalarin ne kadar pahali oldugunu.simdiki mobliyalat hep sunta,cok az dayanikli mobilya var simdilerde.o eski tip mobilyalara ne diyorlar?avangart mi?yada klasik,yada italyan tarzi diye geciyor.burda mesela ve cok pahalilar.
birde mobilyani boyama sansin varsa boya,bence yaparsin sen,hem baska bir havasi olur.
sunuda soylemeliyim ki,herkesin evinde ayni mobilya,ayni tabak canak,ayni dejorasyin,ayni duvar boyasi.Ben bu durumu hic sevmiyorum,sizi bilmem ama ben evimde yasamimda hep farklilik pesindeyim.evim ,hayatim benim kisiligimi,yasantimi yansitmali,baskasini degil.
trleli yemek masami cok nadiren,misafir gelincr kullaniyorum.biz hep mutfakta xiyoruz.Ama cocuk buyudukce anladimki,masada yemek zor.e arkadaslarda cocuklu,halden anliyor ve uyguluyorlarda.ilk hedefim bi yer sofrasi,altina sofra bezi,ohh miss,eskiden hep yer sofrasinda yerdik,ne guzeldi o gunler :)

Son düzenleme:
Evet cnm onlar cok pahali eski zamanda yasiyan yali kokonalari gibi ben sevmiyorum
Country mi ne zikkimsa hani su english home tarzi ben onuda sevmedim
Cok tuhaf ya deli gibi moda akimi yartmislar bedava verseler yeminle evime sokmam
Benim esya anlayasim
3lu ikili tekli koltuk
Bi de tv sehbasi konsol masa okadar.
Duvarda susde sevmem
İncik cincikde sevmem
Saksida sevmem
Hayallerim.bile fakir benim

Canim benim hic kimseden beklentim olmadi aslinda.ama yapacaksanda Adam akilli yap dimi,bastan savma ozensiz yapma.benimkiler yeni gelin evine kullanilmis eski ne varsa doldurmuslardi,cogunu ya attim,yada cok adi oldugu icin kendiliginden kirildilar.Hic unutamam,kaynanam,kullanilmis esyalarin satildigi bit pazarindan,pencereme seksenli yillardan kalma cok eski bir perde almis,birde ovunerek cok ucuza aldim demisti hayy allahim yaa.ona ragmen.kimseye birsey demezdim ama en kotudude bendim.

Hayri neden oyle dusunuyorsun,sen hayalleri hayal dunyasi cok genis bir kadinsin.su yazdiklarin bunun en guzel kaniti,kendine haksizlik etme canim.Hem ne demisler,az esya,cok huzur,az insan cok huzur :)

Hayri neden oyle dusunuyorsun,sen hayalleri hayal dunyasi cok genis bir kadinsin.su yazdiklarin bunun en guzel kaniti,kendine haksizlik etme canim.Hem ne demisler,az esya,cok huzur,az insan cok huzur :)
Biz cagiralim bakalim gelicek mi
Cagirmak sart.
Sagol kuzum
Hayal etmeye Devam.

Royemcim, kendim boyasam bile yine yüzünü değiştirtmem gerek..
Biraz bekliyim daha çok yeniler. belki beyazın modası yeniden geçer
İşin aslı kahverengi de çok güzel.

Royemcim, siz almancılar.. AAa ne dersiniz ordaaa..
Ne biliyim senin arkadaşların nasıl kişiler?
Hepsi Türk mü?
Hani gidip geliyosun anlatıyosun falan ya ben çok merak ediyorum.
Simdi yer sofrasında filan otururlar mı?
Bir de evin bahce içinde mi?
Resimlerdeki gibi?

Kızlar benim yeni eve ihtiyaçlar şunlar:
Salona perde, antreye halı, mutfağa masa.
Sadece bunları alıcam Allah izin verirse.
Diğer bütün emektarlar benle birlikte gelecek
Benim aslında mobilyalar da sevdiğim renk şu:

Geçen eşimle bi yerde otururken görmüştük. Renk cok hosuma gitti size de göstereyim didim çektim

Diyom ben size. Benim psikoloğa hep birlikte gidelim
Aslında çevremdeki herkes de buna benzer problemler el boğuşuyor. Kendimiz için yaşamıyoruz kızlar.

Herkesin evi aynı model, aynı mobilya.
Berjerler desenli diğer koltuklar tek renk herkeste.
Ben açıkcası paramı eşyaya değil de gezmeye tozmaya harcamak istiyorum. Seneye kredi bitsin inşallah çok güzel bi tatil hayalim var.
Ben de yemek Masası var ama en son ne zaman açtım hatırlamıyorum. Annemler geldiği zaman mutfakta yiyoruz. Salondan sandalye getiriyorum.
Burada hiç akrabam yok benim.
Gelenim gidenim de az olur.

Kızlar benim salonumdaki masam çok kullanılır. Kendimiz ve Benim ailem geldi mi yer sofrasında yeriz. Kv ler gelince salondaki masada. Ki bu da sık olir ve tüm 8 sandalye de kullanılır. Şimdi kardeşim evlenirse onlar da masada yiyor. Ben eşyanın dolu dolu kullanılmasından çok haz duyuyorum.
Mutfak masam ise bekarlıktan kalma plastik masa, sandalyeleri de 2 tane bekarlıktan kalma. Onda sadece kahvaltı yaparız.

