• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Yemekten geldim..Çok yedim yaa.. ben neden diyet yapamyorummm..Açlığa tahammülüm yok:(oruç dışında kendime hakim olamıyoum.. hele bu ara iştahım dahada arttı..oyoyyy:(:cry:

Canım ben çok severim kabak çiçeği dolmasını.
Çiçeği bulmak zor. Babannem çok yapardı. Uzun zamandır yemedik.
Keşke annene verseydin o yabancı sayılmaz üstelik eskiler daha çok sever onu.
peki dediğim gibi mi olur normalde o?
pazar günü sordum anneme sever misin diye,biz pek bilmeyiz yemem falan dedi.o öyle diyince neyse az zaten biz yeriz dedim,pişirdim. 3 tane yedim ama hepsi aynıydı.hani ıspanak iyi yıkanmayınca kumu ağzına gelir ya öyleydi..herhalde iyi yıkamamış diye düşündüm.çok üzüldüm şimdi yaa :KK43:

Canım dediğin gibi olup olmayacağını hatırlayamadım. Ama dış kısmı biraz kıllıdır. Tahminimce yapısı öyledir çünkü kabak çiçeği tertemiz olur kendi güvendiğin bahçense yıkamazsın bile. Çiçekler ağzı yukarda olur ve yukarda açar toprakla pek teması olmaz ıspanak gibi.
Neyse canım için alamayınca nasıl yiycen.

Merhaba kızlar
Bugun 3 dersim vardi
Gittim geldim
Oğlum uyuyor
Haftaya.ders programımiz degiscek inşallah
Ben de bu dönem bazi kararlar aldim
Sabah namazina gereken özeni göstermeye caliscam
Kalkmiyorum epeydir :(
Haftada 100 sayfa kitap okuycam
Günde en az iki sayfa kuran
Yeni bi elişi başladım büyük kaynim icin çarşaf takımı
Ondan belli bi miktar yapcam her gün
Başka da diğer rutin işler

tr_lelli tr_lelli sabahki mesajin etkiledi beni
Günlerdir zaten bu konuyu düşünüyorum
Ben hep çocuktan önceki rahat hayatimin hayaliyle yaşıyordum
Oğlan 1.5 yaşlık olduktan sonra da hep gelecek güzel günleri düşledim
Oğlan büyüyecek ben rahat edicem vs.
Ama baktım ki o anı yasayamiyorum
Zaman geçiyor
Eşim diyor ki "mutlu olmak rahat olmak demek ddegil"
Evet haklı
7.siniflarda da bununla ilgili bi konu vardi bu hafta
Belki de az önce aldığım kararlarda bu kendime gelmişligim etkili oldu
Kitapta diyor ki zaman bir dolu dizgin at gibi geçip gidiyor...

Yemek yapıyorum
Bi yandan da size yazayım
Komşu çağırdı bugün
Gün yapıyorlar
Ben katilamadim maddi durumlardan dolayı
Ama ben de zaten taşınmadan önce komşularımi bi caya alicam inşallah
_sekerpare_ _sekerpare_ bence oğlun okul değiştirmesin
Imkan varsa dolmuşla gidip gelsin
Akıllı bi cocuk senin oğlun
Hepsi Allaha emanet zaten
Siz taşınana kadar da belli bi süre gecer
3 aylık surecte de çocuk yeni bi okula alışma dönemi yaşamasın bence

royem royem Rabbim hayırlı ömürler versin yavrularimiza

Merhaba kızlar
Bugun 3 dersim vardi
Gittim geldim
Oğlum uyuyor
Haftaya.ders programımiz degiscek inşallah
Ben de bu dönem bazi kararlar aldim
Sabah namazina gereken özeni göstermeye caliscam
Kalkmiyorum epeydir
Haftada 100 sayfa kitap okuycam

Günde en az iki sayfa kuran
Yeni bi elişi başladım büyük kaynim icin çarşaf takımı
Ondan belli bi miktar yapcam her gün
Başka da diğer rutin işler

tr_lelli tr_lelli sabahki mesajin etkiledi beni
Günlerdir zaten bu konuyu düşünüyorum

Ben hep çocuktan önceki rahat hayatimin hayaliyle yaşıyordum

Oğlan 1.5 yaşlık olduktan sonra da hep gelecek güzel günleri düşledim
Oğlan büyüyecek ben rahat edicem vs.
Ama baktım ki o anı yasayamiyorum

Zaman geçiyor
Eşim diyor ki "mutlu olmak rahat olmak demek ddegil"
Evet haklı
7.siniflarda da bununla ilgili bi konu vardi bu hafta

Belki de az önce aldığım kararlarda bu kendime gelmişligim etkili oldu
Kitapta diyor ki zaman bir dolu dizgin at gibi geçip gidiyor...

