• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

KIZLARIMCANLARIM KIZLARIMCANLARIM erol tas onun yaninda namuslu kalir detayli anlatmadim bile
Bi ara anlatirim
Dun binanin icinde bagiriyo esimin arkadasi olan tv bakmaya gelen adamda var
Amaci beni burdan cikarmak
Zaten acik acik soyluyo defol diye
Sucum da annemi savunmak , ona ezdirmemek,ona laf soylemek
Sucum bu.
Allah goruyo ne diyim kim ne yapabilir ki bana
Hic kimse
Hickimsemde yok zaten
Annem Allahin ezigi,korkuyo ondan
Bende ne burdan cikabiliyorum.nede huzurla oturabiliyorum
Susup yutuyorum
Agliyorum agliyorum Dua ediyorum ya canimi al yada bizi bundan kurtar diye.
Sabır cekiyorum

@geztapo gözün aydın canım
Saglıkla ,huzurla,mutlulukla otur insAllah.
Ay canim yaa cok uzuldum..
Olsun Allah buyuk.. ins birgun kurtulursjn oradan.. Allahim gonlune gore versin inss..tez zamanda..
Allahim ya nasil bi babaymis seninkide.. oyoyyy:(

Bu arada hasta oldum
Grip belirtileri vardi
Bugün teslim oldum hastalığa
Annemlerdeyiz iki gündür
Taziye için çok gelen var

@geztapo ben böyle pembeli şeyleri yiyemiyorum yaa
internette bişey okumuştum
Bu pembeli seylere renk vermek icin bi böceğin yumurtasi kullaniliyormus ya
Gerçi Torkuysagüveniyorum
Ama işkillendim.bi kere
Ülkere de çok güveniyordum.mesela
Cok gecmis olsun canim..
Tekrar basiniz sagolsjn..

Yalniz degilmisin.. bende hep aynisini diyorum.. benim bu evden olum cikicak .. bana rahat yuzu gormek nasip olmadan gocecem diyorum ..
Oyoyyy.. Bizde galiba hep o insan musevttesi kayinpederkm cezasini cekiyoruz .. esimin dedigi hep o..:(Allah onu bildigi yapsin ins.. Allahima havale ettim onu..Benkmde imtihanim nu dunyada ev ev ev :((

KIZLAAAAAAARRRRRRR!!!!!!!EV İŞİMİZ HALLOLDUUUUUUU!!!!!!Harika bir ev tam istediğim büyüklükte yepyeni kimse oturmamış iki yıllık 3. Kat mantolamalı kuzey batı cephe ama icerde hiçbisey yanmamasına rağmen sıcacıktı.Perşembe günü anlaşıcaz anahtarı alıcaz .Çok mutluyum .Rabbim hayırlısıyla pınara,beyzaya,sevimliye hayırlı komşulu evler nasip etsin.Karanfilime Rabbim bir cennet kokulu nasip etsin .Papatyam sanada profesörlük nasip etsin inşallah.Royemcimede memleketinde guzel ev versin.Bizi burada okuyan arada ziyaret eden bütün arkadaşlara Rabbim gönlünün muradını versin.Hepinizi cok seviyorum.
Eviniz hayırlı olsun iyi günlerde oturun

Geztapo evin hayırlı olsun..inş huzurla oturursun sağlıkla...Rabbım banada buyuk geniş ev nasip eder inş..evim cok kucuk sadece 90 metrekare..2 oda bir salon...salonda kucuk orda oturuyorum..oğlumun odası aynı zamanda misafir içinde...artık kıyafetleri felan oraya buraya sıkıştırmaktan:(( kucuk evde zor ama hiç paramız yok..yasım olmuş 38 nebiliym umudumda yok .bu arada görüşmeyeli inş iyisinizdir hatunlar...ben okadar yogunumki yazmaya fırsat bulamadım.

günaydın kızlar
burada oğlu olanların sayısı bayağı fazla.
oğlum bu yaz 10 yaşını bitirecek.
sünnet düğünü konusunda çok kararsızım.
biizm memlekette pek adet değildir. ama yaşadığımız yerde 2 akşam davullu zurnalı düğün yapılıyor.
bana çok saçma geliyor bu düğün işi. tövbe çocuğun pipisi kesildi diye o kadar insanı topla yedir içir...
telaşı, hazırlığı, davetiyesi, şekeri, kıyafeti, bu süreçte kv ve kp le burun buruna olmak, memleketten gelecekleri ağırlayacak yer konusu ve masrafı derken ne yapacağım bilmiyorum.
oğlumun için de kalırsa diyorum. sonra da amannn o da kalıversin canım ne yapayım. (çok mu gaddar göründüm karşıdan)
siz ne yaptınız kızlar...