Ya canim Ben aslinda simdiye dek hep hersey iyi olsun diye ugrastim,hani yemeklerime,masasina,duzenine,pecetesine,tamam cok luks takilmiyorum ama hani.masa duzeni.misafir agirlamayada merakliyim.Ama bana karsin diger arkadaslar cok rahatlar,mesela benim tek bir arkadasimda gelse cok ozenirim.Hani su yer sofrasini,balkona daha cok gunluk bi kac yastik ,oyle dusunuyorum bakalim mesela bi arkadas gitmistim hemen yer sofrasi acti,cunku cocukla mumkun degil masada oturmak.gecen gittigim arkadas,evine ilk defa gittim,yabanci ama musluman.yeni tasinmislar cogu esyasi yok,masa var ama sandalye yok,ona ragmen masada oturma careleri aradi,yok dedim sofra bezi getir yerde yeriz.kadin biraz mahcup oldu ama bence cok guzeldi.canim yabanci,alman ve turk arkadaslarim var.evimiz gayet normal bir ev,balkonumuz,yesil cimli bahceye bakiyor,bu alani herkes kullanabilir.ama cogu yerde,kimse rahatsiz olmasin diye kullanima izin verilmez.o resimlerdeki evler anca mustaki kendine ait olursa,bahcesini,disini,herseyini kendine gore yapip sekillendiriyorsun.ahh ahh,yok daha yasayamiyoz oyle evde,ama mustakil kiralik evlerde var,biraz pahalilar,normal evlere gore.

Canlarım sayfalarca ev yorumu eşya yorumu yapmışsınız.Evlenirken kimsenin eşyası istediği gibi olmamıştır eminim.Aileler karar veriyor sen de ağzın dilin yokmuş gibi kafanı emme basma tulumba gibi sallıyosun anca Kendi paran oldukça yavaş yavaş tamamlanıyor hersey.İnanırmısinız 15 yıl oldu evleneli daha avizem yok.Olmadı ,sıra gelmedi.Şimdi ise Allah ` a binlerce şükürler olsun bir evimiz oldu.Ama ayakkabımizi mantomuzu koyacak ayakkabılığımız yok ,gardrobumun arka kontrplağı nemden çürüdü bu evde.Ama arkayı değistirp kullanıcam mecbur.Banyoya paspas hali gibi bisey lazım sabunluk aksesuar takım bişiler lazım ,o.odası koltuklarım berbat oldu götürmicem salonda oturcaz bir müddet.(ne kadar belli değil) İnsan yaşadıgı sürece istekler ihtiyaçlar bitmez.Ev konusuna gelince vakti saati gelmeyince hiçbişey olmuyor.Ben yıllardır her namazımdan sonra istisnasız Allahım en kısa zamanda başımızı sokacak en güzelinden ,en iyisinden bir ev en hayırlı komşuları,içinde de sağlık sıhhatle oturmayı nasip eyle diye dua ettim.Her ezan okunurken ,her yağmur yağarken,içimden ağlamak geldiği her an da hep aynı duayı ettim.Birilerinin ev aldığını duyduğumda ,hastalanıp yataklara düştüğümde,geceleri uykuyla uyanıklik arasında yatakta dönerken hep ama hep bu duayı yaptım .Kızlar para biriktirerek olması bizim için mümkün değildi .Tek maaşlıydık araba borcunu bile zor ödedik.Ama Rabbim vesile yarattı ,ol dedi oldu.Yarın sabah erkenden tapuya gidiyoruz Allah ın izniyle.Olan da ,olmayan da kader kızlar imtihan ...Ve olmayan kabul edilmediğini sandığımız dualar var ya işte onlar ahirette bize ekstra bonus olarak geri dönecek.Yani dünyada güzel amel işlemişiz gibi amel defterimize işlenecek.Mülk Allahın kızlar.Ben çok ağlardım bu evden kurtulamıycam diye...Sonra burda elizzsa diye bir üye vardı.Kızcağızın küçüçuk bebegi vardı yeni ev aldilar dayayıp döşediler .Sonra kızcağız nadir görülen bir damar kanseri nedeniyle 26 yaşında vefat etti.Hep açar açar ona bakar avunurdum.Üzülmeyin.Haa bide ben sevdiklerimden annemden dostlarımdan bitek şey isterdim benim sağlığım ve evim olması için dua edin derdim.Ümreye gidene hacca gidene bunu rica ederdim .Duada ısrarcı olun kızlar.

Kis alemsin valla varyaa:))
Bayiliyorum yazilarina..zevkle okuyorum valla..
Moral veriyorsun resmen insana:))

Bu arada bende yer sofrasjni cok severim..bizjmde mutfakda 4 kisilik masa var. Yeme icmeyi orada yapiyoruz.. mutfagim biraz kucuk ama bize yetiyor.. misagir gelince holum genis benjm..
Mutfak masamk hole cekiuoruz.. orada yiyoruz.. mutfaga yakkn olunca servisi de kolay oluyir ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…