• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Pazar gunu 8mart dunya kadinlar gunu etkinligine davetliyim fakat esim sadece pazar gunu evde sadece pazar sabahlari keyifle kahvalti yapiyoruz.
Gitmicem

Pazartesi yine dunya kadinlar gunu eglencesine davet edildim o gunde teyzelerim,kuzenler kahvaltiya bendeler
Gitmicem

Bugun kahveye davetliyim
Gidicimm

Baska bi arkadasim surekli israr ediyo gel gel gel diye(baska bi semtte)
Gidesim var kuzumun kurs olayi tas koyuyo.

Gunes acti renk geldi buralara..

Haydi bakalim mutluluk bize gelmezse biz ona gideriz..

Dısarılar,gezmeler,eglenceler diye bir orgut var cok pis kanıma giriyolar..

royem royem begeni guzeli
Bakiyo yokluyo hepimiz sag-salimmiyiz gidiyo:)
Bebisinden vakit bulamiyo kuzu.

Kahvemi ictim.
Fena da olmadi..
Dershanede de cayımı ictim
Kürkcü dükkanıma geldim geri.

Kızlar bisi anlatıcam size
Benim babamin dayisınin gelini var(dıdımın dıdısı gibi oldu)
55yaslarinda
Kotu birimi iyimi anladim
1gelini var
Durumlarida pek iyi degil
Neyse bu hatun zamaninda k.vsi ev yapcaklardi para vermedi onlarla ayni yerde oturmamak icin dikkafalidir
Bize nezaman gelse laf sokar ama sozde beni cok sever oyle der yani
Babami sevmezler bunlar
Bu babam olaylarinda geldi gitti benden olaylari ogrendi anlattirdi destek oluyo sozde
Bana cık burdan, ben olsam oturmazdim,git k.v baris falan diyo
K.v oturmayan en uzaklara giden kadin bana bunlari diyo
Bugunde burda birine gelmis(daha once bizim burda kiraci olarak oturdu)5dk bana ugradi
Babamin bilmem.nesi kaza yapmis gitmem gorusmem hic haberiniz yok nebicim insansiniz diyo

Yenge bana niye soyluyosun git yegeninize soyleyin dedim(babama)
Babama soyleyemediklerini bana soyluyo
Bana iyi gorunup sanki benden laf aliyo ariyo
Bende bunun tigi ipi kalmisti
1yildir gormuyorum ivir ziviri toplarken onlarida koydum.posete ardiyeye koydum
Bana o 1_yil once unuttugu tıgı soruyo
Bende ardiyede getirim dedim
Bi tigimami yer bulamadin evinde oraya koydun diyo
Yaa bana bunlari secip mi yolluyolar bilmiyorum ki

Babam sulalesinde bir tane normal adam yok
Laf soktu soktu gitti
Tv yeni aldim ya boyle bi buzdu dudagini hayirli olsun tv altina bisi alamadin mi? Dedi
(Suan orta sehpam vardi onu koydum idareten biliyosunuz ariyorum begenemedim)
Bende tv zaten yeni geldi diger sehpamda kucuk geldi alicam dedim
Ozaman duvara koydursaydin dedi

Yahuuu bi sinir oldum
Kimene , ben boyle seviyorum diyemedim

Niye aman kalbini kirmim,aman misafir,aman buyuk ,aman huyu boyle..
Yuttum
Bana her gelmesinde k.v mi soruyo
Ya gorusmedigimi biliyo hala soruyo
Git baris diyo
Baskasina anlatirkende bunjn k.v si cok suratsiz o kadinin yuzunu gorum eyvahlar olsun dedim diyo
Migrenim tuttu diyo

Ben nebicim bi sulaleye sahibim yarabbi!