Sabah namazı benim de yaram hiç aaçmıyalım o konuyu.sevimli canım dönem ortasında ya da son senede oğlanın okulunu değiştirmemin nasıl etkileri olur bir fikir versen canım

Sabah namazı benim de yaram hiç aaçmıyalım o konuyu.sevimli canım dönem ortasında ya da son senede oğlanın okulunu değiştirmemin nasıl etkileri olur bir fikir versen canım

Mesajlarımız çakışmış canım sağolasın fikrin için .Bir eve baktım aklım orda sürekli ama acele etmeyelim diye biraz daha bakcaz .

Yemek işini de hallettim en pratiginden
Simdi kahvemi içerken size yazmaya devam edeyim
@civvenn sanırım sen yazmıştın geçen gün çalışan bayanlarla ilgili yazıyı
O da hoşuma gitmişti
Altıncı yılım bitmek üzere
Eskiden bayanlar 20 yilda emekli oluyormus
Öyle bir şey olsa güzel olur benim icin
40 yaşımda emekli olmuş olurum

Kayinvalide muhabbetleri dönmüş
Kayinvalidemin elini değil ayağını öpmem gerektiğini anladım

psikologdaki bi seansımda salya sümük ağladım. ben anı yaşayamıyorum. ya geçmişteyim, ya gelecekte diye. gerçekten öyleydim. ya geçmişi özlüyordum ya da gelecekle ilgili hayaller kuruyordum. ve çok yorulmuştum artık bu durumdan.
şimdi artık öyle değilim. şimdi anı yaşıyorum.
kadın bana hayatın cok ciddiye alınmayacak bir şey olduğunu öğretti. çünkü hayat şaka gibi. her an bitebilir. bir saniye sonra bile...

kızlar ben sabah namazına çok rahat kalkıyorum. nasıl yapıyorum bilmiyorum ama oluyor işte...
inşallah sizlerde kalkabilirsiniz.
çok önemli sabah namazı biliyoruz zaten. rabbim kabul etsin inşallah namazlarımızı...

slm kızlar..Sabah namazına bir ara bende kalkamıyordum.. sonra silkelendim bir kendime geldim..Alışınca gayette kalkılıyor o saatte.. vücut alışıyor.. Hatta bazen saat çalmadan kalkıyorum.. Ama eşim kalkmıyor .. ona üzülüyorum açıkcası.. bir ara kalkıyordu.. bu ara hiç kalkmıyor.. yeterli özeni göstermiyor.. buda beni çok üzüyor:(Büyük kızımda maalesef çok soğuk namaza.. hep başlıyor bırakıyor..Hep dua ediyorum Rabbim içlerine versin diye.. eşim normalde kılıyor ama 4 vakit. sabah namazı yok .. İnsan kılına çok rahatlıyor aslında.. hafifliyor resmen..

Papatya canım aynen bende ya geçmişte yaşıyorum ya gelecek hayalleri kuruyorum .. anı yaşamıyorum hiç:(Hep bir gelecek endişesi içindeyim nedense:(Çocuklarımı nasıl geleceğini hazırlayacağım ne olacak ne edecek:(off.. anı yaşasak belkide dahada mutlu olacağız ama.. işte yapabilsem bir:(

slm kızlar..Sabah namazına bir ara bende kalkamıyordum.. sonra silkelendim bir kendime geldim..Alışınca gayette kalkılıyor o saatte.. vücut alışıyor.. Hatta bazen saat çalmadan kalkıyorum.. Ama eşim kalkmıyor .. ona üzülüyorum açıkcası.. bir ara kalkıyordu.. bu ara hiç kalkmıyor.. yeterli özeni göstermiyor.. buda beni çok üzüyor:KK43:Büyük kızımda maalesef çok soğuk namaza.. hep başlıyor bırakıyor..Hep dua ediyorum Rabbim içlerine versin diye.. eşim normalde kılıyor ama 4 vakit. sabah namazı yok .. İnsan kılına çok rahatlıyor aslında.. hafifliyor resmen..

