Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Ay inş canım ya..
Ewet kimle konuştuysa hep kötü demişler.. yetiştiremedik çok zorladı falan demişler..
Biraz olsun rahatladı ama gene bekleidği bu değildi.. bakalım ne olacak hayırlsııa rtık kısmet diyelim ne yapalım ölüm yok ucunda..

İnş ya.. O zaman nefsim bu ara benimle acayip uğraşıyor valla..
herşeyden sıkıldım.. eşime de diyorum eğer burada oturacaksak artık eve tadilat yapalım salonu değiştielim.. belki biraz olsun havamız değişir.. evdeki esyalda beni boğuyor.. buraya taşındığımda salon hariç herşeyimi yenilemiştim..
Ama salon kalmıştı..Eski evimde çok kullanmadığım için yeniydi kıyamadım..
koltuklarımı kaplatmıştım sadece oda rengini değiştirmek amaçlı.. o kadar.
Ama 10 yıldır eskidiler iyice..,
salonumu yenilemek istiyorum, küçük kızıma oda yapmak istiyorum..
küçük bir odamız vardı oturma odası gibi orada yatıyor yavrum çekyatta..
bunlarda hep masraf zaten.. oy oy gene içim şişti yaa.. Kusura bakmayın arkadaşlar dertlerimle kafanızı şişirdim iyice..Hakkınızı helal edin..

selam canlar,nasilsiniz.Ben hic iyi degilim cumadan beri agrilarlar ugrasiyorum.Agrilarim dayanamucak kadar olunca gecenin bir koru hastaneye gittim,saat uce kadar acil servisteydim,beni eve birakmadilar.ilk defa kizimdan ayri kaldim,oda uyumamis,surekli beni aramis yavrum.sabah bana geldiklerinde saat yediydi,koynuma alip emzirdim hemen uyudu.off off cok zordu yavrumdan ayri kalmam.bu arada safra kesemde tas varmis,hemen ameliyat ol diyorlar,nasil yapicam.kizimi sutten kesmem lazim maalesef,ki babasi yada baskasi bakabilsin.hemde ameliyat,ilaclar,istesemde emziremem.
Bu aralar ne oldu bilmuyorum,subatin basindan beri hastaliktan kurtulamadik,simdide bu.
Geztapom ,cok gecmis olsun esinede,insallah stressiz cozersiniz bu isleri.beyzabet,saglik olsun canim,simdi olmazsa baska sefere olur insallah.Ev konusuna gelince,en azindan benim diyebuldigin bir evin var,bu bile buyuk bir basaridir.Surekli esya degistirme konusunda ise,sanirim turkiye de cogu kisi,yeni esya almanin pesinde.sanirim bunu bir zenginlik kistasi olarak goruyorlar.Dusunsenize bi eski insanlari,ne cok esyalarini miras birakmislar.oyle ozenle kullanmuslarki,bir dahaki nesile ulasabilmis..Ben evimden sikldigimda ya kucuk dekorataif seyler alirim,yer degistiririm ve duvar rengini degistiririm bu bile cok farkli bir hava verir eve.Benim cok sukur herseyim var,tabi almak istediklerimde var ama erteluyorum surekli.ya parasizliktan yada daha beni idare eder diye dusundugumden.papatyanin dedigi gibi guzel anilar biriktirmek lazim,gezip gormek yasamak lazim,hayat esyadan ibaret degil.zaten su instagramda hergun yeni birseyler alip sergileyenler yuzunden boyle oluyor.Bi arkadasim tamda bu yuzden bunslimda,oda onlar gibi esyalara hayatlara sahip olmak istedigi icin hep mutsuz maalesef...

royem canım çok geçmiş olsun.. Allah acil şifalar versin..
Ne yapacaksın önce sen iyi olacaksın ki bebeğine bakabilesin..İnş çok çabuk atlatırsın..
Ben eşya meraklısı değilim aslında..
tek istediğim eskim,ş koltuklarımı değiştirmek..
vitrin mitinde istemiyorum..
bi de tv ünitesi o kadar..evdekileri atmak istiyorum..
Çünkü çok eşya çok iş..
Ben zaten çalışıyorum iş yetiştiemiyorum ki..
Az eşya az iş..
boya badana da gerekli ..4 yıl oldu badana olmayalı artık istiyor..
bilmiyorum bakalım yazın herşey netleşir..
Kızımın durumu da inş evin durumu da inş.. bakalım ya nasip ya kısmet..