Canım bazı insanlar öyle.
Bizim de çok yakınımızda olan bi tanıdığımız var.
Annemler bi ilçede yaşıyor. Ama bizim memleketimiz başka bir ilçe ve bu insan gurbet elde diyim tek köylümüz.
Kocası çok iyi bi insandır ve beni de çok sever ben okurken çok destek olmuştur.
Ama karısı ve kızları çok garipler. Özellikle kadın çok kıskanç.
Ben bunları kendimi bildim bileli tanırım. Çok yalanına da şahit olmuşuzdur ama köylümüz ve kocasının hatrına çok samimi olmadan devam ettiririz.
Ben üniversite sınavına girdikten sonra kızı nasıl geçti abla demişti.normal geçti herhalde öğretmenlik gelir dedim. Sevindi yazık annesine söyledi hemen sinirlendi daha belli değil dedi.
Sürekli kıskandı. Oysa biz durum u iyi değildim evimiz arabanız yoktu ama maşallah y.. Amcam iyi kazanıyordu kaç tane evi barkı var. Ama hep o kıskandı. Amcam çocukları okutmak için elinden geleni yaptı ama okumadılar. Yazık bari en küçük kız kıbrısı kazandı da amcanın içinde kalmış olmadı. Ortanca kızı özel ünv ye yazdırmıştı. Bıraktı geldi.
Neyse sevmediğini ot burnunda biter derler yadün eesinle çarşıda bi yere girdik karnımızı doyurmaya. Bi milyonluk şehirde hem de bunlar ilçeden gelmiş ana kız sen karşılaş.
Kızın da yeni bebeği oldu geçen sene bayramda köye gitmiştik. Bunların da dedesini ziyaret ettik. Bu bebeği olan kız sözde benle samimidir. Abla abla diye bırakmaz dedesinin evinde yan odadaydı hamileydi. Yanımıza çıkmadı hoşgeldin diye. Çok ayıp bi hareketti.
Aslında küsmem lazım ama dedim ya kırıldığını bile belli edeceğin insan tipi vardır. Bunlara o bile değmez.
Y.amcamın çok hatrı var bende bebeğinin çantasına para koydum yaşı uzun olsun dedik hal hatır sorduk çıktık artık yanlarından.
Böyle insan tipleriyle az samimi olcan az bilgi paylaşcan ağızlarına laf vermiycek şekilde nezaket göstercen bırakcan işte.

Geçen yıl kızı hamileymiş ben rüyamda gördüm. Dedim seni rüyamda hamile gördüm. Söylemedi. Ulen görmüşüm işte eninde sonunda öğrencem dimi:KK70:
Neyse beni ilgilendirmez. Söylemek zorunda da değil.
Kızlar bu arada bugün rüyamda iki askeri uçak gördüm şehit de vardı.
Hayra gelsin dedim ama iki asker düşmüş tepemizde. Allah ailelerine sabır versin.:KK43:

Son düzenleme:
Geçen yıl kızı hamileymiş ben rüyamda gördüm. Dedim seni rüyamda hamile gördüm. Söylemedi. Ulen görmüşüm işte eninde sonunda öğrencem dimi:KK70:
Neyse beni ilgilendirmez. Söylemek zorunda da değil.
Kızlar bu arada bugün rüyamda iki askeri uçak gördüm şehit de vardı.
Hayra gelsin dedim ama iki asker düşmüş tepemizde. Allah ailelerine sabır versin.:KK43:
Kuzu bnm yazlik ruyanda gercek olur insAllah.
Kalbin guzel ondandir.

Ya bu bize 1saat mesafede oturuyo
Evet kiskanclik var
Yillardir kiradaydi 3sene once toki cikti
Oglu evlendi o da kirada
Bizim durum iyi ama babamdan dolayi huzursuzuz
Bana diyo zaten acikca evden kira aliyosun arabayida degismissiniz vs vs.
Ben 1defa gittim bu evine
Diger evinede toplasam 3defa gitmemisimdir
O arada bi mah. Gorustuklerine gelir 5dk bize canı isterse ugrar
Onda da kesin laf sokar
İnsanmisiniz? Bi gelmezsiniz? Gitmezsiniz vs vs
Uni okuyan bi oglu daha var onuda cok severim cok sakin bi cocuk
Gelip kalir bazen annemde(erkek kardesim.var ya onla kafasi uyusuyo)
Hayir yani babamin karakterini biliyolar derdimizi biliyolar destek olcaklarina laf sokuyolar
Ben esimden ayri oldugum donem bosa gitsin dedi
Ozaman bosancam diyodum
Sonra esimle baristim hani bosancam diyodun niye baristin dedi
Bana kendi arkadaslarim,teyzelerim olsun hep otur, ev seninde hakkin, idare et, gitme bi yere,ordan kira aliyosun baban vermez,cikarsan k.v rahat vermez diyolar mesela
Bu yengem cik ne bekliyosun falan diyo
Dayim sakin biridir(esi babamin dayisinin oglu dayi diyoruz) efendidir, az öz konusur
Bankada guvenlikti hazir isini birakti dukkan acti sonra iyice durumu kotu oldu
K.vsi gelin size ev yapalim dedi(arsalari vardi butun kardeslet kat atti) tugla parasini verin sadece dediler yengem ben otrmam onlarla ayni yerde dedi
Dukkan verdi yine k.psi o gitti evi baska semtten tuttu
Dukkanin uzerine atilcakti kati evi dukkanin ustu olcakti yani
Suan adam hala o dukkanda calisiyo tee bilmem nereye eve gidiyo
Sonra gelip bana laf sokar
Kimse kendini yargilamiyo
Ben nasilim demiyo
Varsa yoksa ona buna salca olalim
Bizim onlarla bi isimiz yok , gorusmeyiz etmeyiz ama zorlari ne anlamiyorum.