günaydın kızlar.
gestapo hayırlı olsun evin darısı olamyanlara.

papatyacım oğlumun sünnetinde ben sadece yakın akrabaları çağırdım güzel bir yer tutup mevlit okutup yemek verdik. çocuğa kıyafetlerini giydirdim falan gayette güzel oldu.

günaydın kızlar
biizm memlekette pek adet değildir. ama yaşadığımız yerde 2 akşam davullu zurnalı düğün yapılıyor.
bana çok saçma geliyor bu düğün işi. tövbe çocuğun pipisi kesildi diye o kadar insanı topla yedir içir...
telaşı, hazırlığı, davetiyesi, şekeri, kıyafeti, bu süreçte kv ve kp le burun buruna olmak, memleketten gelecekleri ağırlayacak yer konusu ve masrafı derken ne yapacağım bilmiyorum.
oğlumun için de kalırsa diyorum. sonra da amannn o da kalıversin canım ne yapayım. (çok mu gaddar göründüm karşıdan)
Canım ben 1.sinifin yaz tatilinde yaptirmistim
1hafta sonra mevlut okuttum
Eglence istemedim
Esimde bende sevmiyoruz oyle seyleri
45kisi kadar es dost cagirdim
Pilav,tavuk,tatli,sarma,ayran ve lokum ikram ettik..
Sonra gec gidenler oldu arkadaslardan balkonda cay pasta borek fasli yapmistik.

Ben satavati zaten sevmiyorum
Oglumda zaten oynayamaz falan.
Masrafida var tabiki ! Mekani,yemegi,muzigi kiyafeti bla bla bla.

Papatyacım 2 tane aslanlar gibi erkek kardeşim var.
Davullu zurnalı düğünleri olmadığı için içlerinde mi kaldı?
Hiç sanmıyorum.
Genelde annelerin içinde kalma durumu oluyor sen içinden gelen mantıklı sesi dinle derim.
İşin açığı Peygamber as.ın sünnetine de düğün adı altında bir çok bidat karıştırmak da ne kadar doğru oluyor bilmiyorum.
Bizim işten bi arkadaş lüks otelde yapıp bir de sanatçı çağırmıştı.

günaydın kızlar

Canım bende arkadaşlara katılıyorum..
Bence de çokk gereksiz..
Oğlum yok .. ama olsa da bende sadece bir mevlüt okuturdum oldu bitti..
Eğlenceye ne gerek..bir sürü savsata bence..
Burada eğlenmek çocuğun hakkı.
onuda götürüsün bir eğlence merkezine yada lunaparka.. eh millet eğleneceğine oğluşun eğlensin..en güzeli bence öyle..
Ama karar yinede senin..

Buarada herkese selamlar..
güneşli ama soğuk birgünden merhaba olsun::Ç)
Lellcim sen kız kulesine gidecektin canım.. ne yaptın gittnmi gezdinmi:==:)
Kuzu ben kızkulesinsen teget gectim
Yani semsipasada (sondurak) inmem lazimdi
Teyzemler beni bekliyodu uzaktan bakmakla yetindim yani
Sonra misafir olduk yedik ictik donuste sahil yolunu kullanip yurudum deniz cok guzeldi ama cok ıslandim yagmur yagiyodu..

Kız kulesi bana baktı bende kız kulesine
Ne ben ona sorabildim derdini ne o bana..
Gözum kaldı, aklım kaldı..
Denizin kolyesi gibi
Uskudarin tek gercegi..

Papatyacım 2 tane aslanlar gibi erkek kardeşim var.
Davullu zurnalı düğünleri olmadığı için içlerinde mi kaldı?
Hiç sanmıyorum.
Genelde annelerin içinde kalma durumu oluyor sen içinden gelen mantıklı sesi dinle derim.
İşin açığı Peygamber as.ın sünnetine de düğün adı altında bir çok bidat karıştırmak da ne kadar doğru oluyor bilmiyorum.
Bizim işten bi arkadaş lüks otelde yapıp bir de sanatçı çağırmıştı.