Royem çok geçmiş olsun canım..
Simdi nasılsın?

Beyzacım, üzme kendini. Her zaman kendinden kötüsüne bakmak gererek hayatta isteklerin sonu yok.
Anın mutluluğunu çıkarmak gerek.
İmkanı olmayanlar için çok para harcamadan ailecek güzel bireyler yapılamaz mı? Gayet de yapılır.
İlk araba aldığımızda gittiğimiz pikniğin mutluluğu, yaz tatillerinde babannemin ahşap taş evinde kuzenlerle kosturma içinde geçirdiğimiz tatiller..
Hayatımızda hep bir tatlı anı değil mi?
Hani helal dairesi geniş ya, mutlu huzurlu olmak için de sebep cokken bizler daha az olan kara noktalarla hayatımızı geçirip gidiyoruz..

KIZLARIMCANLARIM inan yalniz degilsin
Bende bazen agliyorum
Ozellikle cok guzel bi ev gordugumde oturamadigim evim geliyo aklima cok agliyorum
Yani daha iyisi benim olcakken mecbur buraya katlanmak kanima dokunuyo
Sonra k.vlere Allah ne verdiyse saydiriyorum icimden dahada ileri gidip esimle kavga ediyorum
Noluyo
Yine mecbur oturuyorum assa

Bazen benim gibi varken yokluk cekersin
Bazilarinin yoktur yokluk ceker

Benim vardi huzurum yoktu
Simdi yok ama huzurum var
Kafam rahat
Göz hic doymaz
Almanin sonu yok
Bende senin gibiyim sıfır dosenmis kaliteli bir ev istiyorum esya zaten aliniyo her turlu
Umudumuzu kesmicez
İsticez ve olcak
Onu istemek cagirmak demektir unutma
Cagirmaya devam et

Arkadasimin evi okadar guzel ki esyalari isciligi oturmaya kiyamazsin ama kadin surekli memografi cektiriyo gozetim altinda kitleleri var
Yani Allah verir bide hastalik veriri illallah ederiz sonra
Vardir bi hayır dicez.
Sana link atcam ozelden bi bak.

Çok haklısın canım..Anın tadını çıkarmak gerek b ölümlü dünyada..
Aslında biraz bizleride doyumsuz yapan bu faceler instagramlarmı oldu bilemiyoum..
Herkese nete evini yediğini içtiğini koya koya insnları böyle etkilenir oldu..
Ne zaman face de ev dekorasyonu görsem bir iç geçirmiyor değilim..Elimizdekiyle yetinirsek mutluda oluruz..

Haklısın canım..
Zaten bende hem helalinden olsun isitiyorum hemde sağlıkla huzurla oturacağım bir evim olsun istiyorum..
Bu ara taştım çoştum gene.. evde sürekli sinir halindeyim
çocuklara eşime kızıp duruyorum en ufak bişeyden
Ne yapalım sağlık olsun diyeceğiz..Rabbim büyük bigün olur diye beklemeye devam edeceğim

sagolun arkadaslar,agrilarim var halen,ne yesem dokunuyor,kac gundur su icebiliyorum anca.kablumbaga adimiyla anca yuruyorum.hareketsiz yatinca hic sorun yok,ama kalkip yuruyunce basliyor gene.Esim bu hafta yanimda kalip,cocukla ilgilenicek,bi taraftan ogrensin diye ugrasiyorum,elinden gelenide yapiyor sagolsun.cocugu sutten kesmem.lazim,ki ben iki yasina kadar emzirmek istiyordum,cok uzuluyorum aslinda,ne yapalim saglik olsun.