Bazi insanlar gercekten insanları sınamak icin yaratılmıslar acik net.

Canım bazı insanlar öyle.
Bizim de çok yakınımızda olan bi tanıdığımız var.
Annemler bi ilçede yaşıyor. Ama bizim memleketimiz başka bir ilçe ve bu insan gurbet elde diyim tek köylümüz.
Kocası çok iyi bi insandır ve beni de çok sever ben okurken çok destek olmuştur.
Ama karısı ve kızları çok garipler. Özellikle kadın çok kıskanç.
Ben bunları kendimi bildim bileli tanırım. Çok yalanına da şahit olmuşuzdur ama köylümüz ve kocasının hatrına çok samimi olmadan devam ettiririz.
Ben üniversite sınavına girdikten sonra kızı nasıl geçti abla demişti.normal geçti herhalde öğretmenlik gelir dedim. Sevindi yazık annesine söyledi hemen sinirlendi daha belli değil dedi.
Sürekli kıskandı. Oysa biz durum u iyi değildim evimiz arabanız yoktu ama maşallah y.. Amcam iyi kazanıyordu kaç tane evi barkı var. Ama hep o kıskandı. Amcam çocukları okutmak için elinden geleni yaptı ama okumadılar. Yazık bari en küçük kız kıbrısı kazandı da amcanın içinde kalmış olmadı. Ortanca kızı özel ünv ye yazdırmıştı. Bıraktı geldi.
Neyse sevmediğini ot burnunda biter derler yadün eesinle çarşıda bi yere girdik karnımızı doyurmaya. Bi milyonluk şehirde hem de bunlar ilçeden gelmiş ana kız sen karşılaş.
Kızın da yeni bebeği oldu geçen sene bayramda köye gitmiştik. Bunların da dedesini ziyaret ettik. Bu bebeği olan kız sözde benle samimidir. Abla abla diye bırakmaz dedesinin evinde yan odadaydı hamileydi. Yanımıza çıkmadı hoşgeldin diye. Çok ayıp bi hareketti.
Aslında küsmem lazım ama dedim ya kırıldığını bile belli edeceğin insan tipi vardır. Bunlara o bile değmez.
Y.amcamın çok hatrı var bende bebeğinin çantasına para koydum yaşı uzun olsun dedik hal hatır sorduk çıktık artık yanlarından.
Böyle insan tipleriyle az samimi olcan az bilgi paylaşcan ağızlarına laf vermiycek şekilde nezaket göstercen bırakcan işte.
İste bu insanlarin hic Allah korkuları yok mu ya
Gunahtir.
Ne isterler insanlara fitne sokmaktan.
Benim ödüm kopuyo sevdigim birini kırarım diye
Yutuyorum cogu lafimi
Rabbim sorsun ne diyelim cnm

Aynı aynıı canım..
Seni sevenler senin iyiliğini ister.
Benim de teyzemin kızı nişanlılık sürecinde hep iyi yönden bakmaya çalışmıştı.
Benim de ağır geçen nişanlılık sürecimde bu kadın bir kat daha ağır geçmesine neden oldu.
Bizim bunlarla muhataplığımız 25 yıla yakın. Bazen hemşeri olur sevgisi tutar bazen aylarca ne arara ne sorar. Yine böyle hiç aramayan insan ben nişanlanınca sürekli dibimizde oldu. KV yi kötüledi. Hatta nişan günü KV ile münakaşa etmiş. Düşün tek münaşa eden o oldu. Tamam çoğu şey doğru olabilir ama yangına körükle gidenler seni fişfikleyenler hep seni sevmeyenler oluyor.
Oysa kızlarının düğününde biz hiç dibinde olmadık zaten yakın da tutmadı. Hiç annemi özel olaylarında çağırmadı. Anca düğüne gelen ortak tanıdıkları gönderdi.
Çoluk çocuk oyaladık işte.
Allah kıskanç insanların şerrinden korusun.
Şimdi erkek kardeşimin düğünde hiç sokmamayı düşünüyorum Allah izin verirse.

tr_lelli .!.:
kuzu bnm yazlik ruyanda gercek olur insAllah.
Kalbin guzel ondandir
Yok canım est.
Rüyalara takılmamak gerek ancak bazen Allahın izniyle birşeylerin benzerini ertesi gün yaşayabiliyoruz. Ve bu herkese olabiliyor. Ama yine de rüya işte hayra yorup işe bakmak gerekiyor.