Ağzına sağlık karanfilce düşündüğüm şeyleri yazmışsın.
Ben hiç sevmem sünnet düğünlerini katılmamda.
Evlenirken yapsın herkes düğünü derneğini, sünnet düğünü nedir arkadaş.
Çocuktan başka herkes eğlenir zaten o düğünlerde.
Sünnet annesinin abartılı saçı makyajı elbisesi ayrı konu zaten.
bide içki olabiliyo o düğünlerde işte o zaman iyice cığrından çıkıyo iş.
Zaten aileler o düğünleri hep kendileri için yaparlar, çocuğu mutlu eden bişey olmaz orda.

Papatyacım,
benim oğlum olsa yakınlarımla az kişi çağırarak evde Kuran okutur mevlidini yaparım, çocuk iyileşince eğer isterse arkadaşlarını çağırarak ufak sadece çocukları eğlendirecek bişey düzenlerdim. İlla sünnet kıyafeti giymek isterse yada giydirir bi resim çektirirdim ailece. Birde İstanbul da sünnet çocukları Eyüp Sultan Hazretlerinin kabrine camiine falan götürülür burda. Bu bile çok aslında ama abartıya kaçmadan yapılabilir. Benim oğlum olsa (ay ağzıma bi garip geldi böyle söyleyince) 40 ı çıkmadan kestiriveririm.

Buarada herkese selamlar..
güneşli ama soğuk birgünden merhaba olsun::Ç)
Lellcim sen kız kulesine gidecektin canım.. ne yaptın gittnmi gezdinmi:==:)

Bendende sana selam olsun canım.
Hava aydınlık pırıl pırıl ama kuru soğuk var.
Dışarı çıkma hayalim pencereyi açmamla son buldu.

Kuzu ben kızkulesinsen teget gectim
Yani semsipasada (sondurak) inmem lazimdi
Teyzemler beni bekliyodu uzaktan bakmakla yetindim yani
Sonra misafir olduk yedik ictik donuste sahil yolunu kullanip yurudum deniz cok guzeldi ama cok ıslandim yagmur yagiyodu..

Kız kulesi bana baktı bende kız kulesine
Ne ben ona sorabildim derdini ne o bana..
Gözum kaldı, aklım kaldı..
Denizin kolyesi gibi
Uskudarin tek gercegi..

İyi yapmışsın canım afiyet bal olsun.
Ben Kuzguncuğu çok severim. Üsküdardan sonrasını fethipaşa, kuzguncuk, beylerbeyi ve devamına bayılırım ama benim için istanbul demek eminönü, galata, beyazıt, çemberlitaş, sultanahmet demek. Yıllarca avrupa yakasında oturup buralara gelince İstanbul orda kalmış gibi geliyo bana.

Kızlar, Torku nun ürünlerinin konusu geçmiş.
Biz torku ürünlerini bulabilmek için market market geziyoruz.
Geztapo nun bahsettiği franbuazlı çikolata çok lezzetli.
Torku banada (krem çikolata) sı süper ama her çeşitini bulamıyoruz.
Marketlerde raf payı çok düşük malesef.
Bu arada bimin peripella diye bi krem çikolatası vardı berbat bişeydi
şimdi cam kavanoza almışlar, daha akışkan, içinde beyaz şeker var glikoz şurubu yok.
tavsiye ederim.

Kızlaretkisiyleun ürünlerinin konusu etkisiyleiz torku ürünlerini bulabilmek için market market geziyoruz.
Geztapo nun bahsettiği franbuazlı çikolata çok lezzetli.
Torku banada (krem çikolata) sı süper ama her çeşitini bulamıyoruz.
Marketlerde raf payı çok düşük malesef.
Bu arada bimin peripella diye bi krem çikolatası vardı berbat bişeydi
şimdi cam kavanoza almışlar, daha akışkan, içinde beyaz şeker var glikoz şurubu yok.
tavsiye ederim.
Sağol canım tavsiyelerin için.
Şu iki gündür acayip abur cubura dadandım. Hastalığın etkisiyle sanırım. Nerdeyse bir yıldır hiç almadığım şeyleri aldım.
Glikoz şurubuna ben de dikkat ediyorum.

Back