Canım ya Allah acil şifalar versin sana.. tez zamanda sağlığına kavuşursun inş..

KIZLARIMCANLARIM çok güzel bi konuya değinmiş.
ne olursa bu faceden instagramdan oluyor.
bazı arkadaşlarımın evine hiç gitmedim ama face sayesinde planına kadar çizerim.
bakıyorsun insanları evleri dört dörtlük gezmeleri tozmaları öyle.
ama eskiden kimsenin ne yaptığını ettiğini görmezdik.
royem çok geçmiş olsun canım.

Ben yeni evliyken,dogru durust birseyim yoktu.hicbirni kendimde secememistim.O ilk anlar bende cok bakar ic gecirirdim.zamanla herseyimiz oldu,parca parcada olsa,uzun zaman alsada,tamamladik.Hatta o aralar kendimizi,gezmemizi tozmamimizi,cikip en basitinden bir Kahve icip,bi tsort almayi hep erteledik.Hep eve esya derdine dustuk.ee haliyle evim rahat etmek istedigim,kapisindan girince mutlu olmak istedigimiz yer olunca ve esyalarimiz kotu olunca mecburdukta bir yerde.cok sukur bugunumuze herseyimiz var simdi.ne fazla ne eksik cok sukur.Birde sagligim yerine gelse cok guzel gezip tozma planlarim var insallah kizim. Ve esimle ...

Papatya ve beyzabet sagolun.papatya bir laf vardi,eskiden kimsede yoktu ,iyi kotu herkes ayni durumdaydi ve kiskanacak birseyleride yoktu.Simdi birinde az var,birinde cok var.Hal Boyle olunca kiskanclik,kiyaslama,kibir,mutsuzluk gibi seyler kacinilmaz oluyor.

@royemim kurtulun su hastalikdan ya
Kendine iyi bak kuzu minnak kuzunun sana ihtiyaci var
Bugun bende hep burnumu cektim durdum
Soguk insanin yuzunu kesiyo ya.

Oglusla yemek yedik 30tl
Alisveris yaptim 80tl
6tl pastaneden simit falan aldim
Bugun markette yardim kutusu koluma takildi
Cok tuhaf oldum montumun kolunda takilcak dugme falanda yoktu(boyle syler beni etkiler biseye yorarim) boyle baya koluma takildi geldi benle kalkti
Para attim bende kazadan beladan korusun mevlam.

Aiyy kizlar burda hep sureyililer dolu
Hem uzuluyorum hemde kiziyorum
Bacak kadar cocuklar montumun eteklerine yapistilar
Hangisine ne verim bi suruler adim basi
Devlet getirdi atti bunlari
Hastalik bile bulastirirlar virus salarlar hep sokaktalar
Korkuyorumda acikcasi elleride bicak jilet bisi vardir diye
Nolcak bu ulkenin hali

Royemcim ne kadarlık oldu kızın?
Ameliyatı acilen mi olan gerekiyormuş?