Son düzenleme:
Yok canım est.
Rüyalara takılmamak gerek ancak bazen Allahın izniyle birşeylerin benzerini ertesi gün yaşayabiliyoruz. Ve bu herkese olabiliyor. Ama yine de rüya işte hayra yorup işe bakmak gerekiyor.

karanfilce aynı gün bende burdan arkadaşları gördüm rüyamda.
bahçeli bi yerde çocuk vardı. sevimsizin çocuğuymuş. orasıda anaokuluymuş.
sonra dönerken yolda trlelliyi görüyorum. oğlunu okuldan almış yürüyo.
yazamamıştım bi türlü. iyi oldu hatırladım.

Royem okuyup niye kaçtın kuzucuk:=:)
Canim benim ne yapim,anca okuyorum,tam bitiriyorum kizim sizlanmaya başlıyor.Telden girdiğim Icin bazen sayfa hata veriyor,bazen begenilerim yarida kalıyor :) hata olusunca yazamıyorumda.
Trlelli,bu insanlari sana sayiylanmi veriyorlar,oturduğum yerden cok pis gicik oldum ben o kadina.sen gibi bende sorulan soruya. İstemesemde cevap veririm sonrada aaiyyy niye anlattım niye cevap vermedim derim.ne olcak bizim bu halimiz.
Karanfilce seninkilerde az degilmis,para pul,eşyaları var ama demekki senin gibi meziyetleri,aklı çalışkanlığı yok.hal böyle oluncada kıskançlık kacinilmaz oluyor maalesef.
Ben bu ara ammmmmann salla gitsin modundayim,zaten hastayım bide onlarimi kafaya takcam yaaa.yeni hayat felsefem Insallah,beni uzeni takmamak olacak Insallah.

Tr lelli o nasıl bi tipmiş öyle.
Kapıya kadar gelip siz insanmısınız demek nedir ya
evet insanız ve insan olmayanlarla görüşmüyoruz deyip kapamak lazım kapıyı yüzlerine.
Canım ben oyle bisi soylesem 7duvel duyar
Ben okadar alınıyorum ve susuyorum ki
Evine gittim ev hediyemi goturdum
Torunu oldu hediyesini goturdum
Ben elimden geleni yaptım
Ama huyu mu böyle bizemi boyle anlamadım gitti
Bu eltisinin kizina karismis dugunu olca zaman ne evlendiriyosunuz bu yasta falan demis(kizda uni fln okudu 22 yaslarinda)
Kiz benim annem var babam var sen karisamazsin demis bunu anlatiyo her yerde,banada o anlatti zaten
Ben hayatta diyemem
Bana da karisti erken evlendim diye demedigi kalmadi
Kudurdun mu dedi bana daha neler neler
Unuttum hepsini evime geldi evimi actim
Oglum dogunca geldi kapimi actim
actim
Ceyiz duzmeye bile evime davet ettim hep iyi olmak istedim
Oglum sunnet oldu kuranina davet ettim

Nie biliyomusun o burda otururken babamin elinden cok aldi bizi
Babamin icip icip eve geldigi zamanlar kavga cikardigi zamanlar ben daha ilkokula gidiyodum bu bizi aldi aldi evine goturde
Ben hep onlarin hatrina hic laf cevirmedim
Bende iyilik unutulmaz
Flu da olsa hatirliyorum
Pijamalarla korku dolu gozlerle titreye titreye onun sobasinin arkasina sinisimi

Benden sonra anneme cikmis tıgını sormaya gelmicektim ama yine ugrim dedim demis.

Bana Allah belani versin desede susarim onlarin hatrina
Ama zoruma gitmiyomu acayip gidiyo icime icime saplaniyo agir sozleri

İste canım herkesin bi hatrı için bazı sevmediğimiz özelliği görmezlikten gelebiliyoruz.
Aynen hayal meyal hatirlasamda unutamiyorum
Kocasi cok babamin pesinden gidip takip etmistir
Aglamalarimiza cok gelmistir
Ayni senin olay benimde haklisin sende bisiler hatrina sabrediyosun bende.

Hayırlı sabahlarr
IMG_20150306_062540-1.jpg

Back