Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Canım kumpir ve chescake istiyo..
Dun uskudarda adım bası kumpirci vardı ama karnım tıka basaydı
Ev sahibesi oyle abartmiski cayimi koycak yer bulamadim masada.
Kahvalti sonrasi tatli ve elmali kurabiyede vardi
Kahvemizide ictik
Hal boyle olunca kumpire uzaktan baktim
Zaten ıslanmıstım yagmurdan.
Kendimi otobuse attim.

Bugun canım istiyo
Ve tek basimada gidesim yok
Alsam gelsem sogur kumpir.
Chescakem ya eve getirirken devrilirse falan
Simit sarayinin kumpiri nasil olur ki
Baskada kumpirci yok ki

Ne cok derdim var yahu

Zeki murende bizi gorecek mi?

kızlar diş tedavisine gitmiştim. onun için ancak okuyabildim yazdıklarınızı.
öneriler ve fikirler için çok teşekkür ederim.
işin aslı eşim de bende hiç istemiyoruz. başkasına yedireceğim, başkasını eğlendireceğim. günlerce stres sıkıntı telaş yaşayacağım.
burada sünnet çocuğunun annesi gelinlik gibi kıyafet giyiyor.
dansa kaldırıyorlar anneyi babayı. ay çok komik...
çok yakın arkadaşlarımızla bi yemek yiyip eğlenelim dedik. bi liste yapmaya başladık. ohoooooo......
liste kabardı da kabardı. normalde gelmeyecek inbsanlar öyle bi durumda kesin kırılırlardı..çağırmadı diye..
oğlum ara sıra sordu geçen yıl başkalarının düğününe gittikçe . benim olacak mı diye. o kadar.
ilerde aklında kalmasın istiyorum ama belki de umrunda olmayacak.
geçen sene bi arkadaşım oğullarına düğün yaptı. arkadaş da eşi de buralı. allahım bi kalabalık bir çelenekler çiçekler. ortalık ana baba günü.çocuklara baktım. çat pat oynuyorlar arkadaşlarıyla.
ben düğüne 10 bin tl harcamaktansa ne çocuğumun yüzünü göreceğim telaştan ne onun la vakit geçireceğim.
onu götürürüm parise disneylanda gönlünce eğlansin aynı paraya...
akşam eşimle de konuşalım bakalım ne diyecek.

Anladım canım..
Olsun başka bigün daha güzel havada gidersin..
havasını almışsın oda yeter..

slm bayanlar
Bu aralar hava o kadar güzel ki kendimi sürekli dışarı atasım var. ki zaten yürümeyi çok severim. Amma velakin iş yemek çocuklar derken ne vakit kalıyor ne takat....

Bi de size bütçemle ilgili danışmak istediğim bir şey var.
şimdi özetleyecek olursam
mart: k.kartı 950 tl
nisan: sabit550 ne kadar olur bilmiyorum
mayıs : sabit 500
haziran 300
şimdi ben diyorum ki k. kartından taksitli nakit avans çeksem 1000 tl
aylık ödemesi 180 tl gibi oluyor 6 ay
bu ki kredi kartı borcumu kapatıp. alışverişlerimi artık nakit yapsam çünkü başka türlü bu kart kısır döngüsünü kıramıyorum.

Fenruncum ben krediyi asla önermem öneremem. Nasıl desem yağmurdan kaçarken doluya tutulmak gibi bişey..
Bizim de ilk KK vardı ama borç bitince geri verdik babama. İkimiz de maaş alıyoruz ve bilirsiniz bankalar yakamızdan düşmez.
İrdeni kullanıp bıçak keser gibi kesmelisin son taksitinden sonra.
Hatta sanırım şimdi bile kapattırabilirsin ama taksit ödemelerine devam edersin.

Kk guzel kullanirsan sorun cikarmiyo
2000tl limitli bi katimiz var
Bazi taksitli urunlerde ilac gibi geliyo
Ama iste odeyebilirsen
1000tl acil kazimsa olur
Ama haybiye cekilcekse cekme derim.

teşekkürler cevaplarınız için ama problem maaş alınca kart borcu ödeyeceğim diye elimde nakit kalmıyor ve ben mecburen yine karta dadanıyorum. işte diyorum elimde nakit olsa kartı kullanmam taksitelrimi ödeyip rahat nefes alırım biraz . burda daha önce bahsedilmişti sanırım gerçekten faize kalmasa bile kredi kartı bereketi kaçırıyor.

Kredi kartı kllanmayı hiiçç sevmiyorum.. Ben kullanmıyorum..
önceden eşiminde 3-4 kartı vardı.. Allah'tan sonra hepsini kapattı..
sadece kendi çalıştığı bankanın kartını kullanıyor..Bence de kart paranın bereketini kaçırıyor.

Torku çok güzel tavsiye ederim. Ben sarelleyide seviyorum. Katkısız.

bence kartına yeni harcama yapmamaya çalış. taksitleri öde, taksit bitincede kullanma.
karttan kurtulayım derken yeni bi borç açma kredi çekip

Royem geliyo yer açın
:) kizz Allah iyiliğini versin,hasta hasta güldürdün beni :)
Bugun doktora diye ciktim,meğer Doktor tatile gitmis,baska Doktora gittik onunda mesaisi bitmis.sinir oluyorum çarşamba günleri doktor işlerine,burda cogu yer,çarşamba ve cuma günleri yarim gun hasta kabul ediyorlar.Esim ise gitmedi,zaten tek başıma,cocukla cok zor yaa.biraz hava alınca sanki ıyi geldi gibi.su öksürük bir geçmedi yaa,zencefil cayi,sogan gibi şeyler öksürüge ıyi geliyor diye tuketiyomda,daha fayda etmedi.

slm kızlar bende bu yıl para biriktirmek istiyorum ama yenı evlendim maglum krediler falan var
şuanda int baktıgım ürünlerin reklamı çıkıyo benı al benı al diyorlar :) alışveriş alışkanlıgımı bırakmak istiyorum

burdada aile hekimleri bazı günler yarım gün çalışıyolar. Evdeki hastaların rutin kontrollerine gidiyolar.

geçen yıl bende çok çektim hastalıktan. 20 25 gün sürdü. Üşütme enfeksiyon derken birde alerjiye çevirdi.
boğaz enfeksiyonu yerini öksürüğe bırakabiliyo. Antibiyotik ve alerji ilacını birlikte kullandım öyle geçti.
çok geçmiş olsun canım

Hayırlı olsun evliliğin, mutluluklar dileyerek başlayalım o zaman.
bütçeni planlaman ödemelerine gelirlerine bi bakman lazım.
Elde kalan paradan artıyosa bişeyler kenara ayırabilirsin.
ufak para deme gün geliyo ihtiyaç oluyo.
Bol bereketli bi evin olsun İnşallah.
İnt baktıkların ihtiyacınsa al tabi, ama ihtiyac fazlasını almanın bi anlamıda faydası yok.
Sonra yaşattığı pişmanlıkda cabası

sagol canım evlilik güzel gidiyo ama geçinmek zor.
aylık ödeme planım var bu ay artıya geçtim sonunda.
ihtiyaçları hep sonraya atıyorum malesef dedigin gibi sonra pişmanlık duyuyorum artık durduruyorum kendimi yani olanlarla idare etmeye ögrenmem lazım...Altın alıcaktım bu aralar yüksek en azında bozdurup harcamazdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…