Kızlar benim eşyalarımı kızlar gördü. Özellikle salonum çok klasik.
Bi ara boyatayım dedim ondan da Vazgeçtim.
Ne eşyam varsa hepsini götürcem. Arabamızın borcu var ve değiştiremem. Boyatamam da para yok.
İnanın yeni eve eski eşyalar nasıl götürülür demeyin götürcem işte.
Eşyalarımın eskiliği modelinde çoluk yok çocuk yok eskiten olmadı.
Evlendiğim ilk iki uç yıl istemediğimi mobilyalar oldu diye çok üzülmüştüm. Sonra Allaha şükürler olsun bu gibi heveslerim çok çok azaldı.
Hele bi 6 aydır da ev dekorasyon sayfasını beğendim. Bakıyorum ki herşeyin modası hemen geçiyor. Modayken iyi hoş olan mobilya 6 ay sonra"iğreennccc" oluyor.
Çok hevesim kaçtı.
Bir sürü eşyam var elhamdülillah. Kullana kullana canı çıksın ki hakkını vereyim.
Şimdilik böyle düşünüyorum. Ama insanoğluyum yarın birgün de başka bişey derim.
Bu arada kızlar elinizdeki herşeye ama herşeye her daim şükredin. Çevreme bakıyorum, Allah şükrünü yapan insana sanki daha çok veriyor. Ben öyle hissediyorum.
Şükür ise hem dil ile söylemekle hem tasadduk etmekle, Allah yolunda harcamakla olur.

Son düzenleme:
Aynen canım yaa.
insanız nefis sahibiyiz bizde..
ister istemez insan özeniyor..
kendini onlaın yerine koyuyorsun..
Ahlanıp vahlanıyosun.. bişey değil evde de huzurumuzu kaçırıyorum ben bu son günlerde..
acayip asabi oldum..
Eşim bile diyor ne oluyı sana böyle..
bu sinir ne niye bu kadar sinirlisin diye..
Bıktım diyorum onada az çok anlatıyorum..
Ama sonuç sıfır..
oda diyo el işinde çalıştığımız sürece sonuçbu bişey değişmez diyor..
ne yapalım abbim çoçuklarımızın kaderini iyi eylesin inş..

Aynen canım yaa.
insanız nefis sahibiyiz bizde..
ister istemez insan özeniyor..
kendini onlaın yerine koyuyorsun..
Ahlanıp vahlanıyosun.. bişey değil evde de huzurumuzu kaçırıyorum ben bu son günlerde..
acayip asabi oldum..
Eşim bile diyor ne oluyı sana böyle..
bu sinir ne niye bu kadar sinirlisin diye..
Bıktım diyorum onada az çok anlatıyorum..
Ama sonuç sıfır..
oda diyo el işinde çalıştığımız sürece sonuçbu bişey değişmez diyor..
ne yapalım Rabbim çoçuklarımızın kaderini iyi eylesin inş..

Ewet ya nereye baksak sur,iyeli..
Bende hem üzülüyorum hemde kızıyorum..
Devlet baba sağolsun..Buradaki açlar azmış gibi birde onları başımız çıkardı..Yaşanacak ye kalmdı türkiyede zaten.
Allah sonumuzu hayr etsin sonumuzu..

ÇOOkkk hakllısın canım.. ben hem böyle üzlüyorum hemde kendime kızıyorum.. nasıl bir psikolojideyim çözemedim kendimideŞükür etmek şart zaten.. Onuda diyorum Allahım bugünümüzü aratma.. en kötü günümüz bu olsun..Rabbim sağlık sıhhat huzur versin inş...aminn..

Benimde zaten evlnirken sitedğim mobilya olmadı ki;
balık baştan kokarmış ya bizimkide o misal
eşimin tarafından biz hiç destek görmedik.. annemler sağolsun onların yardımı ve kendi çabamızla bu kadar oldu..
onun için eşimin babasına hep içimden ne beddualar ediyorum..
yokluktan değil bencillikten yardım etmedi..
çok tuhaf bir baba babacık desek yeridir..durumu yokmu diceksinizki var hemde çok var..
ama kimseye faydası olmayan sadece kendi için yaşayan bir insan..
annesinden ayrılar..kadın elinden geleni yapmaya çalışmişti ama oda onun elişne bakıyordu..
3-5 gönderdiğiyle genede bişeyler yaptı az çok..
düşünmesi bile yeterdi.. ama babası sağolsun bir çöpünü görmedik görmeyizde zaten.. Hayırsız babanin teki.. pehh!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…