Papatya canım aynen bende ya geçmişte yaşıyorum ya gelecek hayalleri kuruyorum .. anı yaşamıyorum hiç:KK43:Hep bir gelecek endişesi içindeyim nedense:KK43:Çocuklarımı nasıl geleceğini hazırlayacağım ne olacak ne edecek:KK43:off.. anı yaşasak belkide dahada mutlu olacağız ama.. işte yapabilsem bir:KK43:

ben 15 yıllık evliyim ve henüz eşimin namaz kıldığını hiç görmedim.
cumalara gidiyor sadece o kadar.
biz çok farklıyız bu konuda. hoş beni dışarıdan gören hiç kimse benim böyle bir insan olduğumu düşünmez.
ben de genelde çalmadan kalkıyorum. ve en çok sevdiğim namaz sabah namazı.
kahvaltı hazırlayana kadar da bazı esmalar ve sureler okuyorum.
bu beni çok mutlu ediyor.
okulda iken gün içindeki namazlarımı kılamıyorum. ama şimdi ikindiye yetişebiliyorum artık eve.
genelde sabahları evdeki ahaliyi yolladıktan sonra kuşluk kılmaya özen gösteriyorum.
rabbim kabul ederse....

oğlum aslında namaz kılmayı biliyor, babamla namaza gider gelir ama şimdilik o kadar...

ben gerçekten anı yaşamayı öğrendim. bu şekilde çok mutluyum. artık ne geçmişe ne de geleceğe takılmıyorum. tabi geçmişte yaşadıklarımı unutmuyorum. affedemeyeceklerim var.
gelecekle ilgili planlar da yapıyorum ama geçmişin ve geleceğin hayatımın merkezi olmasına izin vermemeye çalışıyorum.

Bu geçmişte veya gelecekte yaşama olayı tam da benim genel halet-i ruhiyem.

Ya şöyle şöyle olsaydı diye taaa yıllar öncesine gidiyorum.
Ya da gelecekle ilgili hayaller kuruyorum. anı yaşayamadığımın farkındaydım zaten ama benim gibi olan çok yoktur diyordum.
senin gibi olan çok var canım...
ben en basitinden çay içiyorum diyelim evde. hemen kafamda kuruyordum. çayım bitince şunu yapayım bunu yapayım. yavvvv otur işte iç çayını di mi......
beni çok yoruyordu bu durum. şimdi gerçekten iyiyim artık
ben takılmıyorum. olursa olur diyorum.
geçmişte olan da kalmış orada.
zaman zmana düşündüğüm takıldığım olsa da hemen kendimi uyarıyorum. düşünme takılma. diyorum.

Kızlar benimde erkenden sızıp kaldığım günler
Yatsı namazın kalıyor :(
Gece uyanıyorum filan..
Benim de yatsı namazına çözüm bulma lazım.

slm kızlar
uzun süredir yazmıyordum ama sürekli okuyorum yazdıklarınızı.
bu aralar okadar kötüyüm ki hiç bir şey yapasım yok.
hayatta en kötüsü herhalde züldüğünde üzüntünü paylaşacak kimse bulamamak.
hoş ben de kolay anlatamam.
bu arada papatya ben aynen senin anlattığın gibiyim. ve bunda kurtulamıyorum.

Namaz gözümün nuru namaz .Burda riyaya girmek istemiyorum.Rabbim affetsin .İyi bir kul olmaya çalışıyorum ama çok sık hasta olduğum için namazlarım aksayabiliyor.Ama elimden geldiğince kaza etmeye çalışıyorum.Rabbim ibadetlerimizi kabul etsin.Yapamayan ,nefsine yenilen eş ,evlat ve dostlarımiza da secdenin tadını tattırsın .

merhaba kızlar..
bugün işletmemde bi sorun vardı. öğrencim ve başındaki memur anlaşamıyorlardı. ygs için izin vermek istemiyolar çocuğa 2 hafta. orda öğrenci olmasa napcaktınız değil mi?
iş orda bitmedi tabi. kafamda takıldı kaldı..
Bu iş stresi mi yorucu yoksa ben mi büyütüyorum bilmiyorum.
İşi işte unutmanın yolları ne?

S sevimsiz_25 bizde ev almak için eminevim düşünüyoruz ama nedense bir türlü güvenemiyoruz..sanki sistemin bir tarafında hile hurda var gibi geliyor.sen gözlemini anlatır mısın?

Gündüz sana da cvp yazcaktim
Ama oglan uyandi
Sonra da komşuya gittik
Biz arabamizi da aynı sistemle aldık
Ama ev konusunda esimin içine sinmeyen bir seyler vardi
Eşim ödenen paranın sabit olmadığını düşünüyordu
Sonra bağlı olduğumuz vakfın mollalari fetva verdi
İçimiz rahatlayinca girdik.sisteme
Daha önceden girseydik diyorum şimdi
Gerçi pesinat biriktirmis olduk
Şu an sıkışıyoruz mesela
Ama ödemek zorunda olduğumuzu biliyoruz